This version of the page http://www.aratta-ukraine.com/socion_ua.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-06-20. The original page over time could change.

НОВИНИ   СТАТТІ   ТРАДИЦІЯ   ФОРУМ   PDA   RSS

 

20 червня 2009 р., субота

   

Головна
Новини
Публікації
Згадай себе!
Українські ЗМІ
Книги
Соціоніка
Символіка
Наш фотоальбом
Вільна фотогалерея
Вільний форум
Флеш-анімація
Дошка оголошень
Відправка СМС
ВЕБ-пошта
Реклама
Про портал

 
 

Актуально

Газоват
Невідома Аратта
Хто я?
Долаємо кризу
Музей «Аратта»
 

Словник

Тлумачний словник сучасної української мови онлайн. Перевірка слова:

 

Чи знаєте Ви, що:

 

- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.

 

Погода в Україні:

 
 

Курс валюти:

 
 
 
 
 
 

Наш банер

 

 



АРАТТА :: Соціоніка - наука про типи характерів і стосунки між людьми

Соціоніка - наука про стосунки між людьми

 

Стосунки між людьми можна прогнозувати. Так вважають прихильники порівняно нової (з 1970 року) психологічної теорії. Ці стосунки утворюються між 16 типами особистості, до одного з яких належите також і Ви.

Тип особистості (соціотип) не змінюється ні через день, ні через рік. Психологічний тип - це дещо інше, ніж виховання людини, її культурний рівень, її професія (фенотип): це спосіб обміну інформацією та діями з навколишнім світом. Кожен тип має не тільки сильні, але і слабкі риси - досконалість в одніх доводиться "відшкодовувати" через недосконалість в інших. Іноді представники одного типу виглядають як близнята - хоча вони навіть не родичі. Можливо, тип запрограмований генетично (генотип).

В соціоніці вважається, що стосунки більш залежать від типу особистості ніж від виховання. Проте в психології існують різні теорії міжособистісних стосунків. Багато хто з психологів дотримується думки, що характер людини на стосунки не впливає, а все залежить лише від культурного і соціального рівня, виховання, професії тощо. Але навіть серед тих, хто бачить зв'язок між характером людей і їхнiми стосунками, точки зору розбігаються. Ще Сократ так і не зміг відповісти на питання, який друг кращий - найбільш схожий, чи той, що найбільш відрізняється від мене?

Соціоніка розрізняє стосунки між типами за ступенем комфортності. Наприклад, стосунки двох тотожних типiв далеко не завжди гарні. Розуміючи один одного з півслова, вони також однаково слабкі перед однаковими проблемами, тобто взаємодопомога у таких парах низька. Проте стосунки двох цілком різних типів ще гірші. Вони призводять до постійних конфліктів. Де ж "золота середина"?

Це дуальність - відношення психологічного доповнення. Соціоніка поділяє 16 типів на 8 доповняючих, або дуальних пар. Такі пари - найбільш стійкі на близькій дистанції, тобто, наприклад, у сім'ї.

Головні сфери застосування соціоніки: педагогіка (вивчення взаємодії поміж викладачем та студентом/учнем, проблеми засвоєння учбового матеріалу), сімейне консультування (шлюб та розлучення, проблеми віку), кадрове консультування (професійна орієнтація, сумісність у робочому колективі, стратегія підприємства на базі типів співробітників), фундаментальні наукові дослідження (математичне моделювання, генетика, психофізиологія, морфологія – зовнішні параметри соціонічних типів), психологичні ігри та тренінги.

Якщо Ви схочете дізнатися, до якого типу Ви належите, і які можливості приховано у Ваших стосунках з оточуючими – пропонуємо Вам пройти нескладний тест та прочитати характеристику.

Розділ створено з використанням матеріалів сайту socioniko.net

 

Соціоніка - типи особистостей

 
 
Iнтуїтивно-логiчний екстраверт

 

Псевдоніми: Дон-Кіхот, Винахідник, Новатор

Художні образи: ПАГАНЕЛЬ (Ж.Верн. «Діти капітана Гранта»), ВЕДМІДЬ (Є.Шварц. «Звичайне чудо»), СІРАНО ДЕ БЕРЖЕРАК (Е.Ростан. «Сірано де Бержерак»), АЛІСА (Л.Керолл «Аліса в країні чудес»)

 
 
Сенсорно-етичний інтроверт

 

Псевдоніми: Дюма, Посередник, Художник

Художні образи: ВІННІ-ПУХ (О.Мілн. «Вінні-Пух і всі-всі-всі»), САНЧО ПАНСА (М. Сервантес. «Дон Кіхот Ламанчський»), ШВЕЙК (Я. Гашек. «Походження бравого солдата Швейка»), ДУШЕЧКА (А.Чехов, «Душечка»).

