This version of the page http://www.icps.kiev.ua/news.html?id=272 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-06-19. The original page over time could change.
МЦПД -=- Про Центр . Новини . Євроінтеґрація – відповідь на кризу та українське майбутнє



[ реклама на сайті ]

Євроінтеґрація – відповідь на кризу та українське майбутнє

5 березня 2009 року
Директор МЦПД Ольга Шумило розповідає про нові пріоритети Міжнародного центру перспективних досліджень і його плани на майбутнє

Шановні партнери!

Із вдоволенням констатую, що за 14 років діяльності Центр виконав свою початкову місію: концепції та процедури публічної політики, ідеологом поширення яких був МЦПД, запроваджено в Україні.

Розпочинаючи новий етап, ми усвідомлюємо, що нестабільна політична й складна економічна ситуації потребують від влади державної політики нової якості. Від 2009 року місія Центру полягатиме у сприянні демократизації та модернізації України через продуману, поінформовану та наполегливу європеїзацію. Відповідно до нових завдань ми оновили перелік наших послуг та продуктів і запроваджуємо якісну комунікацію з партнерами.

Команда МЦПД висловлює подяку Вам, нашим партнерам – представникам уряду, парламенту, бізнесу, неурядовим організаціям, донорам, українським та іноземним ЗМІ, – за вашу підтримку, за довіру до наших продуктів і сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Що ми досягли

Голова Наглядової Ради МЦПД, Президент Олександр Кваснєвські у зверненні до Наглядової Ради Центру зазначив: “Я хотів би наголосити на важливості таких інституцій, як МЦПД, особливо у політичній та економічній ситуації, в якій нині перебувають Україна та світ. […] МЦПД повинен продовжувати надавати надійну, незалежну інформацію щодо політичної, економічної та соціальної ситуації в Україні. […] Така роль МЦПД є надзвичайно важливою, оскільки це надає додаткового стимулу уряду, мотивує політичні сили до дій і надає їм якісно нові рекомендації щодо реформ”.

За роки своєї діяльності МЦПД здобув авторитет організаційно і фінансово незалежної та впливової інституції. 2008 року Інститут дослідження зовнішньої політики з­поміж 5080 аналітичних центрів світу виділив 228 провідних, серед яких і МЦПД.

Зa 14 років МЦПД пройшов шлях:

·    Від проголошення ідеї публічної політики – до впровадження західних стандартів на практиці.

·    Від аналізу політики – до комплексного аналітичного супроводження дій уряду та впровадження рекомендацій МЦПД у дію.

·    Від вивчення західного досвіду проведення консультацій – до масштабних кампаній для груп інтересів із використанням власної методики.

·    Від здобуття знань щодо процедур публічної політики – до системного навчання інших НУО та створення мереж НУО.

·    Від поширення публічної політики з неурядового сектору – до реформи вищого навчального закладу, що готує кадри для уряду.

·    Від аналізу політики інших країн та об’єднань – до впливу на їхню політику щодо України.

Нині Центр пропонує об’єктивний, незалежний погляд на державну політику, надає технічну допомогу уряду, є джерелом для прийняття поінформованих рішень бізнесом і ресурсним центром для НУО України та СНД.

Куди ми рухаємося

Наразі перед Україною найбільший виклик – вихід із кризи. Питання полягає в тому, які інструменти – і внутрішні, і зовнішні – допоможуть це зробити. Нині Україна веде переговори з ЄС щодо угоди про асоціацію. Чи зможе ця угода стати одним з таких інструментів? Як будувати відносини з Росією? Які можливості для виходу з кризи пропонує Азія? Водночас країна повинна думати про період після виходу з кризи. Як повернути та розвинути конкурентоспроможність за нових умов? Які нові можливості несе криза для України?

Від 2009 року Центр зосередить свою увагу на розробленні та впровадженні алгоритму здійснення ключових реформ, необхідних для виходу з кризи, пошуку найбільш активних інструментів і забезпечення подальшої демократизації та модернізації України.

Орієнтир на євроінтеґрацію

Команда МЦПД переконана, що європейська інтеґрація – один з найефективніших інструментів для внутрішніх перетворень в Україні. У наступні два роки ми зосередимося на таких питаннях:

Фокус на Україні

ï


ð

 

Фокус на ЄС

·      Реформа інституцій (демократія, конституція, державне управління)

· Вивчення політики ЄС щодо України

· Запозичення нових систем моніторингу та оцінки прогресу

· Напрацювання конкретних проектів
дво­ та багатосторонньої співпраці

·      Інтеґрація у Внутрішній ринок ЄС і поглиблене секторне співробітництво

·      Інтеґрація у транспортні та енергетичні мережі ЄС

·      Визначення пріоритетів політики безпеки, міграційної та візової політики

·      Політика щодо стратегічного партнерства України (Росія, США, Китай, Японія)

               

Таким чином, ми прагнемо перетворитися на незалежне “єдине вікно” з питань європейської інтеґрації країни для всіх зацікавлених сторін в Україні та за кордоном.

Як і раніше, ми орієнтуємося на результат, а саме на конкретні зміни в державній політиці через технічну допомогу уряду, незалежний аналіз наслідків, публічні консультації з усіма зацікавленими сторонами та моніторинг ефективності державних рішень. І все це ми робимо через призму європейської інтеґрації. У цьому зв’язку ми розширюємо коло партнерів: велику увагу приділено роботі з парламентом, місцевою владою, бізнесом і ЗМІ.

Від імені команди МЦПД ще раз дякую всім партнерам за довіру до Центру впродовж багатьох років і сподіваюся на подальшу співпрацю!

З повагою

директор Міжнародного центру перспективних досліджень Ольга Шумило.

Директор МЦПД Ольга Шумило – експерт з питань європейської інтеґрації. Впродовж 2008 року працювала радником Григорія Немирі, віце–прем’єр–міністра України у справах європейської та міжнародної інтеґрації. У 2003–2007 роках очолювала Департамент європейської інтеґрації МЦПД. Має ступінь магістра наук Лондонської школи економіки.


Також дивіться:
18 червня 2009 року   МВФ використовує „Споживчі настрої”
18 червня 2009 року   МЦПД – партнер Europe’s World!
26 травня 2009 року   Вісник Центру перестає бути щотижневою публікацією
1 березня 2009 року   Підготовка уряду України до імплементації Угоди про асоціацію
30 жовтня 2008 року   МЦПД представляє результати чергового дослідження ”Оцінка якості міських послуг у Києві. Визначення найкращого району”
7 жовтня 2008 року   МЦПД проводить чергове дослідження на тему «Найкращий район Києва»
1 вересня 2008 року   Програма стажування у сфері аналізу державної політики

 
 
Новини Центру
18 червня 2009 року

МВФ використовує „Споживчі настрої”

18 червня 2009 року

МЦПД – партнер Europe’s World!

Архiв новин »»


 




Адреса: вул. Пимоненка, 13a (вхід з вул. Студентської), Київ, 04050
E-mail:
Телефони: (044) 484-4400, 484-4401
Факс: (044) 484-4402

Дизайн:
Програмування:
Iгор Тимошенко