This version of the page http://103fm.com.ua/index.php?limitstart=1400 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-11. The original page over time could change.
Житомирська Хвиля
  • Новини
  • Реклама на Радіо
  • Про нас
  • Контакти
  • Програма передач
  • Фотогалерея
  • Замовити Пісню
  • Ваші запитання
  • Перша нота
  • Гості ефіру
  • Знайомства
  • Музичний автомат
  • Архів Конкурсів
  • Житомирська облдержтелерадіокомпанія

     

Новини



Анонс подій тижня

В понеділок у Житомирі о 15 годині в міському Будинку культури відбудеться громадське обговорення питання щодо впорядкування тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення для населення.
До участі в обговоренні запрошуються депутати, представники громадських організацій, політичних партій, громадськість.
***
В понеділок в Коростенському районі стартує літературний конкурс «Іскорость», учасниками якого можуть стати школярі Коростеня та району.
Детальніше...
 

В пошуках виходу з кризи

Кабінет Міністрів тепер буде більше дослухатися думки областей. Принаймні крок назустріч зроблено і на новий рівень виходить діяльність дорадчого органу - Ради регіонів при Кабінеті Міністрів. Сьогодні в Києві проходить вже друга за цей тиждень зустріч вищих ешелонів влади з головами обласних рад – перша була в Кабміні, а друга - у Верховній раді. Радитися є про що: як ефективніше впливати на економічні процеси з верху і долати кризові процеси на місцевому рівні.
Детальніше...
 

Соціум

Об’єкти соціального та культурного значення вже за місяць мають відповідати нормам, прописаним для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Жорстке попередження зробив головам районних держадміністрацій житомирський губернатор Юрій Забела. Також за вказаний час східці адміністративних приміщень в районах мають бути обладнані пандусами – ці вимоги оприлюднені разом з іншими рішеннями вчорашньої колегії - повідомляє прес-служба облдержадміністрації.
 

Вода буде (В.Шелудченко)

Проблем із водопостачанням Житомира не буде – запевнила під час прямого ефіру на «Житомирській хвилі» міський голова Віра Шелудченко. Вчора, дійсно, «Житомиробленерго» відключало водоканал від електроенергії, але до вечора водопостачання в місті було повністю відновлено.
Проблему боргів за комунальні послуги, в тому числі, і за воду, в цьому році посилили неплатежі підприємств, що фінансуються з державного бюджету. До того ж, і самі жителі стали платити менше. Виходить, розслаблятися зарано. Разом із проханням вчасно сплачувати за отримані послуги, міський голова нагадала і про можливість відключати злісних боржників, що називається, в індивідуальному порядку.
 

Виставка двох картин

Чергова зміна експозиції картин відбулася на соціально-психологічному факультеті Житомирського державного університету імені І.Франка. Вже третій місяць там діє започаткований деканом факультету Олександром Музикою мистецький проект «Виставка двох картин». Аби ознайомити студентів з творчістю житомирських художників, майстрів запрошують до вузу на творчі зустрічі. Першими на соціально-психологічному факультеті побачили роботи Юрія Камишного.
Детальніше...
 

Анонс спортивних подій

Найближчими вихідними на Житомирщині відбудеться ряд спортивних заходів.
На стадіоні «Спартак» триватимуть матчі традиційного зимового турніру з футболу за участю 12-ти юнацьких команд.
У спорткомплексі «Динамо» боротьбу за нагороди продовжать учасники 10-го чемпіонату Житомира з футзалу, у Коростишеві впродовж вихідних відбудеться представницький шаховий турнір, а у житомирському клубі «Професіонал» прихильники більярдного спорту матимуть можливість спостерігати за переміг подій обласного турніру обласного рівня.
 

Облрада затягує паски

«Треба затягувати паски і думати, як виживати» - висловився голова облради Віталій Француз коментуючи на прес-конференції питання погіршення фінансування в бюджетній сфері. Він зауважив, що приклад економії подає і апарат обласної ради, який скоротив на 40 відсотків власне фінансування, у тому числі фонд зарплати чиновників скорочено в цьому році на 25 відсотків.
 

Кожен працюючий житель області є "донором" на 1256 гривень для пенсіонерів

Триста сімдесят тисяч – саме стільки офіційно працюючих в області нарахували працівники Пенсійного фонду. До яких наслідків призводить скорочення кількості робітників - розповів на спільній колегії облдержадміністрації та прокуратури начальник головного управління Пенсійного фонду в області Олександр Чорній.
Детальніше...
 

