This version of the page http://news.if.ua/zhyttya/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-07-19. The original page over time could change.
Життя — Івано-Франківськ, Новини, Аналітика, Фото
 Наступна сторінка

ПІЛЬГОВИЙ ВСТУП: КОЖНА МЕДИЧНА ДОВІДКА ПЕРЕВІРЯТИМЕТЬСЯ

17 Липня 2009, 12:59
16 липня в інформаційній агенції «Українські новини» відбулась прес-конференція на тему «Пільговий вступ: кожна медична довідка перевірятиметься» за участі Тараса Фінікова, заступника міністра освіти і науки України, Ярослава Болюбаша, департамент вищої освіти МОН та Інни Совсун, координатора освітніх програм Громадянської мережі ОПОРА. Головним питанням, що обговорювалось під час прес-конференції, було зарахування пільгових категорій абітурієнтів.  

Грмадське спостереження за вступною кампанією до ВНЗ в 2009р.

17 Липня 2009, 9:44
Громадянська мережа ОПОРА вдруге проводить моніторинг вступної кампанії до вищих навчальних закладів. Цього року спостерігачі ОПОРИ працюють у 21 регіоні та спостерігають за роботою приймальних комісій у 30 ВНЗ. У рамках моніторингової кампанії спостерігачі відвідують приймальні комісії, спілкуються з абітурієнтами та слідкують за роботою системи «Конкурс». Також у кожному з 21 регіонів діє гаряча лінія для абітурієнтів.

За куріння в кафе, ресторанах та барах їхні власники будуть платити штраф

17 Липня 2009, 1:30
11 липня 2009 року набув чинності Закон України (№1512-VI) «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення», який, зокрема, зобов’язує заклади громадського харчування щонайменше 50% місць своєї площі повністю ізолювати від тютюнового диму. Це означає, що, якщо, наприклад, ресторан має лише одне приміщення, у ньому має бути заборонено куріння взагалі, бо дим так чи інакше буде розповсюджуватися по всьому приміщенню. 

"Карпатський вернісаж-2009" запрошує!

16 Липня 2009, 23:12
  5-6 вересня 2009 року в Івано-Франківську відбудеться фестиваль «Карпатський вернісаж». Фестиваль проводять виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради та Регіональний туристично-інформаційний центр.

    Метою фестивалю є популяризація народних традицій та культури регіону, представлення  таких ремесел як різьба по дереву, ткацтво, вишивка, писанкарство, ковальство, гончарство, лозоплетіння, твори художнього мистецтва, ліжникарство та інші. До участі у фестивалі запрошуються народні майстри та  умільці.


Підніжжя Говерли заповнять студентами-військовослужбовцями

16 Липня 2009, 19:51
17 липня 2009 року біля підніжжя  найвищої верхівки Українських  Карпат – Говерли розпочне  діяти  молодіжний табір «Говерла 2009 – творимо безпечну Україну разом». Цей захід проводитиметься Всеукраїнською громадською організацією «Молодий Народний Рух» за сприяння Збройних Сил України.

У таборуванні братиме участь понад 400 учасників, здебільшого – студентська молодь зі Східних та Західних областей України. Міністерство оборони України представлятиме група курсантів факультету підготовки спеціалістів із забезпечення військ Львівського військового інституту Сухопутних військ ордена «Червоної зірки» ім. Гетьмана П.Сагайдачного Національного університету «Львівська політехніка», які навчаються за спеціальністю «культурологія». І офіцери Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України (місто Львів) та Центральної телерадіостудії оборонного відомства. Військові також взяли на себе забезпечення приготування їжі для усіх учасників таборування. Для цього з однієї з військових частин, яка дислокується на Івано-Франківщині, виділено три польові кухні.


Безробітних стало менше

16 Липня 2009, 9:02
Кількість незайнятих громадян, які перебували на обліку в державній службі зайнятості у травні, в порівнянні з січнем 2009 року, зменшилась з 31092 до 27224. Така тенденція спостерігалась протягом кожного місяця, окрім березня, коли в обласному Центрі зайнятості було зареєстровано 30406 осіб.

Складне демографічне становище

16 Липня 2009, 8:12
Демографічна ситуація в області за останні роки різко погіршилась. Якщо в 1995 році в області проживали 1466,8тис. осіб то в 2009 цей показник зменшився до 1381,1 тис. осіб. Населення області має тенденцію до старіння: кількість дітей до 14 років в області зменшилась з 337,2 тис. осіб в 1995 р. до 233,6 тис. осіб в 2009р. А кількість осіб, старших за 65 років навпаки, зростає: з 172,1тис. осіб (1995р.) до 196,4( в 2009р.)

Івано-Франківськ: „отвєтка” не вдалась

14 Липня 2009, 16:08
Прикарпаття — гостинний край. З давніх давен і з різних країв сюди приїжджали люди, щоб насолодитися неповторною красою гір, відчути глибоку культуру і щиру гостинність галичан, принести у свої краї світлі спогади і залишити у своїх серцях часточку Карпат. Гостеві в карпатських оселях завжди виділяли найкраще місце і частували смачним банушем.

Порядний гість заходить до хати постукавши, назвавшись, оголосивши, для чого прийшов і отримавши запрошення господаря. Особи ж, котрі приходять до обійстя з погрозами, анонімно і без запрошення, спокон віків у всіх краях вважалися зайдами і злодіями, а таких гостинні галицькі газди завжди частували обухом.

Це коротенька витримка з історії культури. Тепер — про сьогодення.


«Прєвєд мєдвєд» тепер і у Франківську

14 Липня 2009, 13:15
Однозначно демократія у нас «зашкалює». Хоча, в багатьох випадках демократію можна назвати більше анархією. Сьогодні Міжнародний інститут розвитку демократії презентував новий інтернет-сайт oko.if.ua, на якому зібране своєрідне, ну дуже демократичне, відео. Гонитва за рейтингами призвела до появи на сайті купа відео, які не те, що ображають суспільну мораль, а які призводять до деградації і так не дуже культурно розвинутого суспільства.

Виходить ще один фільм про УПА

14 Липня 2009, 9:19
Наступного  року  у рамках відзначення 100 річчя  з дня народження публіциста і поета, пропагандиста УПА  Михайла Дяченка (псевдо «Марко Боєслав») на широкі екрани вийде  документальний фільм  про життєвий шлях цієї надзвичайної особистості.

 Наступна сторінка