This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/831.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-21. The original page over time could change.
Відбулась зустріч Секретаря РНБО України Раїси Богатирьової з Послом Швеції в Україні Стефаном Гулльгреном - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
19.02.2009
Відбулась зустріч Секретаря РНБО України Раїси Богатирьової з Послом Швеції в Україні Стефаном Гулльгреном

18 лютого 2009 року Секретар Ради національної безпеки і оборони України Раїса Богатирьова зустрілася з новопризначеним Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Швеція в Україні Стефаном Гулльгреном. В ході зустрічі були обговорені актуальні питання українсько-шведського співробітництва, європейської інтеграції України та наслідки газової кризи для Європейського континенту.

Раїса Богатирьова наголосила, що Україна високо цінує активну позицію Швеції щодо реалізації євроінтеграційного курсу нашої держави, зокрема, у контексті підтриманої державами Європейського Союзу у грудні 2008 року шведсько-польської ініціативи «Східне партнерство».

На переконання Секретаря РНБО, створення на Сході Європи єдиного простору стабільності, безпеки і добробуту, що ґрунтується на європейських політичних, економічних, соціальних нормах і стандартах, є спільною метою Євросоюзу та європейських країн-сусідів ЄС. Зокрема, було зазначено, що Україна розглядає «Східне партнерство» як ефективний підготовчий механізм до майбутнього членства в ЄС.

У цьому контексті Раїса Богатирьова підкреслила, що українська сторона покладає значні сподівання на шведське головування в ЄС у другій половині цього року та черговий Саміт Україна-ЄС, який відбудеться за цього головування. «Ми розраховуємо, що важливі домовленості, досягнуті під час останнього Саміту Україна-ЄС у Парижі, будуть реалізовані саме впродовж шведського головування, а саме - буде підписана нова базова Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом», - сказала Р.Богатирьова.

Посол Швеції зазначив, що його країна одним із пріоритетів під час майбутнього головування в Європейському Союзі визначає для себе розвиток відносин з Україною.

Під час бесіди сторони обговорили питання енергетичної безпеки в Європі у контексті українсько-російського газового конфлікту. Зокрема, Р.Богатирьова  наголосила на необхідності створення європейського газового ринка, щоб убезпечити країни Континенту в майбутньому від використання енергетичного ресурсу, як політичного важеля впливу.

Сторони наголосили на актуальності залучення на український ринок інвестицій для освоєння нових шведських технологій та ноу-хау у сфері альтернативного енергозабезпечення. Секретар РНБО висловила сподівання на участь делегації Швеції та її позитивне ставлення до українських пропозицій на міжнародній конференції в Брюсселі в березні цього року, де буде обговорюватись питання модернізації української газотранспортної системи. „Українська ГТС - це унікальний ресурс, альтернативи якому у середньостроковій перспективі не існує, тому наша держава, як надійний європейський партнер, готова зробити свій активний внесок в забезпечення стабільності європейського енергетичного простору", - зазначила Раїса Богатирьова.

Наприкінці зустрічі Секретар РНБОУ побажала Послу Швеції успішної діяльності на чолі шведського дипломатичного представництва в Україні.


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 583/2009
Про звільнення Б.Зайчука з посади заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 556/2009
Про призначення П.Ігнатенка заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України
Інші
Інтерв’ю та коментарі
11.07.2009
Интервью Секретаря СНБО Украины Р. Богатыревой журналу «Профиль»
12.06.2009
Ексклюзивне інтерв’ю агентству „Інтерфакс-Україна” Секретаря РНБО України Р.В.Богатирьової
Інші
Фотоальбом
Інші