Начальник Генштабу у Житомирі

Перше знайомство з житомирським військовим інститутом, роботою обласного військового комісаріату та авіаційною бригадою, що дислокується в Озерному – програма перебування у Житомирі начальника Генерального Штабу Збройних сил України генерала армії Сергія Кириченка.
Під час відвідування одного з найстаріших військових вишів України генерал Сергій Кириченко зазначив:
«Тут готується офіцери, які виконують найделікатніші та найбільш науковонаповнені завдання, тому для Сергія Кириченка, як для Начальника Генштабу дуже важливий порядок підготовки курсантів Житомирського військового інституту».
Детальніше...
 

Карантину не буде

Чутки про можливе введення обмежувальних заходів у навчальних закладах Житомира, так званого карантину, поки що безпідставні. Аргументуючи це, заступник головного санітарного лікаря обласного центру Галина Шарапа навела оперативні дані - при пороговому рівні 156 з половиною випадків на 10 тисяч людей захворювань на грип на гострі респіраторно-вірусні інфекції, в Житомирі наразі реєструють 79.
Відповідно до моніторингу, щотижня в Житомирі кількість хворих на грип та ГРВІ збільшується на 200 чоловік, а це повільний темп зростання захворюваності.
 

Як зупинити сніговий ком зростання заборгованості по заробітній платі?

Це питання в черговий раз стало головним на спільному засіданні колегії облдержадміністрації та обласної прокуратури. Ситуацію стає все важче утримувати під контролем. За статистичними даними, борги по зарплаті на початок року сягнули понад 34 мільйонів гривень, за даними Пенсійного Фонду – 45-ть мільйонів. Заступник голови облдержадміністрації Микола Черненко зауважує – Кримінальний кодекс має відповідні статті для недбайливих керівників:
Детальніше...
 

Борги по зарплаті зростають

Небагато позитиву очікували від сьогоднішньої спільної колегії облдержадміністрації та обласної прокуратури. Перше і головне питання порядку денного – про стан погашення заборгованостей із виплати зарплати, внесків до пенсійного фонду та заходи щодо їх ліквідації. Подробиці подає Олена Майданович:
«В доповіді заступника голови ОДА Миколи Черненка вкотре був даний розгорнутий аналіз всіх заборгованостей та причин їх зростання. Замість зменшення боргів по зарплаті до 7 мільйонів гривень на кінець минулого року, вони зросли майже до 34 мільйонів. А за даними Пенсійного фонду – до 45 мільйонів гривень. Ситуація погіршується і надалі, не зважаючи на посилену увагу влади до цього питання – за останній час пройшло 6 колегій та 15 засідань відповідних комісій, де розглядалося питання боргів по зарплаті».
 

До виборів готуватися ніколи не пізно

В ці хвилини триває засідання виконкому Житомирської міської ради. За перебігом подій слідкує наша колега Ліна Кліх, яка повідомила, що розгляд першого питання – про підготовку до первинного наповнення державного реєстру виборців – забрав чимало часу. Адже члени виконкому ретельно вивчали роботу по усуненню багатьох недоліків, виявлений під час минулих виборів, щодо повноти й точності списків виборців.
Досі в Житомирі не існує повної бази назв топонімічних об’єктів, в деяких мікрорайонах немає детальної нумерації будинків приватного сектора. Відповідні служби на сьогодні не мають достатнього оснащення комп’ютерною технікою. Виникла й нова проблема – частина приміщень, де минулими виборами розташовувалися виборчі дільниці, за останні роки вибули з комунальної власності міста, тобто були продані або приватизовані. Потрібно шукати нові приміщення, які б відповідали певним вимогам.
 

Весняна толока

За тиждень розпочинається весняна толока з озеленення та благоустрою, яка триватиме з 5 березня по 20 квітня. В її рамках пройде чимало заходів, в тому числі, традиційна акція «Майбутнє лісу в твоїх руках».
«Акція завжди проводилася за рахунок власних коштів, я думаю, що і сьогодні ми винайдемо фінансову можливість для її проведення», - запевнив перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Зарічний.
В минулому році в рамках акції було висаджено майже 26 мільйонів сіянців та саджанців, участь в акції взяли близько семи тисяч людей.
 

Анонс

Про виявлені порушення у минулому році розповідатиме житомирським журналістам керівник обласного Контрольно-ревізійного Управління Геннадій Галецький.
Його підлеглі минулого року провели майже 600 контрольних перевірок та виявили 547 порушень фінансової дисципліни.
Ці порушення призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів в розмірі 52 мільйони гривень. Внаслідок неефективних управлінських дій, минулого року на Житомирщині втрачено майже 20 мільйонів гривень.
 

