This version of the page http://www.regionnews.poltava.ua/index.php?go=Page&id=53 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-16. The original page over time could change.
Обласне комунальне інформаційне агентство "Новини Полтавщини" | Матковський передумав судитися з журналістом | Матковський передумав судитися з журналістом
  • Головна
  • Статті
  • Стрічка новин
  • Опитування



 
Панорама 
Актуально
Анонс
Суспільство
Цікавинки
Офіційно
Економіка
Знай Наших!
Культура
Політика
Кримінал
Пригоди
Споживач
Аналітика
Медицина
Про вічне
Спорт
Точка зору
ОГОЛОШЕННЯ
Події 
Інтернет-конференції
У регіоні
Україна-ЄС-НАТО
У Полтаві
Статті 
„До аспірантури – без диплома про вищу освіту...”
Інформація про проведення Всеукраїнського конкурсу “До чистих джерел”
„Ти поклоняйся лиш землі, землі стобарвній... ”
Державність, народжена у Київській купелі
Гетьман Іван Мазепа - покровитель Православної Церкви
Полтавцям на замітку... 
Каталог підприємств Полтави
Кінотеатри Полтави
Новини ІТ 
Загрузка...
Мода, культура 
Загрузка...
Сервіси від UkrNet 
Новини
Погода
Резюме
Почта
 
Погода 
Погода у Полтаві на три дні
Погода у Полтаві 
Загрузка...

Новини

Наші новини в RSS-форматі 
Експорт RRS наших Новин
 


Матковський передумав судитися з журналістом

Матковський передумав судитися з журналістом

Принаймні журналістський корпус, посвячений в історію з’ясування стосунків полтавського мера Андрія Матковського з непідкотрольною йому пресою, з нетерпінням очікував розв’язки його судової тяжби з полтавським власкором газети «Україна молода» Василем Неїжмаком. Міський голова пред’явив йому та газеті позов про захист честі й гідності, оцінивши їх у 10000 гривень, за критичну публікацію під час дострокових виборів «Без глянцю і ретуші» від 16 листопада 2006 року.

Як на мене, то це був саме той випадок, коли преса повністю виконала свій обов’язок перед суспільством - інформувати про «білі» плями біографії кандидата «порулити» територіальною громадою та привернути увагу до моральних якостей претендента на високу посаду. Та чи причиною тому підкуп виборців, за який «дякуючи» прокуратурі й судам справжні винні так і не понесли покарання, чи адмінресурс, але маємо те, що маємо, точніше, того, кого маємо.

Так от, позов до В.Неїжмака А.Матковський подав за день до закінчення річного сроку позовної давності для спростування розповсюджених у ЗМІ недостовірних відомостей – 15 листопада 2007 року.

З величезної критичної статті – майже розворот «України молодої» – полтавський очільник спростовував лише 12 рядків журналістського розслідування В.Неїжмака. А.Матковський не погоджувався з тим, що «у іпостасі банкіра та  «опікуна» кількох комерційних підприємств, за даними правоохоронців, неодноразово виявляв дивні «недогляди» як до невідповідностей між реальними цінами ліквідних товарно-матеріальних цінностей і тими, за якими їх продавали, так і до «забудькуватості» тих фірм сплатити податки, обов’язкові платежі чи їхнього прагнення «нагріти» ту ж державу на псевдоекспортних операціях і незаконному відшкодуванню ПДВ». Все!

Нагадаю, що напередодні Нового року полтавська преса повідомила про те, що А.Матковський виграв у Октябрському суді Полтави 25000 гривень у «5-го каналу» - відшкодування моральної шкоди, заподіяної транслюванням у листопаді 2006 року рекламного фільму, підготовленого полтавською «Просвітою», - «Полтава і халепа». До речі, «5-й канал», не погодився із заочним рішенням суду, і подав апеляційну скаргу, в якій вказує на винесення рішення з грубими порушеннями процесуальних норм.  

І ось несподівана розв’язка судового спору з Василем Неїжмаком. А.Матковський подав до суду заяву про... відмову від позову й закриття провадження у справі. 28 січня суддя Київського районного суду Полтави Н.Яковенко винесла ухвалу, якою задовольнила цю заяву полтавського мера. Повторно Андрій Матковський вже не зможе позиватися до журналіста.

