This version of the page http://www.uapravo.org/sil_dop_about.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-28. The original page over time could change.
Проект На допомогу сільським лідерам
 росiйська | english останнє поновлення 17.08.2009  
пошук      архiв  
17.08.2009//
2009 • Конкурс "Підтримка діяльності неурядових організацій із документування порушень прав людини в сфері паліативної допомоги"
Правовий захист пацієнтів із обмеженим прогнозом життя – це важливий компонент комплексного підходу надання якісної паліативної допомоги. Паліативні пацієнти в Україні часто не мають доступу до якісного лікування, особливо вдома, через недоступність потрібної кількості наркотичних знеболюючих засобів.

17.08.2009//
2009 • Конкурс "Підтримка та розвиток громадських організацій, які працюють в сфері паліативної допомоги в Україні"
Мета: сприяння роботі громадських організацій, які співпрацюють з хоспісами або ж паліативними відділеннями на базі медичних установ та мають на меті створення модельної організації паліативної допомоги на базі хоспісів та паліативних відділень.

17.08.2009//
2009 • Конкурс "Підтримка діяльності неурядових організацій із документування порушень прав людини в сфері паліативної допомоги"
Правовий захист пацієнтів із обмеженим прогнозом життя – це важливий компонент комплексного підходу надання якісної паліативної допомоги. Паліативні пацієнти в Україні часто не мають доступу до якісного лікування, особливо вдома, через недоступність потрібної кількості наркотичних знеболюючих засобів.

17.08.2009//
Конкурс: «ініціативи молодіжних груп: права людини»
Національна програма «Розуміємо права людини» оголошує початок чергового етапу конкурсу «Ініціативи молодіжних груп: права людини», в рамках якого будуть підтримані проекти, що передбачають дії спрямовані на пропагування та захист прав людини. Конкурс організовує Українська Гельсінська спілка з прав людини за підтримки Норвезького Гельсінського Комітету та Міжнародного Фонду «Відродження».

17.08.2009//
Конкурс на участь у семінарі з моніторингу прав людини
Оголошується конкурс на участь у семінарі з моніторингу прав людини, що організовує Українська Гельсінська спілка з прав людини разом з Гельсінським Фондом з Прав Людини (Варшава, Польща) за фінансової підтримки Норвезького Гельсінського Комітету та Міжнародного Фонду «Відродження».

17.08.2009//
Конкурс на участь у семінарі з прав людини для журналістів
Оголошується конкурс на участь у Семінарі з прав людини для журналістів, що організовує Українська Гельсінська спілка з прав людини разом з Гельсінським Фондом з Прав Людини (Варшава, Польща) за фінансової підтримки Норвезького Гельсінського Комітету та Міжнародного Фонду «Відродження».

// всi новини...

 

 





 


 

За підтримки Благодійного Фонду "Творчій центр "КАУНТЕРПАРТ", ОБСЄ та Міністерства закордонних справ Данії.

Проект

"На допомогу сільським лідерам"

  розділи:

ПРО ПРОЕКТ

Проект "На допомогу сільським лідерам" виконується Херсонським обласним Фондом милосердя та здоров'я за підтримки Благодійного Фонду "Творчій центр "КАУНТЕРПАРТ", ОБСЄ та Міністерства закордонних справ Данії (ДОГОВІР № 08-076/OSCE).

Загальна сума проекту (еквівалент в євро): 18706,00.
Затверджено до фінансування: 96029 грн. 56 коп.


