Top-net

Лариса ІВШИНА: «Ми повинні придумати свою країну по-новому»
Українці, читайте!

Євген Грицяк. «Норильське повстання»
Приєднуйтесь

Підтримайте ініціативу донецьких студентів
  • Редакція
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти
  • Вакансії
ЩОДЕННА
ВСЕУКРАЇНСЬКА
ГАЗЕТА
№100, субота, 7 червня 2008

   понеділок, 13 липня 2009 року.    

Користувачам
Зареєструватися
Вхід
Поточний номер
1-а ШПАЛЬТА
ДЕНЬ УКРАЇНИ
ДЕНЬ ПЛАНЕТИ
ПОДРОБИЦI
ЕКОНОМIКА
КУЛЬТУРА
IСТОРIЯ ТА «Я»
ПОШТА «Дня»

Сторінка головного редактора

Фоторепортаж "Дня"

Бібліотека "Дня"

Фотоконкурс "Дня"

Літня Школа журналістики

Тop-net

Премія ім. Джеймса Мейса

Головні теми

Потрібна допомога

Євген Грицяк. «Норильське повстання»

  Пошук
  Архів "Дня" з 1.06.1997 р.
червень 2008
Пн 
2
9
16
23
30
Вт 
3
10
17
24
Ср 
4
11
18
25
Чт 
5
12
19
26
Пт 
6
13
20
27
Сб 
7
14
21
28
Нд
1
8
15
22
29
Попередні місяці
Рік: Місяць:
  Опитування
Чи вплине підвищення квартплати на якість послуг комунальників?





результатиархів опитувань
  Прогноз погоди
  Курси валют
Офіційний курс гривні щодо іноземних валют на 13.07.09
100 доларів США 762.4400
100 євро 1059.8678
10 рублів Росії 2.3800
     
 
 
Російською
English
КУЛЬТУРА
  версія для друку

Коротко / КУЛЬТУРА


Козацькі забави

Завтра у Батурині (Чернігівська область) пройде козацьке свято, повідомили УНІАН в управлінні культури і туризму Чернігівської облдержадміністрації. У його рамках відбудуться козацькі забави та показові виступи Федерації історичного фехтування. Програмою також передбачено покладання квітів до пам’ятного знаку Батуринської трагедії 1708 року, урочисту ходу до парку «Кочубеївський», покладання квітів до Кургану Слави, каплички «Остання Тарасова дорога» і пам’ятника «Скорботна мати — України». Також гості свята матимуть нагоду оглянути виставки майстрів народної творчості, Чернігівського обласного історичного музею ім. В.Тарновського «Я козачка твоя», «Чернігівщина туристична запрошує», відвідати дитячий і козацький курені, подивитись козацькі забави. У концертній програмі візьмуть участь духовий оркестр, ансамбль пісні й танцю «Сіверські клейноди» Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

«Дорога додому» — найкраща книга

Премія Orange, яка присуджується жінкам-літераторам, які пишуть англійською, 2008 року дісталася письменниці Роуз Тремейн за її роман «Дорога додому» про східноєвропейських іммігрантів у Великої Британії. Оглядач газети The Guardian зазначає, що досі Тремейн обходили великі нагороди, хоча вона двічі входила до журі премії Man Booker. Грошова складова Orange Prize — 30 тисяч фунтів стерлінгів (60 тисяч доларів), повідомляє lenta.ru.

Локон Остін

Британський аукційний дім Dominic Winter виставив на торги медальйон із пасмом волосся письменниці Джейн Остін. Оскільки експерти не погодилися з думкою, чи можна вважати волосся справжнім, то реліквію оцінено в скромні п’ять тисяч фунтів стерлінгів, пише lenta.ru, посилаючись на газету The Guardian. Пасмо в медальйоні покладене в формі верби, яка нависає над могильним каменем (за вікторіанської доби подібні сувеніри були досить поширеними). Волосся сильно вицвіло, але справжній колір волосся письменниці невідомий: сучасники писали і про світле, і про червоно-коричневе волосся. Дослідження матеріалів, із яких зроблено медальйон, вказує на середину XIX сторіччя, коли до Джейн Остін прийшло визнання. Письменниця, автор романів «Гордість і упередження», «Розум і почуття» та інших, померла 1817 року.

«Ужастик» від Тіма Бертона

Відомий кінорежисер запрошений працювати над фільмом «Dark Shadows». Цю картину жахів засновано на сюжеті однойменного телесеріалу про надприродні явища 60-х років, повідомляє lenta.ru, посилаючись на IESB. Сценарій напише Джон Аугуст, який раніше працював із Бертоном над стрічками «Чарлі і Шоколадна фабрика», «Велика риба» і «Труп нареченої». Він також є автором сценарію двох частин картини «Янголи Чарлі». Над реалізацією проекту «Dark Shadows» працює Warner Bros, а також кіностудія Infinitum-Nihil, яка працює над проектами, в яких зайнято актора Джонні Деппа. Офіційно участь Деппа в фільмі не підтверджено, однак варто зазначити, що раніше Бертон і Депп разом працювали над декількома проектами, наприклад, картинами «Едвард Руки-ножиці», «Сонна лощина», «Чарлі та Шоколадна фабрика», «Труп нареченої» та «Суїні Тодд, маніяк-перукар». Нагадаємо, серіал «Dark Shadows» ішов у ефірі американського телебачення з 1966 до 1971 року. Усього було показано 1225 серій.

№100, субота, 7 червня 2008

версія для друку

Інші матеріали цієї шпальти:

  • На порозі інтелектуального буму

Коментарі читачів:

Ви не авторизовані!

На сайті публікуються коментарі тільки від зареєстрованих користувачів. Будь ласка, введіть свої реєстраційні дані.

Якщо Ви ще не є зареєстрованим користувачем, будь, ласка, зареєструйтеся тут.

Логін:

Пароль:

 
 
Російською
English