Рус      Eng 
Главная
Знакомьтесь ближе
Законотворчество
Гражданская позиция
Прямая речь
Дайджест
Проекты
Интернет-конференция
Обратная связь
Фотоархив
Аудио/Видео




поиск на сайте











Прямая речь


Также в разделе:

Віктор Янукович: „Владі не вдасться відволікти суспільство від вирішення найважливішого - підняття зарплат і пенсій найбіднішим громадянам”



Віктор Янукович: «Депутати, які обіцяли підтримати Партію регіонів в питанні підвищення зарплат і пенсій для найбідніших, розміняли український народ на посади»
Заява Лідера Партії регіонів




Віктор Янукович: Влада має захистити людей. Це – питання номер один, яке треба вирішити вже з першого липня. І якщо вони на це не підуть, ми будемо змушувати їх це зробити будь-якими засобами

Голова Партії регіонів Віктор Янукович відповів на запитання кореспондента телеканалу «Інтер» в ефірі програми «Подробиці тижня».


Віктор Янукович: «Політикам треба припиняти політичну війну. Ворог є один – бідність, з якою треба боротися, воювати, і яку треба перемагати»

Голова Партії регіонів Віктор Янукович відповів на запитання кореспондента «ICTV» в ефірі програми «Факти тижня».


Лідер опозиції закликає реформувати судоустрій і місцеве самоврядування вже сьогодні
Заява Голови Партії регіонів Віктора Януковича






Віктор Янукович: Сьогодні головною метою повинен бути вихід з кризи, яка є сьогодні в країні

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович відповів на запитання кореспондента телеканалу "Інтер".


20.10.2008, 12:14

вернуться в раздел



- Президент не мав би підстав оголошувати дочасні парламентські вибори, якби були формалізовані домовленості між ПР і БЮТ, ну і комуністами. Скажіть, будь ласка, чому не була створена така більшість, і чому ці домовленості не увінчалися успіхом?

- По-перше, вона була б неприродною, бо ми є політичними силами, які стоять на протилежних позиціях в багатьох питання забезпечення життєдіяльності нашої країни. По-друге, ми взагалі не ставили для себе таку мету – об'єднуватися в коаліцію. Ми не та партія, яка ставила для себе інші завдання, ніж покращення життя людей чи розвиток економіки. Ми дійсно погані опозиціонери, якщо чесно сказати, тому що ми цьому не вчилися. І коли мені кажуть, чому ви неефективні, я кажу: хто на що вчився. От якщо подивитися на БЮТ чи на Юлію Володимирівну, вона дійсно була чудовий, ефективний опозиціонер. А коли вона попрацювала в одному уряді, потім в другому уряді... Я не хочу сказати, що вона не хотіла зробити добро для людей чи для держави. Скоріш за все, не змогла, і команда ця взагалі нездатна.

- Хотілося б все ж таки повернутися до тих домовленостей, які не відбулися. Про факт переговорів – цього не приховували у Партії регіонів – про те, що домовляються з БЮТ. Скажіть, від кого надходила ініціатива створити нову більшість на основі ПР та БЮТ?

- У нас ніяких офіційних переговорів не було. Їх не було з однієї причини: це була політична гра, але не наша гра. Ми вважали – і я зараз впевнений в тому – що чим більше буде працювати ця влада і цей уряд, тим більше буде погіршуватися ситуація у країні.

- За багатьма прогнозами сьогодні можна сказати, що саме Партія регіонів отримає найбільшу кількість голосів після дочасних виборів, і ви будете формувати коаліцію і потім в майбутньому уряді. Якою Ви бачите цю коаліцію, і кого Ви бачите у кріслі прем'єра?

- Ви знаєте, я хотів би трошки змінити напрям нашої бесіди. По-перше, навіщо проводяться вибори? І навіщо створювати інший формат коаліції? Вибори треба проводити, тому що сьогодні у нас не просто погіршується ситуація в країні. Вона на наших очах переростає в ситуацію вже навіть катастрофічну. Ми рік дивилися на цей спектакль, і колись його треба закінчувати. Саме тому український народ повинен визначитися і віддати сьогодні свої голоси тим, кому він довіряє.

