This version of the page http://www.regionnews.poltava.ua/index.php?go=Page&id=39 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-16. The original page over time could change.
Обласне комунальне інформаційне агентство "Новини Полтавщини" | Ліна Остапченко: «Я мрію про те, що у Крутій Балці колись буде зимова ковзанка і Літній сад...» | Ліна Остапченко: «Я мрію про те, що у Крутій Балці колись буде зимова ковзанка і Літній сад...»
  • Головна
  • Статті
  • Стрічка новин
  • Опитування



 
Панорама 
Актуально
Анонс
Суспільство
Цікавинки
Офіційно
Економіка
Знай Наших!
Культура
Політика
Кримінал
Пригоди
Споживач
Аналітика
Медицина
Про вічне
Спорт
Точка зору
ОГОЛОШЕННЯ
Події 
Інтернет-конференції
У регіоні
Україна-ЄС-НАТО
У Полтаві
Статті 
„До аспірантури – без диплома про вищу освіту...”
Інформація про проведення Всеукраїнського конкурсу “До чистих джерел”
„Ти поклоняйся лиш землі, землі стобарвній... ”
Державність, народжена у Київській купелі
Гетьман Іван Мазепа - покровитель Православної Церкви
Полтавцям на замітку... 
Каталог підприємств Полтави
Кінотеатри Полтави
Новини ІТ 
Загрузка...
Мода, культура 
Загрузка...
Сервіси від UkrNet 
Новини
Погода
Резюме
Почта
 
Погода 
Погода у Полтаві на три дні
Погода у Полтаві 
Загрузка...

Новини

Наші новини в RSS-форматі 
Експорт RRS наших Новин
 


Ліна Остапченко: «Я мрію про те, що у Крутій Балці колись буде зимова ковзанка і Літній сад...»

Ліна Остапченко: «Я мрію про те, що у Крутій Балці колись буде зимова ковзанка і Літній сад...»

Торік майже половина виборців Крутобалківської сільради Новосанжарського району на Полтавщині на посаду сільського голови  з чотирьох кандидатів обрали 54-річну Ліну Андріївну Остапченко, хоча були серед претендентів і з вищою освітою, і набагато молодші. Напередодні Дня працівників місцевого самоврядування ми запросили її до розмови.

Ліно Андріївно, ваш шлях на сільський владний Олімп вельми нетиповий, бо рідко на цю посаду обирають працівника торгівлі.

- Так склалося, що наші батьки – прості колгоспники - спромоглися дати вищу освіту лише одному з чотирьох дітей, хоча всі ми добре навчалися в школі. Я закінчила курси продавців і 36 років пропрацювала на одному місці – завідуючою кафе «Світанок» у рідній Крутій Балці. А щодо довіри односельців, так вони багато років знають мене як захисника їхніх інтересів, обирали депутатом районної ради.

- Будь ласка, кілька слів про вашу територіальну громаду.

- До нашої сільської ради окрім Крутої Балки входять Вільний Степ та Дудкин Гай, де налічується 614 дворів, у яких мешкає 1130 осіб. Територія сільради становить майже 6643 га землі. Основними суб’єктами господарювання є ТОВ  «Востокстройгаз», ТОВ «Чиста криниця», ТОВ «Добробут», фермерські господарства «Тихоненко», «Хортиця» «Обрій» і приватне сільгосппідприємство «Нагода».

- Що вдалося зробити за півтора року перебування на посаді?

- На жаль, попереднє керівництво залишило не кращий спадок. Втім, разом з активом за цей проміжок часу нам вдалося зробити без перебільшення більше добрих справ, ніж за останні 10 років. Змінився навіть вигляд центру Крутої Балки. Проведено прибирання та благоустрій всієї території сільської ради, за кожним суб’єктом господарювання закріплено ділянки, на яких вони підтримують порядок та санітарний стан. Пробурено артезіанську свердловину сільського водогону. Збудовано Алею слави до пам’ятника загиблим односельцям. Відремонтовано сам пам’ятник. Перекрито дах Вільностепівського ФАПу. Наразі розпочинається його капітальний ремонт. Відремонтовано дорогу до сіл Дудкин Гай та Вільний Степ. Винесена електропідстанція з подвір’я місцевої школи. Зроблено капітальний ремонт Крутобалківської лікарської амбулаторії та сільської ради, опоряджена територія біля сільської ради. Виконком сільської ради постійно дбає про те, щоб члени територальної громади отримували якісні послуги органу місцевого самоврядування.

