категорії: музика стаття

Революція без шоу?

Здавалось би, останнім часом політичні події посунули на задній план події музичні. Але це комусь лише здавалось! Бо політика та шоу-бізнес є досить близькими поняттями:)

Взяти хоча б вислови деяких моїх (і ваших, між іншим) співвітчизників, що Помаранчева революція - сплановане шоу. Але то вже їх особиста думка. Повертаючись до вітчизняного Шоу-бізнесу, мусимо зазначити, що співпраця з Політикою пішла йому на користь.
Про це свідчить декілька фактів. Першо за все, така дрібниця, що нарід в мережі якось дуже активно зарухався та почав активно відвідувати різні сайти певного музичного формату. Списки пошукових слів просто вражають своїм різномаїттям.
А ще - скажений ажіотаж щодо записів українських музикантів (імена яких деякі дізналися лише під час мітингів), користуються більшим попитом, ніж нові альбоми Брітні або Мега-Зірки-Руслани. Супер популярними стали наші (мається на увазі не Сердючка та ВіаГра, куди їм там!). Причому, не лише серед молоді: за альбомами Мандрів, Бурмаки, Тартака і т.д. і т.п. йде не лише молодь, а й їх батьки, інколи навіть дідусі-бабусі... Нє, ну бабусь, які купують собі ВВ я поки ще не бачила, але це ще не означає, що їх не існує:)
Оксана, працівник музкрамниці:
"Так, наразі люди просто поскаженіли. Пам'ятаю, диски Бурмаки - штук п'ять - лежали у нас десь півроку. Їх, звісно, брали, але якось дуже скромно. Під час революції їх усі змели за один день. Те саме з "Мандрами" та іншими. Деякі приходять і просто починають щось цитувати чи наспівувати, якщо не знають, що їм за гурт потрібен... Про те, як усім закортіло мати той Помаранчевий збірник, я просто мовчу. Привозять 10 дисків - і їх одразу ж не стає."
Що не може не тішити! "Хоч якась користь від тої революції!" - з іронічною посмішкою сказав на це Сашко Положинський.
Ну, не зовсім "хоч" і не така вже "якась" (якщо незважати на те, що "пірати" розгулялись). Бурмака випустила диск "Краще", досі нікому невідомий гурт "Гринджоли" видав власний сингл... Карочє, справа пішла та лід рушив. Сподіваємось, буде рухатись і надалі.
\"Яка класна пісня!\" - волали мені в телефонну слухавку батьки, які дивились пряме включення з Майдану. Вони навіть притягали телефон до телевізора, аби я розчула, що ж це їх так вразило. Розчула, але вам не скажу, а то це вже я реклама вийде.
Отже, перемога відбулась не лише на політичному рівні. А можливо, без музичної підтримки вона не відбулась би взагалі. Адже "нам пєсня строіть і жить памагає". Хто не згоден, може сміливо запустити в монітор збірником "Помаранчевих пісень". Адже він у вас є, чи не так?:)