This version of the page http://www.uapravo.org/metod.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-28. The original page over time could change.
Журнал для правозахистних НГО
 росiйська | english останнє поновлення 17.08.2009  
пошук      архiв  
17.08.2009//
2009 • Конкурс "Підтримка діяльності неурядових організацій із документування порушень прав людини в сфері паліативної допомоги"
Правовий захист пацієнтів із обмеженим прогнозом життя – це важливий компонент комплексного підходу надання якісної паліативної допомоги. Паліативні пацієнти в Україні часто не мають доступу до якісного лікування, особливо вдома, через недоступність потрібної кількості наркотичних знеболюючих засобів.

17.08.2009//
2009 • Конкурс "Підтримка та розвиток громадських організацій, які працюють в сфері паліативної допомоги в Україні"
Мета: сприяння роботі громадських організацій, які співпрацюють з хоспісами або ж паліативними відділеннями на базі медичних установ та мають на меті створення модельної організації паліативної допомоги на базі хоспісів та паліативних відділень.

17.08.2009//
2009 • Конкурс "Підтримка діяльності неурядових організацій із документування порушень прав людини в сфері паліативної допомоги"
Правовий захист пацієнтів із обмеженим прогнозом життя – це важливий компонент комплексного підходу надання якісної паліативної допомоги. Паліативні пацієнти в Україні часто не мають доступу до якісного лікування, особливо вдома, через недоступність потрібної кількості наркотичних знеболюючих засобів.

17.08.2009//
Конкурс: «ініціативи молодіжних груп: права людини»
Національна програма «Розуміємо права людини» оголошує початок чергового етапу конкурсу «Ініціативи молодіжних груп: права людини», в рамках якого будуть підтримані проекти, що передбачають дії спрямовані на пропагування та захист прав людини. Конкурс організовує Українська Гельсінська спілка з прав людини за підтримки Норвезького Гельсінського Комітету та Міжнародного Фонду «Відродження».

17.08.2009//
Конкурс на участь у семінарі з моніторингу прав людини
Оголошується конкурс на участь у семінарі з моніторингу прав людини, що організовує Українська Гельсінська спілка з прав людини разом з Гельсінським Фондом з Прав Людини (Варшава, Польща) за фінансової підтримки Норвезького Гельсінського Комітету та Міжнародного Фонду «Відродження».

17.08.2009//
Конкурс на участь у семінарі з прав людини для журналістів
Оголошується конкурс на участь у Семінарі з прав людини для журналістів, що організовує Українська Гельсінська спілка з прав людини разом з Гельсінським Фондом з Прав Людини (Варшава, Польща) за фінансової підтримки Норвезького Гельсінського Комітету та Міжнародного Фонду «Відродження».

// всi новини...

 

 





 


 
Виправдувальний вирок у кримінальному процесі України
Представлена автором книга підготовлена на базі великого практичного досвіду, який включає в себе роботу на посаді слідчого, адвоката, судді Мелітопольського міського суду та судді апеляційного суду Запорізької області.

Методичний посібник для консультантів громадських приймалень
Дорогі колеги! Ще років 10 тому нам, правозахисникам Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я, часто доводилося чути: у суді виграти справу “просто так” неможливо, а якщо навіть і виграєш, то виконавча служба рішення суду не виконає, а про компенсацію моральної шкоди навіть заїкатися не варто – в нашій країні судді не визнають моральної шкоди...

Громадські приймальні. Досвід роботи в Україні
Влітку 2004 року 25 керівників та активістів громадських приймалень із різних областей України зробили спробу зібрати й систематизувати досвід та розробити методичні рекомендації для тих НДО, які лише збираються створити громадську приймальню при своїй організації.

Міцні горішки 2
Три роки тому ми видали навчальний посібник «Права людини для «міцних горішків», щоб роздавати його лідерам та активістам громадських організацій, які брали участь у наших семінарах зі стратегій і технік захисту прав людини, з громадського представництва та лобіювання.

“Доступність суду в Україні після реформи”
Моніторинг Громадського Фонду прав людини “Право і демократія”

Права людини у школах України
Проект “Моніторинг дотримання прав людини у загальноосвітніх школах України” було реалізовано Севастопольською правозахисною групою за фінансової підтримки Міжнародного Фонду “Відродження” та експертної допомоги Польського Хельсинського фонду прав людини.

У чому конкретно полягають права пацієнта?
ДОКУМЕНТИ, ЯКІ НІКОЛИ НЕ ПУБЛІКОВАЛИСЯ В УКРАЇНІ ТА ЯКІ НЕ ЗНАЄ УКРАЇНСЬКИЙ ГРОМАДЯНИН - ПАЦІЄНТ.

Моніторінг громадського фонду прав людини 'ПРАВО І ДЕМОКРАТІЯ'

ПРАВА ПАЦІЄНТА В УКРАЇНІ
"Кожна людина має право на такий життєвий рівень, включаючи їжу, одежу, житло, медичний догляд та необхідне соціальне обслуговування, який потрібен для підтримки здоров'я та благополуччя її самої та її сім'ї, і право на забезпечення у випадку безробіття, хвороби, інвалідності, вдівства, настання старості чи іншого випадку втрати засобів існування через не залежні від неї обставини". (Всезагальна Декларація прав людини, стаття 25. Прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 10.12.1948 року).

ПРО ЕВРОПЕЙСЬКИЙ СУД
З перших днів ратифікації Україною Європейської конвенції з прав людини й основних свобод у Європейський суд з прав людини з України прийшов величезний потік заяв із надією на швидке і справедливе рішення.

1 | 2 | наступна >