This version of the page http://www.uapravo.org/inform.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-28. The original page over time could change.
Журнал для правозахистних НГО
 росiйська | english останнє поновлення 17.08.2009  
пошук      архiв  
17.08.2009//
2009 • Конкурс "Підтримка діяльності неурядових організацій із документування порушень прав людини в сфері паліативної допомоги"
Правовий захист пацієнтів із обмеженим прогнозом життя – це важливий компонент комплексного підходу надання якісної паліативної допомоги. Паліативні пацієнти в Україні часто не мають доступу до якісного лікування, особливо вдома, через недоступність потрібної кількості наркотичних знеболюючих засобів.

17.08.2009//
2009 • Конкурс "Підтримка та розвиток громадських організацій, які працюють в сфері паліативної допомоги в Україні"
Мета: сприяння роботі громадських організацій, які співпрацюють з хоспісами або ж паліативними відділеннями на базі медичних установ та мають на меті створення модельної організації паліативної допомоги на базі хоспісів та паліативних відділень.

17.08.2009//
2009 • Конкурс "Підтримка діяльності неурядових організацій із документування порушень прав людини в сфері паліативної допомоги"
Правовий захист пацієнтів із обмеженим прогнозом життя – це важливий компонент комплексного підходу надання якісної паліативної допомоги. Паліативні пацієнти в Україні часто не мають доступу до якісного лікування, особливо вдома, через недоступність потрібної кількості наркотичних знеболюючих засобів.

17.08.2009//
Конкурс: «ініціативи молодіжних груп: права людини»
Національна програма «Розуміємо права людини» оголошує початок чергового етапу конкурсу «Ініціативи молодіжних груп: права людини», в рамках якого будуть підтримані проекти, що передбачають дії спрямовані на пропагування та захист прав людини. Конкурс організовує Українська Гельсінська спілка з прав людини за підтримки Норвезького Гельсінського Комітету та Міжнародного Фонду «Відродження».

17.08.2009//
Конкурс на участь у семінарі з моніторингу прав людини
Оголошується конкурс на участь у семінарі з моніторингу прав людини, що організовує Українська Гельсінська спілка з прав людини разом з Гельсінським Фондом з Прав Людини (Варшава, Польща) за фінансової підтримки Норвезького Гельсінського Комітету та Міжнародного Фонду «Відродження».

17.08.2009//
Конкурс на участь у семінарі з прав людини для журналістів
Оголошується конкурс на участь у Семінарі з прав людини для журналістів, що організовує Українська Гельсінська спілка з прав людини разом з Гельсінським Фондом з Прав Людини (Варшава, Польща) за фінансової підтримки Норвезького Гельсінського Комітету та Міжнародного Фонду «Відродження».

// всi новини...

 

 





 


 
Суд відхилив позов пана Тишкевича
Наприкінці минулого року наша газета “Вгору” опублікувала статтю Наталі Бімбірайте “Як нищать останній солепромисел” (“Вгору” № 49( 323) від 04.12.2008 р). У статті було процитоване звернення трудового колективу, яке озвучив на пленарному засіданні депутат Херсонської обласної ради Олександр Продченко. Робітники Геройського солепромислу просили врятувати підприємсвто від афери, мета якої – ініціювати банкрутство й отримати повний контроль над ним і припинити його діяльність. Згаданий у зверненні Олексій Тишкевич образився й подав позов до суду.

Краща газета Херсонщини
Так оцінило “Вгору” поважне журі Херсонської обласної организації Національної Спілки журналістів України. Упереддень Дня журналіста наш часопис отримав Диплом першого ступеня Херсонської обласної організації Національної спілки журналістів у номінації “Краща обласна газета-2009”. Окрім того, 3 працівники нашої газети визнані кращими кореспондентами 2009 року.

«Недоумков» – багато, а мер – один…
Ми вже розповідали про те, що журналіст комунальної газети «Нова Каховка» Костянтин Іванов подав позов до міського голови Нової Каховки Володимира Коваленка про захсит честі, гідності та ділової репутації. Журналіст вимагає публічного вибачення та компенсації моральної шкоди – 1 грн.(Стаття »У судей Новой Каховки - нелегкие дела»)".

У судей Новой Каховки – нелегкие дела
На прошлой неделе в городском суде Новой Каховки начались слушания по двум делам о защите чести, достоинства и деловой репутации. В одном деле журналисты выступают в качестве ответчиков, а в другом – в качестве истца. Слушание дела, где в роли ответчика выступает редакция газеты “Деловые новости” и один из авторов “Часа”, интересно тем, что оно связано с расследованием дерзкого покушения на жизнь Сергея Цыгипы.

Хроника хождения по мукам. Милицейским
Напомним: 16 марта в Новой Каховке произошло покушение на жизнь руководителя бюро журналистских расследований ТО “Каховский плацдарм” Сергея Цыгипы. И хотя он сам связывает нападение с профессиональной журналистской деятельностью, и ещё 14 марта он лично отнёс в новокаховский горотдел милиции заявление о готовящемся на него покушении, милиция настойчиво квалифицирует это как “хулиганство”.

Хроника хождения по мукам. Прокурорским
Мы уже писали о покушении на жизнь руководителя бюро журналистских расследований ТО “Каховский плацдарм” Сергея Цыгипы, которое произошло 16 марта в подъезде его дома. Напомним: ещё 14 марта он лично отнёс в новокаховский горотдел милиции заявление о готовящемся на него покушении. Однако, на это заявление вовремя никто не прореагировал. Более того, затем выяснилось, что следователь вообще этого заявления не видел. И это не единственная “странность” в расследовании покушения на журналиста.

Воспитательные беседы мэра Новой Каховки о насущных задачах прессы
В газете новокаховского городского совета “Новая Каховка” недавно были напечатаны две статьи, которым городской голова В.И.Коваленко посвятил целое рабочее совещание. Одна из них – о недостаточном внимании городских властей Новой Каховки к международному турниру по дзюдо, другая – о нехватке групп в детских садиках города. Предлагаем читателю часть монолога мэра. Без комментариев.

Расправа за правду?
В 2007 году журналист Сергей Цыгипа открыл в Новой Каховке бюро журналистских расследований – “Творческое объединение “Каховский плацдарм”. Его расследования о коррупционных действиях представителей местных властей регулярно печатались в газете “Деловые новости” и в газете “Вгору” (“Концерты лягушачьего хора – только для депутатов горсовета” 22.11.2007, “Фонд развития “любих друзів”, 25.10.07.

Анатолій Гамбарян образився на газету
У червні 2007 р. в херсонській газеті “Вгору” була опублікована стаття “Новый старый глава ХБК”. У ній розповідалося, що збори акціонерів ВАТ “ХБК” знову обрали Анатолія Гамбаряна головою правління товариства. Збори були доволі дивні – усього близько 40 акціонерів, тоді як раніше збиралося більше 700...

Почему госисполнителям «припекло»?
В июле 2007 года в статье “Театр абсурда от судьи Сергея Строилова” была описана невероятная ситуация, в которой участвовали и Суворовский суд, и исполнительная служба Херсонской области.Все начиналось с того, что в 2004-м году газета “Вгору” перепечатала из другой газеты статью, в которой упоминался сын главы Апелляционного суда Херсонской области Андрей Иванищук.