This version of the page http://www.misto.vn.ua/ua/townspeople/96 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-06-15. The original page over time could change.
Розв’язуємо проблеми разом із газетою “Місто” - Твоя Вінниця - Місто - газета кожного вінничанина

до списку

Розв’язуємо проблеми разом із газетою “Місто”

19.12.2008

У скриньки довіри газети “Місто” надходять звернення вінничан.

Нагадаємо, що скриньки довіри газети “Місто” розміщені у кожному ЖЕКу. Також вони розташовані у приміщеннях управлінь соцзахисту, районних рад. Не забудьте вказати у листі своє прізвище, адресу та контактний телефон, щоб ми знали, як з вами підтримувати зв’язок. Якщо бажаєте, щоб ваше ім’я не розголошували, зазначте це у своєму листі. Пишіть, звертайтеся.
Ваше “МІСТО”

Переїзд із Пананіна ціною у 10 тисяч гривень? Цього бояться торговельники
У мерії кажуть, що ніяких грошей підприємці платити не повинні
Підприємців із ринку на Папаніна не так схвилювало повідомлення про переїз на Муніципальний, скільки ціна ось таких “пирогів”. Пішли чутки — за те, щоб осісти на новому ринку, потрібно заплатити 10 тисяч гривень, та й угода з ринком наче укладається тільки на рік.
— Ні, на Муніципальний я не поїду. Кому потрібні такі переїзди? — обурюється одна з підприємниць, яка не побажала себе назвати. — Це ж коли я відпрацюю ці гроші! І за що їх давати? Поки про переїзд взагалі не думаю, попрацюємо до 15 січня. А там і вирішимо, куди переїздити.
У багатьох інших підприємців думки і настрої такі самі – бояться, підраховують. А ще згадують, що свого часу інших перевозили безкоштовно, і ракушки купувати не змушували. Торгівці тоді лише пофарбували і привели до ладу свої старі робочі місця.
У міській раді кажуть, що про якісь там 10 тисяч не чули. Витрати на переїзд мерія бере на себе. А про усі деталі і нюанси потрібно говорити з керівництвом міста та адміністрацією ринку. Але головне — говорити.
— Мені хотілось би знати, хто їм сказав, що потрібно сплачувати якісь кошти? — говорить Сергій Кудлаєнко, начальник управління споживчного ринку та послуг міської ради. — Справді, ми плануємо забрати ринок Папаніна з того місця, де він є. Тому що в такому форматі, в якому на сьогодні він працює, дуже неприємно, так бути не повинно. Але ми не намагаємось вказати підприємцям: ви маєте бути на Муніципальному чи на якомусь іншому ринку.
Пропонуємо альтернативу, варіанти. На сьогодні вивчається питання переводу торгуючих на будь-який ринок. І ми, зі свого боку, максимально зробимо все можливе, щоб кожного працевлаштувати і надати торговельне місце. Щодо сплати 10 тис. грн. — такою інформацією я не володію. І хотів би зазначити, що підприємці не мають сплачувати ніяких коштів.
От тільки не усі ракушки торговців на Папаніна відповідають визначеним умовам. Дехто на ринку торгує просто з прилавків. Втім, каже Сергій Кудлаєнко, все це потрібно обговорювати. Бо чи забирати ракушки підприємцям, чи купувати нові, на сьогодні остаточно ще не вирішено.
— Необхідно, аби був єдиний стандарт торговельних місць, і щоб вони вписувались у ринок, — пояснює Сергій Володимирович. — Щоб умови не порушувались, і санітарні в тому числі, і були сприятливі для самого підприємця. Тому що продукти харчування — це специфічний товар. Найголовніше, аби ракушки влаштовували самих підприємців. Можливо, після приведення їх в якийсь кольоровий вигляд вони і залишаться у цих ракушках. Це вже їм вирішувати.
На ринку ж Муніципальному, здається, чекають початку продажу продуктів харчування, як манни небесної. Та й в мерії кажуть, що таке розширення асортименту може дати новий імпульс для розвитку ринку. Підприємці, які вже працюють на Муніципальному, кажуть, що ракушки купувати їх не змушували. І якихось “космічних” сум ніхто не вимагав.