Керівник проекту: Бімбірайте Наталя-Дануте Антанто (bimbirayte@u21.org.ua )

Мета проекту:
зміцнення потенціалу ОГС Херсонської області (а саме: ОГС м. Херсона та 4-х районів Херсонської області - Скадовського, Чаплинського, Нижньосірогозького, Каланчацького) у сфері представлення інтересів та захисту прав вразливих груп населення (advocacy), покращення якості доступу до правосуддя сільського населення у цих районах, формування стандартів якості безкоштовної правової допомоги на селі

Завдання проекту
  • Розвиток та зміцнення технічної і методичної бази пунктів правової допомоги вразливим групам населення та ОГС у 4-х районах Херсонської області (пункти створені ХОФМЗ в 2005-2006 рр.) з метою формування навичок представлення інтересів та захисту прав вразливими групами населення.
  • Залучення ініціативних груп з 4-х районів до всеукраїнської мережі едвокасі (формується ХОФМЗ з 2000 року і донині) для обміну інформацією, досвідом, ресурсами (через електронну розсилку, веб-сайт www.uapravo.org, газету "Вгору" www.vgoru.org ).
  • Налагодження співпраці місцевих ОГС та місцевих органів державної влади, органів місцевого самоврядування.
  • Поширення інформації про досягнення проекту серед ОГС Херсонської області, України та сільського населення 4-х районів Херсонської області.

Термін реалізації проекту:
Дата початку проекту 01 червня 2007 року
Дата завершення проекту 31 січня 2008 року


План-графік реалізації проекту
 Місяць та рік виконання проекту  Плановані заходи
Червень, 2007 - січень, 2008 Створення на веб-сайті ХОФМЗ ( www.uapravo.org ) сторінки проекту "На допомогу сільським лідерам" та регулярне оновлення
Липень - серпень, 2007 Розробка методик проведення консультацій для вразливих груп населення із врахуванням специфіки правового рівня грамотності сільського населення, поширення їх у пунктах надання правової допомоги в 4-х районах Херсонської області.
Червень, 2007 - січень, 2008 Створення на веб-сайті ХОФМЗ ( www.uapravo.org ) сторінки проекту "На допомогу сільським лідерам" та регулярне оновлення
Липень - листопад, 2007 Проведення 4-х круглих столів з представниками влади та сільськими лідерами "Надання безоплатної правової допомоги вразливим групам населення: завдання на сьогодні і завтра"
Серпень - грудень, 2007 Провести 2 дводенних семінари "Представлення інтересів та захист прав вразливих груп населення" для 12 активістів ініціативних груп, створених при пунктах правової допомоги в 4-х районах Херсонської області. Забезпечити їх необхідною літературою та методичними матеріалами.
Липень, 2007 - січень, 2008 Організувати виїзди мобільної консультативно-експертної групи ХОФМЗ у підшефні пункти правової допомоги 1 раз на тиждень у кожен район. Разом з ініціативними групами в 4-х районах області спланувати та розпочати кампанії представлення інтересів та захисту прав із залученням партнерських ОГС - учасниць мережі едвокасі.
Серпень, 2007 - січень, 2008 Поширювати інформацію про досягнення проекту через електронні розсилки Південноукраїнського ресурсного центру едвокасі (109 ОГС), Херсонського обласного Центру соціальних послуг, веб-сайти ОГС




ПРОДОВЖЕННЯ ПРОЕКТУ

Назва проекту:
«На допомогу сільським лідерам»

Організація-виконавець:
Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров’я

Мета проекту:
зміцнення потенціалу ОГС Херсонської області (а саме: ОГС м. Херсона та 4-х районів Херсонської області - Скадовського, Чаплинського, Нижньосірогозького, Каланчацького районів, м.Нова Каховка, селища Антонівка) у сфері представлення інтересів та захисту прав вразливих груп населення (advocacy), покращення якості доступу до правосуддя сільського населення на зазначених територіях, сприяння покращенню стандартів якості безкоштовної правової допомоги на селі.

Завдання проекту
  • Розвиток та зміцнення технічної і методичної бази пунктів правової допомоги вразливим групам населення та ОГС у 4-х районах та 2-х населених пунктах Херсонської області з метою формування навичок представлення інтересів та захисту прав вразливими групами населення.
  • Видання та розповсюдження 2-х тематичних випусків буклетів «Ви отримали рішення суду. Що далі?», «Як добитися якісних комунальних послуг»
  • Залучення ініціативних груп з 6-ти адміністративно-територіальних одиниць Херсонської області до всеукраїнської мережі едвокасі.
  • Поширення досвіду Херсонського фонду милосердя та здоров’я шляхом проведення 6-ти інформаційних сесій та видання й розповсюдження методичної збірки «Правозахисна робота ОГС: робота громадської приймальні».


