This version of the page http://www.lviv.vosvoboda.info/zmi_pronas.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-16. The original page over time could change.
ВО "Свобода" Львівщина, Львів. ЗМІ про нас
ДіяльністьДокументиДописи, статтіЗМІФорум
НовиниЗМІ про насЦікаве в ЗМІ


Завітайте на новий офіційний сайт ВО Свобода

ЗМІ про нас

Чат з Андрієм Хомицьким

Депутати міської ради дуже серйозно ставляться до такої проблеми як Львівське сміттєзвалище. Як вам напевно відомо, створена комісія для пошуку інвестора під будівництво нового сміттєпереробного заводу, у роботі якої, зокрема, бере активну участь член нашої фракції Степан Павлюк. Проте, на жаль, робота комісії була фактично заблокована, ми втратили інвестора і виконавчі органи ЛМР не активно відстоювали позиції міста у судах. Звідси випливає логічний висновок, що ці питання безпосередньо можна адресувати міському голові Андрію Садовому.

21 липня 2009 рокуДалі...

Іван Гринда: Нас перетворили у споживачів чужого, а ми пропонуємо стати виробниками свого

Іван Гринда - депутат Львівської міської ради від ВО "Свобода", член комісії інженерного господарства, транспорту і зв'язку.

Минулого тижня львівські перевізники заявили, що з 15 червня підвищать ціни на проїзд до 2 гривень і пообіцяли провести попереджувальну акцію протесту, якщо влада не дозволить їм зробити цього. Своєю чергою, начальник управління транспорту і зв'язку Львівської міськради Микола Шкурган заявив, що згідно з процедурою міська рада не встигне розглянути та внести зміни до тарифів до 15 червня, оскільки питання має пройти відповідну процедуру.

2 червня 2009 рокуДалі...

"Це комуністичний промосковський шабаш..."

Василь Павлюк, депутат Львівської міської ради, керівник фракції ВО "Свобода", про звільнення міністра закордонних справ, скасування виборів у Тернополі і загрозу українській державності

Останні події у державі засвідчили гостру нестачу національно-патріотичних сил в українському парламенті. Тим часом, хоч і без представництва у найвищому законодавчому органі, ці сили вперто борються за те, щоб Україна й далі залишалася незалежною, а її громадяни не поступилися перед збайдужілою до їхніх проблем владою. Василь Павлюк, лідер фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді, розповів "Пошті" про перебіг подій навколо скасування перевиборів до Тернопільської обласної ради.

13 березня 2009 рокуДалі...

"Свобода" обіцяє перекрити дороги і залізниці, якщо Львів позбавлять права приймати Євро-2012

Про це голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Василь Павлюк заявив у коментарі.

Має бути політична воля керівників держави, тому що коли вони скидають на УЄФА, то це не зовсім так. Тому що є ще внутрішні політичні всякі дерибани. Якщо сьогодні центральна влада виділяла великі кошти на Харків, Дніпропетровськ, Донецьк, бо там лобіювали ситуацію представники певних політичних сил і думають, що вони вже виграли, то вони дуже помиляються", - сказав він.

За словами Павлюка, "Свобода" почекає висновків УЄФА, які будуть озвучені 15 травня щодо переліку міст, які прийматимуть Євро.

4 лютого 2009 рокуДалі...

Василь Павлюк: Україна не знає, куди вона йде сьогодні і як вона буде жити завтра

Потрібно мати стратегію розвитку нашої держави, про що "Свобода" вже не один рік говорить, але жоден Президент, жоден уряд, жодна політична сила з тих, які вже 17 років присутні в парламенті, навіть не заїкаються про стратегію розвитку нашої держави - на 25 років мінімум, а то й на 50. Куди ми йдемо? Навіщо йдемо? Чого ми хочемо? Навколо нас всі мають таку стратегію - і Росія, і поляки, і чехи, і мадяри, і прибалти, і США - всі, окрім України.

Україна не знає, куди вона йде сьогодні, як вона буде жити завтра, з ким вона буде тісно співпрацювати, з ким вона буде відкривати кордони, з ким - закривати.

28 січня 2009 рокуДалі...

Стенограма прямого етеру Андрія Хомицького на "Еко-FM"

Наша програма це є програма економічного та соціального націоналізму, коли аналізуємо певне соціальне розшарування в Україні і формування середнього класу, ми ще й аналізуємо її під призмою етнічної приналежності, це ви українці зможете зрозуміти давши відповідь собі на запитання "Хто з українців є олігархами?" Та не можете ви назвати жодного олігарха українця, нажаль українці, мусять працювати на звичайних низькооплачуваних роботах. Максимум, що було, це те що почав формуватися середній клас в Україні, от саме жахливе що криза вдарила по українцю.

19 січня 2009 рокуДалі...

Василь Павлюк: Бюджет має формуватися від села до Києва, але ми маємо те, що маємо ...

Василь Павлюк - голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді.

- Не виконується те, що ми завжди декларуємо. В країні має бути народовладдя! Бюджет має формуватися від села до Києва, але ми маємо те, що маємо. І сьогодні державний бюджет є ніяким, він є антинародний. Ми щоправда кожного року говоримо, що він є антинародним, але жодних висновків ніхто не робить. Але я сподіваюсь, що громада і виборці зроблять нарешті правильні висновки і будуть обирати тих, хто може прийняти нормальний бюджет.

13 січня 2009 рокуДалі...

Андрій Хомицький: Мені шкода людей, які стали заручниками нового бюджету Львова

"Мені шкода людей, які стали заручниками цієї ситуації - голосування за міський бюджет Львова на 2009 рік. Ми мали би скоротити видатки на апарат управління на 3,7 млн грн і звільнити тим самим рішенням 76 працівників виконавчих органів міської ради, натомість видатки скорочено на 12 млн грн", - заявив у коментарі ZAXID.NET депутат Львівської міської ради від ВО "Свобода" Андрій Хомицький.

"Я не розумію позиції великих депутатських фракцій міської ради, на які ми змушені були чекати, вичікувати, поки вони нарешті прийдуть і почнуть голосувати", - наголосив депутат.

13 січня 2009 рокуДалі...

Василь Павлюк: Українці, ми сильна нація! І кризу переживемо!