Необліковану благодійну допомогу та зайві доплати знайши працівники міського КРУ, перевіряючи школи та садочки
Фінансових порушень на кругленьку суму у 106,21 тис. грн. виявили у дитячому садочку “Перлинка” працівники Вінницького міського контрольно-ревізійного відділу, проводячи перевіркою використання бюджетних коштів. Зокрема, у “Перлинці” необгрунтовано встановлювались та виплачувались доплати до посадового окладу, розповідає Галина Бурковська, начальник КРВ. Так, за її словами, зайвих 3,54 тис. грн. доплат отримали: колишні три медсестри (по 10% за шкідливі умови праці) та прачка (12%), а самій завідуючій управлінням освіти дозволено викладацьку роботу в обсязі більшому, ніж передбачено нормативними актами. Враховуючи те, що “своя рука — владика”, в садочку не в повному обсязі сплачувалась плата за харчування дітей безпосередньо завідуючой та головного бухгалтера.
Також у садочку не облікували подарунки, отримані як благодійна допомога, на суму 5,6 тис. грн. Крім того, працівники КРВ знайшли на 41,98 тис. грн. товарно-матеріальних цінностей, які не значились в обліку.
Як з’ясувалось, ці порушення бюджетної дисципніли можна вважати типовими, бо допускались вони і в інших школах та садочках. Так, не поспішили облікувати благодійні подарунки майже на 30 тис. грн. і у школі №21.
— Зайве нарахування доплати до заробітної плати за суміщення завідуючій здійснювалось і у дошкільному навчальному закладі №59, — каже Галина Бурковська. — Окрім того, в зазначеному закладі не все гаразд із дотриманням штатної дисципліни, необгрунтовані виплати на утримання понадштатних посад складають 1,84 тис. грн.
Також ревізори встановили, що у школі №4 надавались в оренду приміщення із заниженням розміру площі, що призвело до недоотримання 2,9 тис. грн. доходів. Крім того, спожиті орендарями комунальні послуги покривались за рахунок бюджетних коштів.
Загалом, працівники КРВ у м. Віннниці виявили фінансових порушень на суму 242,53 тис. грн. Отож є над чим працювати управлінню освіти Вінницької міськради та й самим керівникам установ.


Для кожного МАФу — свій розмір і колір
До редакції “МІСТА” звернулась вінничанка Лілія — приватний підприємець. І вона знає, що міська рада ухвалила документ, яким підприємців зобов’язують привести малі архітектурні форми до певних стандартів. Ось тільки, що то за документ і які то стандарти?
— Є відповідне рішення виконкому, датоване 2008 роком,— пояснює Володимир Левошко, заступник начальника управління архітектури та містобудування міської ради. — Затверджені концептуальні параметри упорядування МАФів. Це рішення відкрите, і кожен підприємець має змогу з ними ознайомитись.
Так, кожен МАФ має отримати свій розмір, колір, форму і т.д. До тих, де продаються продукти харчування, — одні вимоги. До МАФів, призначених для торгівлі друкованою продукцією, — інші. Визначаються і кольорова гама, і матеріали, з яких вони мають бути зроблені, і навіть, які мають бути вікна: дзеркальні або прозорі. Для кожного МАФу кожного виду торговельної діяльності свої вимоги. Усі вони виписані і навіть вимальовані у спеціальному документі.
Аби дізнатися усі деталі та нюанси, підприємцям потрібно прийти до міського управління архітектури.


Ірина ЖУК

На цю ж тему:
- Чому велосипедисти тікають з Вінниці?- Від серця Тимошенко — на долоню Гриценка- Одноруких бандитів вже паралізувало- Моя Вінниця

Коментарі відвідувачів

Ваш коментар буде першим. Заповніть будь ласка форму...

Додати коментар

Ім'я *:
Email:
Текст *:  
Введіть захисний код*:
* Обов'язкові для заповнення поля

Блоги

Усі блоги

ПОЧЕМУ ДОРОЖАЕТ БЕНЗИН или кому на выборы нужно бабла
04.06.2009
Юрий Пархомчук
Переглядів: 141
Коментарів: 8

Головне за день

Загрузка...

