This version of the page http://www.ukrgold.net/ukr/country/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-07-30. The original page over time could change.
Країна
Головна Зв'язок Карта сайта
укр рус
  
    
 Золота Еліта України  Співдружність  Євросоюз  Виставки  Новини  Про проект
Країна
Еліта України
Області України
Виставки
Новини України
Про проект
Контакти
Населення: 48 млн. 457 тис. чол.
Територія: 603,7 тис. км2
Столиця: Київ
Щільність населення: 80 чол/км2
Адміністративних
одиниць: 27
Міст усього: 448
СМТ: 897
Селищ: 28 тис.


Україна

Країна і Суспільство

Історія
Символіка
Адміністративно - територіальне ділення
Економіка
Карта Украины

Україна — незалежна держава, розташована в Східній Європі.

Форма державного правління — парламентсько-президентська республіка. Діючий президент України — Віктор Андрійович Ющенко.

Столиця України — місто Київ.

24 серпня 1991 р. був прийнятий Акт проголошення незалежності України.

Україна успадкувала границі УРСР від 1954 р. (включаючи АР Крим).

Главою держави є Президент, що виступає гарантом Конституції. Він обирається громадянами України на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування на 5 років і не більш, ніж на два терміни підряд.

Єдиним органом законодавчої влади є парламент — Верховна Рада України.
Головне державне свято — День незалежності України — 24 серпня.
Площа України — 603,7 тис. кв. км.

Населення (за даними всеукраїнського перепису 2001 року) — 48,457 млн. чоловік. З них у великих містах: Київ — 2.6 млн., Харків — 1,6 млн., Дніпропетровськ — 1.2 млн., Донецьк — 1.1 млн., Одеса — 1.1 млн. мешканців. Середня щільність населення — 80 чол. на кв. км. Етнічний склад: 80% — українці, інші — росіяни, білоруси, євреї, кримські татари, молдоване, поляки, угорці, румуни, німці, болгари і представники інших нечисленних національностей. Міське населення складає 32,574 млн. чоловік (67,2%); сільське — 15,883 млн. чоловік (32,8%).

Щільність населення — 80 чол. на кв. км.

Мова: українська (офіційна мова), російська (рідна мова приблизно половини населення), а також є компактно проживаючі групи, що говорять на крымсько-татарській, румунській, польській, угорській і іншіх мовах.

Релігія: віруючі належать до ряду конфесій, з яких найбільш численними є християнські: православна та греко-католицька (українська католицька візантійського обряду).
Україна — держава, розташована в Східній Європі. Граничить на півночі з Білорусією, на півночі і сході — з Російською Федерацією, на заході — з Польщею, Словаччиною, на південно-заході — з Угорщиною, Румунією і Молдовою. На півдні Україну омивають води Чорного й Азовського морів. Переважна частина території України (95%) має рівнинний характер, гори знаходяться на заході і крайньому півдні країни. Україна сьогодні — це 0,41% території суші, 0,85% населення планети і 0,20% світового валового національного продукту.

Україна — держава з розвинутой науковою та промисловою базою, є великим виробником електроенергії, економіка відрізняється високим технологічним рівнем розвитку.

Народно-господарський комплекс країни включає машинобудування, чорну і кольорову металургію, суднобудування, нафтогазову і хімічну промисловість, виробництво автобусів, легкових і вантажних автомобілів, тракторів і іншої сільськогосподарської техніки, локомотивів, верстатів, турбін, авіаційних двигунів і літаків, устаткування для електростанцій.

В Україні налагоджене виробництво ракетоносіїв, супутників і устаткування для дослідження космосу. Також Україна є виробником військової техніки — танків, військово-транспортних літаків, зенітно-ракетних комплексів, оптичного устаткування.

Літаки КБ Антонова, лихтеровозы, крокуючі екскаватори, точні верстати, електрозварювальні прилади виробляються по новітнім технологіями і відповідають найвищим світовим стандартам.

Зовнішньоторговельні операції Україна здійснює майже з 190 країнами світу.

Площа Незалежності в Києві
Пам'ятник засновникам Києва
Україна – країна з багатими національними традиціями
Провідні підприємства країни
Автомототехніка
Агрокомплекс
Банки і фінанси
Готелi
Краса і здоров'я
Комунальні підпріємства
Культура і мистецтво
Меблі
Медицина
Наука
Нерухомість
Освіта
Охорона довкілля
Громадські організації
Відпочинок
Промисловість
Реклама і поліграфія
Зв'язок
Спорт
Страхування
Будівництво і архітектура
Сфера послуг
Торгові підприємства
Транспорт
Туризм
Ювелірні вироби