Проблема не в економічній кризі, а в тому, що у нас немає справжніх патріотів. Рузвельт був патріотом своєї держави і в часи великої депресії не побоявся на півроку взяти в ручне управління 26 комерційних банків. Це часткова націоналізація. А в нас бояться, бо це, мовляв, власність олігархів! А Президент мав би вольовим рішенням примусити Прем'єр-міністра, опозиційного лідера Януковича, Голову ВР Литвина взяти в ручне управління комерційні банки і зупинити їх самостійні валютні операції - все має йти тільки через Нацбанк. Всі зовнішні угоди суб'єктів підприємницької діяльності проводити тільки через Нацбанк. Запровадити в Україні виключно гривневе поле, про іншу валюту забути на півроку-рік.

27 грудня 2008 рокуДалі...

Андрій Хомицький: я би ті алкогольні і тютюнові корпорації ще більше "щемив"

Багато людей ходять по вулицях і курять, обмежуючи права тих, хто не курить. І реально міліція має право підходити штрафувати, бо відповідно до адміністративного кодексу України за це можна штрафувати. Але це, як ми бачимо, не виконують. Тож можна довго чекати, поки це приймуть на законодавчому рівні. Ми вирішили зробити це на місцевому рівні, як це зробили Черкаси, Луцьк, Тернопіль, Луганськ, Херсон.

Дуже це стосується закладів ресторанного господарства. Де номінально до них є вимога, що не менше 50-ти відсотків було для некурців. А що ми бачимо: 50% площі є для некурців, але приміщення погано вентилюється. Тож 50 % - це є чисто номінально, і все одно люди виконують пасивне куріння.

8 грудня 2008 рокуДалі...

Степан Павлюк: Міська влада має безкоштовно виділяти ділянки для кооперативного будівництва житла

Міська рада повинна безкоштовно виділяти земельні ділянки на певних договірних умовах людям, які мають бажання будувати нове житло. Це передбачено житловим кодексом України. Наголошую - земля повинна надаватися безкоштовно! У Львові на кооперативній черзі стоїть 16-17 тисяч людей, тобто тих, хто готовий будувати житло за власний кошт і близько тисячі пільговиків, які також стоять у черзі на комунальне житло. Їм треба позачергово надавати можливість для будівництва.

За останні 15 років жодного кооперативного будинку у Львові не звели, жодна земельна ділянка не була виділена містом для цього. Я пам'ятаю, раніше щороку будувалося 10-15 кооперативних будинків, а це як мінімум по 100 квартир у кожному.

8 грудня 2008 рокуДалі...

Presstime. Коментар Василя Павлюка щодо Євро-2012

Сьогодні ми б'ємось як риба об лід. Ми використовуємо всі важелі, які тільки є в нас як в депутатів. А що депутат може? Він може звертатися, піднімати питання в пресі, на мітингах, але юридичних важелів у нас немає, щоб ми могли заставити міського голову працювати. Він має свої законні рамки і в них плаває.

Він нас може посилати роками, що він і робив зрештою ці 2 роки. Це не була нормальна співпраця. У Львові є маса проблем, із будинками, з вулицями, зі сміттям, але ці питання ми ще зможемо завтра чи через рік вирішити. А що стосується Євро, то можливість надається раз. Другої можливості може не бути.

23 жовтня 2008 рокуДалі...

Олег Тягнибок: Українська політика є аморальною, в ній панують "кидалово" і брехня

У нашому проекті Національної Конституції України є дуже багато актуальних речей, не тільки тих, які стосуються теми сильної президентської влади, а й питання обрання суддів, зміни повноважень і складу парламенту. У цьому проекті є нове бачення проведення адміністративно-територіальної реформи в Україні. І це не є заграванням з прихильністю виборця, це є наша позиція і ми її будемо декларувати і дотримуватися постійно. Більше того, сильна президентська влада є продуктом ідейних традицій українських націоналістів, як бачення форми правління держави. Будь-які націоналісти Європи, з якими ми підтримуємо тісні контакти в своїх програмах відстоюють аналогічні тезиси.

7 жовтня 2008 рокуДалі...

О.Тягнибок: в Україні повинен відбутися суд над комунізмом

В Україні взагалі повинен би відбутися Нюрнберг-2, тобто суд над комунізмом

Таку думку ІМК ("ІнтерМедіа консалтинг") висловив голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок, коментуючи вимогу Конгресу українських націоналістів, щоб Мінюст відмінив державну реєстрацію Комуністичної партії України.

За його словами, ВО "Свобода" підтримує всі дії, які стосуються боротьби з комуністичним режимом і його наслідками.

6 серпня 2008 рокуДалі...

Чат Олега Тягнибока на "Вголосі" (повна версія)

Позиція "Свободи" вже довгі роки є принциповою і не змінною - об'єднувати потрібно не збанкрутілі політичні партії, а єднати потрібно українців на основі спільної ідеології, а також на основі проведення персональної внутрішньої люстрації майбутніх учасників. Досвід партійного будівництва в Україні показав, що жодний блок чи об'єднання не мають перспективи, якщо вони утворювалися штучно або під конкретні вибори. Всі ці блоки розпадалися з великими скандалами. Бо вони не були світоглядними і прийшовши в парламент чи в місцеві ради кожний вів свою гру. Наприклад, НУ, Пора-ПРП, блок Костенко-Плюща, - всі вони розпалися.

19 липня 2008 рокуДалі...

Управління комунальної власності Львівської міськради працює у "ручному режимі" - депутат Павлюк

Спеціальна депутатська комісія, що понад тиждень перевіряє документообіг управління комунальної власності Львівської міської ради, підбила перші підсумки своєї роботи. Під час перевірок міські депутати виявили низку порушень, оприлюднювати які планують після опрацювання усіх матеріалів. Найбільший прорахунок роботи управління - затягування з розглядом документів і звернень громадян Львова. Про це, сьогодні, 4 липня, кореспонденту ЗІКу повідомив голова фракції "Свобода" у Львівській міській раді Василь Павлюк.

4 липня 2008 рокуДалі...

ЗІК. Галичани знищують символ могутності російської зброї: у Бродах демонтують пам'ятник Кутузову

Представники ВО "Свободи" вимагають негайно демонтувати у Бродах, що на Львівщині, пам'ятник "російському полководцю, генерал-фельдмаршалу, найсвітлішому князю Михайлові Кутузову як такий, що символізує російський імперіалізм та російську зброю". Про це сьогодні, 13 березня, ЗІКу повідомив депутат Львівської облради Олег Панькевич.