Опитування

Як Ви заробляєте та збираєте гроші на відпочинок?

13-06-2009

Усi опитування

Пошук

Розсилка

Мiський чат
Постав своє запитання Віктору Ющенко
  • З ким iз вiдомих вiнничан ви хочете поспiлкуватися?
  • Перелiк попереднiх чатiв
Додати новину
Любi читачi!
Для нашого мiста дуже важливi вашi повiдомлення i коментарi. Будь ласка, дiлiться своїми новинами
  • Вінниччина займає перше місце по Україні з ідентифікації худоби
  • Куди зник засуджений Стрижавської виправної колонії №81?
  • Гаишника и блондинка не исправит:)
  • В ДТП на Винниччине погиб известный криминальный авторитет ”Кисель”
  • Негр, дрыл и гнява или Молдавия рулит
Читають
  • Цена улыбки с бигборда!
  • Вагітність входить в моду
  • Ринок на Електротехнічному вже працює
  • Як двійця «нових лідерів» ділитиме виборців Вінничини?
  • Тепер посадять і за 60 грн. 50 коп.
Коментують
Мультимедіа
  • Фото
  • Відео
Акції "Міста"
  • „Подаруй собі друга”
  • За «красивые глазки»
Іменинники тижня
29 травня
Бодлєв Микола Федорович
голова спостережної ради ВАТ "Вінницька обласна друкарня".
30 травня
Прокопенко Володимир Петрович
директор КП "БМУ-6".
Богуславський Геннадій Вікторович
старший офіцер канцелярії військової частини А 0201, депутат міської ради.
31 травня
Піскляров Павло Костянтинович
активний учасник післявоєнної відбудови народного господарства, учасник війни, Почесний громадянин міста Вінниці.
Кістіон Володимир Євсевійович
заступник міського голови.
Яремчук Юрій Якович
директор приватного підприємства "Декор - Яр", депутат обласної ради.
2 червня
Гетьман Олександр Якович
голова правління ВАТ "Автобусний парк".
Буга Лариса Олексіївна
генеральний директор обласної асоціації ОА ВГТРК "Вінницька громадська телерадіокомпанія "Вінниччина".
3 червня
Савельєв Володимир Євтихійович
пенсіонер, депутат міської ради.
Сергієнко Олександр Петрович
викладач училища культури і мистецтв ім.М. Леонтовича, Заслужений працівник культури України.
Михальчук Олександр Миколайович
головний редактор МКП ІТА "ВІТА".
4 червня
Добросердов Рінат Валерійович
завідувач психоневрологічним кабінетом обласного психоневрологічного центру лікарні ім. Ющенка, депутат міської ради.
Дошка оголошень
  • Віддам задарма
  • Загубив
  • Зустрічі друзів
Он лайн гороскоп
Близнецы
Убедитесь, что не забыли включить в планы на сегодняшний день хоть полчаса отдыха, а если забыли - немедленно исправьте ошибку. Вы рискуете себя загонять.
Смачного
  • Італійський салат
  • Салат із кульбаби молодильний, бо «залізний»
  • Пора на шашлики
  • За рецептом бабусі Петрунелі пече паску Тетяна Башилова
  • Кулінарні шедеври лікаря Тетяни Антонець
Де придбати "Місто"
В торгових центрах:
 Магіцентр, Магігранд, Мегамол

В супермаркетах:
Грош, Корона, Фуршет, Еко-маркет, Гранд, Сільпо, Варшава

На автозаправках:
ОККО

В магазинах:
"Шик&Блеск", "Наша ряба", "Факел", "Торжище", "Военторг", "ПродТорг", "Комфорт", "Украинские товары", "Амиго", "Кристаллпрестж", "Спокуса", "Добрый", "хуторянка", "От А до Я"

А також:
Укрпошта, кіоски "Преса"
Погода у Вiнницi
+21..+23 незначна хмарнiсть, без опадiв
Курс валют на
USD 7.61 | EUR 10.65
  • Дерево сайту