6ddc
This version of the page http://puvo.bezpredel.com/?p=23 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-12. The original page over time could change.
Микулинецьке пиво від ВАТ “Бровар” | Пиво блог

Пиво блог

May 11, 2007

Микулинецьке пиво від ВАТ “Бровар”

Filed under: Пиво індустрія — g_i @ 11:02 am

Мій близький друг, відомий в мережі як sain†sinner,  сказав в одному з коментів шо, мабуть, найкраще пиво на Україні - це Микулинецьке. Я про таке раніше взагалі не чув, але обіцяв шо знайду якусь інформацію по ньому і представлю тут в розгорнутому вигляді:)
Ця сама інформація мене дуже порадувала - пиво дійсно унікальне, ДУЖЕ варте уваги. Сподіваюся шо доведеться якось його спробувати незважаючи на його повну відсутність в моїх краях:)

Отже, почнемо з офіціозу. Пиво випускається відкритим акціонерним товариством "Бровар" (річні його звіти, а також інформацію про купівлю-продаж акцій на фондовому ринку до 2005 року включно можна побачити тут).
Юридична адреса - 48101, смт.Микулинці, Набережна вул., 33, телефон - (03551) 51442.

Тепер безпосередньо про Микулинецьке пиво (зі статті "У чому успіх микулинецького пива?"):

У поєднанні традицій з новими технологіями вбачають свій успіх на ВАТ “Бровар” ...

На виробництво якісного хмільного напою без барвників та консервантів зробили ставку на ВАТ “Бровар”, що у Микулинцях. Керівництво заводу переконане, що вийшовши на ринок зі звичайним пивом, вони програли б таким пивним магнатам, як “Оболонь” чи “Сармат”.
Натомість цього не сталося, і теперішніх потужностей навіть бракує для виконання замовлень, що надходять з усього Західного регіону. Контролюють процес у Мюнхені.
Потрапивши на територію пивзаводу, не дивуйтеся, якщо почуєте іноземну мову, адже “Бровар” час від часу відвідують технологи з Європи. Завод співпрацює з відомими іноземними фірмами та науково-дослідним університетом Вальштефана, який розробляє нові технології виробництва пива. Та й основні спеціалісти броварні їздили за кордон на навчання та стажування.

— Відродження заводу почалося у 1993-94 роках, коли мені вдалося взяти кредит у 100 тисяч марок під 10% в австрійського бізнесмена, — каже голова правління ВАТ “Бровар” Степан Троян.
— Тоді ми отримали деяке обладнання. Але гроші — не головне. Найбільше наше багатство — унікальна вода та кадри. Обслуговування нинішнього технологічного обладнання, де весь процес контролюється комп’ютером, вимагає неабиякої кваліфікації.

Тепер, зі слів директора, вже можна говорити про оновлений завод. Усе оснащення закуплене у європейських фірм. Датчани та німці контролюють усе виробництво. “Бровар” нині може випускати 14 тис. пляшок напою за годину. Крім того, діють дві лінії з розливу пива у кеги.
— Аби вижити на ринку, нам треба варити якісне пиво, — стверджує Степан Троян. — Не зраджуючи традиційним рецептам, ми змогли зварити такий продукт, що нами зацікавилися не лише місцеві любителі пива, а й іноземці. Не так вже й багато збереглося заводів, що варять пиво, як ми — чотири місяці. І без використання консервантів та барвників. Відтак, якщо на більшості заводів технологічна лінія складається із двох чанів, то у нас — з шести. Треба вміти продавати На “Броварі”, як стверджує його директор, для завоювання ринку не використовують жодних трюків.
— Ми правдиво пишемо на етикетці, з чого складається наше пиво, — каже С.Троян. — Та мало зварити напій, треба його продати. Тому чимало витрачаємо на рекламу. Аби зв’язок із основними споживачами був швидким, є відділ менеджменту, де працюють 20 спеціалістів. Для них нещодавно закуплено сім пікапів “Опель”. В області залишається близько 40% продукції, хоча завод міг би, стверджує директор, залишати тут і більше пива.
— Місцева влада всюди захищає свого виробника, а у нас таке не практикується, — розповідає С.Троян. — Наприклад, пивзавод у Хмельницькому має приблизно ті ж потужності, що й наш. І майже все пиво залишається в області. А у нас під порогом держадміністрації стоїть павільйон від “Оболоні”. Ми ж, сплачуючи податки у місцевий бюджет, мусимо ходити і випрошувати місця для продажу своєї продукції, бо все віддали “чужим”. Адже підтримки з боку влади не відчуваємо. Про нас згадують лише, коли потрібна спонсорська допомога.