Серед "претендентів" на місце, що звільниться після російського полководця у Бродах, ВО "Свобода" назвало Степана Бандеру або ж Мирона Тарнавського, котрі "мають безпосереднє відношення і до міста і до місця, де розташований пам'ятник" а також французький письменник Оноре де Бальзак, який неодноразово був у Бродах і залишив згадки про це місто.

13 березня 2008 рокуДалі...

Вшанування пам'яті полеглих вояків УПА

28 жовтня з ініціативи Бродівської РО ВО "Свобода" та районного товариства Братства вояків ОУН-УПА в селі Яснище на місці криївки, де в нерівному бою з військами НКВС загинуло десять вояків УПА, відбулися заходи з вшанування пам'яті загиблих.

Після панахиди відбулося віче. Завершився захід виконанням повстанських пісень.

Цього ж дня у Старому Самборі з ініціативи родини Левка Демківа, міського голови І.Грися, за сприяння підприємців Володимира та Ігоря Бачинських на фасаді музичної школи було встановлено і освячено меморіальну дошку командиру боївки ОУН-УПА Левку Демківу "Чуйний".

30 жовтня 2007 рокуДалі...

ЕРА. Ірина Фаріон: Сутність держави, так само, як сутність людини, полягає у моралі

Свобода" не може блокуватися з ПР, тому що вони укладають угоди з "Єдіной Расієй"; тому що президент Партії регіонів радше Путін, ніж Ющенко; тому що вони не визнають Голодомор геноцидом проти української нації; тому що вони запроваджують російську як другу державу. Про це в ефірі радіо Ера заявила Ірина Фаріон, №3 у виборчому списку ВО "Свобода.

Ірина Фаріон зазначила, що ВО "Свобода", прийшовши до ВР, буде пропонувати до ухвалення найперше закон про люстрацію, другий - про захист української мови, а третій - соціальний захист, четвертий і п'ятий - екологічний кодекс і нове трудове законодавство.

19 вересня 2007 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. "Свобода" не шукає компанії

"Свобода" йде на вибори самостійно і, за прикладом більшості учасників виборчих перегонів, також оголосила свій список кандидатів у народні депутати. Під першим номером очікувано значиться Олег Тягнибок, за ним - справжній цвіт українського кіно та театру. Як то кінорежисер Юрій Іллєнко та народний артист України Богдан Бенюк.

До першої п'ятiрки "Свободи", крім Бенюка та Іллєнка, також увійшли завiдувач кафедри прикладної лiнгвiстики Національного університету "Львiвська полiтехнiка" Iрина Фарiон і керiвник центру Нацiонального вiдродження iменi Степана Бандери Олександр Сич. Знайшлося місце у списку і для фiтотерапевта Наталії Зубицької.

8 серпня 2007 рокуДалі...

ПОГЛЯД. Я був "медсестрою" хірургічного відділення

У багатьох людей Олег Тягнибок складає суперечливе враження - одні вважають його надто різким та радикальним, інші називають поміркованою та розважливою людиною, надією українського націоналістичного руху, справжнім командним гравцем.

Депутат Львівської обласної ради, лідер Всеукраїнського Об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок на журналіста "Нового Погляду" склав враження енергійної людини, яка рухається до своєї мети, незважаючи на перешкоди, отримує задоволення від активної публічної діяльності, не скаржиться на життя та не приховує, що політика - це прибуток.

16 липня 2007 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. Пам'ятники порахують

Дражлива тема львівських пам'ятників, яка свого часу спровокувала скандал і звинувачення з боку проросійських сил, оформилась у відповідну комісію.

Її головою став керівник фракції ВО "Свобода" в міськраді Василь Павлюк, заступником - Сергій Смірнов із ПРП, секретарем - Андрій Хомицький із ВО "Свобода". Як повідомила прес-служба міської ради, до складу комісії для визначення переліку пам'ятників, пам'ятних знаків і символів входять шестеро осіб з різних фракцій.

Наразі новостворена комісія збирає інформацію про пам'ятники та знаки, скерувавши відповідні звернення до містобудівної ради, управлінь архітектури, історичного середовища та інспекції благоустрою.

13 липня 2007 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. Музей вождів

У Львові з'явиться музей тоталітаризму та окупації України. Згідно з ідеєю, експозиція складатиметься з двох частин.

У закритому приміщенні, де виставлятимуть речові експонати, та просто неба, куди зі всієї України звозитимуть пам'ятники тоталітарного періоду.

Музей запрацює щонайшвидше 2008 року. Збір експонатів потребує часу. Закриту частину мають намір розташувати в приміщенні відомої в'язниці на Лонцького, тепер це приміщення міського управління УМВС (вул. Бандери). В музеї виставлятимуть документи, фотографії політв'язнів, зафіксовані на плівці картини катувань, особисті речі ув'язнених.

15 червня 2007 рокуДалі...

ZAXID.NET. Ірина Фаріон: Про найновіше старе та аксіоматичне. Про націоналізм

Дискусій навколо очевидних цінностей (а націоналізм як ідеологія перший серед таких) не провадять. Ними попросту живуть. Позаяк більшість суспільства не живе, а животіє у постколоніяльному мисленні, то доводиться для дезорієнтованих у часі і просторі ще раз зауважити на потребі повітря. З огляду на це Львів та львівська область цього потребує якнайменше. Бо на останніх виборах до місцевих органів влади націоналістам, себто "Свободі" віддано у міській раді 9 депутатських мандатів, в обласній - 10. Хоч-не-хоч перший партійний ідеологічний результат і третій  після політичних сил, що не мають нічого спільного ні з ідеологічним, ні з політично-партійним у европейському значенні цього слова структуруванням суспільства.

7 червня 2007 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. Блок "ПОРИ" та "Свободи" був би стовідсотково прохідним

Розмова з Олегом Тягнибоком, лідером ВО "Свобода"

Передвиборний союз ГП "ПОРА" та ВО "Свобода" мав би непогані шанси пройти до парламенту. Принаймні так стверджує Олег Тягнибок. Каже, що блок був би "цікавим" і "несподіваним" для українського виборця. Однак остаточному рішенню передуватимуть тривалі політичні консультації.

Про них і про ймовірність політичного союзу двох правих партій Олег Тягнибок розповів "Газеті".

6 червня 2007 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ. Маркіян Лопачак: Департамент підготовки до "Євро-2012" треба створити

На мою думку, департамент з підготовки до "Євро-2012" потрібен. Єдине, що треба продумати - кому він має підпорядковуватися, і хто в нього має входити.