 
 
Етико-сенсорний екстраверт

 

Псевдоніми: Гюґо, Життєлюб, Ентузіаст, Популяризатор, Продавець

Художні образи: ТАІС (І.Єфремов, «Таіс Афінська»)

 
 
Логіко-інтуїтивний інтроверт

 

Псевдоніми: Робесп`єр, Аналітик, Справедливий, Декарт

Художні образи: КРОЛИК (О.Мілн. «Вінні-Пух і всі-всі всі»), ЧАРІВНИК (Є.Шварц. «Звичайне диво»), Віра Павлівна (М.Чернишевський. «Що робити»)

 
 
Етико-iнтуїтивний екстраверт

 

Псевдоніми: Гамлет, Вчитель, Наставник

Художні образи: МОРІС ДЖЕРАЛЬД (М.Рід. «Вершник без голови»), ШНІПЕРСОН-КРОЛІКОВ (із фильму «Ширлі-мирлі»), МАРГАРИТА (М.Булгаков. «Майстер і Маршгарита»)

 
 
Логiко-сенсорний інтроверт

 

Псевдоніми: Максим Горький, Інспектор, Контролер

Художні образи: СТІЙКИЙ ОЛИВЯНИЙ СОЛДАТИК (Г.-X .Андерсен. «Стійкий оливяний солдатик»), КАМНОЄДОВ (А. і Б. Стругацькі. «Понеділок поинаєтся в суботу»), МАЛЬВІНА (О.Толстой. «Золотий ключик»

 
 
Сенсорно-логiчний екстраверт

 

Псевдоніми: Жуков, Маршал, Полководець, Македонський

Художні образи: ІЛЬЯ МУРОМЕЦЬ, ВІТЬКА КОРНЄЄВ (А. і Б. Стругацькі. «Понеділок починається в суботу»), ТЕРМІНАТОР (із фильму «Термінатор»), ДОКТОР РОСС (із фільму «Швидка допомога»), ВАССА (М.Горький. «Васса Желєзнова»).

 
 
Iнтуїтивно-етичний інтроверт

 

Псевдоніми: Єсенін, Лірик, Поет, Романтик

Художні образи: ЄМЕЛЯ (російська народна казка «За щучим веліням»), ЛЕНСЬКИЙ (О.Пушкін. «Євген Онегін»), ЛЕЛЬ (з казки О.М. Островського «Снігуронька»), АССОЛЬ (О.Грін. «Пурпурові вітрила»)

 
 
Логiко-iнтуїтивний екстраверт

 

Псевдоніми: Джек Лондон, Підприємець

Художні образи: Е.ХАРНІШ (Дж. Лондон. «Час-не-чекає»), ДІК ФОРРЕСТ (Дж. Лондон. «Маленька господиня великого будинку»), ДЯДЕЧКО СКРУДЖ (із мультфільму «Качині історії»), СКАРЛЕТТ О’ХАРА (М.Мітчелл. «Віднесені вітром»).

 
 
Етико-сенсорний інтроверт

 

Псевдоніми: Драйзер, Охоронець, Мораліст

Художні образи: ТРАКТИРЩИК ЕМІЛЬ (Є.Шварц. «Звичайне диво»), КОМІСАР КАТАНЬЇ (із серіалу «Спрут»), ГЕРДА (Г.-Х.Андерсен. «Снігова королева»)

 
 
Сенсорно-етичний екстраверт

 

Псевдоніми: Цезар, Полiтик, Покровитель

Художні образи: КНЯЗЬ ГВІДОН (О.Пушкін. «Казка про царя Салтана»), КІТ В ЧОБОТЯХ (Ш.Перро. «Кіт в чоботях»), ЛОЛІТА (В.Набоков. «Лоліта»)

 
 
Iнтуїтивно-логiчний інтроверт

 

Псевдоніми: Бальзак, Критик

Художні образи: ВІСЛЮЧОК ІА (О. Мілн. «Вінні-Пух і всі-всі-всі»), П`ЄРО (О.Толстой. «Золотий ключик»), МІСС МАРПЛ (героїня романів Агати Крісті).