Чому мер раптом передумав? Секрет не великий. За інформацією співробітника, як прийнято казати, компетентних органів, котрий побажав залишитися невідомим, меру популярно пояснили, що ніщо нікуди не зникає і всі матеріали, пов’язані з його економічно бурхливою молодістю й періодом первинного накопичення капіталу, лежать в архіві. До свого часу...



Людмила Кучеренко


Дата публикації: 30.01.2008
Сторінку прочитано: 182 рази

Повернутися назад

Знайшли помилку?

Виділiть орфографічну помилку мишкою та натисніть Ctrl+Enter. Зробимо мову чистішою!


ПРО НАС

Обласне комунальне інформаційне агентство "Новини Полтавщини” розпочало свою діяльність у 1997 році, його засновником є Полтавська обласна рада. З жовтня 2006 року ми продовжуємо свою діяльність у форматі щоденних новин на оновленому сучасному сайті. Тут перед Вами відкривається одразу увесь світ корисної інформації з усіх сфер життя. Офіційна хроніка: державна і місцева влада в її повсякденній роботі, зустрічі з представниками владних структур і громадськості, погляди, думки, коментарі; політичні новини – вибори, громадські об’єднання, партії, мітинги, зібрання, політичні діячі; суспільство - весь спектр; питання соціальної сфери, події культурного життя; інтерв’ю та он-лайн конференції з цікавими людьми; звичайні пригоди, незвичайні випадки; економічна інформація, аналітика; нарешті, кримінальні повідомлення і різноманітні цікавинки. ОКІА "Новини Полтавщини" активно співпрацює з регіональними та всеукраїнськими засобами масової інформації. Крім того, наше агентство займається розробкою і підтримкою веб-сайтів і ми прагнемо здобути нових користувачів нашого сервісу. Запрошуємо до інформаційної співпраці! Ми зацікавлені у висвітленні діяльності організації, яку Ви представляєте. Свою інформацію, будь ласка, надсилайте на адресу: info@regionnews.poltava.ua чи nikdruzh@mail.ru Тел. в Полтаві (0532) 60-31-40 або моб. 8-050-419-77-58. Агентство відкрило свою ГАРЯЧУ ЛІНІЮ в МИРГОРОДІ!!! моб. 8-063-851-27-03 або тел. в Миргороді 5-70-26 (Микола Миколайович). Також діє ГАРЯЧА ЛІНІЯ в Кременчуці: тел. 066-570-37-67 (Олександр). Якщо Вам є, що розповісти - чекаємо на дзвінки! Ласкаво просимо на найпопулярніший сайт новин Полтавського регіону!


Редакція Новин Полтавщини може не поділяти погляди, викладені у матеріалі авторів новин.




Он-лайн Конференція

Нік:

Галерея
Усі галереї
Новини від Главпорт
Завантаження...
До уваги молоді!
Талановита молодь Полтави може безкоштовно заявити про себе: з 1 червня юнаки і дівчата мають можливість виступати з власними концертами на сцені торгово-розважального центру «Екватор». Взяти участь в проекті запрошують всіх, у кого є яскрава (креативна) програма і хто хоче стати популярним та прагне показати свої таланти публіці. Зокрема, запрошуються музичні групи, команди КВН, естрадно-циркові, танцювальні і інші колективи. Глядачами виступів будуть відвідувачі ТРЦ, налаштовані добре відпочити. Мета акції – сприяти творчій самореалізації талановитої молоді Полтави і розвивати культурне життя міста. Організатори впевнені, що серед молодих полтавців є майбутні володарі «Гремі», «Оскара», і їх слава може розпочатися саме в «Екваторі»...
Форум мам та пап
Втратили роботу?
З усіх актуальних питань законодавства про зайнятість населення, надання соціальних послуг державною службою зайнятості Ви можете звернутися за телефонами: 56-95-38, моб. 80963538020 – директор Клавдієва Катерина Данилівна, 56-95-37, моб. 80675323736 – перший заступник директора Кудря Юрій Олексійович, 51-84-43, моб. 80675323707 – заступник директора Пальонна Тетяна Валентинівна, 51-84-44, моб. 80675323677 –заступник директора Линник Наталія Олексіївна, 51-84-47, моб. 80675302517- заступник директора-начальник відділу капітального будівництва Хоменко Тетяна Пилипівна, або на телефони «гарячої лінії» обласного центру зайнятості: 51-84-20, 51-84-55.
Архів Новин
«« Вересень 2009 »»
Пон Вів Сер Чет Пят Суб Нед
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
16.09.2009
Світ Молоді

Сервіси