Я думаю, що в такому департаменті мають бути представники всіх фракції міської ради, а також виконавчі структури. Очолити його має хороший спеціаліст, який орієнтується в цьому питанні. Чи то спортсмен, чи менеджер, але точно не чиновник чи людина, яка тими над тими питаннями ніколи не працювала.

Жоден з існуючих у міській раді департаментів не може взяти на себе функції з підготовки до чемпіонату Європи з футболу.

5 червня 2007 рокуДалі...

РАТУША. Василь Павлюк: Настав час виконувати обіцянки!

Попри те, що у фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" - лише дев'ять депутатів, вона чи не найактивніша. Тож наша розмова з її головою Василем Павлюком - про будні представників "Свободи".

- Нині для львівської громади напрочуд актуальним залишається питання теплопостачання, і з приводу цього наша фракція поставила міському голові п. Садовому ультиматум ще тоді, коли до Львова приїжджала Юлія Тимошенко з агітацією про зниження тарифів, - розповів п. Василь. - Ми тоді голосували проти цього, адже таке зниження призвело б до колапсу теплоенергетичного господарства міста.

1 червня 2007 рокуДалі...

КОРЕСПОНДЕНТ. Інтерв'ю стосовно питання демонтажу символів тоталітарного минулого

В програмі з якою ми йшли на вибори до Львівської міської ради, вказано: ліквідація символів комуністичного окупаційного режиму на території міста Львова. Будучи послідовними ми виконуємо наші передвиборчі обіцянки. І до того ж це співпало з подіями Естонії.

Ми не воюємо проти своїх, ми поважаємо фронтовиків, які воювали на передовій. Мій дід Андрій воював на третьому українському фронті і закінчив війну в Австрії. Давно помер, тому, що двічі був поранений. Ветеранів вже не залишилось живих - тих, що воювали. Залишились тільки ті енкаведисти, які прийшли і вивозили, депортували, вбивали, ґвалтували наших людей. Ветерани, тим більше українці не є проти.

19 травня 2007 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ. Маркіян Лопачак: Потрібно акцентувати на дитячому спорті

Про підготовку до чемпіонату Європи з футболу та про загальний стан спорту у Львові - розмова з депутатом Львівської міськради Маркіяном Лопачаком.

Почнемо з того, що не лише Львів, але й жодне інше з міст-учасників, до проведення "Євро-2012" ще не готове. Дуже багато потрібно зробити у місті з інфраструктури. Однак за цей термін, який маємо - п'ять років, можна встигнути зробити все.

У Львові найбільша проблема - це дороги і брак місць у готелях. Також потрібно реконструювати центральну частину міста у зв'язку з тим, що під час проведення чемпіонату у Львові буде дуже багато туристів.

15 травня 2007 рокуДалі...

ВГОЛОС. Садовий відмежовується від рішення міськради про демонтаж радянських пам'ятників у Львові

Як повідомили інформаційні агентства і більшість друкованих ЗМІ, 10 травня Львівська міськрада ухвалила рішення підтримати заяву фракції ВО "Свобода" у міській раді щодо демонтажу символів імперсько-більшовицького панування. За цю ухвалу проголосувало 50 депутатів із 57 зареєстрованих.

При цьому абсолютна більшість із них у своїх повідомленнях поряд із висловом "демонтаж символів імперсько-більшовицького панування" використали і конкретніше його трактування: "демонтаж радянських пам'ятників".

12 травня 2007 рокуДалі...

ЗІК. Чат з Олегом Тягнибоком

Але скажіть будь ласка, які гарантії того, що мої голоси не пропадуть і Свобода все-таки потрапить у парламент?

Вдячний всій Вашій родині за прихильність. Гарантія в тому, що Ви й інші наші прихильники за нас проголосують, а не будуть вагатися і не піддаватимуться на маніпулятивні гасла на кшталт. На Ваші вагання і розраховують ті, що не хочуть бачити націоналістів у парламенті. Щодо голосів, які пропадуть. Помаранчева коаліція спільно отримала за результами виборчої кампанії 243 депутати. Унаслідок перебіжок 47 депутатів з помаранчевої коаліції в табір антикризовиків зраджено 2 647 933 голосів виборців. А для проходження "Свободи" достатньо було 750 тисяч голосів. То чиї голоси пропали?

11 травня 2007 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. "Свобода" проти Слави

Учора ВО "Свобода" звернулася до депутатів Львівської міської ради з пропозицією створити тимчасову контрольну депутатську комісію для визначення переліку пам'ятників і символів, які необхідно демонтувати в місті, та розробити механізм їх демонтажу. В заяві свободівців ідеться про "символи імперсько-більшовицького панування".

"В Україні немає пам'ятників нацистським агресорам, проте увіковічено імперсько-більшовицькі символи катів української нації. Ці символи тоталітарної епохи є знущаннями щодо українців, возвеличують іноземне панування, і пропагують надалі ідею радянської окупації", - зазначено в заяві.

11 травня 2007 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. Демократія без "Свободи"

Демократична правиця, яку створили Українська народна партія та Народний Рух України, на позачергові вибори до Верховної Ради йдуть без ВО "Свобода". Відповідне рішення рухівці ухвалили на своєму з'їзді.

Однак, за словами лідера НРУ Бориса Тарасюка, якщо учасники політичного процесу домовляться перенести дату виборів, то, ймовірно, "Свобода" таки потрапить до блоку правих сил. Про це екс-міністр закордонних справ заявив минулої п'ятниці у Львові.

Перед створенням "правиці" її лідери пропонували колишнім партнерам із "помаранчевого" табору приєднатися і створити один великий виборчий проект. Але у відповідь отримали "гарбузи".

17 квітня 2007 рокуДалі...

ВГОЛОС. Василь Павлюк про перший рік діяльності Львівської міськради

Імперативний мандат - це середньовіччя. В нашій партії є дисципліна і ми знайдемо метод і спосіб як депутата відкликати, якщо він раптом буде замішаний у недобрих справах.

Звичайно Тимошенко можна зрозуміти, до фракції її блоку входить багато депутатів, серед них такі, які в різні часи перебували в різних політичних силах. У міськраді і в облраді є категорія депутатів, які бігають табунами, і коли корабель тоне, вони втікають на інший, щоб тільки бути при владі, щоб тільки залишатись депутатами. Тому Тимошенко й ініціювала імперативний мандат, хоч це і не є демократично. Ми ж, націоналісти, об'єднані спільною ідеєю, завжди будемо в одній партії.

