Системы ЛІГА:ЗАКОН CD-справочники Digital Daily Пресс-центр Практикумы
Реклама Контакты Рассылки по e-mail Карта портала RSS-экспорт
Интернет-конференция

Главная страница | О Пресс-Центре | События | Интернет-конференции | Фотогалерея | Заявка

11 июня 2008 г., 12:00

Интернет-конференция
Сергея Березенко

начальника Главного управления по делам семьи, детей и молодежи г.Киева

В ходе интернет-конференции будут обсуждаться темы:
- Квартирный вопрос для киевской молодежи.
- Летний отдых и работа для молодых людей: чем помогает власть?
- Поддержка молодых предпринимателей посредством премии "Молодой предприниматель года".

Сергей Иванович Березенко родился 11 апреля 1984 года в городе Винница.

Образование высшее. В 2006 г. закончил Национальный Университет "Киево-Могилянская Академия", специальность экономика, квалификация экономист.

Трудовую деятельность начал с декабря 2004 по август 2005 гг. - аналитиком ЗАО "Тект – Брок". С июня 2006 по сентябрь 2006 г. - советник Киевского городского головы по вопросам семьи, молодежи, спорта и туризма. С сентября 2006 г. по настоящее время - начальник Главного управления по делам семьи, детей и молодежи Киевской городской государственной администрации.

В 2006 г. Сергей избран депутатом Киевского городского совета пятого созыва от избирательного блока местных политических партий "Блок Леонида Черновецкого". В 2008 г. избран депутатом Киевского городского совета шестого созыва от избирательного блока местных политических партий "Блок Леонида Черновецкого". Беспартийный.

Женат. Воспитывает сына.

Хотите пообщаться с С.Березенко и узнать больше о результатах его работы и планах на будущее главы Главного управления по делам семьи, детей и молодежи Киева?

Я неймовірно вдячний організаторам Інтернет-конференції і всім, хто написав свої питання, приємно, що багато людей цікавляться діяльністю управління, знають і володіють інформацією про ті програми, які ми реалізовуємо. Два роки тому ми зіштовхнулись з проблемою, що 70% молоді м. Києва навіть не знають, що таке управління існує. На сьогодні можливість активної роботи в інформаційному просторі дає можливість почути розмаїття думок з тих чи інших болючих питань, і таким чином коригувати роботу міської влади з тим, щоб бути ближче до людей і розуміти реальний стан справ в тій чи іншій галузі. Дякую за увагу!

Фоторепортаж>>


Вопросы:
 

Здравствуйте ув. Сергей Березенко,
Мы многодетная семья с 3-мя несовершеннолетними детьми, муж - аспирант, зарегистрирован в Киеве в общежитии, дети учатся в Киевской школе. Скажите, пожалуйста, откровенно, нам есть, на что надеяться от государства в лице Киевской власти в плане возможности улучшения жилищных условий (5 человек живут в общежитии в 1-й комнате) и если да, то куда, в какие службы или инстанции следует обратиться?
Спасибо,
Светлана

Светлана
06.06.08 15:06

С.Б. Велике шанування всім відвідувачам сайту LIGA.net. Дякую, що така велика кількість питань, вони є різноманітними. Ці питання якраз максимально неполітизовані, а стосуються різних аспектів життя киян. Сподіваюсь, що зможу вас наблизити до вирішення питань, які ви поставили, і в результаті ваші проблеми будуть почуті і почнеться наша плідна співпраця по їх вирішенню.

На сьогодні в м. Києві діє система молодіжного кредитування. На жаль, студенти, які тимчасово зареєстровані в гуртожитках, не мають права ставати в житлову чергу. В свою чергу, якщо ваш чоловік аспірант, то є відповідні гуртожитки при ВНЗ, якщо ВНЗ зацікавлений в тому, щоб цей аспірант лишався і викладав, то вони можуть приписати в своєму профільному житлі або взяти на постійну реєстрацію. А це,в свою чергу, дає право на те, щоб стати в чергу по отриманню пільгового кредиту.

Сергей добрый день.
Скажите, а как продвигается Ваш грандиозный проект по застройке Труханова острова? Я даже смотрел на ТРК Киев эфир с Вами и каким-то киевским экологом, где Вы отстаивали точку зрения, что на Труханове нужно построить офисно-торговые центры, жилые комплексы и т.д. Скажите, Киев нуждается в исчезновении парков и уголков природы в черте города? Спасибо.