Але разом з роботою сільська рада не забуває й про культурний розвиток жителів. Часто запрошує в гості учасників художньої самодіяльності Новосанжарського клубу «Суботні зустрічі». Дуже задоволені односельці організованими сільрадою урочистостями до Дня Перемоги, з нагоди визволення Полтавшини від гітлерівських загарбників, до Дня пам’яті жертв Голодомору.

- Сільська рада – колективний орган, кого б ви хотіли відзначити у переддень свята?

- На слова вдячності заслуговують такі депутати сільської ради, як Анатолій Бесараб, Зінаїда Двірник, Григорій Шамота, Олександр Павленко, Наталія Кобзиста, Валерій Остапченко, котрі дбають про благоутсрій сіл, добробут своїх виборців, вирішення актуальних проблем території, є активними на сесіях та у постійних депутатських комісіях, підтримують виконком сільської ради у всіх добрих починаннях.

Серед активу громади, прекрасних фахівців і чуйних людей варто назвати Марію Кузнецову, Зінаїду Решітник, Лідію Сімон, Ніну Фастівець, Лідію Проненко, Григорія Бутка, Валентину Гуренко, Ніну Бурду, Валентину Супрун, Клавдію П’ятак, депутата районної ради Миколу Кольвашенка.

- Які з проблем потребують першочергового вирішення?

- Одним з болючих питань для крутобалківців є незадовільний стан сільського Будинку культури, який потребує капітального ремонту. Сільська рада сподівається на допомогу з боку районної та обласної рад. Також перед обласною радою я порушила питання про капітальний ремонт приміщення для дитячого садка, адже по сільраді налічується 52 дитини дошкільного віку, а дитячого дошкільного закладу немає. І вже виконана кошторисна документація на суму 273 тисячі гривень на реконструкцію колишнього пришкільного інтернату й переобладнання його у дитсадок.

У наступному році хотілося б нарешті вирішити проблему дротового радіомовлення, бо у селах сільради радіо працює менше, ніж не працює, незважаючи на мої численні звернення і в районний радіовузол, і у Полтавську дирекцію «Укртелекому».

Хотілося б, щоб нарешті й сільські жителі мали сучасний якісний телефонний зв’язок, який дасть їм змогу користуватися й таким досягненням цивілізації, як електронна пошта, Інтернет, ІР-телефонія.

- Ліно Андріївно, я розумію, що фінансові можливості сільської ради поки що вельми скромні. Але, якщо помріяти, уявити, що коштів на соціальний розвиток території вдосталь...               

- Хотілося б передплатити достатню кількість періодичних видань і закупити нову художню й науково-популярну літературу, бо книжковий фонд сільської бібліотеки не поповнювався останні 10-15 років; закупити у сільський Будинок культури нову звукову апаратуру, музичні інструменти, костюми.

Потрібно б заасфальтувати дорогу в центрі Крутої Балки і прокласти тротуар прийнаймні по центральній вулиці, встановити красиві ліхтарі; почистити сільський ставок, який заріс очеретом, а міг би бути гарним місцем відпочинку сільських трудівників, бо села сільради степові, поблизу - ні річки, ні лісу. Було б добре обсадити фруктовими деревами дороги, що з’єднують села, запросити лашдшафтного дизайнера і за кілька років відповідно до його рекомендацій поступово замінити у парку ясени на цінні й декоративні породи дерев, облаштувати алеї лавами та скульптурами, як у Літньому саду Санкт-Петербурга.

А ще хочеться, щоб керівники місцевих господарств різних форм власності були справжніми патріотами і по-батьківськи піклувалися про розвиток села, про те, щоб воно не набагато відрізнялося від міста за рівнем інфрастурктури, комфорту, щоб молодь мала вдома чим зайнятися, де відпочити й залишалася тут, а не шукала долі деінде. Тоді б, може, і в Крутій Балці з’явився зимовий каток, Інтернет-кафе, сучасна дискотека...

- Я щиро бажаю, щоб у вас знайшлися однодумці й ви змогли втілити задумане в життя. Бо, як сказала одна мудра людина, будь-яка мрія є утопією лише до того часу, доки вона не реалізована. 

