This version of the page http://lutsk.plast.org.ua/?pageid=1461 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-21. The original page over time could change.
Волинська округа

Волинська округа

На Волині про Пласт знають дуже давно. Ще у тридцятих роках двадцятого століття діяли численні пластові курені у різних містах. Але як обласна організація Волинська округа Пласту – Національної скаутської організації України постала лише у кінці 1996 року за ініціативи пл.сен.Павла Васьківа.

Так трапилось, що тоді пластовий рух в області дещо підупав і єдиним осередком був Володимир-Волинський. Тому і Округа “осіла” у цьому древньому місті і так собі поступово розвивалася. У вересні 2000 року відновилася Станиця Луцьк і з часом постало питання перенесення округи до обласного центру. Тож 1 квітня 2005 року відбувся перший легітимний Окружний Пластовий З’їзд, на якому обрано керівні органи округи і фактично центром Пласту Волині став Луцьк.

Що було далі? Історя покищо замовчує, але достеменно відомо, що 1-го жовтня 2007 року в м. Луцьк відбувся наступний ОПЗ на якому було обрано новий провід Округи, наново відкрито нові-старі плани і поставлено нові пріоритети розвитку. Проте активна діяльність нового окружного проводу розпочалася вже на початку 2007 року...

Ми всі творимо історію нашої округи зараз...

Станиця Луцьк, Округа Волинь, © 2008-2009. Дизайн - Іра Пунька. Верстка, програмування - Роман Коваль.