Якщо ви гадаєте, що відчуєте на заводі стійкий запах дріжджів, ми вас розчаруємо. З таким приємним медово-хмільним ароматом, яким насичене повітря у цеху, де варять пиво, нашому кореспонденту ніде не доводилося стикатися. Ще б пак, у Микулинцях, за словами Степана Трояна, самі вирощують сировину, навіть везуть з-за кордону насіння ячменю, кукурудзи, заклали власну пасіку, викоритовують не концентрат, а натуральний шишковий хміль. Крім того, на броварні діє єдина в Україні лінія з виробництва карамельного солоду для темних сортів пива. Решта заводів, як каже пан Троян, використовують барвники.
— Наш продукт має бути корисним, — вважає директор, — повинен давати задоволення. Саме з такою метою ми незабаром запускаємо у серійне виробництво пиво “Троян”.

Його у народі вже встигли назвати “христовим”. Хрест — це захист, поєднання трьох начал — дарів землі, унікальної води та Небесного благословення. Незабаром микулинецьке пиво матиме ще одну “родзинку”. Під час будівництва нового корпусу робітники знайшли кілька пляшок з-під пива ХVІ-ХVІІ ст. Як зауважив С.Троян, надалі планується все пиво розливати у посуд із високим горлечком. До речі, на тих старих пляшках написано польською — “пиво парове”. Отже, за словами директора, вже тоді у Микулинцях використовували найсучасніші технології виробництва пива — не варили у казанах на відкритому вогні, а використовували підігрів парою.

****

Хм.. Особисто я, якшо чесно, вражений... ось до Вашої уваги представляю ще інтерв’ю з директором пивоварні (оригінал - ПИВО ЦЕ ЖИТТЯ):

Степане Матвійовичу, директором пивоварні стають не відразу. Де Ви навчалися, ким працювали?

- Народився я на Гусятинщині, у селі Сидорів. Навчався у школі, вступив до Львівської політехніки. Згодом доля закинула мене у Микулинці, тут працював спочатку автомеханіком, а потім на посаді головного інженера на Микулинецькій пивоварні. Вдячний долі, що сталося саме так, тому що зараз займаюся справою, яка мені до вподоби, відчуваю себе господарем.

- Любов до пива - це явище природне чи набуте?

-У мене швидше набуте. Пива не вживав, доки не став студентом. А тоді хлопці у Львові мене до нього привчили. Хоча пригадую, в дитинстві бабця з дідом робили смачне домашнє пиво, тому відповідь на це питання далеко не однозначна.

- Пиво полюбляють і чоловіки, і жінки, і дівчата, і молоді люди. У чому ж секрет цього напою?

-У тому, що цей напій натуральний, він створений самою природою. Людям добре від нього, вони починають розмовляти, стають добрішими, розслабляються. Вони самі розуміють, що пиво - це добре, це частка їхнього життя.

-А Ви пиво щодня споживаєте? Воно Вам не набридає?

-Вживаю його постійно. А добре пиво не пропивається, інша справа, як добре пиво виготовити. Виробник повинен розуміти, що він працює, в першу чергу, не на збут, а на користувача. Продукція, вживання якої несе користь людям, - це основне кредо "Микулинецького".

- А що визначає смак пива, його якість перш за все - сировина, обладнання чи робота пивоварів?

- У справі пивоваріння усе важливе. Сировина у нас власна, вирощуємо ячмінь та хміль на землях чотирьох селянських спілок - у селах Сидорів, Ласківці, Буданів, Пушкарі. Щодо оснащення, то майже все обладнання у нас нове, і за цим показником ми навіть у порівнянні з європейськими броварнями на рівні вище середнього. А вирішальним є людський фактор, тому що якість пива - це найголовніше. Як кажуть у нас , добре пиво - це солод, вода і совість людська. Микулинецькі пивовари намагаються працювати на совість.

- "Микулинецьке" у Тернополі та області знають і поважають. А за межами нашого регіону?

- Наше пиво полюбляють на Франківщині: п'ють його Коломия, Косів, інші райони; тут пам'ятають наше пиво ще з радянських часів. Як не дивно, беруть "Микулинецьке" й у Львові, хоча мають свою пивоварню. Далі - Волинь, Чернівці, Хмельницький, Вінниця, майже вся правобережна Україна. Свого часу навіть у Київ пиво відвантажували. П'ють наше пиво в Ізраїлі, Канаді, Москві. Але для мене головне, щоб ми були лідерами на Тернопіллі, щоб як мінімум 50% усього реалізованого тут пива було "Микулинецьким". У тій же Німеччині, Австрії, Чехії 70-80% пива, проданого у тому чи іншому місті, селищі - це пиво, яке виготовляють місцеві пивовари.

- Яке пиво, на ваш погляд, можна вважати еталоном?

- Дуже хороше німецьке пиво, зокрема, баварське. Ще австрійське, скажімо, як у наших партнерів -пивоварні "Шремс"; чеське. До речі, із власником пивоварні "Шремс" Карлом Трояном нас поєднує не лише однакове прізвище, але й справжня чоловіча дружба. А в результаті нашої тісної співпраці народився дуже цікавий напій від ВАТ "Бровар" - "Радлер". Але це усе продукція не пивних гігантів, а пивоварень середнього рівня, які продукують лише "живе" пиво. Як зразок, можу згадати баварську броварню "Андекс". При середній вартості пива на ринку у 1-1,5 євро, це пиво коштує 3 євро. Процес виготовлення тут контролюють монахи, пивовари дуже дисципліновані і віддані своєму підприємству. Моя мрія - зробити "Микулинецьке" таким же смачним, популярним і успішним.

