This version of the page http://www.pension.kiev.ua/newsarc/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-23. The original page over time could change.
Пенсійна реформа в Україні
Пенсійна реформа Солідарна система Загальнообов’язкова
накопичувальна система
Недержавне пенсійне
забезпечення
Untitled Document
Архів новин
27.06.08 Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України розпорядженням від 02.04.2008 р. № 424 та Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку рішенням від 02.04.2008 р. № 322 затвердили Порядок обчислення та обліку прибутку (збитку) від інвестування активів недержавного пенсійного фонду (зареєстровано в Мін'юсті України 18.06.2008 за № 540/15231). Цей Порядок визначає єдині вимоги щодо обчислення та обліку адміністраторами недержавних пенсійних фондів прибутку (збитку) від інвестування активів НПФ (відкритого, корпоративного, професійного).

Весь без винятку прибуток (збиток) від інвестування активів НПФ, обчислений відповідно до вимог цього Порядку, підлягає розподілу між учасниками пенсійного фонду пропорційно сумам, відображеним на їхніх індивідуальних пенсійних рахунках, на дату здійснення розподілу.

Обчислення прибутку (збитку) від інвестування активів НПФ та його розподіл між учасниками фонду здійснюються адміністратором з періодичністю, установленою обліковою політикою пенсійного фонду, але не рідше одного разу на місяць.


06.06.08 6 червня 2008 р. у Києві відбулася Всеукраїнська нарада з питань недержавного пенсійного забезпечення, організована Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України за підтримки Проекту USAID "Розвиток ринків капіталу".

У нараді взяли участь народні депутати, представники Міністерства праці та соціальної політики України, Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України, Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Федерації роботодавців України, Української асоціації адміністраторів пенсійних фондів, Національної асоціації НПФ та адміністраторів НПФ, міжнародні експерти та науковці.

Нарада – перший всеукраїнський форум для учасників ринку недержавного пенсійного забезпечення – метою якої є аналіз результатів та окреслення перспектив подальшого розвитку системи недержавного пенсійного забезпечення.

Серед найактуальніших питань доповідачі називали облік коштів та інвестиційного доходу відповідно до міжнародних стандартів, співпрацю державних органів з учасниками ринку, розвиток саморегулівних організацій адміністраторів, а також популяризацію НПФ серед працівників та роботодавців України. Питання стимулювання участі в НПФ згадувалося найчастіше. Учасники наради ділилися своїм досвідом, визначали проблеми, висловлювали пропозиції та зауваження щодо прийняття змін до проекту Закону України "Про недержавне пенсійне забезпечення" та відповідних підзаконних актів.

Голова Держфінпослуг Валерій Альошин у своїй доповіді проаналізував результати діяльності недержавних пенсійних фондів, визначив завдання, які стоять перед ринком недержавного пенсійного забезпечення, основні проблеми галузі та шляхи їх розв’язання. Зокрема, В.Альошин наголосив на необхідності збільшення довіри населення до діяльності пенсійних фондів, що потребує об’єднаних зусиль регулятора, ринку, об’єднань роботодавців та профспілок.

Матеріали наради планується використати у процесі розробки Концепції подальшого проведення пенсійної реформи, у роботі над удосконаленням системи недержавного пенсійного забезпечення, а також при підготовці до запровадження накопичувальної системи обов’язкового державного пенсійного страхування.

  • Недержавним пенсійним фондам - 5 років.
    Матеріали Всеукраїниської наради з питань розвитку системи недержавного пенсійного забезпечення.  (pdf, 1860 кб).


12.05.08 Пенсійний фонд України повідомляє:
Затверджено показники середньої заробітної плати (доходу) на одного працюючого, зайнятого у галузях національної економіки, що будуть застосовуватися для визначення коефіцієнту заробітної плати при призначенні пенсій у відповідності з Законом України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".
  • Показники середньої заробітної плати працівників, зайнятих у галузях економіки в 2000-2008 рр. (pdf, 88 кб).