 
 
Логiко-сенсорний екстраверт

 

Псевдоніми: Холмс, Менеджер, Адміністратор, Штiрлiц

Художні образи: ШЕРЛОК ХОЛМС (А.К.Дойл. «Записки про Шерлока Холмса»), ШТІРЛІЦ (із фільму «Сімнадцять миттєвостей весни»), МЕРІ ПОППІНС (Памела Тревєрс, «Мері Поппінс»)

 
 
Етико-iнтуїтивний iнтроверт

 

Псевдоніми: Достоєвський, Миротворець, Гуманiст, Письменник

Художні образи: ПЕТРУША ГРИНЬОВ (О. Пушкін. «Капітанська донька»), АЛЬОША КАРАМАЗОВ (Ф.Достоєвський. «Брати Карамазови»), ПОПЕЛЮШКА (Ш.Перро. «Попелюшка»)

 
 
Iнтуїтивно-етичний екстраверт

 

Псевдоніми: Гекслi, Психолог, Порадник, Журналіст, Том Сойєр

Художні образи: ТОМ СОЙЄР (М.Твен. «Пригоди Тома Сойєра»), ВІСЛЮК (із мультфільму «Шрек»), КОСТИК (із фільму «Покровські ворота»), ДОКТОР КАРТЕР (із фільму «Швидка допомога»), РУМАТА ЕСТОРСЬКИЙ (А. і Б. Стругацькі. «Важко бути богом»), ДЖУЛІЯ ЛАМБЕРТ (С.Моем. «Театр»)

 
 
Сенсорно-логiчний iнтроверт

 

Псевдоніми: Ґабен, Майстер

Художні образи: ІЛІЯ (герой А.Челентано в фільмі «Приборкання норовливого»), КОТ МАТРОСКІН (із мультфільмів про Простоквашино за Е.Успенським), ШРЕК (із мультфільма «Шрек»), ГЛЄБ ЖЕГЛОВ (із фильму «Місце зустрічі змінити не можна»), КОНСУЕЛО (Ж.Санд «Консуело»)

 
 

ПУБЛІКАЦІЇ ПО СОЦІОНІЦІ:

 
  • Духовна сумісність: Потяг душі і тіла
    socionics.org
    Прослідкуємо, як використовуючи знання соціоніки, можна прогнозувати розвиток стосунків між чоловіком і жінкою. Розглянемо окремо дві сторони цих стосунків: етико-емоційну (душевний потяг) і сексуальну (потяг плоті).

  • А може ну її, цю дуальність...
    Тетяна Педан, Анатолій Гречинський, Всеукраїнський Центр Соціоніки
    Дуальні стосунки просто необхідні людині. Необхідні, як сонце всьому живому, як дощ усьому зростаючому. Адже ж по-справжньому-то і плакати можна тільки в дуальності. Говорять, сльоза дана людям духовним. От і дуальність дана людям для духовного росту...

  • Український характер
    З книги І.Каганця “Арійський стандарт”
    Для наведення ладу в Україні потрібні знання про принципи і специфіку розвитку українського народного організму. Ідеологія, освіта, державний устрій, право, організація бізнесу, соціальна політика мають відповідати особливостям української душі. Будь-які спроби реформування, які не враховуватимуть цих особливостей, приречені на невдачу.

  • Соціоніка: гармонія сексуальної сумісності
    За матеріалами брошури О.Букалова, О.Бойко - «Соціоніка», 1992
    Шістнадцять психологічних типів поділяються на четвірки, так звані квадри. Ті типи, що перебувають в одній квадрі, чудово розуміють один одного. У кожній квадрі свої особливості поведінки, свій світогляд, відношення до роботи, відчуття гумору, нарешті, - все те, що можна назвати «духом квадри».

  • Соціоніка - наука про стосунки між людьми
    За матеріалами сайту socionik.com.ua
    Чому люди хочуть жити дружно, але при цьому постійно сваряться? Як вибрати професію до душі і досягти успіху в ній? Як зібрати психологічно сумісну команду і добитися якнайкращих результатів? Як знайти собі супутника життя? Як будувати відносини з діловими партнерами?

  • Україна і Росія з погляду соціоніки: стратегічний діалог
    Олександр Букалов
    Проблема відносин з Росією є однією з ключових у політиці України. Багато в чому ці відносини визначаються досвідом існування України в Російській імперії і СРСР. Рудименти минулого проектуються на сьогоднішні проблеми і підтримують амбіції багатьох політиків в обох країнах.

  • Після коаліції
    Ігор Каганець, Інститут метафізичних досліджень Перехід-IV
    «Бермудський трикутник» владної верхівки з погляду персональної сумісності та здорового глузду.

 

ДО ПЕРЕГЛЯДУ:

 
«Психологічні аспекти в менеджменті: Типологія Юнга, соціоніка, психоінформатика»

 

Каганець Ігор
© Київ — Тернопіль. Видавництво “Мандрівець” - “Port-Royal”, 1997

Викладаються основи типології Юнга, соціоніки та психоінформатики, пропонується інструментарій для практичної діяльності: характеристики та моделі психологічних типів, ідентифікаційні тести, таблиці.

