This version of the page http://www.library.te.ua/virtual_exhibition/nato/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-30. The original page over time could change.
Україна – НАТО: читаймо, аналізуймо, полемізуймо
Тернопільська обласна універсальна
наукова бібліотека




Зареєструватись
Забули пароль?

Україна – НАТО: читаймо, аналізуймо, полемізуймо

Висловлюючись про євроатлантичні прагнення України, Президент В.Ющенко чітко зазначив: «Люди, що вийшли на майдан, та вулиці Києва, мали мотивацію: вони хочуть бачити Україну в Європі, а не по сусідству з нею, хотіли б бачити Україну інтегрованою до Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу».

На даному етапі дискусія навколо питань співробітництва України з НАТО відбувається в новому внутрішньополітичному контексті.

Україна офіційно взяла курс на приєднання до альянсу. Це було проголошено, насамперед, на рівні Президента відповідним рішенням Ради національної безпеки і оборони та законодавчо закріплено Законом України «Про основи національної безпеки України», прийнятим 19 червня 2003 року. У Законі прямо записано, що одним із основних напрямків державної політики є набуття Україною членства в НАТО. Отже, всі державні та недержавні структури і суспільство загалом мають працювати на досягнення цієї мети. Саме питанню євроатлантичної інтеграції України вступу до НАТО присвячена наша тематична виставка – експозиція, яка представлена на веб-сайті бібліотеки.

Мета виставки — поліпшення поінформованості наших громадян про діяльність структур НАТО, реальну співпрацю України з цим блоком, ознайомлення з документами, які укладені між Україною та НАТО.

У запропонованих виданнях міститься інформація про історію, завдання, структуру НАТО, напрями діяльності, процеси трансформації та розширення Альянсу, а також партнерство і співробітництво з іншими країнами, і зокрема з Україною.

Розділи виставки:

 

1. Офіційні матеріали.


2. План дій щодо членства в НАТО (ПДЧ).


3. Відносини Україна — НАТО.


4. Загальна інформація про НАТО.


5. Партнерство та співпраця.


6. Матеріали конференцій, круглих столів, семінарів, самітів присвячених питанням вступу України до альянсу.


7. Україна — НАТО : «за» та «проти».


 

Інтернет – матеріали:

 

1. Офіційні матеріали:
— Державні Програми та нормативно-правові акти України;


2. План дій щодо членства в НАТО (ПДЧ).


3. Матеріали конференцій, круглих столів, семінарів, самітів, присвячених питанням вступу України до Альянсу.


4. Офіційний веб-сайт НАТО.


5. Центр інформації та документації НАТО.


6. Документи НАТО.


7. План дій Україна–НАТО.


 

1. Офіційні матеріали




Закон України «Про основи національної безпеки України». План дій Україна – НАТО – складова забезпечення національної безпеки України. - К, 2008. - 21 с.

У даному просвітницькому виданні наводяться текст Закону України «Про основи національної безпеки України» (джерело інформації: www.rada.gov.ua) та оцінка Плану дій Україна-НАТО, як складової забезпечення національної безпеки України.

Розраховано на широке коло читачів незалежно від їх фахової та освітянської підготовки.

 



Постанова Верховної Ради «Про рекомендації парламентських слухань про взаємовідносини та співробітництво Україна – НАТО». – К.: Нац. Центр з питань євроатлантичної інтеграції України, 2008. – 8 с.

У даному просвітницькому виданні наводяться тексти постанови Верховної Ради України «Про Рекомендації парламентських слухань про взаємовідносини та співробітництво України з НАТО», як одного з основоположних нормативно-правових документів, які визначили стратегію і тактику зовнішньополітичного курсу України у сфері забезпечення національної безпеки та витяг зі стенограми пленарного засідання з розгляду цього питання (джерела інформації: http:// portal.rada.gov.ua).

До змісту

 

2. План дій щодо членства в НАТО (ПДЧ)




План дій щодо членства в НАТО. - К, 2008. - 13 с.