Дмитрий (г.Киев)
06.06.08 15:33

С.Б. Пане Дмитре, очевидно, ви просто перекрутили інформацію. Мова абсолютно не йде про забудову торгівельними центрами та житловими комплексами Труханового Острова. Величезна його частина є заповідною. Мова йде про створення в районі рекреаційної зони ландшафтного парку і саме це передбачає абсолютну відсутність центрів в місцевості, це буде парк. Це означає, що кожне дерево, кожний зелений куточок буде збережено. Цей парк буде збережений для всіх киян та гостей столиці, буде оснащений спортивними спорудами, і для масового проживання на території цього парку він буде використаний тільки один раз – під час проведення фінальної частини Євро-2012 в м.Києві.

Какая сумма заложена в бюджете-2008 Киева на ваше управление? И можете подробно рассказать, сколько и на какие направления пойдут эти деньги?

06.06.08 16:36

С.Б. Цього року бюджет управління складає 31 млн. грн. Левова частка йде на різноманітні програми оздоровлення, нами започаткована програма оздоровлення дітей до 6 років в супроводі одного з батьків. Також ці кошти підуть на реалізацію молодіжних проектів, кожен проект буде розглядатися на конкурсних засадах, на проект заохочення молоді до здорового способу життя, проекти, пов’язані з працевлаштуванням молодої людини, та проекти по запобіганню виникнення шкідливих навичок серед молоді (алкоголізм, наркоманія, куріння).

Какая работа ведется вашим управлением в реализации государственной Программы по противодействию торговли людьми до 2010 года, принятая в марте 2007 года? Налажен ли механизм с другими управлениями органов исполнительной власти, которые отвечают за реализацию этой Программы. В частности, с главным управлением внутренних дел г.Киева, управлением охраны здоровья, образования и т.д.
Мария
06.06.08 16:47

С.Б. Ми проводимо багато заходів, пов’язаних з протидією торгівлі людьми. Щорічно влітку з Міністерством молоді і спорту ми проводимо акцію "Не продавайся!" з залученням відомих людей м. Києва і України, наші проекти несуть, в першу чергу, просвітницький характер. На сьогодні друкуються відповідні роздаткові матеріали, в яких вказані всі форми небезпеки, пов’язані з бажанням отримати легкий заробіток за кордоном. До кінця року буде налагоджена співпраця і підписані договори з київськими ОВІРами де при отриманні закордонного паспорту кожен киянин зможе отримати всю необхідну інформацію, підготовлену головним управлінням, куди звернутися в разі виникнення такої проблеми за кордоном, які служби можуть вам допомогти. Контактні телефони та особи. Крім того, в разі виникнення такої небезпеки киянин можуть звертатися до головного управління у справах сім’ї та молоді, якщо вони мають інформацію про своїх близьких, які потрапили у скрутну ситуацію за кордоном.

Сергей Иванович! Как ВЫ считаете, одинокая женщина, мать 2 детей сможет прожить на зарплату медработника, и могут ли ее дети нормально питаться и одеваться, просто жить, а не существовать и не завидовать другим детям?
Люда
06.06.08 16:58

С.Б. Це скоріше питання не до мене. Безумовно, рівень інфляції в країні і рівень заробітної плати змінюється в сторону зростання не пропорційно. Досі не скориговано рівень прожиткового мінімуму, тобто він нині приведений у відповідність до реального споживчого кошику і не скоригований на реальний коефіцієнт інфляції. Але це питання не місцевої влади, це питання знаходиться у виключній компетенції Уряду та Верховної Ради. В свою чергу, міська влада збільшила муніципальні надбавки до заробітної плати в 2008 р. на 20-30%. В планах нашої політ. сили за найближчі 2 роки підняти муніципальні надбавки медпрацівникам до 100% щомісячно.

Коснулась ли реорганизация киевского управления в начале этого года, проведенная Кабинетом Министров ЮВТ? На ваш взгляд, при постоянной кадровой ротации можно ли говорить об эффективности проделанной работы?
Мария Владимировна
06.06.08 17:07

С.Б. Фактично, управління не було реорганізовано, крім того, реорганізація управління є виключною компетенцією Київради. На мою думку, ми не повинні руйнувати ті системи, які побудовані і працюють протягом багатьох років. Нашою задачею має бути тільки посилення і покращення роботи тих установ, які діють. Що стосується ротації кадрів, то, безумовно, постійна ротація не зможе позитивно впливати на роботу, але нашим великим надбанням є той факт, що ми змогли залучити велику кількість молоді до державних служб, і якраз симбіоз молодої енергії та мудрості, яка набувається вже з віком, дасть оптимальну формулу для ефективної роботи держустанов.

