This version of the page http://www.europexxi.kiev.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-12. The original page over time could change.
Головна - www.europexxi.kiev.ua

Обмін досвідом здійснення демократичних змін в країні

Автор Радослава Чекмишева   
10.09.2009

25-27 жовтня 2009 р. у  Львові відбудеться  Міжнародна конференція  «За нашу і вашу  свободу: за наше  спільне майбутнє»,  присвячена подіям, що розгорталися 20 років тому, коли  в Україні та  в інших країнах Центральної та Східної Європи, розгорнулася активна діяльність громадських рухів. Організатори конференції –– Фонд «Демократичні ініціативи» та Товариство Лева (м. Львів) та низка інших партнерів-співорганізаторів. 

Детальніше...
 

Яке громадянське суспільство будують в Росії

Автор Галина Усатенко   
12.12.2008

   Є давня мудрість: якщо ти не можеш перемогти певну силу, то її потрібно очолити. Складається враження, що саме таким шляхом пішли у Росії стосовно розбудови громадянського суспільства.

  Отже, ще однією багатомірною ілюстрацією до російського державного концепту "керованої демократії" чи то "імітаційної демократії" став загальний перебіг Третього конгресу неурядових організацій, організованого Конференцією міжнародних неурядових організацій Ради Європи 4-7 грудня 2008 року в місті Пенза РФ. Перші два конгреси відбулися у Варшаві та Києві (2007).

Детальніше...
 

Факти і міфи про доступну освіту у Німеччині

Автор Оксанa Паращук   
07.11.2008
Лаконічні, пунктуальні, толерантні і дотепні німці вкотре продемонстрували нам високий рівень свого професіоналізму, організувавши блискучу освітню ярмарку найкращих ВНЗ Німеччини у Києві, 4-5 листопада цього року. Примітно, що такий жест із боку об’єднаної Європи є свідченням того, що теоретичні візії, які ми маємо стосовно євроінтеграції України, набувають практичного формату, а це, у свою чергу, відкриває для нашої країни широкі можливості для подальшого партнерства у контексті Україна – ЄС. А яскраві стенди, готові до будь-яких запитань консультанти, колишні стипендіати із неймовірними історіями про те, як легко здобути шанс на освіту у Німеччині – і натовп охочих у черзі за мрією. Як відомо, хочеш, щоб тебе помітили, - зверни на себе увагу, тому бажаючі метали бісер німецькою мовою дуже наполегливо у надії отримати квиток на найближчий рейс до Берліна чи Франкфурта, чи Фульди, чи Мюнхена, чи Фрайбурга. Та чи все так просто, як здається?
Детальніше...
 

Європейський дискурс української історії – чи це можливо?

Автор Administrator   
06.11.2008

Андрій Павлишин: Не поліція пам’яті, а вільні історичні дослідження

23-24 жовтня 2008 року відбувся Четвертий Київський діалог на тему «Історія та «політика пам’яті» сьогодні в Україні та Європі. Єдність «політики пам’яті», тобто політики та історії, можливість вільного вивчення історичного минулого, доступ до архівів, інтерпретація історії – одне з ключових питань дискусій у середовищі інтелектуалів, науковців, політиків і суспільство загалом.. Наукову думку Європи тримає у напрузі не лише питання історичної пам’яті як такої, але його актуальність у контексті творення синтетичної історії об’єднаної Європи. На цьому шляху ще запитань більше ніж відповідей.

Детальніше...
 

Володимир Перепечаєнко: «Інтеграція до європейського співтовариства вимагає застосування нових соціальних інститутів»

Автор Оксана Паращук   
27.10.2008

Сьогодні у рубриці «Регіональне партнерство» пропонуємо вашій увазі інтерв’ю з головою Луганської обласної громадської організації «Група Медіації», який розкриє відмінність між поняттями медіації та адвокації, та розкаже про особливості роботи у своїй області. На його думку нині в Луганській області «громадян легше підняти «на боротьбу із Шухевичем», аніж на відстоювання тарифів на воду, які давно перевищили столичні вдвічі»
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 1 2 Наступна > Кінець >>

Всього 1 - 5 з 9
Сайт створений за сприяння Національного фонду підтримки демократії та Фонду Ч.С. Мотта