- Ваш улюблений сорт "Микулинецького"-це...

- "Троян - пиво". Недаремно на його етикетці зображено хрест. Він символізує поєднання трьох начал: землі, яка родить найкращі плоди, води, яка живить усе довкілля, і благословення небес, без якого добра справа не починається. Тому усе наше пиво "живе" і корисне. Рекомендую пити його для покращення обміну речовин, при захворюваннях крові, онкологічних хворобах. А резерви якості лежать у площині психології самих працівників. У Німеччині на пивоварнях кажуть: "Ми всі - одна сім'я". Я хочу, щоб так казали і працівники нашого підприємства, гордилися пивом, яке вони виготовляють.

- А може стати Україна такою ж пивною країною, як ті ж Німеччина, Чехія, Австрія?

- Звичайно. Ще козаки вживали пиво. Проблема в тім, що останнє століття наших людей привчали більше до горілки та самогону. Тому зараз потрібно змінювати психологію самих споживачів, пояснювати їм, що пиво - це корисно, і недаремно його так багато споживають у Європі. Ми ж , особливо Західна Україна, маємо з європейцями багато спільного, а в плані духовності їм є чого повчитися у нас.

- А яка страва найбільше пасує до пива?

- Сухий хліб, сир. Вони не перебивають смак самого пива. Дуже добре вживати пиво з м'ясом, пиво допомагає його травленню. Я особисто останнім часом полюбляю рибні страви, але це не "пивна страва", тому що при вживанні риби втрачається і смак, і аромат напою.

- Яким ви бачите шлях розвитку свого підприємства?

- Ми і надалі будемо виготовляти лише "живе", непастеризоване пиво. Найближчим часом плануємо за рахунок ще чотирьох ЦКТ (циліндрично-конічний танк) із Данії збільшити потужність вдвічі, до 2 мільйонів декалітрів у рік. Прагнемо створити безвідхідне виробництво, для цього відновлюємо ферму, уже допомогли відновити роботу місцевого хлібозаводу. Але головне - це культура виробництва, над цим ми зараз і працюємо. А на ВАТ "Бровар" працюють уже цілі сім'ї і навіть династії.

- Що побажаєте читачам "Маркету"?

- Вживати тільки добре пиво, тому що пиво - це життя. А хто хоч раз спробував "Микулинецьке", той питиме його постійно. І буде задоволеним, щасливим і здоровим.

****

шо тут додаш:) є великі пивні бренди які роблять масовий продукт і женуться за об’ємами, ставлячи основний упор на рекламу і маркетинг.
а є ось такі пивоварні, шо не є такими "розкрученими" і відомими, але чудово роблять свою справу.
успіхів Микулинецькому і ВАТ "Бровари"!

до речі, весь асортимент Микулинецького в етикетках можна побачити тут, дуже раджу:)

_________________________________________________
_________________________________________________

Тут, до речі, можна запросто розмістити рекламу.
Для цього - достатньо просто зв’язатися зі мною

1f4e

Також по темі

  • Галицька корона
  • Оболонь, Львівське, ринок, конкурентні переваги і ще багато іншого:)
  • Пиво & WEB
  • Справжнє ПИВО
  • Пиво в Україні: загальний короткий огляд
  • SABMiller таки серйозно взялася за "Сармат": якраз вчасно (сезон як-не-як)
  • Сармат повернувся!
  • "Львівське Преміум" тепер і в банці
  • Світле фаворит від СП “Новотех” ЛТД
  • Пивний шампунь, мило, гель для душу...

82 Comments »

  1. так, микулинецьке рулить.. взагалі вони недавно навіть до нас на Сихів пиво возити почали, тому може все-таки і в вас з’явиться скоро.

    до того, як з’явилося у Львові, пара пляшок Микулинецького була традиційним суваніром з Тернополя.

    хто ніразу не пив, бажаю починати із Медового - нічого подібного ніхто із інших виробників в нас не робить.

    ага, до речі, дякую за втілення цікавої пивної ідеї сайту:)

    Comment by Андрій Рущак — May 11, 2007 @ 1:42 pm

  2. ех! та яке-небудь вже би пробував:))) дуже, дуже сподіваюся шо знайдеться десь і тут в чернівцях!
    а з сайтом - стараємося:) тема близька, навіть душевна… так шо всьо робиться з душею.
    ну, Влад взагалі в пиво-індустрії профі:) правда, йому не дозволяють деякі ще неоприлюднені матеріали розміщувати - але то вже таке..
    Андрію, як виникає шось цікаве чим можна поділитися - будь ласка, додаю тебе через адмінку і пишеш.
    то ресурс поки шо відкритий - дійсно хочеться зібрати всьо найкраще і актуальне докупи:)

    Comment by g_i — May 11, 2007 @ 3:03 pm

  3. :-)
    Отакої… Записав мене до пива-індустрії… :-)

    Comment by Влад Кабасін — May 11, 2007 @ 8:12 pm

  4. а шо? у нас тут розмова коротка:)
    а ти не прибідняйся!