11 квітня 2007 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ. "X, Y, J" - не слово, а знак

Крамниці з вивісками іноземними мовами останнім часом просто-таки заполонили вулиці Львова. Міська влада наполегливо або не помічає цієї ситуації, або жодним чином не планує цьому перешкоджати.

Пересічному мешканцю міста подекуди важко зорієнтуватися, що продають у магазинах із незрозумілими назвами, якою валютою там розраховуватися і, насамкінець, чи справді він перебуває у Львові, а не на території "північного брата" чи заокеанського друга.

На вулицях міста просто рябить від іншомовних вивісок. Варто пройтись одною-двома львівськими вуличками, аби уявити себе далеко поза межами України.

18 березня 2007 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКМЙ ПОРТАЛ. Робота мерії має бути регламентована

Депутат Львівської міської ради, член фракції ВО "Свобода", юрист Олег Махніцький, як ніхто інший, знає юридичні тонкощі роботи міської влади.

Пане Олеже, депутати міськради неодноразово наголошували на недосконалості роботи міських виконавчих органів. Але тільки констатувати - цього, мабуть, замало?

Ми власне над цим працюємо. Зокрема, це стосується роботи земельної комісії, питань землеустрою та містобудування, тобто тієї частини роботи міської ради, до якої я безпосередньо маю стосунок. Ми разом з депутатом Гірняком розробляємо проект положення щодо регулювання земельних відносин, у якому хочемо чітко регламентувати роботу всіх виконавчих структур.

2 березня 2007 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. Депутати проти

Прогнози справдилися. Бюджету розвитку Львова не затверджено.

Депутати відхилили запропонований проект і відправили його на доопрацювання. Спеціалісти одностайні, що такі дії обранців є обґрунтованими. Мер переконаний, що вони погано вивчили документи.

Доповідав про проект бюджету розвитку Олег Синютка, начальник департаменту економічної політики. Згідно з його доповіддю, цей бюджет розвитку найбільший за останні роки, а суми видатків на освіту, дороги, медицину збільшено майже вдвічі.

Головні ж претензії народних обранців до запропонованого проекту: хаотичний підбір об'єктів, на які мають виділити фінансування, та невизначеність щодо запозичень.

29 січня 2007 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. Права декларація

"Створити умови та механізми можливого об'єднання правих партій".

Така фраза стала лейтмотивом учорашнього зібрання представників п'яти львівських гравців правого флангу української політики. З неї розпочався "круглий стіл", нею він і... закінчився. Попри те, що риторика "можливості" змінилася на однозначне бажання всіх бачити партії однією політичною потугою, далі слів процес не зрушився.

На вчорашній зустрічі в приміщенні ЛОДА були представники УНП, ВО "Свобода", НРУ, КУН та УРП "Собор". Усі прийшли з думкою, що об'єднуватися варто, а зволікання з ухваленням категоричного рішення є фатальним.

23 січня 2007 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. Олійник втримається в кріслі?

Заяви фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді про можливу відставку голови області Петра Олійника безпідставні.

Принаймні так вважає перший заступник голови облради, лідер другої за кількістю депутатів фракції БЮТ у раді Іван Денькович.

Сьогодні немає підстав для висловлення недовіри Олійникові, тому говорити про це - несерйозно, - вважає пан Денькович. - В обласній раді не сформовано більшості. Таким чином фракція ВО "Свобода" не знайде серед депутатського корпусу 61 голосу для висловлення недовіри голові ЛОДА.

18 січня 2007 рокуДалі...

НОВИЙ ПОГЛЯД. Виконавчі органи не гальмують аукціони. Вони їх просто не проводять

Депутат міської ради Олег Махніцький про земельні торги і корупційні схеми

З часу роботи нової каденції міської ради майже не проводять земельні аукціони. А на тих, що проводять, землю чомусь не купують. У результаті не поповнюється бюджет розвитку міста. Крім того, у четвер під час сесії міської ради було знято з розгляду близько 60 земельних питань. Депутати кажуть, що це скандал, який виник через спробу фракцій "Наша Україна" та БЮТ створити у міській раді "більшість". А земельні питання просто "попали під роздачу" в часі депутатських "розборок". Зрештою, земельні питання стають предметом торгів наших обранців не вперше, і не востаннє.

17 січня 2007 рокуДалі...

ЗІК. Онлайн-конференція з Іриною Фаріон

Скажіть мені Будь - ласка!!!!!! Коли вже ВО "Свобода" перестане просто "Піаритись", а почне працювати??? Невже ви рахуєте наш Народ настільки не розумним??? Ваші виступи вже порядком достали усіх! ВО "Свобода" пропонує плани спрямовані на те щоб поламати, розломати те чи інше, а коли вже ви захочете щось збудувати чи зробити??? ДЯКУЮ!

"Свобода" не піарить, "Свобода" творить і втілює в життя "Програму захисту українців". Я "рахую" від одного до безконечности, а вам рекомендую ознайомитися з нашою роботою: 1. З ініціативи "Свободи" в обласній раді впроваджено посаду радника- редактора, який відстежує численні помилки в офіційно-ділових документах, що потрапляють до депутатів.....

11 січня 2007 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. "Законний" розбій

Для медичного персоналу лікарні відновного лікування у Брюховичах свята перетворилися на війну з приватною охоронною фірмою. Через два дні після Різдва один із корпусів медустанови захопили представники власника споруди, а частині колективу "порахували ребра". Нині лікарня радше нагадує лінію фронту.

У вівторок майже півсотні осіб захопили приміщення лікарні, побили депутата обласної ради та пошкодили хребет голові лікарняної профспілки. Впродовж двох днів медичні працівники перебували в сусідньому приміщенні, пильнуючи його та молодиків, які забарикадувалися на захопленій території.

11 січня 2007 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. Десять хвилин культури

Учора сесія обласної ради розпочала засідання з так званої мовної десятихвилинки. Ірина Фаріон, філолог і депутат, упродовж десяти хвилин вчила колег культури мовлення.

Вона акцентувала увагу дипкорпусу на найпоширеніших помилках, які вони допускають під час промов.

