This version of the page http://www.library.te.ua/internet_centr/inmarket/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-31. The original page over time could change.
Інтерактивні мультимедійні комп`ютерні курси Inmarket
Тернопільська обласна універсальна
наукова бібліотека




Зареєструватись
Забули пароль?

Інтерактивні мультимедійні комп`ютерні курси Inmarket


Після того, як комп'ютери стрімко увірвалися в життя сучасної людини, питання навчання роботи на них стало актуальним для мільйонів. У кожного користувача ПК своя історія. Хто за бажанням, хто з потреби, але ми одного разу "сідаємо зручніше, уважно дивимося в монітор і вперше кладемо праву руку на "мишку". Пригадаєте, Ви напевно хвилювалися коли у Вас це було вперше. Після цього починався процес навчання - якому, і до цього дня, не видно кінця і краю. Чому? Тому що техніка розвивається дуже швидко. Нові програми, нове комп'ютерне устаткування і нове можливості, які надає мережа Інтернет не дозволяють нам стояти на місці. Зробивши одного разу перший крок, ми вже не можемо відмовити собі в нових знаннях.

Людство видало і продовжує видавати велику кількість книг і журналів на комп'ютерну тематику. Газети пістрявлять оголошеннями про навчальні курси. Спеціалізовані магазини пропонують CD з тими або іншими програмами навчання роботі на комп'ютері. У кожного з цих способів освоєння комп'ютера є свої поитиви і недоліки. Книги, наприклад, особливо на початковому етапі, дуже незрозумілі. Людині, погано знайомій з комп'ютером складно уявити собі описаний в книгах матеріал у дії. Комп'ютерні журнали у своєму роді корисні, оскільки написані доступніше, але охоплюють далеко не весь необхідний матеріал. Комп'ютерні курси позбавлені вказаних недоліків. Але у них є свій власний. Відвідуючи комп'ютерні курси, той, що навчається жорстко прив'язаний до програмного забезпечення, що є на навчальних комп'ютерах. Крім того, курси не забезпечують необхідний рівень індивідуальності. У всіх курсів є певна програма навчання, і учні слідують їй, навіть якщо їм зовсім не потрібно багато тем, які в неї включені. Часто в цих програмах відсутні необхідні, а іноді і ключові для учня теми. Крім того, курси привчають людину до стереотипів, і навіть щонайменші зміни робочого середовища часто ставлять його в безвихідь. У курсах, як правило, відсутній дуже важливий елемент: чинник самонавчання, чинник самостійності і гнучкості в ухваленні тих або інших рішень.

Мультимедійні уроки сьогодні міцно увійшли до комп'ютерного життя. Перевага такого методу навчання давно стала очевидна і підтверджена багатьма дослідженнями.

"З матеріалів Третьої Всеросійської об'єднаної конференції "Технології інформаційного суспільства - Інтернет і сучасне суспільство" (IST/IMS-2000) Секція: 5. Інтернет і дистанційна освіта - Якщо учень має можливість сприймати учбовий матеріал візуально, то частка матеріалу, що залишився в пам'яті, підвищується до однієї третини. При комбінованій дії (через зір і слух) частка засвоєного матеріалу досягає половини, а якщо залучити що вчиться в активні дії в процесі вивчення, наприклад, за допомогою мультимедійних уроків типу додатків мультимедіа, то частка засвоєного може скласти 75%."

Мультимедійні уроки Inmarket пропонують комплексний підхід до знайомства і освоєння найпоширеніших в світі програм і додатків компанії Microsoft. Ці мультимедійні уроки володіють винятковою індивідуальністю. Учень сам вибирає відповідні його рівню курси і освоює їх. Курси повністю інтерактивні. Висловлюваний матеріал супроводжується голосовими коментарями диктора. Крім того, учень може "вживу" бачити всі дії курсора "мишки" і натиснення на клавіатурі, необхідні для виконання тієї або іншої дії. Уроки повною мірою використовують елементи самонавчання. У учня під рукою універсальний викладач, який запропонує варіанти того, що необхідно в даному випадку "натиснути" або "надрукувати". Це дуже важливий момент. Завдяки такому підходу, учень не звикає до стереотипів, а шукає рішення самостійно, замінюючи - "на курсах мене учили, що десь тут повинна бути зелена кнопочка..." на практичніше: "потрібно відшукати кнопку "Друк", швидше за все, вона в меню "Файл"". Важливо і те, що учень зможе "на місці" випробувати і закріпити вивчений матеріал, паралельно з уроком запустивши програму, що вивчається, на своєму комп'ютері. Уроки легко сприймаються і засвоюються користувачами будь-якого рівня. Вони можуть бути корисні як новачкам, які дістануть можливість швидко і комфортно освоїти роботу на комп'ютері, так і більш "просунутим" користувачам, які зможуть використовувати уроки як підручний довідник.

   
Створення сайту,
студія «Дизайн проекти».