    Comment by g_i — May 11, 2007 @ 9:02 pm

  5. Вчора побачив вибір Микуленецького у “Фуршеті”. Не думаючи багато, взяв 900-те, ніц не прогадав.

    Comment by holio — May 30, 2007 @ 10:55 am

  6. а я вчора в магазині ТАКЕ бачив! - якесь Микулинецьке ЕЛІТНЕ.. дороге, блін, але обов’язково якось візьму, покажу і розкажу як воно і шо воно:)

    Comment by g_i — May 30, 2007 @ 10:57 am

  7. http://www.piwo-ua.narod.ru/Wypusk165.htm тут описані основний асортимент Микулинецького, чи то Микулинського. Описані черги бачив на власні очі, народ в Києві просто тащився від доброго пива.

    Comment by holio — May 30, 2007 @ 11:01 am

  8. А дороге - це скільки?

    Comment by Людок — May 30, 2007 @ 5:41 pm

  9. там було два різних сорти - за 15 та 26 гривень.

    Comment by g_i — May 30, 2007 @ 10:39 pm

  10. Ого - це дійсно крутенько, не часто можна собі таке позволити:(((

    Comment by Людок — May 31, 2007 @ 3:23 pm

  11. так, дороговато як для пива.. але все одно треба спробувати:)

    Comment by g_i — May 31, 2007 @ 8:15 pm

  12. Я сьогодні пробував Микулинецьке, правда два сорти (Медове і Микулин світле віденського типу). Дійсно найкраще пиво, яке я п”ю в теперішні часи. Тому що Львівське - більше хімія (а яке було!!! до викупу “Славутичом”???).
    А як Еліт Микулинецьке, g_i, Ти вже пробував?

    Comment by johnbeer — June 10, 2007 @ 7:00 pm

  13. нє, ще не пробував.. як тільки - зразу і фотки тут викладу, і напишу шо до чого:)

    ну, славутич не викупав львівське… фактично їх обох викупив балтік беверіджь холдінг, і то якось некоректно казати “викупив”…
    просто ці побачили шо самотужки нема діла і об’єдналися під тими прапорами.

    Comment by g_i — June 11, 2007 @ 9:00 am

  14. На рахунок ВВН, то правда, я просто неправильно висловився, ліньки в подробиці вдаватися та й мало мене то цікавить,
    а цікавить смак пива. Тому я думаю, що ти зі мною згідний, що Микулинецьке на даний час good, от тільки сумнів бере,
    наскільки воно живе?

    Comment by johnbeer — June 11, 2007 @ 8:21 pm

  15. так, микулинецьке звичайно шо незрівнянне:))))
    наскільки живе?
    якшо чесно, то у мене немає сумнівів шодо цього - завод дійсно тримає марку..
    про це завтра напишу, є гарна нагода - тобто про те, що жодний розкручений крупний бренд, на жаль, не може запропонувати справді якісного пива, бо орієнтується на великі об’єми збуту і широку аудиторію.
    а такі відносно невеличкі пивоварні - оце, думаю, єдина надія справжнього пивного смаку.

    Comment by g_i — June 11, 2007 @ 9:32 pm

  16. Дякую!!!

    Comment by johnbeer — June 11, 2007 @ 10:02 pm

  17. http://puvo.bezpredel.com/?p=85 - ось, написав:)
    цікава думка громади..

    Comment by g_i — June 12, 2007 @ 9:27 am

  18. Моя думка така:)
    якщо так і дальше розвиватиметься пивна індустрія, то ми
    будемо змушені варити пиво самі і вгощати ним один одного.

    Comment by johnbeer — June 12, 2007 @ 5:21 pm

  19. або так, або пивні гранди розсипляться на друзки.
    або як в інших індустріях: є магдональдс, відомий на увесь світ, спеціально зроблений для дурних людей, а є всякі кафешки-шинки-ресторанчики-ганделики, де можна шось смачненького з’їсти, але ніхто про них не знає крім тих шо живуть в тій місцевості.

    так, мабуть, і з пивом буде - кожне містечко мало би свою пивовареньку гарну, і не знали б люди горя:)

    Comment by g_i — June 12, 2007 @ 5:31 pm

  20. Ой, та через такі листи я точно не почну пити пифко, аж страшно якось.

    Comment by Людок — June 12, 2007 @ 5:49 pm

  21. Микулинецьке ще можна пити.

    Comment by johnbeer — June 12, 2007 @ 7:10 pm

  22. Микулинецьке? - та його ПОТРІБНО пити!!!

