This version of the page http://www.sta.lviv.ua/index.php?id=65 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-07-28. The original page over time could change.
ДПА у Львівській області: Порядок оскарження рішень органів ДПС
Пошук
Головна » Порядок оскарження рішень органів ДПС

Кожна особа має право оскаржити рішення органів державної податкової служби, якщо вони обмежують її права, установлені законами України, в адміністративному або в судовому порядку.

Якщо платник податків вважає, що орган державної податкової служби невірно визначив суму податкового зобов'язання або прийняв будь-яке інше рішення, що суперечить законодавству з питань оподаткування або виходить за межі його компетенції, встановленої законом, такий платник податків має право звернутися до органу державної податкової служби, податкове повідомлення або рішення якого оскаржується, зі скаргою про перегляд цього рішення. Скарга подається у письмовій формі та може супроводжуватися документами, розрахунками і доказами, які платник податків вважає за потрібне надати. Крім того, платнику слід пам’ятати, що обов’язок доведення того, що нарахування суми податкового зобов’язання, здійснене органом державної податкової служби відповідно до законодавства, є помилковим, покладається на платника податків за винятком випадків нарахування податкового зобов’язання за непрямими методами.