10.12.07 5 грудня у Дніпропетровську відбувся шостий Круглий стіл для роботодавців на тему "Недержавні пенсійні фонди: економічні, податкові та соціальні вигоди українських підприємств від впровадження пенсійних програм". Цього разу організатори обговорювали питання недержавного пенсійного забезпечення з Дніпропетровськими та Запорізькими роботодавцями. Дніпропетровська обласна державна адміністрація та Дніпропетровське територіальне управління Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України взяли активну участь в підготовці та здійсненні заходу.

Цей Круглий стіл став заключним у низці Круглих столів, спрямованих на роз’яснення роботодавцям вигод, які можуть набути підприємства від впровадження недержавних пенсійних програм. Усього у 2007 році Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України разом з Міністерством праці та соціальної політики України, Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку та Федерацією роботодавців України за підтримки Проекту USAID "Розвиток ринків капіталу" було проведено шість Круглих столів у різних регіонах України, зокрема, у Києві, Донецьку, Львові, Одесі, Харкові та Дніпропетровську. В цілому, у роботі Круглих столів взяли участь керівники різних рівнів 124 підприємств України, представники державних регулюючих органів, Обласних державних адміністрацій і Обласних рад, профспілок, а також науковці.
Прес-реліз
Матеріали круглого столу
Фото


29.10.07 25 жовтня 2007 р. у Харкові відбувся п’ятий Круглий стіл для роботодавців на тему "Недержавні пенсійні фонди: економічні, податкові та соціальні вигоди українських підприємств від впровадження пенсійних програм". Організатором Круглого столу виступила Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України разом з Міністерством праці та соціальної політики України, Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку, Федерацією роботодавців України та Харківською обласною державною адміністрацією за підтримки Проекту USAID "Розвиток ринків капіталу".

Головною метою Круглого столу було інформування роботодавців щодо механізмів недержавного пенсійного забезпечення та впровадження пенсійних програм на підприємствах, а також роз’яснення економічних і соціальних преференцій та податкових пільг, які отримує підприємство від участі у недержавних пенсійних фондах. Окрім того, на Круглому столі були висвітлені питання інвестування активів недержавних пенсійних фондів. До участі у Круглому столі було запрошено керівників підприємств Харківської, Полтавської та Сумської областей, представників асоціацій, професійних учасників фондового ринку та науковців.
Прес-реліз
Матеріали круглого столу
Фото


26.06.07 У місті Одеса відбувся наступний Круглий стіл на тему "Недержавні пенсійні фонди: економічні, податкові та соціальні вигоди українських підприємств від впровадження пенсійних програм". Цей захід був проведений Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України, Міністерством праці та соціальної політики України, Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку та Федерацією роботодавців України за підтримки Проекту USAID "Розвиток ринків капіталу". Одеська обласна рада виступила співорганізатором Круглого столу. В роботі Круглого столу прийняли участь роботодавці та інші зацікавлені особи з Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.
Прес-реліз
Матеріали круглого столу

17.05.07 Третій Круглий стіл для роботодавців "Недержавні пенсійні фонди: економічні, податкові та соціальні вигоди українських підприємств від впровадження пенсійних програм" відбувся у Львові. Цього разу разом з Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України, Міністерством праці та соціальної політики України, Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку та Федерацією роботодавців України співорганізаторами Круглого столу стали Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація і Львівська міська рада. Круглий стіл пройшов за підтримки Проекту USAID "Розвиток ринків капіталу".
Прес-реліз
Матеріали круглого столу

04.04.07 Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України разом з Міністерством праці та соціальної політики України та Федерацією роботодавців України за підтримки Проекту USAID "Розвиток ринків капіталу" у Донецьку було проведено другий Круглий стіл "Недержавні пенсійні фонди: економічні, податкові та соціальні вигоди українських підприємств від впровадження пенсійних програм". Співорганізатором Круглого столу виступила Донецька обласна рада.
Прес-реліз
Матеріали круглого столу

27.02.07 Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України разом з Міністерством праці та соціальної політики України та Федерацією роботодавців України за підтримки Проекту USAID "Розвиток ринків капіталу" було проведено у Києві Круглий стіл "Недержавні пенсійні фонди: економічні, податкові та соціальні вигоди українських підприємств від впровадження пенсійних програм".
Прес-реліз
Матеріали круглого столу