    Comment by g_i — June 12, 2007 @ 8:28 pm

  23. Ну все ,хлопці, переконали:))))))
    G_i, де ти там бачив його у Чернівцях?

    Comment by Людок — June 12, 2007 @ 8:34 pm

  24. на Університетській, як дивитися на унівєр то по праву сторону якраз за перехрестям де маршрутки і тролєйбуси на ліво звертають - там гастрономчик, і в ньому є широкий асортимент Микулинецького.

    Comment by g_i — June 13, 2007 @ 4:15 pm

  25. Ну гастраномчик знаю, 5 років ходила повз, іноді заходила, але далеченько трохи, пошукаю десь у центрі, і думаю шо буде дешевше, бо той гастраномчит дорогуватий.

    Comment by Людок — June 13, 2007 @ 6:20 pm

  26. дороговатий, але затишний:)
    ну, в центрі також, мабуть, знайдеться десь, просто я ніде не ходив.

    Comment by g_i — June 14, 2007 @ 4:27 pm

  27. У Львові +34 по Цельсію в тіні. Микулинецьке рятує!!!

    Comment by johnbeer — June 15, 2007 @ 3:51 pm

  28. тут також спека:))))
    рятуємся всі хто чим може)))

    Comment by g_i — June 16, 2007 @ 10:56 am

  29. А ось ще трішки про Микулинці з часопису “Пивна справа” за 2001 рік
    http://www.pivnoe-delo.com/index.php?mag=17&op=journal&txt=17

    Comment by Алекс — June 16, 2007 @ 3:28 pm

  30. о, дякую.. дуже пізнавальна стаття, читати ВСІМ!

    до речі, знімається питання про “Львівське - перше пиво України”:)))
    як бачим, Микулинецьке було ще ДУЖЕ ЗАДОВГО до 1715 року…

    Comment by g_i — June 16, 2007 @ 11:00 pm

  31. Ох, Алексе, як-же то можна прочитати…
    Треба пробувати, бо тільки підприємства які мають комплекс власної неповноцінності пишуть такі тексти - де і чого скільки ячміню купив, які лагерни підвали де поставив, і як важко дісталася та пастеризуюча потокова машина…
    Але оцей тезіс мені після опису повітряних компресорів на 8 та 4 кВ/г чомусь у рубриці ціна, просто “вставив”:
    “На предприятии некогда отсутствующий фактор - конкуренцию на рынке - учитывают тоже. Здесь мнение Трояна однозначно: цена продукции определяется ее конкурентоспособностью. Повышать цену на пиво никто не собирается. Увеличение прибыли возможно за счет уменьшения себестоимости и увеличения количества реализованной продукции.
    Виділив я.

    Comment by Влад Кабасін — June 20, 2007 @ 3:17 am

  32. Що стосується технологічних подробиць про ячмінь та підвали, так то певно- для колег, бо надрукована стаття у “Пивній справі”, а оцінюючи усе інше варто зважити, що текст писався шість років тому.

    1f49

    Comment by Алекс — June 20, 2007 @ 9:43 am

  33. так, давненька стаття.. ну і, плюс, знижувати собівартість не обов’язково саме за рахунок технологічного процесу.
    є ще багато резервів для цього - чисто організаційних, структурних; позитивні ефекти від масштабу… багато резервів короче.

    поки шо микулинецьке заявляє про гарну якість і дійсно пивні цінності..

    Comment by g_i — June 20, 2007 @ 12:23 pm

  34. Микулинецьке дійсно найкраще!!!!
    Маю родичів в Микулинцях, які живуть за 20 метрів від заводу.
    Так олись ше в старіші часи з каністрами по ночах до заводу бігали :)Хто програвався в карти, брав каністру і чимчикував до заводую.
    Аоли прийшов Троян, взяв справу в свої руки. Лівака з заводу недочекаєшся, простіше взяти в магазині, який є на території самого заводу.
    Кого з друзів не ривожу по Тернополю погуляти, завжди їх вгощаю Микулинецьким. Так ті одразу по своїх містах починають шукати.

    Ну а марка Елітне, так це дійсно вартісне пиво, і 12грн. за пляшку не жалко!!!

    Comment by slider — November 5, 2007 @ 1:45 pm

  35. але шось вони його продають переважно у себе.. от навіть в сусідніх областях не дуже його знайдеш

    Comment by g_i — November 6, 2007 @ 10:07 am

  36. У Києві зараз його повно! Дистриб’ютори - молоді хлопці - випускники Могилянки.
    http://forum.beermir.com/viewtopic.php?t=2287

    Comment by Алекс — November 6, 2007 @ 7:34 pm

  37. ну от.. в Києві повно, а у мене в Чернівцях ще пошукати треба, і далеко не весь асортимент представлено…

    Comment by g_i — November 7, 2007 @ 12:46 pm

  38. мені здається, що Елітне це те саме Тернове поле тільки в дорогій пляшці.
    ще скажу вам, що є вже Микулинецьке і в 1л пластикових пляшках, поки що три сорти (Дністер, Микулин і Стронг), хоч і в пластику але смак як завжди неповторний. А ще і бірмікс лимонний є, Радлер називається.

