This version of the page http://www.opu.ua/ua/index.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-08. The original page over time could change.
Одеський національний політехнічний університет
 укррусen

 

Дорогі друзі!

Вітаю вас на сайті Одеського національного політехнічного університету.

Свою історію університет веде з 18 вересня 1918 року. За роки існування він надав путівку в життя десяткам тисяч молодих людей. Серед його випускників багато талановитих інженерів, вчених, керівників наукових організацій, вищих навчальних закладів, суспільно-політичних діячів.

Сьогодні університет є найбільшим центром підготовки кадрів з вищою освітою на Півдні України. Одеський національний політехнічний університет -  один з чотирнадцяти вищих навчальних закладів України, прийнятих в Європейську Університетську Асоціацію, та один з чотирьох університетів України – членів Міжнародної Асоціації університетів.

На базі нашого закладу створений учбово-науковий комплекс ''Політехнічний університет'', який об'єднує ліцеї, гімназії, коледжі, технікуми міста Одеси та Південного регіону країни. В комплексі навчається біля 20 000 студентів, стажистів, аспірантів і докторантів, працює біля 4 000 викладачів, наукових співробітників, інженерно-технічних працівників. Серед них 57 академіків та член-кореспондентів державних і галузевих Академій наук України, більш ніж  120 професорів і докторів наук, біля 450 доцентів й кандидатів наук, 21 заслужений працівник народної освіти і заслужений працівник науки і техніки України, 13 академиків міжнародних Академій. Підготовка кадрів здійснюється за багатоступіневою системою: бакалавр, спеціаліст, магістр, кандидат наук (доктор філософії (Ph.D.) і доктор наук (Doctor of scienceis)). До структури Одеського національного політехнічного університету входять 11 інститутів, 2 факультети, 62 кафедри, технікум і коледж.

Університет має великий (більше 40 років) досвід підготовки кадрів з вищою освітою для зарубіжних країн. Більш ніж 102 країни світу отримали спеціалістів, підготовлених в нашому ВНЗ. В структурі університету є спеціальний інститут, де проводиться підготовка іноземних громодян для подальшого навчання в університеті та інших ВНЗ Одеси й України.

Соціальні інфраструктури університету – це студентське містечко з гуртожитками на 5 000 місць, санаторій-профілакторій, оздоровчий центр «Чайка» на березі Чорного моря, спортивний комплекс і Палац культури, комплекс студентських їдалень, кафе, буфетів, студентська полікліника, оснащена сучасним діагностичним і лікувальним обладнанням.

Інформація, що подається на наших сторінках, дозволить вам зробити свідомий вибір своєї майбутньої спеціальності.

Сподіваємося на зустріч з вами у стінах нашого університету!

 

 

                   Ректор                                           В.П. Малахов

Новини

24.06.2009

Про стан роботи з учнівською молоддю – членами МАН в інституті комп’ютерних систем ОНПУ

15.06.2009

ОНПУ нарощує зусилля по участі в програмі TEMPUS IV.

10.06.2009


Информационные партнеры:

"SEOStock": поисковая оптимизация и продвижение web сайта Одесса - Украина