У цьому залі часто застосовують тавтологічні конструкції, а це означає надмір слів, коли немає думки, - пояснювала пані Фаріон, - часто лунає "бувший голова", "наступне питання" та інші вислови, що взято з російської мови, яка, своєю чергою, запозичила їх із болгарської.

Депутати з цікавістю прослухали коротку лекцію, активно реагуючи на найсмішніші приклади. Урок від пані Фаріон закінчився оплесками.

27 грудня 2006 рокуДалі...

УКРАЇНА І ЧАС. Куди їде ЛАЗ?

Довкола відомого свого часу на півсвіту Львівського автобусного заводу виник черговий скандал.

Спочатку працівники підприємства пікетували обласну владу через заборгованість. Потім почалися розмови про необхідність реприватизувати підприємство, яке опинилося у громадянина Росії пана Чуркіна. Цього тижня вогню до вогню додали депутати обласної ради, яким не дозволяють зустрітися із "лазівцями" на території заводу...

Ще більше запитань виникло щодо подій довкола ЛАЗу і через мовчанку його керівництва. "Україна і час" протягом двох тижнів намагалася зустрітися бодай з кимось.

25 грудня 2006 рокуДалі...

ВГОЛОС. ВО "Свобода" порозумілася з ЛАЗом

На зустріч з керівництвом "ЛАЗу", керівниками міста Львова та області сьогодні зібрався повний зал працівників автобусного заводу. Ті, що знаходились у президії, намагались переконати присутніх в залі у своєму бажанні вирішити проблеми трудового колективу.

Працівники підприємства висунули низку вимог до керівництва заводу, серед яких добудова 120-квартирного будинку для працівників, прозоре виділення квартир для працівників заводу, вирішення питання з гуртожитком.

Зайшла мова також про розмір заробітної плати. Голова спостережної ради заводу Ігор Чуркін повідомив, що наразі тяжко планувати ріст зарплат наступного року, оскільки підприємство має проблеми зі збутом продукції.

23 грудня 2006 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. Подолання режимності

Зустрічі працівників ЛАЗу з депутатами облради на підприємстві 19 грудня знову перешкодили.

Працівники ЛАЗу 5 грудня пікетували сесію Львівської облради, вимагаючи, щоб їм виплатили заборговану зарплату за три місяці. Після переговорів із мітингувальниками керівництво заводу пообіцяло до 15 грудня віддати їм борги. Робітники припинили пікет, але пообіцяли повернутися, якщо знову з'явиться заборгованість. Окрім цього, тоді "лазівці" запросили голову облдержадміністрації Петра Олійника та голову облради Мирослава Сеника відвідати 15 грудня збори трудового колективу на території заводу. Запросили й депутатів облради.

21 грудня 2006 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. Куди тепер вітер дує

Над львівською Ратушею невдовзі може з'явитися флюгер. Із відповідною пропозицією виступив депутат Львівської міської ради Яромир Смагальський.

В управлінні охорони історичного середовища ініціативу підтримали. Тепер архітектори та геральдисти мають розробити його проект.

Колись флюгер прикрашав вежу львівської Ратуші. Щоправда, не тієї, яка є сьогодні, а попередньої, яка завалилася 1826 року. Тоді на ньому був зображений папський лев. Той флюгер і нині можна побачити у Львівському історичному музеї.

Яким буде новітній флюгер - наразі ще невідомо. На думку Яромира Смагальського, встановлювати сьогодні того лева, який колись прикрашав Ратушу, недоречно.

18 грудня 2006 рокуДалі...

ВГОЛОС. Степан Павлюк: Облрада погодилась на створення Львівського міського БТІ лише на словах

Влітку цього року Львівська міська рада створила міське бюро технічної інвентаризації. Проте новостворена структура практично досі не може розпочати діяльність, оскільки погрузла у судових позовах. Про всі нюанси цих позовів, а також перспективи діяльності міського бюро в інтерв'ю розповів його керівник Степан Павлюк.

З чим пов'язані судові позови обласного БТІ з вимогою скасувати ухвалу ЛМР про створення БТІ міського?

Щоб правильно сформулювати думку, треба вийти з того, що до 1996 року в місті існувало Львівське міжміське бюро технічної інвентаризації, яке засноване ще в 1944 році. Воно, відповідно, обслуговувало місто Львів і прилеглі райони: Пустомитівський, Яворівський, Буський і частину Жовківського району.

15 грудня 2006 рокуДалі...

НОВИЙ ПОГЛЯД. Керівництво Львова прагне контролювати мобільне покриття

Владу Львова не влаштовує процес встановлення базових станцій стільникового зв'язку (БССЗ) у нашому місті. Власне, міські керманичі не хочуть більше стояти осторонь і споглядати, як без їхнього відома, як гриби після дощу, на дахах будинків і не тільки, з'являються вежі, що дарують "надійне покриття".

Упродовж трьох останніх тижнів над розробкою механізму погоджень при встановленні БССЗ працювала спеціально створена робоча група, яку очолив Олег Синютка, заступник міського голови Львова з питань економіки та соціальної політики. Варто зазначити, що це питання мусується впродовж останніх місяців і лише тепер приступили до його вирішення.

11 грудня 2006 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ. У пошуках теплової формули

Яромир Самагальський, депутат Львівської міської ради, член фракції ВО "Свобода", розмірковує про проблеми теплоенергетики у місті.

Цікаво дізнатись його думку про ситуацію, що склалась у Львові навколо теплокомунальних підприємств напередодні формування бюджету на 2007 рік, позаяк п. Самагальський безпосередньо входить до бюджетно-фінансової комісії.

Пане Яромире, відомо про те, що для з'ясування стану теплокомунальних підприємств було створено комісію у Львівській міській раді. Чи могли б ви розповісти про те, як працює комісія?

Була створена комісія Львівської міської ради, яка мала перевірити діяльність "Львівтеплокомуненерго".

29 листопада 2006 рокуДалі...

ВГОЛОС. Захопити Український дім - "Свобода", а медалі отримувати - вже інші

Василь Павлюк - заступник голови ВО "Свобода"

Ми зараз переглядаємо документи Комітету національного порятунку. Нас здивувало, що представників ВО "Свобода" не було в комітеті національного порятунку. Вони не були допущені до організації цього процесу?

Не були. Крім Андрія Парубія, який був комендантом українського дому.

А у Львов, наприклад, вас ніде не було. Чому?

Бо нас не допускали, не хотіли. Єдине, де ми були - це польові командири сотень. Вся охорона - це фактично були наші.