Якщо нам довірить український народ, я, безумовно, вийду до людей і скажу чесно, що сталося після того, як розвіявся цей помаранчевий туман, що ми побачили в нашій країні. Ми побачили руїни, і їх треба, як кажуть, розгрібати і відновлювати нормальне життя.

- У якій якості Ви хотіли б допомогти країні після дочасних виборів? Ви не виключаєте, що повернетеся у прем'єрське крісло?

- Безумовно, ми як професіонали ставимо для себе мету брати найактивнішу участь в розбудові нашої країни.

- Тобто, Ви не виключаєте, що можете повернутися в уряд як його голова?

- Ми розраховуємо на те, що так станеться, і ми будемо переконувати людей в тому, щоб люди прийшли на вибори, і тільки за допомогою наших виборців ми можемо будувати в нашій країні нормальне життя.

- Чи веде вже зараз Партія регіонів якісь переговори з іншими політичними силами щодо можливого об'єднання у новому парламенті?

- Ми такої роботи ніколи не проводили, і зараз не будемо проводити.

- За певних умов, за досягнення певних компромісів, Партія регіонів може вести переговори про об'єднання з БЮТ або з "НУ"?

- Ми завжди будемо дивитися у майбутнє. Зажди. Ми ніколи не будемо ставити інтереси партії вище загальнонаціональних інтересів. Ніколи. Якщо треба буде десь поступитися, ми будемо поступатися. Ми не хочемо ніяких політичних ігор чи ігрищ. Ми хочемо ефективної наполегливої праці, ми хочемо отримати ті важелі впливу на життя країни, які ми здатні взяти в свої руки і управляти.

- Сьогодні Ви як Лідер Партії регіонів обіцяєте повернути заощадження вкладникам Ощадбанку СРСР. Свого часу це обіцяла і Юлія Тимошенко, і наразі ця обіцянка не виконана. Ви впевнені, що впораєтесь з цими обіцянками?

- Безумовно, це питання треба вирішувати, але вирішувати дуже виважено. Для того, щоб не було такого прикладу, як це сталося у цьому році. По-перше, несправедливий підхід, по-друге, виплатили скільки виплатили, а забрали за рахунок підвищення цін, тарифів набагато більше. Це називається соціальний популізм, який призводить до того, що ми отримали. Я маю на увазі в економіці країни...

Як тільки ми прийдемо до влади, то негайно візьмемося за вирішення цього питання, відновимо реєстр усіх вкладників Ощадбанку СРСР, швидко зробимо ревізію, ухвалимо спеціальний закон, щоб ніхто себе не бив в груди, що це виплатив Янукович, чи Тимошенко, чи Ющенко. Це кошти, які збирають усі платники податків, а влада повинна їх справедливо розподілити.

- Чи розглядаєте Ви перемогу на цих дочасних парламентських виборах як фундамент для перемоги на президентських виборах?

- Про це, безумовно, не можна зараз не говорити. Але я хочу сказати, що ми жодного разу не піднімали це питання. Сьогодні головною метою повинен бути вихід з ситуації з цією кризою, яка є сьогодні в країні. Це криза влади, це криза політична і, головне, це криза економічна. І я не розумію, наприклад, зараз уряд, я не розумію прем'єр-міністра, коли я чую з екранів телебачення, коли кажуть, що ніякої кризи в Україні немає. Це також нечесно.

Я ніколи не забігаю наперед. Хочу сказати, що я ніколи не боявся брати на себе відповідальність в своєму житті. І якщо прийде час і треба буде визначитись, і треба буде підійти до цього питання відповідально, то, безумовно, я до нього прийду відповідально. Але цей час ще не настав.




версия для печати










Официальный информационный сервер

Copyright © 1999-2009 Партия регионов
Использование материалов, размещенных на сайте разрешается
с условием размещения ссылки на сайт Партии