Термін реалізації проекту:
Дата початку проекту 01 березня 2008 року Дата завершення проекту 26 травня 2008 року

Цільова група (групи) проекту:
  • вразливі групи населення Скадовського, Чаплинського, Нижньосірогозького, Каланчацького районів, м.Нова Каховка, селища Антонівка Херсонської області, ініціативні групи, ОГС, державні структури та органи місцевого самоврядування цих районів;
  • ОГС - учасники всеукраїнської мережі едвокасі, які матимуть можливість скористатися напрацьованими в результаті виконання проекту методологіями.


План-графік реалізації проекту
 Місяць та рік виконання проекту  Плановані заходи
Березень, 2008 Видання 2-х тематичних випусків буклетів «Ви отримали рішення суду. Що далі?», «Як добитися якісних комунальних послуг» Аналіз впровадження пропозицій, які були прийняті за результатами круглих столів з представниками влади та сільськими лідерами “Надання безоплатної правової допомоги вразливим групам населення: завдання на сьогодні і завтра” в чотирьох районах в 2007 році. Результати аналізу оприлюднити через веб-сайт (www.uapravo.org)
Березень-травень, 2008 Розробка алгоритмів дій по видам скарг, з якими звертаються до консультаційних пунктів, поширення їх у пунктах надання правової допомоги в Скадовському, Чаплинському, Нижньосірогозькому, Каланчацькому районах, м.Нова Каховка, селищі Антонівка Херсонської області
Березень-травень, 2008 Наповнення веб-сайті ХОФМЗ ( www.uapravo.org ) сторінки проекту “На допомогу сільським лідерам” та регулярне оновлення
Березень – травень, 2008 Організувати виїзди мобільної консультативно-експертної групи ХОФМЗ у підшефні пункти правової допомоги 1 раз на тиждень у кожен район. Разом з ініціативними групами в Скадовському, Чаплинському, Нижньосірогозькому, Каланчацькому районах, м.Нова Каховка, селищі Антонівка Херсонської області спланувати кампанії представлення інтересів та захисту прав із залученням партнерських ОГС – учасниць мережі едвокасі.
Березень-травень, 2008 Поширювати інформацію про досягнення проекту через електронні розсилки Південноукраїнського ресурсного центру едвокасі (109 ОГС), Херсонського обласного Центру соціальних послуг, веб-сайти ОГС.
Травень, 2008 Розробка методичної збірки «Правозахисна робота ОГС: робота громадської приймальні» та розмістити її на веб-сторінці Херсонського фонду милосердя та здоров’я (www.uapravo.org)


Очікувані результати реалізації проекту (кількісні та якісні)
  • Підвищиться рівень правової обізнаності та громадської активності в Скадовському, Чаплинському, Нижньосірогозькому, Каланчацькому районах, м.Нова Каховка, селищі Антонівка Херсонської області в інтересах вразливих груп населення.
  • Активізується взаємодія між ініціативними групами, ОГС та владою в Скадовському, Чаплинському, Нижньосірогозькому, Каланчацькому районах, м.Нова Каховка, селищі Антонівка Херсонської області.
  • Зросте потенціал ініціативних груп, ОГС у сфері представлення інтересів та захисту прав населення в Скадовському, Чаплинському, Нижньосірогозькому, Каланчацькому районах, м.Нова Каховка, селищі Антонівка Херсонської області.
  • ОГС України мають можливість використовувати досвідом проекту.
  • Ініціативні груп з Скадовського, Чаплинського, Нижньосірогозького, Каланчацького районів, м.Нова Каховка, селища Антонівка Херсонської області приєднаються до всеукраїнської мережі едвокасі.
  • Вразливі групи населення в Скадовському, Чаплинському, Нижньосірогозькому, Каланчацькому районах, м.Нова Каховка, селищі Антонівка Херсонської області матимуть кращі можливості в отриманні правової допомоги.