У даному просвітницькому виданні наводяться тексти звернення вищого керівництва держави до Генерального Секретаря НАТО від 11 січня 2008 року щодо зацікавленості України у приєднанні до Плану дій щодо членства в НАТО та безпосередньо Плану дій щодо членства в НАТО (джерела інформації: www.president.gov.ua та http://zakonl.rada.gov.ua).

Розрахована на широке коло читачів незалежно від їх фахової та освітянської підготовки.

 



План дій Україна — НАТО. — К.: Т-во «Знання» України, 2007. — Ч. І: План дій Україна — НАТО та його імплементація у 2007 році. — 2007. - 28 с.

У даному науково-популярному виданні надається об'єктивна інформація щодо здійснення реальних кроків з реалізації євроатлантичного курсу України, яка базується на офіційних документах співробітництва з НАТО.

Розрахована на широке коло читачів незалежно від їх фахової та освітянської підготовки.



План дій Україна — НАТО. — К.: Т-во «Знання» України, 2007. — Ч. ІІ: Результати імплементації Плану дій Україна — НАТО у першому півріччі 2007 року. - 2007. - 36 с.

У даному науково-популярному виданні надається об'єктивна інформація щодо здійснення реальних кроків з реалізації євроатлантичного курсу України, яка базується на офіційних документах співробітництва з НАТО.

Розрахована на широке коло читачів незалежно від їх фахової та освітянської підготовки.



Концептуальні підходи до членства в НАТО: досвід держав-членів Альянсу; Вип. 11. / За заг. ред. В. П. Горбуліна, академіка НАН України, д.т.н. – К. ДП «НВЦ «Євроатлантикінформ», 2005. – 208 с.

Збірник висвітлює досвід набуття членства в НАТО країн останньої, третьої хвилі розширення Північноатлантичного альянсу, зокрема принципи, методи, моделі та механізми формування і реалізації державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції, а також концептуальні підходи до членства України в НАТО, пропозиції до проекту Плану дій Україна – HATO.

Видання розраховане на працівників органів державної влади, вітчизняних та зарубіжних політиків, науковців, викладачів, студентів вузів, журналістів, незалежних експертів та широку громадськість.



Результати імплементації Плану дій Україна — НАТО у 2007 році / Нац. центр з питань євроатлант. інтеграції України, Т-во «Знання» України, Н.-д. центр прав, інф-ки Акад. прав, наук України ; підгот.: О. В. Семіков, В. М. Фурашев. — К.: Знання України, 2008. – 35 с.

У даному науково-просвітницькому виданні надається об’єктивна інформація щодо здійснення реальних кроків з реалізації євроатлантичного курсу України у 2007 року, яка базується на офіційних документах співробітництва з НАТО (джерело інформації: www.nceai.gov.ua).

Розраховане на широке коло читачів незалежно від їх фахової та освітянської підготовки, які бажають сформувати особисту думку щодо євроатлантичного курсу України.



Основні пріоритети імплементації Плану дій Україна-НАТО у 2008 році / Нац. центр з питань євроатлант. інтеграції України, Т-во «Знання» України, Н.-д. центр прав, інф-ки Акад. прав, наук України ; підгот. : О. В. Семіков, В. М. Фурашев. — К. : Знання України, 2008. — 43 с.

У даному науково-просвітницькому виданні наводяться основні пріоритети імплементації у 2008 році Плану дій Україна-НАТО у вигляді преамбул до розділів та підрозділів Цільового плану Україна-НАТО на 2008 рік (джерело інформації — www.president.gov.ua).

Розраховане на широке коло читачів незалежно від фахової та освітянської підготовки, які бажають сформувати свою особисту думку щодо євроатлантичного курсу України.

До змісту

 

3. Відносини Україна – НАТО




Умови вступу України до НАТО. — К.: Т-во «Знання» України, 2007. - 20 с.

У даному науко