До змісту Одразу читати

 
 

Запрошуємо!

 
  

ПУБЛІКАЦІЇ

 

19-06-2009 00:15
Зовнішньополітичні загадки російської душі

17-06-2009 17:24
Перебудова зробила людей нещасними

16-06-2009 14:47
Депутатський лохотрон: розповідь очевидця дерибану пивних мільйонів

15-06-2009 01:15
Чи варто нам чекати нової Кримської війни?

12-06-2009 20:53
Ширка, як універсальна піар-фішка

12-06-2009 13:49
Мовчати небезпечно

11-06-2009 00:48
Мама Нонна. Копержинська: актриса літ минулих

09-06-2009 10:32
Куди прямуватимуть українці? На Заході думають, що коли немає власного розуму - прямують до Москви

04-06-2009 09:49
Німці лоббіюватимуть вступ України до ЄС. А куди прямують самі українці?

03-06-2009 00:06
Кремлівські гази, як пропагандистська зброя проти України

01-06-2009 14:35
Ющенко буде технічним кандидатом у Януковича?

30-05-2009 23:14
Про законність обіцянок і погроз

28-05-2009 02:41
Чим шкідливе міське життя

28-05-2009 01:44
10 звичок, які допоможуть дожити до 100 років

27-05-2009 13:34
До українців у Європі ставляться як до третього сорту

 

ОСТАННІ НОВИНИ

 

19-06-2009 17:56
Європа, наслухавшись істерик Кремля і Банкової, чекає нової газової війни

19-06-2009 17:12
Нашоукраїнці, які ще залишилися, зберуться на з’їзд та поміняють назву

19-06-2009 16:35
З жовтня зміняться коди міжміського та міжнародного зв’язку

19-06-2009 14:32
Владне крісло за будь-яку ціну. Банкова відчайдушо руйнує коаліцію

19-06-2009 13:43
Тимошенко триматиме у Кабміні губернаторів, поки ті не розрахуються за газ

19-06-2009 13:26
Сьогодні - найщасливіший день у році

19-06-2009 13:09
Тимошенко радикально вирішила проблему боргів за газ

19-06-2009 01:46
Шукайте квітку папороті на Купайла в Голосієві!

18-06-2009 21:53
Убивство біля лісу. Нові подробиці

18-06-2009 20:38
Луценко повідомив офіційну версію загибелі сина Ганни Герман

18-06-2009 20:05
Стали відомі подробиці загибелі сина Ганни Герман

18-06-2009 18:21
Столичну вулицю Комінтерна перейменували на честь Симона Петлюри

18-06-2009 17:50
Тимошенко опинилася між бандитами та імпотентами

18-06-2009 17:18
Україна пропонує ЄС закупити газ та зберігати його у ПГС

18-06-2009 17:08
Парламет не отримає пивних мільйонів - Президент піарнувся

 

ПОПУЛЯРНІ СТАТТІ

 

Гороскоп на 2009 рік - рік Жовтого Бика
[9111 переглядів]

Хто такі козаки-характерники
[5089 переглядів]

«Велесова книга» у контексті східнослов`янської літератури
[3807 переглядів]

Цікаві факти про жінок
[3597 переглядів]

Характерники. Арійські корені характерництва. Можливості характерників
[2757 переглядів]

Легенди та відкриття обручки
[2723 перегляди]

Втрачена спадщина? Хто такі козаки-характерники
[2276 переглядів]

Михайло Булгаков
[2223 перегляди]

Тарас Чорновіл: “Мені соромно, що підтримав Януковича в 2004-му році”
[2135 переглядів]

Ось чого вони бояться! Справа Гонгадзе – це дуже маленький пазл усіх кримінальних справ, які мають бути розслідувані
[2092 перегляди]

 
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 

«Аратта» рекомендує:

 

Видiленi лiнiї Інтернет

Доменнi iмена

Зелений туризм

Колокейшен

Комп`ютери

Сучасний український одяг

Тепло у вашій оселі

Традиційний український одяг

Туризм

 

ОПИТУВАННЯ

 
Найбільшу загрозу для України становлять
Президент
Верховна Рада
Кабінет міністрів
Криміналітет
ЗМІ
Корупція
Власне населення
Мовне питання
Росія
НАТО
Світова криза
Свинячий грип
Результат голосування
 

 

 

     

Рейтинг:

 


 

Наші друзі та партнери

 




Розсилка

Отримувати RSS-стрічку на E-mail:


rss2email.ru
 
 

На головну | Новини | Святині | Публікації | Книги | Соціоніка | UA-RSS | Знаки | Фотоальбоми | Вільна галерея | Форум

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2009.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.