03.10.06 Пенсійний фонд України повідомляє:
Затверджено показники середньої заробітної плати (доходу) на одного працюючого, зайнятого у галузях національної економіки, що будуть застосовуватися для визначення коефіцієнту заробітної плати при призначенні пенсій у відповідності з Законом України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" за наступні місяці:
Лютий 2006 року – 819 гривень 16 копійок
Квітень 2006 року – 877 гривень 46 копійок
Травень 2006 року – 905 гривень 17 копійок
Червень 2006 року – 998 гривень 69 копійок
Липень 2006 року – 932 гривні 89 копійок.<

10.07.06 Пропонуємо до Вашої уваги нову статистичну збірку "Загальнообов’язкове державне соціальне страхування та пенсійне забезпечення", підготовлену спеціалістами Міністерства праці та соціальної політики України та Пенсійного фонду України. Даний документ містить головні засади функціонування, нормативно-правову базу та основні статистичні показники системи соціального страхування, а також пенсійного забезпечення в Україні за 2005 рік – початок 2006 року.

Збірка стане у нагоді спеціалістам у сфері соціального страхування та пенсійного забезпечення, науковцям, журналістам, особам перед пенсійного та пенсійного віку, студентам економічних, юридичних факультетів та іншим зацікавленим особам.

21.04.06 Пенсійний фонд України повідомляє:
Затверджено показник середньої заробітної плати (доходу) на одного працюючого, зайнятого у галузях національної економіки, у сумі 781 гривня 51 копійка, який буде застосовуватись при визначенні коефіцієнту заробітної плати за січень 2006 року при призначенні пенсій у відповідності з Законом України "Про загальнообов"язкове державне пенсійне страхування".
Показники середньої заробітної плати працівників, зайнятих у галузях економіки в 1992-2005 рр., наведено у таблиці (pdf, 103 кб).
25.01.06 Набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" від 15.12.2005 №3201-IV, яким, зокрема, внесено зміни до ст. 49 Закону "Про недержавне пенсійне забезпечення" щодо обмеження інвестиційної діяльності з пенсійними активами пенсійного фонду.
05.01.06 Проект USAID "Впровадження пенсійної реформи в Україні" закінчив свою роботу у грудні 2005 року. З січня цього року підтримка сайта здійснюється новим Проектом USAID "Розвиток ринків капіталу".
14.12.05 Пропонуємо до вашої уваги оновлену брошуру "Нова пенсійна система України"(Загальна інформація станом на 1 жовтня 2005 р.) З брошури ви дізнаєтесь про систему пенсійного страхування, персоніфікований облік, порядок розрахунку пенсії за новим законом, про мінімальний розмір пенсії та про індексацію пенсій. Також у брошурі є розділ про недержавне пенсійне забезпечення та словник термінів з пенсійної тематики.
09.12.05 29 листопада 2005 року відбулося засідання Круглого столу на тему "Накопичувальна пенсійна система: перспективи розвитку в Україні та досвід Болгарії", учасниками якого стали українські та болгарські фахівці, які працюють в сфері пенсійного та соціального реформування. Детальніше у прес-релізі.
01.12.05 29 листопада 2005 року на сайті Мiнiстерство праці та соціальної політики України розміщено проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження Стратегії розвитку пенсійної системи України". Ви можете ознайомитися з текстом Стратегії та текстом проекту Розпорядження.
  • Листопад 2005 року
  • Жовтень 2005 року
  • Вересень 2005 року
  • Серпень 2005 року
  • Червень - липень 2005 року
  • Травень 2005 року
  • Квітень 2005 року
  • Березень 2005 року
  • Лютий 2005 року
  • Січень 2005 року
  • Грудень 2004 року
  • Листопад 2004 року
  • Жовтень 2004 року
  • Вересень 2004 року
  • Серпень 2004 року
  • Липень 2004 року
  • Червень 2004 року
  • Травень 2004 року
  • Квітень 2004 року
  • Березень 2004 року
  • Лютий 2004 року
  • Січень 2004 року
 
Сайт підтримується Проектом USAID "Розвиток ринків капіталу" в рамках угоди між Урядами України та США про гуманітарне та техніко-економічне співробітництво, підписаної 7 травня 1992 року.
Карта сайту     Корисні посилання     Контакти