Українці, читайте!

Ланcелот Лoутон. «Українське питання»
Бібліотека газети «День»

Запрошуємо
на презентацію нової книги
11 вересня
у Львові
Приєднуйтесь

Підтримайте звернення донецьких студентів
  • Редакція
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти
  • Вакансії
ЩОДЕННА
ВСЕУКРАЇНСЬКА
ГАЗЕТА
№219, вівторок, 2 грудня 2008

   понеділок, 7 вересня 2009 року.    

Користувачам
Зареєструватися
Вхід
Поточний номер
1-а ШПАЛЬТА
ДЕНЬ УКРАЇНИ
ДЕНЬ ПЛАНЕТИ
ПОДРОБИЦI
ЕКОНОМIКА
СУСПIЛЬСТВО
СВIТОВI ДИСКУСIЇ
ТАЙМ-АУТ

Сторінка головного редактора

Фоторепортаж «Дня»

Бібліотека «Дня»

Фотоконкурс «Дня»

Тop-net

Премія ім. Джеймса Мейса

Головні теми

Потрібна допомога

Українці, читайте!

  Пошук
  Архів "Дня" з 1.06.1997 р.
грудень 2008
Пн
1
8
15
22
29
Вт
2
9
16
23
30
Ср
3
10
17
24
31
Чт
4
11
18
25
Пт
5
12
19
26
Сб
6
13
20
27
Нд
7
14
21
28
Попередні місяці
Рік: Місяць:
  Опитування
Чи підтримуєте ви ідею про саморозпуск Верховної Ради?





результатиархів опитувань
  Прогноз погоди
  Курси валют
Офіційний курс гривні щодо іноземних валют на 4.09.09
100 доларів США 798.5000
100 євро 1144.6498
10 рублів Росії 2.5135
     
 
 
Російською
English
СУСПIЛЬСТВО
  версія для друку

Коротко / СУСПІЛЬСТВО


Музей у школі

Урочиста передача монет, гудзиків, наконечників стріл, скоб, інших музейних експонатів відбулася у Пилявській ЗОШ I—III ступенів. Керівник Хмельницької обласної організації «Постійно діюча археологічна експедиція «Меджибіж-2000» Олег Погорілець, який розшукує локальне місце битви під Пилявцями, передав навчальному закладові археологічні матеріали, знайдені під час розкопок у цих краях. Отак у школі сприяння здоров’ю і козацькому гарту учнів у Пиляві з’явився музей. Панораму переможної Пилявецької битви, 360-річчя якої врочисто відзначили 4 жовтня 2008-го, написали художники із Хмельницького Леонід Бессараба і Андрій Ісаєв. Тут-таки й портрети героїв Пилявецької битви. Що ж до школярів, то вони йдуть на уроки у куплених за батьківський кошт козацьких одностроях, посилено вивчають козацьку історію і вишкіл. Патріотичне виховання підростаючого покоління у Пиляві на висоті, повідомляє Михайло ВАСИЛЕВСЬКИЙ, «День».

На сигаретах з’являться «страшні картинки»

Представники 160 країн світу, в тому числі й України, на ІІІ Міжнародній конференції «Рамкової конвенції ВООЗ з боротьби з тютюном» прийняли рішення посилити боротьбу з тютюнопалінням. Відповідно до взятих на себе зобов’язань, Україна має заборонити всі види реклами сигарет, в тому числі промоакції, спонсорство концертів та спортивних змагань виробниками сигарет, норма має поширюватися на зовнішню, внутрішню рекламу та електронні ЗМІ. Також Україна повинна заборонити вживання назв тютюнових брендів на всіх продуктах, які не належать до тютюнових виробів. Стандарт вимагає, щоб будь-яка інформація, що надається тютюновиробником, була точною та прозорою. Не допускається партнерства з тютюновою індустрією з питань, що мають відношення до здоров’я. Діяльність, яка пов’язана з поняттям «соціальна відповідальність», повинна суворо регулюватися. Адже, «так звана «корпоративна соціальна відповідальність» тютюнових компаній — це не більш ніж маркетингова тактика тютюнової індустрії для створення свого позитивного іміджу, незважаючи на смертельний характер продукції», — стверджує Наталя Торопова, координатор проектів в Україні «Кампанія за майбутнє без куріння». Також невдовзі на пачках сигарет з’являться малюнки хвороб, викликаних тютюном — вони займуть не менш, ніж 50% місця. При цьому «картинки» будуть різними — щоб споживач не звикав, а маркування та упаковки сигарет позбавлять надписів і символів, які створюють враження більшої та меншої шкідливості. «Всі зобов’язання, які взяла на себе Україна, ратифікувавши «Рамкову конвецію ВООЗ по боротьбі з тютюном» мають бути виконані першочергово, — каже Микола Поліщук, голова Національної Ради з питань охорони здоров’я, який представляв Україну на конференції. — Від хвороб, які викликані тютюном, в Україні вмирає в декілька раз більше людей, ніж від усіх інфекційних хвороб, СНІДу, травматичних випадків та туберкульозу разом узятих». Наступна конференція з «Рамкової конвенції ВООЗ по боротьбі з тютюном» відбудеться за два роки в Уругваї, де Україна повинна буде представити звіт по взятих на себе зобов’язаннях, повідомляє прес-центр коаліції громадських організацій «За вільну від тютюнового диму Україну».

Уряд почне перейматися безпритульними

У Кабінеті Міністрів створять Координаційну раду з питань соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей, повідомляє прес-служба Міністерства праці та соціальної політики. Її очолить міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова, яка особисто затверджуватиме персональний склад нового органу. «Ми вважаємо, що утворення такого органу є логічним кроком у консолідації зусиль для розв’язання проблеми бездомності й безпритульності, призупинення розвитку цього соціального явища, забезпечення максимального охоплення бездомних громадян і безпритульних дітей соціальними послугами», — відзначила міністр праці та соціальної політики.

№219, вівторок, 2 грудня 2008

версія для друку

Інші матеріали цієї шпальти:

  • Любові спонсорів на всіх не вистачає
  • Як вберегти авто
  • Добра освіта — дуже цінний капітал

Коментарі читачів:

Ви не авторизовані!

На сайті публікуються коментарі тільки від зареєстрованих користувачів. Будь ласка, введіть свої реєстраційні дані.

Якщо Ви ще не є зареєстрованим користувачем, будь, ласка, зареєструйтеся тут.

Логін:

Пароль:

 
 
Російською
English