Сергей Иванович! Скажите пожайлуста, что предпринять, если мой бывший муж уже 2 года не платит алиментов? Куда только не обращались, а воз и ныне там.
Ксения
08.06.08 17:17

С.Б. Питання аліментів, очевидно, повинно бути вирішене в судовому порядку. В свою чергу, ми могли б допомогти вам через нашу мережу соціальних служб отримати консультації юристів, підібрати гарного адвоката для того, щоб ви змогли в судовому порядку захистити інтереси своєї сім’ї. Звертайтесь до мене на моєму особистому прийомі і ми спробуємо вирішити цю проблему.
Телефон 279-81-71.

Как узнать подробно о правилах предоставления молодежного кредита на покупку квартиры?
Вадим
09.06.08 09:46

С.Б. Вся інформація стосовно молодіжного кредиту чітко викладена на сайті управління – www.sms.gov.ua. Крім того, звертайтеся безпосередньо у відділ молодіжного кредитуванні Головного управління у справах сім’ї та молоді.

Сергей Иванович, добрый день!
Какие программы отдыха и работы летом для молодежи вы предлагаете? И где о них можно узнать?

Молодой киевлянин
09.06.08 09:58

С.Б. Що стосується відпочинку, то звертайтесь до Головного управління. Ми надаємо можливість оздоровитись молодим людям, студентам, дітям на узбережжях Азовського та Чорного морів, на Південному березі Криму, а також Закарпаття та Прикарпаття. Передбачені пільгові категорії молодих людей, які отримають путівки безкоштовно, а зазвичай для решти киян вартість наших муніципальних путівок не перевищує 50% їх реальної ринкової вартості. Що стосується працевлаштування, то на сьогодні впроваджена велика кількість програм, пов’язаних з сезонною зайнятістю. Більше детальну інформацію ви можете отримати в Київському молодіжному центрі праці, тел. 501-25-55

Яка ваша зарплата?
Alen
09.06.08 11:39

С.Б. Зарплата державного службовця в Київській держадмінстрації на сьогодні є однією з найбільших в Україні, це принципова позиція київського міського голови, щоб молоді люди були зацікавлені після закінчення навчання спробувати себе саме на державній службі. Мер встановив премію державного службовця в розмірі від 100 до 150% до їх зарплат. На сьогодні моя зарплата становить понад 5 тис. грн.

Уважаемый Сергей Иванович, хотел бы публично попросить лично Вас о помощи в решении жилищных проблем для моей коллеги - инвалида 1 группы, на коляске, спортсменки сборной команды Украины, абсолютной обладательницы "Кубка Мира", обладательницы "Кубка Европы", победителя Чемпионата Европы 2003-2008г., двукратной Чемпионки Мира 2004 и 2006г., мастера спорта Украины международного класса - И.С. Поверьте, не стал бы обращаться, если бы уже 2й год бессовестно не гоняли бы по кругу кабинетов этого человека. Если есть возможность, пригласите её к себе и пообщайтесь, таких людей нужно ценить и оберегать. Подробности по почте. Спасибо.
Арчен
09.06.08 16:18

С.Б. Я з задоволенням зустрінусь з цією людиною, хоча і питання спорту не є у компетенції Головного управління у справах сім’ї та молоді. Мої прийомні дні – вівторок з 14:00 до 16:00. Сподіваюсь, що зможу чимось допомогти.

Сергей добрый день!
Расскажите, пожалуйста, поподробнее о программе "Молодой предприниматель года"? Какие критерии отбора участников для основной конкурсной программы? И где можно узнать о программе поподробнее? Спасибо.

Сергей Бобров (г.Киев)
10.06.08 12:36

С.Б. За додатковою інформацію звертайтесь до Київського молодіжного центру праці, який організовує конкурс разом з Головним управлінням. До участі у конкурсі залучаються підприємці віком до 35 років. Вже за період з 10 квітня по 30 травня в оргкомітет конкурсу було подано понад 168 заяв на участь. Нагороди будуть вручатись в номінації "Бізнес-початок", "Малий бізнес", "Середній та великий бізнес".