    Comment by voffka — November 20, 2007 @ 4:05 pm

  39. мені здається, що Елітне це те саме Тернове поле - НЕ ПРАВДА. НАВІТЬ НЕ ЗНАЮ ЯК ІЇ СПЛУТАТИ МОЖНО……. :(

    Comment by phil — November 21, 2007 @ 3:13 pm

  40. по ціні не сплутаєш…а по смаку буває…але найкраще для мене це Медове. Коли підігріють, додадуть меду, трошки гвоздики і кориці…кайф :) готують таке в барі Соломія, що в м. Тернополі біля муз. училища.

    Comment by voffka — November 22, 2007 @ 11:14 am

  41. До речі, позавчора почав функціонувати офіційний сайт http://www.brovar.com.ua

    Comment by Алекс — November 26, 2007 @ 3:07 pm

  42. о-о-о-о-о-о, свершилося:))))
    ДЯКУЮ!!!!
    роздивлюся файненько ресурс і обов’язково тут про нього окремо напишу…

    Comment by g_i — November 26, 2007 @ 6:01 pm

  43. Сиджу з пляшкою “Вищої проби” пиво направду вища проба, давненько так не кайфував. Смак супер, повний релакс =)

    Comment by Risus (L'viv) — February 17, 2008 @ 4:59 pm

  44. а скільки дав за нього?

    Comment by g_i — February 17, 2008 @ 10:11 pm

  45. Нащастя мене пригостили, про ціну довідався потім - біля 14ти гривень.

    Comment by Risus (L'viv) — February 19, 2008 @ 11:20 pm

  46. добре коли пригощають:))))))

    Comment by g_i — February 19, 2008 @ 11:32 pm

  47. Це точно! Смакові властивості навіть найпростішого світлого пива виростають відсотків так на 50, мінімум =)))

    А щодо теми, то Микулинецьке останнім часом почало активно просуватися на ринок, всі мої друзі коли бачать в асортименті Микулинецьке обирають саме його, раніше в мене родич просив щоб йому привозили пиво з Тернопіля, зараз такої потреби немає =) Сподіваюсь воно активно закріпить свої позиції! Живе пиво - найкраще!

    Comment by Risus (L'viv) — February 20, 2008 @ 11:27 am

  48. так, микулинецьке дуже просувається - і я, якшо чесно, на жаль, не маючи відношення до ринку безпосередньо, не можу сказати за рахунок чого, яким шляхом це вдається робити(

    Comment by g_i — February 20, 2008 @ 10:33 pm

  49. 2224
  50. Теж нічого не відомо про методи, але єдине що можу сказати, що вони, як на мене, рядового споживача, доволі ефективні. =)

    Comment by Risus (L'viv) — February 21, 2008 @ 9:36 am

  51. Думаю, що за рахунок смакових якостей своєї більшої натуральності ніж інші бренди

    Comment by J-hn — February 21, 2008 @ 11:38 am

  52. шо ефективні то ефективні:)
    та хай би поширювали свою продукцію по всій країні, то дійсно добра справа

    Comment by g_i — February 21, 2008 @ 4:58 pm

  53. Ну ринок то тонку справа, там не все так просто, добре що в нас просуваються! Удачі Микулинецькому в тій справі!

    Comment by Risus (L'viv) — February 21, 2008 @ 5:43 pm

  54. абсолютно приєднуюсь!

    Comment by g_i — February 21, 2008 @ 10:22 pm

  55. Микулинецьке - самое лучшее пиво из все мною испробованных, включая импортные.
    К сожалению не так легко его у нас Черновцы) найти. Но если постараться - можно.

    Comment by val13 — April 15, 2008 @ 10:20 pm

  56. в чернівцях на університетській є гастрономчик, прямо майже на куті з богдана хмельницького, як іти ДО університету - то по праву руку.
    там ЗАВЖДИ було микулинецьке, і багато сортів, в тому числі і “елітне”

    Comment by g_i — April 15, 2008 @ 10:27 pm

  57. g_i спасибо! Надо заехать посмотреть. “елітне” очень хочется попробовать…
    Сам то пробовал? Как оно?

    Comment by val13 — April 15, 2008 @ 11:07 pm

  58. сам також так і не пробував!!!
    така-от біда…
    але збираюся найближчим часом спробувати)

    Comment by g_i — April 16, 2008 @ 12:44 am

  59. В Києві Микулинь є: на розлив метро Політехнічний Інститут.Вийти з метро 20 кроків прямо через дорогу,30 метрів ліворучь.
    : в пляшках Майдан незалежності.Шукати під землею в рядочку ларьків в тих,що ближче до “чучела землі”.
    Льва Толстого.Як вийти з метро ліворучь,зразу праворуч до виходу з підземелля.Осанній лурік з непатріотичним написом “Сигарет нет!” наша мета.

