This version of the page http://www.dubno.com.ua/tik.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-03. The original page over time could change.
ДУБНО міський портал
 
     
Історія міста Музей Готелі Кав'ярні Чат Форум Фотогалерея Оголошення Корисні лінки

Як «ТІК» запалював дубенський майдан

Вокаліст відривався на сцені, незважаючи на травму спини

Кожен з нас на свій день народження чекає особливих подарунків та незабутніх вражень. І роль такого подарунка на 908-річчя Дубна відіграв популярний український гурт «ТІК» - вони ж «Трезвость и культура». І то так відіграв, що весь майдан Незалежності гримів!
Їхали музиканти до нас, незважаючи на шалений концертний графік, травму спини вокаліста і його ж таки весілля (фронтмен «ТІКа» зараз по праву мав би насолоджуватися медовим місяцем). І вни подарували дубенчанам справжній день народження – з мильними бульбашками, фокусами (чого тільки варта гра ногою на тромбоні Сергія Шамрая) та просто вибухово-шалено-драйвовим настроєм. Чули ми як і старі, вже перевірені часом «Олені», «Апрєль», «Вчительку», так і нові пісні із ще не зовсім допрацьованого альбому (були тут і пісеньки про нашу підлу журналістську натуру і нашу доблесну міліцію).
Та це все – пізно ввечері, а ще за дня кореспонденту «Замку» вдалося «виловити» вокаліста Віктора Бронюка біля сцени та задати йому кілька запитань. Перше – про наше місто.
- Я вже неодноразово проїжджав через Дубно, – розповідає Віктор, – та ще тут не зупинявся. Ми прибули сюди опівдні, і хоча ще не зовсім все роздивилися, та можу сказати, що ви маєте досить цікаве, прикольне місто. Он якраз зараз наші хлопці пішли Замок дивитися. Прийдуть – поділяться враженнями. Я ж хочу трохи відпочити, бо лише вчора відіграли два концерти, один з яких – у Києві до Дня Незалежності.
- Чи є для вас різниця між виступами у маленьких (як наше) та великих (наприклад, столиця) містах?
- Ні, різниці немає. Скрізь, де граємо – викладаємося по повній програмі. Публіка ж однакова всюди, і до неї потрібно виходити лише з позитивним настроєм. Та й з концертами в нас перебору немає – їдемо туди, куди тільки запрошують.
- Вікторе, маєте якусь професійну таємницю, як тримати публіку в настрої?
- Таємниці тут ніякої нема, просто я за освітою вчитель, і знаю, що є багато спільного між роботою педагога та виступом на сцені. Ти виходиш в «клас», бачиш аудиторію, і твоя задача – зрозуміти її, знайти спільну мову, зробити так, щоб тебе слухали, сприймали, і всім, з тобою включно, було цікаво.
- А від чого залежить успішний виступ гурту?
- Нас сьогодні приїхало 12 чоловік – музиканти й технічний персонал. Від кожного з нас залежить звучання групи в цілому. Та й часто буває, що від тих людей, які знаходяться поза сценою, і яких ніхто не бачить, якість виступу залежить набагато більше, ніж від самих музикантів. Крім того, є ж така річ, як райдер групи, всі пункти якого є об’єктивною необхідністю для того, щоб ми могли гарно відіграти концерт. Бо є якщо їдемо 300-400 км, то потрібно прийняти душ, поїсти. Виконання пунктів райдера – це не якась дурна забаганка, а умови для того, аби свято відбулося.
- Ви згадали про дурні забаганки в рейдерах. Вже зустрічалися з цим?
- Звісно, – посміхається музикант, – перед тим, як стати співаком, я був організатором концертів. Тож мені не раз доводилося стикатися з райдерами різних виконавців. І я знаю, що таке дурня, а що – об’єктивна необхідність. Бо ж коли вимагають, щоб обов’язково були 15 білих і тільки білих троянд в номері, гримерці та на сцені – то без цього можна обійтися. Інший випадок, який запам’ятався, коли одна «зірка» забажала на вечерю гарбузової каші…якраз у розпалі сезону на гарбузи… у лютому. Та нічого не поробиш – довелося по селах їздити і в бабусь шукати ті гарбузи.
- До речі, пане Вікторе, як там справи з новим альбомом?
- Альбом під назвою «Прощайте, дівчата» ми вже відписали. Зараз він проходить студійну обробку, тож плануємо презентацію десь на середину вересня.
- А яку музику полюбляє слухати вокаліст «ТІКа» у себе вдома?
- Вдома я музики практично не слухаю, бо ж останнім часом більше перебуваю в машині, в дорозі. А взагалі, різну – як рок, так і попсу, полюбляю сучасний джаз, просто обожнюю українські композиції – головне, щоб було якісно. Не люблю лише агресивної та депресивної музики. У нас сьогодні є досить багато цікавих проектів та груп. Та, на жаль, не завжди вони можуть реалізуватися.
- Ви чули про наш фестиваль «Тарас Бульба»?
- Звісно, що чули. Вважаю, це досить класно, що є такі фестивалі, та я до більшості з них ставлюся скептично. Сам ж організатор, та й працював свого часу у Вінницькому управлінні культури. І тому знаю, що називається фестивалем, що – «освоюванням бюджету», а що – відвертою халтурою. Бо ж в Україні економиться все, на чому тільки можна. Сьогодні майже у кожному обласному чи районному центрі проводиться фестиваль – цим вже нікого не здивуєш. Та це стосується не лише фестів, а й більшості святкових заходів. Іноді домовляєшся за одне, приїжджаєш – а тут починають «торгуватися»…
- І на завершення скажіть, куди плануєте після виступу у нас?
- З Дубна ми повинні виїхати ще вночі, тому що у вівторок зранку – прямий ефір на «М-1». Далі поїдемо в Тернопіль на «Кубок Лева». А взагалі, концертна програма у нас досить насичена, іноді маємо кілька виступів за день. А ще ж записи, промо-акції, інтерв’ю, зйомки… Все це невід’ємна частина нашої роботи. І все це – речі, без яких вже життя не уявляю.
- Дякую за розмову! Побільше вам фанатів та слухняних організаторів!

Олена ЦУНДРА, Замок

© 2008 Всі права захищені       Розробка та дизайн "Vinchi"
 

сдам квартиру:Путевки на Ямайку, туры в Норвегию, поездки в Доминикану.:Ля рома банкет фуршет быстро и качественно.:быстро строим проекты бань