Вы считаете себя достаточно опытным (в профессиональном плане) человеком, чтобы занимать такую должность? Не рано ли вам ещё руководить таким Управлением? Вы же только закончили ВУЗ?
Оля
10.06.08 12:39

С.Б. Ну, ВУЗ я закінчив роки 3 тому, і в принципі команда мера Черновецького на сьогодні є наймолодшою в Україні. Секретарю Київради Олесю Довгому виповнилось 27 років. То, очевидно, Головним управлінням у справах сім’ї та молоді має керувати людина, яка ще пам’ятає проблеми студентів. А далі треба судити будь-якого керівника по результатам роботи, а не за віком.

За радянських часів у Києві існувала дієва система державного оздоровлення дітей. Зараз же все розвалилося, то ж скажіть будь ласка, кому реально доступне безкоштовне або пільгове оздоровлення? Чи Ви особисто перевіряли умови, в яких відпочивають діти?
А
10.06.08 12:51

С.Б. Лише в 2007 році всіма управліннями і службами міста, а я безпосередньо відповідаю за контроль та координацію оздоровлення в Києві, за кошти міського бюджету було оздоровлено понад 138 тис. дітей, що складає 58% їх чисельності в м.Києві. Детальну інформацію по можливостям оздоровлення ви можете знайти на тому ж сайті, а що стосується якості умов, то я особисто виїжджаю на всі бази, де оздоровлюються наші діти. Мною було перевірено якість оздоровлення взимку на базах Закарпаття та Прикарпаття, протягом найближчого тижня я їду перевіряти умови на базах Півдня України.

Я хочу открыть собственный бизнес. Какую помощь мне может оказать ваше управление? Куда посоветуете обратиться?
Никита Антонович
10.06.08 12:52

С.Б. В 2007 році в рамках діяльності Молодіжного центру праці нами була створена унікальна програма по підтримці молодих підприємців – "Молодіжний бізнес-інкубатор", де кожен молодий киянин може безкоштовно відвідати тренінги та семінари для людей, що мріють про власний бізнес. Крім того, в недалекій перспективі ми зможемо надавати на певний період часу молодим початківцям безкоштовно оргтехніку, офісне приміщення, щоб найкращі з наших випускників зробили свої перші кроки в бізнесі.

Добрый день Сергей Иванович!
У меня сын служит по контракту в Киеве, в Бортничах (комендатура ДПС).
Сейчас всех контрактников выселяют из общежития - будут делать ремонт. Дело нужное! НО ГДЕ ЖИТЬ МОЛОДЫМ? НА ЗАРПЛАТУ 1200 ГРИВЕН?
очень много хлопцев увольняется, мой сын тоже собирается: говорит невозможно прожить на эту зарплату. Когда же кончится этот бардак?
Так, где же политика нашего правительства? Какая после этого будет НАША АРМИЯ? И ЭТО ПОГРАНИЧНАЯ СЛУЖБА? КАЗАЛОСЬ БЫ САМАЯ ПРЕСТИЖНАЯ!

Александр
10.06.08 14:17

С.Б. Власне, це питання не до мене, нам всім обіцяли контрактну армію вже в 2008 році, і контракні військовослужбовці мали б високі з.п. по євро стандартам. Будемо вірити, що Уряд хоча б в 2009-му виконає свої обіцянки.

Скажите пожайлуста, будет ли в этом году отмечаться День молодежи? И когда именно?
Виталий
11.06.08 10:21

С.Б. Обов’язково буде святкуватися День Молоді 29 червня 2008 року. Ми проведемо велику кількість акцій і концертів на Майдані Незалежності. Чекаємо на цьому святі Президента України Віктора Ющенка, мера столиці Леоніда Черновецького, та міністра у справах сім’ї та молоді Юрія Павленка. Відбудеться прямий телеміст з такими молодіжними майданами з багатьох великих міст України. Сподіваюсь, що кожен знайде свою забаву.