    Якраз до нього я зараз і побігу!

    Comment by Влад — April 18, 2008 @ 5:22 pm

  60. Доброго дня!
    Маю питання на рахунок микулинецького пива. А точніше його “живості”.
    Давненько про нього чув хороші відгуки, але в нашому місті воно появилося лише недавно. Відразу собі взяв кілька сортів для проби і визначення найкращого :-)
    Смак справді відрізняється від інших пастеризованих сортів. Скажемо так, оригінальне досить.
    Але…
    Пише, що воно “живе” і не пастеризоване. А на етикетці, в залежності від сорту, строк придатності 60-90 діб. Як таке можливо? Невже воно все-таки “не живе”? :-(((
    Адже, строк у “живого” має бути набагато меншим.

    Comment by Andriy — July 8, 2008 @ 10:00 pm

  61. якшо чесно, Андрію, то лиш технологи можуть сказати насправді шо до чого..

    але ясно шо пляшкове пиво мусить таки відрізнятися від живого хоч чимось

    Comment by g_i — July 9, 2008 @ 5:58 pm

  62. Самое вкусное пиво что я пил! К сожалению в Киеве есть буквально несколько мест где его можно купить. но с другой стороны массове производство у нас в стране убивает качественное пиво. Наглядный пример - ППБ. Про остальные “алкотреш” сорта для четких или гламурных с позиционированием рекламы, как “успешных” я вообще не воспринимаю.
    хотя вспомниет парни какое вкусное было черниговское много много лет назад и какой контраст это был с тогдашней оболонью!? а теперь!? тьфу..

    Comment by tech — September 25, 2008 @ 1:16 pm

  63. на жаль, таки нікуди від цього не дітися: масовість вбиває якість однозначно((((

    але по києву багато закладів де самоварне пиво наливають - думаю, не все втрачено в цьому плані:)

    Comment by g_i — September 25, 2008 @ 5:32 pm

  64. продаж Микулинецького у Львовi-бар Фест.Вулиця Стефаника,навпроти ГАЗ.

    Comment by beerman — October 5, 2008 @ 2:35 pm

  65. Мiсця продажу Микулинецького пива у Львовi.Бари:Корчма.вул.Дашкевича,2 Бiстро шаурма.вул.К.Левицького,7 Парк.вул.Сахарова,8 Капрiз.вул.Листопадового Чину,3/2 Кiлiкiя.вул.Вiрменська,13 Пiца Делiката.пл.Соборна,3 Пiца Цитрус.пл.Яворського,1 Зодiак.вул.Любiнська,168(Аеропорт) Пляц Пруса.вул.Зарицьких(бувша Воровського),5 Лагуна.вул.Личакiвська,50 Паляниця.вул.Пекарська,24 Стожари.вул.Довженка.5 Ресторан ВОГ.вул.Тершакiвцiв,6а

    207c

    Comment by beerman — October 5, 2008 @ 8:03 pm

  66. конкретизуйте свої запитання.

    Comment by beerman — October 12, 2008 @ 2:02 pm

  67. Дуже круто пиво “Микулинецьке”!!! Я сам з Рівного, вперше спробував цю насолоду в Тернополі, коли грав там в КВН ))) Чесно скажу - нічого подібного ніколи не смакував,-випив тоді багато)))) Та от тільки проблема - в Рівному його знайти не можу. В мене керівник з Теребовлі - по моїм проханням привозив мені 2 раза пиво - теж не погане (але здається не таке як було тоді в Тернополі), але я не памятаю яке я пив тоді …)))

    Comment by Шпунт — October 16, 2008 @ 3:27 pm

  68. неофіційний слоган Микулинецького пива:
    Краще пиво ніж німецьке тільки є Микулинецьке.

    Comment by beerman — October 18, 2008 @ 3:44 pm

  69. Місця продажу Микулинецького пива у Львові:Магазини-
    Віта-1 вул.Снопківська,45
    Бриз вул.Городоцька,90
    Світлана,вул.Лазаренка(бувша Гайдара),3
    Супермаркет Наш вул.Cихівська,12
    Файна пляшка вул.Коперніка,31
    Світ-к вул.Гавришкевича,2
    Продукти пр.Червоної Калини,36
    Продукти вул.Сахарова,7
    Продукти вул.Городоцька,187
    Гуртівня Аркада вул.Молочна,15а
    Продукти вул.Повітряна,34
    Відпочинковий центр Древній град 7-ий кілометр Київської траси

    Comment by beerman — October 18, 2008 @ 4:33 pm

  70. Телефон представника Микулинецького пива у Львові:8(067)9361533,Михайло

    Comment by beerman — November 16, 2008 @ 6:13 pm

  71. Ха, а у нас у Харкові його навалом, майже в кожній крамниці, справді класне пиво!!

