Українці, читайте!

Ланcелот Лoутон. «Українське питання»
Акція «Дня»

Приєднуйтесь

Підтримайте звернення донецьких студентів
  • Редакція
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти
  • Вакансії
ЩОДЕННА
ВСЕУКРАЇНСЬКА
ГАЗЕТА
№118, субота, 12 липня 2003

   середа, 2 вересня 2009 року.    

Користувачам
Зареєструватися
Вхід
Поточний номер
1-а сторінка
День України
День планети
Подробиці
Історія та "Я"
Пошта "Дня"

Сторінка головного редактора

Фоторепортаж "Дня"

Бібліотека "Дня"

Фотоконкурс "Дня"

Тop-net

Премія ім. Джеймса Мейса

Головні теми

Потрібна допомога

Українці, читайте!

  Пошук
  Архів "Дня" з 1.06.1997 р.
липень 2003
Пн 
7
14
21
28
Вт
1
8
15
22
29
Ср
2
9
16
23
30
Чт
3
10
17
24
31
Пт
4
11
18
25
Сб
5
12
19
26
Нд
6
13
20
27
Попередні місяці
Рік: Місяць:
  Опитування
Де ви найчастіше купуєте книги?






результатиархів опитувань
  Прогноз погоди
  Курси валют
Офіційний курс гривні щодо іноземних валют на 1.09.09
100 доларів США 798.9000
100 євро 1140.1901
10 рублів Росії 2.5091
     
 
 
Російською
English
День планети
  версія для друку

Коротко / ПЛАНЕТА


Київ і Берн підписали угоду про реадмісію

Україна та Швейцарія учора підписали угоду про реадмісію осіб, які перебувають на території їхніх країн нелегально. Підписано також загальну угоду Міністерства внутрішніх справ України та Федерального департаменту юстиції та поліції Швейцарської федерації у сфері регулювання міграційних процесів. Від України ці документи підписав міністр внутрішніх справ Юрій Смирнов, від Швейцарії — віце-президент цієї країни Рут Метцлер-Арнольд. Вона відмітила, що подібні договори Швейцарія укладає, передусім, з тими країнами, які не мають великих проблем. «Ми вже уклали подібні договори з країнами Європейського Союзу», — сказала вона. Також учора Україна та Швейцарія підписали міжурядову угоду «Про взаємне скасування візового режиму для власників дипломатичних, службових і спеціальних паспортів».

Путін поставив три завдання

Російський президент Володимир Путін зустрівся в Кремлі з лідерами російської політики та бізнесу і зробив заяви, більше схожі на гасла передвиборної кампанії, повідомило Бі-Бі-Сі. Вибори президента в Росії пройдуть навесні 2004 року. Виступаючи перед депутатами, губернаторами і представниками великого бізнесу — останні прийшли скаржитися на дії правоохоронних органів — Путін сказав, що трьома основними завданнями, що стоять перед Росією, є подвоєння валового продукту, подолання злиднів і модернізація армії. Путін закликав усі політичні сили до консолідації та вироблення єдиної позиції усіх частин суспільства з ключових питань.

Звільнилися «за урядовим бажанням»

Понад 18 тис. державних службовців Мексики добровільно звільнилися зі своїх робочих місць у рамках відповідної урядової програми. На компенсаційні виплати тим, хто звільняється цього року в межах програми з бюджету вже витрачено $445 млн. Середній стаж урядовців, які залишили державну службу — 18 років.

ЄС відправить миротворців до Придністров’я?

Прохання про відправку миротворчих сил до Придністров’я отримав Європейський Союз, повідомила британська газета «Файненшл таймс». Ініціатива походить від ОБСЄ, зазначає вона. Ця організація прохає ЄС вивчити можливість відправки до кінця поточного року тисячі своїх миротворців. «Така миротворча місія може стати перевіркою відносин із Росією та іншими країнами регіону», — говориться у статті, де також відмічається прагнення Молдови до більш тісної співпраці з ЄС.

Ліберія сподівається на США

Президент Ліберії Чарльз Тейлор закликав Сполучені Штати якнайшвидше ввести в його країну миротворчий контингент, щоб запобігти новій громадянській війні. Президент поставив питання руба: Вашингтон зобов’язаний допомогти Ліберії, і зробити це потрібно негайно. Громадянська війна в цій невеликій державі Західної Африки триває уже 14 років. Хоч зараз сутички між урядом і повстанцями припинились, вони можуть спалахнути будь-якої миті. Тейлор пообіцяв, що американців тут зустрінуть тепло. «Вам не потрібно боятися за американських солдатів — повторення Сомалі, коли миротворча операція забрала багато життів, не буде. Жоден громадянин Ліберії не підніме зброї на американця», — підкреслив Тейлор. Він погодився піти у відставку й покинути Ліберію, але поставив ультиматум: він поїде лише після прибуття військ із США. Державний секретер США Колін Пауелл заявив вчора, що будь-яка військова роль Штатів у Ліберії буде «дуже обмеженою за тривалістю та масштабами». За його словами, США будуть лише допомагати миротворцям із країн Західної Африки. Рішення про це Буш має прийняти в наступні кілька днів. Виступаючи на брифінгу в столиці ПАР, Пауелл сказав, що ініціатива для встановлення миру повинна виходити від африканських держав і ООН.

Туркменбаши — за новий газопровід

Президенти Туркменії, України та Росії обговорять на саміті глав держав СНД, який пройде у вересні цього року в Ялті, будівництво нового експортного газопроводу узбережжям Каспійського моря. Про це повідомив учора президент Туркменії Сапармурат Ніязов на церемонії підписання контрактів на 2004 рік із продажу 46 млрд. кубометрів природного газу. За словами Ніязова, існуючий газопровід у північному напрямкові не в змозі пропустити щорічно понад 70 млрд. кубометрів природного газу. Для того, щоб виконати вже існуючі та заплановані контракти на поставку газу, потужність додаткової труби має бути не меншою за 30 млрд. кубометрів. Ніязов вважає, що покупцям туркменського природного газу, а це НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром», необхідно провести «спільні переговори, визначитися з маршрутом трубопроводу і фінансовими витратами, комплексно проробити всі питання». Туркменський президент сподівається, що перший раунд переговорів між трьома державами, а також Казахстаном, може пройти на саміті СНД у Ялті.

№118, субота, 12 липня 2003

версія для друку


Інші матеріали цієї шпальти:

  • Перший день взаємного прощення
  • Олександр Григорович... Рузвельт
  • «Міжрелігійні конфлікти ніколи не були проблемою Туреччини»

Коментарі читачів:

Ви не авторизовані!

На сайті публікуються коментарі тільки від зареєстрованих користувачів. Будь ласка, введіть свої реєстраційні дані.

Якщо Ви ще не є зареєстрованим користувачем, будь, ласка, зареєструйтеся тут.

Логін:

Пароль:

 
 
Російською
English