Футзал

Житомирський «Контингент» продовжує падіння у турнірній таблиці чемпіонату України з футзалу. Напередодні житомиряни в Луганську не стримали атаки місцевого клубу «ЛТК» та зазнали поразки з рахунком 1:6. Єдиний гол у складі «Контингенту» забив Анатолій Доманський.
 

Футбол

На стадіоні «Спартак» набирає обертів традиційний обласний зимовий футбольний турнір юнацьких команд Житомирщини.
Участь у змаганні беруть 12 команд не лише з Житомира, а і з Новограда-Волинського, Бердичева, Черняхова, Романова та Коростеня. У черговому турі житомирський «Арсенал» з рахунком 5:1 переграв романівську «Зорю».
Таким же чином ще один представник обласного центру «Легіон» завдав поразки команді «Транс – Метал» з Новограда-Волинського.
Протистояння «Граніту» з Черняхова та «Арсеналу» з Бердичівського району не виявило переможця – нічия 1:1.
 

Житомиряни змінюють смаки

Ринок швидко реагує на зміни попиту та добробуту споживачів. Ці зміни в цифрах вже фіксує управління статистики в області. Наприклад, продаж м’яса на Житньому ринку в обласному центрі скоротився у порівнянні з початком 2008 року майже на чверть, сала – на 7 відсотків.
«Стримували торгівлю ціни: вони перевищили торішні січневі по м’ясу у 1,5 рази. По салу - вдвічі. Натомість, більш ніж у два рази зросла реалізація овочів, у півтора рази – молочної продукції, більш ніж на третину - картоплі, на 8 відсотків – фруктів. Загалом реалізація сільгосппродукції на житньому ринку зменшилась проти минулорічного - на 6 відсотків при зростанні цін на 51 відсоток», – розповів провідний економіст відділу статистики роздрібної торгівлі Тарас Іщук.
Перерозподіл продуктового кошику пересічних житомирян у бік більшого споживання овочів та фруктів, безперечно, схвалили б дієтологи… Але чи візьмуться українці наслідувати приклад сусідів-поляків, які, з поглибленням кризи, помітно скоротили вживання алкоголю й тютюну і покращили при цьому загальні показники здоров’я у суспільстві?.. Час - покаже.
 

Незалежне зовнішнє оцінювання

Лише тиждень залишився до завершення реєстрації учасників зовнішнього незалежного оцінювання знань. Як нам повідомив проректор обласного інституту післядипломної освіти Антон Шегеда, на сьогодні на Житомирщини вже понад 10 тисяч осіб виявили бажання взяти участь у цій процедурі. Серед них як цьогорічні випускники загальноосвітніх закладів та і випускники попередніх років.
І якщо учні шкіл реєструються за місцем навчання, то для випускників попередніх років створені лише 4 пункти реєстрації.
На відміну від минулого року бажаючі проходити процедуру зовнішнього незалежного оцінювання знань повинні особисто зареєструватися до 3-го березня в одному з 4-ох зазначених пунктах.
 

Гроші повертаються

Понад два мільйони гривень, які зберігалися на депозитних рахунках, має виплатити держустановам Радомишльського району Житомирська філія комерційного банку «Київ» . Таке рішення виніс Господарський суд Житомирської області, розглянувши позови органів прокуратури.
Як нам повідомив перший заступник прокурора області Анатолій Чумаченко, до Господарського суду Житомирської області прокуратурою було подано сім позовів про безпідставну невиплату комерційним банком депозитних коштів на згадану суму. Лише фінансовому управлінню Радомишльської районної держадміністрації комерційний банк, у порушення вимог чинного законодавства, не повернув бюджетних коштів на суму понад один мільйон 800 тисяч гривень.
Для довідки: органами прокуратури до Господарського суду Житомирської області та столичного суду подано 12 позовів про невиплату держустановам бюджетних коштів з депозитних рахунків на суму, що перевищує 10 мільйонів гривень. Це, зокрема, Брусилівській, Баранівській та Романівській райдержадміністраціям, а також Бердичівській міській раді.

 
Більше статтей...
  • Ближче до партнерів
  • Гаряча лінія
  • "Житомирська Хвиля" серед найкращих
  • Перемога
  • Фінансування села зменшується
  • Росте ліс
  • Бартер повертається
  • Лесин день народження
  • Таланти
  • В очікуванні весни...
  • «
  •  Початок 
  •  Попередня 
  •  71 
  •  72 
  •  73 
  •  74 
  •  75 
  •  76 
  •  77 
  •  78 
  •  79 
  •  80 
  •  Наступна 
  •  Кінець 
  • »
Сторінка 71 з 102

Точний час

22 ЛИПНЯ 2009

Програми

Погода в області

Курси валют

Про нас