 

Інтерв’ю провела Людмила Кучеренко


Дата публикації: 07.12.2007
Сторінку прочитано: 155 раз

Повернутися назад

Знайшли помилку?

Виділiть орфографічну помилку мишкою та натисніть Ctrl+Enter. Зробимо мову чистішою!


ПРО НАС

Обласне комунальне інформаційне агентство "Новини Полтавщини” розпочало свою діяльність у 1997 році, його засновником є Полтавська обласна рада. З жовтня 2006 року ми продовжуємо свою діяльність у форматі щоденних новин на оновленому сучасному сайті. Тут перед Вами відкривається одразу увесь світ корисної інформації з усіх сфер життя. Офіційна хроніка: державна і місцева влада в її повсякденній роботі, зустрічі з представниками владних структур і громадськості, погляди, думки, коментарі; політичні новини – вибори, громадські об’єднання, партії, мітинги, зібрання, політичні діячі; суспільство - весь спектр; питання соціальної сфери, події культурного життя; інтерв’ю та он-лайн конференції з цікавими людьми; звичайні пригоди, незвичайні випадки; економічна інформація, аналітика; нарешті, кримінальні повідомлення і різноманітні цікавинки. ОКІА "Новини Полтавщини" активно співпрацює з регіональними та всеукраїнськими засобами масової інформації. Крім того, наше агентство займається розробкою і підтримкою веб-сайтів і ми прагнемо здобути нових користувачів нашого сервісу. Запрошуємо до інформаційної співпраці! Ми зацікавлені у висвітленні діяльності організації, яку Ви представляєте. Свою інформацію, будь ласка, надсилайте на адресу: info@regionnews.poltava.ua чи nikdruzh@mail.ru Тел. в Полтаві (0532) 60-31-40 або моб. 8-050-419-77-58. Агентство відкрило свою ГАРЯЧУ ЛІНІЮ в МИРГОРОДІ!!! моб. 8-063-851-27-03 або тел. в Миргороді 5-70-26 (Микола Миколайович). Також діє ГАРЯЧА ЛІНІЯ в Кременчуці: тел. 066-570-37-67 (Олександр). Якщо Вам є, що розповісти - чекаємо на дзвінки! Ласкаво просимо на найпопулярніший сайт новин Полтавського регіону!


Редакція Новин Полтавщини може не поділяти погляди, викладені у матеріалі авторів новин.




Он-лайн Конференція

Нік:

Галерея
Усі галереї
Новини від Главпорт
Завантаження...
До уваги молоді!
Талановита молодь Полтави може безкоштовно заявити про себе: з 1 червня юнаки і дівчата мають можливість виступати з власними концертами на сцені торгово-розважального центру «Екватор». Взяти участь в проекті запрошують всіх, у кого є яскрава (креативна) програма і хто хоче стати популярним та прагне показати свої таланти публіці. Зокрема, запрошуються музичні групи, команди КВН, естрадно-циркові, танцювальні і інші колективи. Глядачами виступів будуть відвідувачі ТРЦ, налаштовані добре відпочити. Мета акції – сприяти творчій самореалізації талановитої молоді Полтави і розвивати культурне життя міста. Організатори впевнені, що серед молодих полтавців є майбутні володарі «Гремі», «Оскара», і їх слава може розпочатися саме в «Екваторі»...
Форум мам та пап
Втратили роботу?
З усіх актуальних питань законодавства про зайнятість населення, надання соціальних послуг державною службою зайнятості Ви можете звернутися за телефонами: 56-95-38, моб. 80963538020 – директор Клавдієва Катерина Данилівна, 56-95-37, моб. 80675323736 – перший заступник директора Кудря Юрій Олексійович, 51-84-43, моб. 80675323707 – заступник директора Пальонна Тетяна Валентинівна, 51-84-44, моб. 80675323677 –заступник директора Линник Наталія Олексіївна, 51-84-47, моб. 80675302517- заступник директора-начальник відділу капітального будівництва Хоменко Тетяна Пилипівна, або на телефони «гарячої лінії» обласного центру зайнятості: 51-84-20, 51-84-55.
Архів Новин
«« Вересень 2009 »»
Пон Вів Сер Чет Пят Суб Нед
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
16.09.2009
Світ Молоді

Сервіси