Чому ж була така несправедливість щодо вашої партії?

Захопити Український дім - "Свобода". Організувати, щоб люди мали де спати - "Свобода". А медалі отримувати - вже інші.

22 листопада 2006 рокуДалі...

ВГОЛОС. Василь Павлюк: Для мене головне доля моєї нації, доля моєї держави, а не електорат

Фашизм і комунізм - це дві людиноненависницькі системи. І ми вже сто разів говорили, що фашистська і комуністична система - це два близнюки. Світ так цнотливо промовчав, тому що комуністична система виграла війну. Я, український націоналіст, говорю, що те, що зробили з фашизмом, треба зробити і з комунізмом.

Дехто звинувачує нас у ксенофобії. Неправда це. Зрозумійте нашу позицію. Якби євреї не мали свого єврейського націоналізму, вони б ніколи в житті не змогли вижити. Так само не могли б відродитися французи, японці, якби у них не було здорового, нормального націоналізму. Ми сьогодні кажемо про здоровий націоналізм.

17 листопада 2006 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. Ми зможемо домогтися заборони КПУ

Розмова з Василем Павлюком, керівником фракції "Свобода" у Львівській міській раді

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" відоме українцям своїм непримиренним ставленням до комуністичної ідеології. Свого часу це навіть призвело до відмежування "Нашої України" та її лідера Олега Тягнибока після його виступу на горі Яворина.

Проте від своїх принципів свободівці не тільки не відмовилися, а й щоразу намагаються підтвердити дією. Поза тим, нині "Свобода" має своїх депутатів у місцевих радах і намагається втілити свої господарські програми. Про це - в розмові з керівником фракції "Свобода" у Львівській міській раді Василем Павлюком.

13 листопада 2006 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. Десятина успіху

Успішний бізнесмен Володимир Говірко, голова Благодійного фонду підтримки обдарованої молоді "Воля", вирішив віддавати на допомогу дітям 10% свого прибутку.

Фонд зосередив увагу на допомозі талановитим дітям із малозабезпечених родин і сиротам.

Я переконаний, що ми повинні не лише щось отримувати від життя, а й віддавати, - сказав Володимир Говірко. - Думаю, якби кожен із львівських бізнесменів віддавав частину прибутку на допомогу дітям, то у Львові не залишилося б соціально незахищених дітей.

Перші чотирнадцять стипендій уже вручено. 375 гривень, тобто мінімальну заробітну плату, юні таланти отримуватимуть щомісяця протягом півроку.

1 листопада 2006 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. Стратегія розвитку Львівщини

Недопрацьовану, однак нагально потрібну Стратегію розвитку Львівської області таки прийняли за основу.

"За" проголосували 92 депутати обласної ради під час учорашнього сесійного засідання.

Більшість тих, хто бажав висловитися стосовно стратегії, наголошували, що документ слід ухвалити вже, а згодом відкоригувати.

Завдання стратегії - спрогнозувати спільне бачення, витворити мотиваційний інструментарій, - наголосив голова ЛОДА Петро Олійник.

Противником затвердження документа став Олег Тягнибок, голова ВО "Свобода".Він заявив, що стратегія не пристосована до львівських і загальнодержавних реалій.

26 жовтня 2006 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. А колись же люди жили...

Розмова з Ярославом Кравченком, мистецтвознавцем, депутатом Львівської обласної ради від ВО "Свобода".

Нині землі Лемківщини, розташовані на території Польщі, перетворилися на пустку, що зберігає поодинокі сліди колишнього життя. Воно тут зупинилося після переселень 1944-1946 років і сумнозвісної операції "Вісла". Та навіть ці сліди ще можуть розказати чимало цікавого. Про потребу досліджувати, задокументовувати та впорядковувати окремі пам'ятки на території сусідньої держави в Україні говорять чимало. Цієї осені саме задля цього на етнічні землі Лемківщини вирушить група львівських студентів і викладачів.

18 жовтня 2006 рокуДалі...

УКРАЇНА І ЧАС. "Фарбованого лиса" минув Армагеддон

Судний день для голови Львівської обласної дер­жавної адміністрації Петра Олійника так і не став останнім. У вівторок на сьомій сесії Львів­ської обласної ради 62 із 120 депу­татів визнали звіт пана Олійника про виконання програми со­ціально-економічного розвиту Львівщини та виконання обласно­го бюджету за 2005 рік - перше півріччя 2006 року задовільним.

Опозиційним силам для того, аби висловити недовіру керівникові об­ласті, не вистачило трьох багнетів. Про те, що 19 вересня буде гаряче як у сесійній залі, так і під стінами обласної ради, засвідчили вранішні події. Ще до початку офіційного відкриття сесії під стінами облради зібралися по­літичні симпатики і противники Петра Михайловича.

22 вересня 2006 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. Війна буфонад

Розважальні акції до ювілею міста, на які покладають великі надії знуджені літнім відпочинком львів'яни, несподівано отримали потужного конкурента і мають усі шанси поступитися атракційністю і фантазією перед дійством, яке відбувалося вчора під стінами обласної ради.

Паралельно зі звітом голови ЛОДА, сесією обласної ради та казковими алюзіями на політичне сьогодення від ВО "Свобода" активні громадяни розважали самі себе, згадуючи помаранчеву революцію та тогочасні гасла.

Приводом для неабиякого піднесення став звіт Петра Олійника, а також імовірність того, що депутати висловлять йому недовіру як керівникові ЛОДА.

20 вересня 2006 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. Олійник забагато присвоює

Розмова з Олегом Тягнибоком, лідером ВО "Свобода", депутатом Львівської обласної ради

ЗІКУ той час, коли в економіці регіону спостерігаємо суцільний спад, керівник області говорить про процвітання та добробут Львівщини. Таким є резюме Олега Тягнибока на зміст документа, що його представив голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник, який 19 вересня має розглядати сесія Львівської обласної ради. Крім з оцінки роботи керівника області, лідер ВО "Свобода" говорить про ймовірність дострокових виборів і створення нового політичного об'єднання.

15 вересня 2006 рокуДалі...

Тягнибок наїхав на Ющенка

Голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок назвав Віктора Ющенка "посереднім номенклатурником колгоспної закваски". Про це він заявив учора, 6 серпня, під час вшанування пам'яті о.Маркіяна Шашкевича на Білій горі на Львівщині, - повідомила прес-служба ВО "Свобода".