    Comment by Levko — March 12, 2009 @ 4:40 pm

  72. Телефон представника Микулинецького пива у Запорiжжi:8(098)2395667,игорь

    Comment by валя — April 19, 2009 @ 1:11 pm

  73. термін придатності Микулинецького пива продовжують за рахунок фільтрування через мелену ракушку,чим частково відділяють бактерії. Власне це і робиться для збільшення терміну придатності.

    Comment by beerman — April 26, 2009 @ 11:43 pm

  74. Пиво просто супер…тепер тіки його і пю..

    Comment by clint — May 27, 2009 @ 10:02 pm

  75. Всім привіт!!!Люди!я той,хто займається Микулинетським пивом в києві!

    Comment by Sergio — July 14, 2009 @ 10:00 pm

  76. 80681040237 звоніть!!!

    Comment by Sergio — July 14, 2009 @ 10:01 pm

  77. Киев: м.Героев Днепра,в 2-х киосках из тех, что вокруг трамвая; м.Контрактовая площадь, 2 киоска на одной из паралельных улочек по направлению к набережной; супермаркет Дары моря возле Воздухофлотского проспекта за мостом в сторону лукьяновки(там и рыбка знатная)

    Comment by Nezdeshka — July 15, 2009 @ 12:08 am

  78. народ, так шо пиво “Троян” названо на честь директора заводу пана Степана Трояна???? ну це вже якась куйня :((

    Comment by assai — July 30, 2009 @ 2:30 pm

  79. А де таке пиво продається в Одесі…???

    Comment by Aleksandr — August 3, 2009 @ 11:37 am

  80. даааа , цена афигеть на это пиво . еще б понятно было коль с другуго полушария возили.

    пиво хорошее, но цена абсолютно занебесная - чистый разводняк - нет в нем ничего такого на эту цену даже рядом.

    украинцы украинцев лошат , но вообщем это обычное дело…

    Comment by леночка — August 4, 2009 @ 4:17 pm

  81. Друзі! Щиро дивує одна річ: як протягом декількох років товар (тобто пиво Микулинецьке) не втратив своєї найвищої якості. У Дніпропетровську мало хто знає про нього, тому що у крамницях (навіть у супер- та мега-) це є рідкість. На розлив бачив (та куштував) у невеличкій кав’ярні на Перемозі (біля Billa - отака ж тавтологія!, у самому с/маркеті, звісно, його немає), друге місце - у лоточку навпроти бувшого півзаводу Дніпро. Ціна одна й та сама - 22 за 1 л. Ну як? Уявіть собі, у Києві, прямо навпроти виходу зі станції
    Політех є такий собі скромний лоточок, де Медове 5 грн. за 0.5 л! Що ж, будемо навідуватися до столиці:)
    Пиво дійсно надзвичайно добре, особливо Медове, і за смаком, і за присмаком, і за ефектом (відчувається справжнє пивне хміління, а не дурь, як буває після ширпотрєбної бодяги).
    Дякуємо усім, хто причетний до виготовлення Справжнього!

    264d

    Comment by Дніпро — August 5, 2009 @ 11:35 am

  82. Люди пийте Микулин, це найкраще пиво України ( і ше перша приватна броварня). Пю із 14 років і не зраджую. Оболонь чи Погань — помиї у порівнянні із ним!!!!

    Comment by Андрій — August 24, 2009 @ 1:27 pm

  83. Кращого пива за Микулинецьке в Україні не знайти - прошу виробників, тільки щоб вони його не змінювали.

    Comment by Тарас — August 26, 2009 @ 1:40 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment






1715 Anheuser Busch InBev BBH becks Beer 2.0 Bluetongue Brewery carlsberg Coca Cola Amatil corona Drive Мax free beer Guinness Heineken hike Holsten Kaltenberg Pils Krusovice MAGNAT MILLER Miller Chill Oktoberfest open source S&N SABMiller Sam Adams staropramen Stella Arois stella artois suninterbrew yantar Балтіка Біла ніч ВАТ Бровар Галицька Корона Дніпро ЖИВЕ пиво Король Данило Луганьпиво Невигадані історії Полтавське РЕТРО Стелла Артуа Туборг Українська Пивна Група акція арсенал балтіка бренд вперше у Львові! відео глобальне голосування гінес день святого Патріка десант етикетка жестяк заклади законодавство законодавче карлсберг качка кеги колекція зіберта красота! крєатівчік:) культура листівки львівське медіа мережа микулинецьке на всі випадки життя:) оУляд обладнання оболонь огляд паскудство перша приватна броварня пивна кружка події постери ппб про пиво продажі пріколи пшеничне радомишль реклама рецепт ринок рогань рідна марка сан інбев санінтербрю сармат скачати славутич старопрамен тусовка тільки у Львові у світі упакування фестиваль фото футбол хайк хохма цікаве чернігівське чуєш настрій півдня? шкідливість пива шпалери янтар ігри ізюмське історія ґаджети 115

Powered by WordPress

0