Проводячи історичну паралель з сучасними політичними подіями, Олег Тягнибок наголосив: "Нація повірила Віктору Ющенку. Він мав історичний шанс вивести Україну з посткомуністичного болота і стати українським Вацлавом Гавелом.

7 серпня 2006 рокуДалі...

Олег Тягнибок: Віктор Ющенко небезпечна для України людина

"Віктор Ющенко небезпечна для України людина", - заявив Західній інформаційній корпорації голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Мало хто вчора сумнівався, що будуть дострокові вибори. Але Ющенко виявився дуже небезпечною для України людиною. Адже дуже небезпечним для держави є головнокомандувач, який кожних півгодини кардинально, на 180 градусів, може змінювати своє рішення. "Піарщики" Президента намагалися з доброю міною вийти з поганої гри, організувавши Універсал. Але Універсал - це шкарлупа. В Біблії сказано: "Судіть його по плодам його". От і маємо плід президентства Ющенка - прем'єра Януковича", - наголосив О.Тягнибок.

За його словами, якщо в Україні буде революційна ситуація, то ВО "Свобода" не стоятиме осторонь.

3 серпня 2006 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. Украдені і повернуті

Працівники управління СБУ у Львівській області знайшли автомобіль, викрадений у депутата Львівської обласної ради, члена ВО "Свобода" Володимира Говірка.

Про це "Газету" повідомив сам пан Говірко. Нагадаємо, 17 червня у Стебнику з-під будинку, де мешкає депутат, злодії викрали новеньке авто марки Skoda Octavia. Як наголосив депутат, викрадення виглядало дуже дивним, позаяк поблизу викраденого авто стояли декілька більш престижних і значно дорожчих машин. Однак злодії обрали саме Skoda. Дивним, на думку депутата, є те, що на місці викрадення знайшли скло з шибки автомобіля. Цікаво, що, коли злодії розбивали вікно машини, не спрацювала жодна з двох установлених в автосалоні сигналізацій.

5 липня 2006 рокуДалі...

ПОСТУП. Націоналісти пропонують "закручувати гайки"

Неспроможність народних депутатів домовитися про створення парламентської коаліції і фактичний колапс інститутів влади, які продемонстрували останні події в Україні, викликають тривогу за майбутнє держави. На цьому тлі і з'явилося днями об'єднання Всеукраїнська народна рада (ВНР), до якого увійшли близько 20 політичних партій і громадських організацій. Серед них УНП (Юрій Костенко), "Собор", "Свобода" (Олег Тягнибок), Українська національна асамблея і навіть Спілка письменників України.

16 червня в Українському домі в Києві за участі цих партій та організацій відбулася акція "Захистимо Україну", учасники якої серед іншого говорили про відновлення "сильного президентського правління".

17 червня 2006 рокуДалі...

ПОСТУП. Олег Тягнибок: Хочемо унеможливити узурпацію влади на Львівщині

Олег Тягнибок досить швидко освоївся з роллю лідера опозиції в обласній раді. Практично з кожного питання ВО "Свобода" має свою думку і, з точки зору майбутніх, хоча й далеких виборів, це може бути результативним ходом. Одно слово, святе місце порожнім не буває, і ВО "Свобода" активно займає нішу націоналістично орієнтованої правиці. Крім того, перипетії роботи облради щедро постачають інформаційні приводи для опозиційних політиків. Як, наприклад, звільнення Петром Олійником чотирьох голів РДА, серед яких є член ВО "Свобода". Про позачергову сесію, яку скликали щодо цього, опозиційне життя та можливі конфігурації сил говорить голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

1 червня 2006 рокуДалі...

ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. Захист щодня

"Повернути Україну українцям" - таке гасло "Програми захисту українців", яку розробив і намагається втілити в життя народний депутат, лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Учора він презентував свою програму у Львові.

Серед 25 пунктів, які містить документ, громаді міста представили лише п'ять найважливіших: мовне питання, визнання вояків ОУН-УПА воюючою стороною та компенсація їм виплат, яких ті не отримали за роки незалежності України, визнання геноциду та голодомору в Україні 1932-1933 років злочином проти людства та подолання наслідків цієї трагедії.

5 вересня 2005 рокуДалі...

ГОЛОС УКРАЇНИ. Здатність жертвувати всім, навіть життям, заради держави

Я не назвав би свої політичні погляди радикальними. Це погляди українця-патріота, який хоче жити на своїй землі, хоче, щоб його нація мала власну гордість і національну гідність.

Щоб Україна була великою європейською цивілізованою державою, з якої не сміялися б, а з якою рахувалися б у цілому світі, поважали за позицію, принциповість.

Щоб українці в Україні жили так, як французи у Франції чи британці у Британії.

Націоналізм - вища форма патріотизму, здатність жертвувати всім, навіть своїм життям, заради своєї нації, землі, держави.

15 грудня 2004 рокуДалі...


   Діяльність      Документи      Дописи, статті      ЗМІ      Форум   

Авторські права © ВО "Свобода", 2004-2009
Усі права застережено

Питання, зауваження, побажання надсилайте за адресою
lviv@svoboda.org.ua

При використаннi матерiалiв посилання
на джерело - http://www.lviv.vosvoboda.info - обов'язкове








Голова - Олег Тягнибок:

           

Контакти штабу:
м. Львів
вул. Чайковського, 17

тел. 8 067 38-44-333

Реґіональні організації:

Тернопіль
ternopil.svoboda.org.ua

Дніпропетровськ
dnipropetrovsk.svoboda.org.ua

Чернівці
chernivtsi.svoboda.org.ua

Волинь
volyn.vosvoboda.info

Житомирщина
zhytomyr.vosvoboda.info

Дніпропетровськ
dnipropetrovsk.svoboda.org.ua

Запоріжжя
zaporizhzhya.vosvoboda.info

Івано-Франківщина
ivano-frankivsk.vosvoboda.info

Київщина
kyiv.vosvoboda.info

Крим
krym.vosvoboda.info

Луганщина
luhansk.vosvoboda.info

Львівщина
lviv.vosvoboda.info

Львів
svoboda.lviv.ua

Одещина
odesa.vosvoboda.info

Рівненщина
rivne.vosvoboda.info

Харківщина
kharkiv.vosvoboda.info

Хмельниччина
khmelnytskyy.vosvoboda.info


ICQ
225772838

212656305