Как можно улучшить квартирный вопрос для молодой семьи. У нас двое детей - 8 лет и 10 месяцев, живем на жил. площади родителей, супруга в Декретном отпуске, работала преподавателем в одной из Киевских школ, я тоже работаю, но зар. платы увы не насобирать на покупку квартиры для детей. Какие есть сейчас программы улучшения жилья для молодых семей? Действуют ли они сейчас без взяток и блата? С уважением, Дмитрий.
Дмитрий
11.06.08 11:24

С.Б. В першу чергу місто надає молодіжні кредити сім’ям, які зареєстровані у Києві понад 5 років і потребують поліпшення житлових умов. Це означає, що на 1 людину, зареєстровану в квартирі, має бути менше ніж 7.5 м. Це є основними умовами, за яких ви можете стати на квартирну чергу. Головною відмінністю київських житлових програм від інших українських є те, що ми не віддаємо пільговий кредит на ком. нерухомість, а будуємо її самостійно, за рахунок міського бюджету. Тому вартість квадратного метра, який молода сім’я бере в кредит, є в 3-5 раз дешевше, ніж ринкова. Тільки в Києві можна взяти кредит, за який місто не буде просити жодного відсотка, в деяких випадках – відшкодовувати від 25 до 50% тіла кредиту при вартості 3-кімнатної квартири до 100 тис. доларів. Але, на жаль, ми маємо обмежений ресурс, в 2008 році заплановано вручення таких квартир приблизно 1 тис. сімей, причому на черзі по програмі молодіжного кредиту на сьогодні перебуває приблизно 12 тисяч киян.

Здравствуйте Сергей!
расскажите, пожалуйста, о программе "доступное жилье" для молодежи. Реально ли вообще на это рассчитывать? Что вы думаете по поводу заявления Премьер-министра Украины Ю.Тимошенко о снижении ипотечных ставок до 4-6%. Как Вы считаете, возможно, ли такое с учетом роста инфляции. Более того: банки прекратили выдачу ипотеки, а те, кто продолжают выдавать - взвинтили процентные ставки до немыслимых высот. Как молодежи РЕАЛЬНО можно купить (получить) жилье в столице? Существуют ли специальные программы? Расскажите о них поподробнее, пожалуйста.
Заранее спасибо.

Оксана
09.06.08 10:36

С.Б. Для того, щоб довести іпотечні відсоткові ставки до європейського рівня, нам потрібно на рівні уряду та парламенту прийняти відповідні закони надання пільг великим фінансовим інститутам, які були б зацікавлені надавати в Україні довгострокові кредити фізичним особам. Можливо, в багатьох випадках уряд мав би компенсовувати фізичним особам в відсотковій ставці облікову ставку НБУ. Це б дало можливість знизити відсоток за іпотеку до рівня, запропонованого прем’єр-міністром. На жаль, на мою думку, жодного кроку в реалізації цих ініціатив зроблено не було.

1) Хочу поподробнее узнать о программе молодой предприниматель года.
2) Расскажите о молодежном кредите на приобретение квартиры? Реально ли еще его взять, на каких условиях, и поменялось ли что-то за год. Желательно еще предоставьте статистику: сколько молодых людей стоят на квартирном учете, и сколько из них получили такой кредит? Спасибо.

Галина
10.06.08 14:06

С.Б. Відповідь на питання вже було викладено вище, більш детальна інформація – на сайті sms.gov.ua

Начальник Главного управления по делам семьи, детей и молодежи Киевской городской государственной администрации - это должность конкурсная? Требования к кандидатуре на эту должность не предусматривают какие-то квалификационные требования? Стаж работы?
госслужащий
10.06.08 18:36

С.Б. Безумовно, період вислуги на державній службі має важливе значення, і посада керівника головного управління у справах сім’ї та молоді є конкурсною, на яку признає київський міський голова за погодженням з міністром у справах сім’ї, молоді та спорту.

Скажите пожалуйста, какие меры будет предпринимать государство для того, чтобы помочь молодым людям трудоустроиться? Куда можно обратиться молодым специалистам, кроме Центра занятости, чтобы им помогли найти работу по специальности, возможно, в госструктурах? Спасибо.
Юлия
11.06.08 11:38

С.Б. Повторюсь, Молодіжним центром праці за минулий рік було працевлаштовано понад 3 тис. молодих людей, надано понад 50 тис. консультацій. Звертайтесь до нашого структурного підрозділу, Молодіжної біржі праці, і, можливо, саме там ви знайдете робоче місце, яке довго шукали.

Здравствуйте Сергей. Расскажите пожалуйста о кредитовании жилья для молодежи в г.Киеве, какие специальные программы введены или будут вводиться и как стать их учасником. Спасибо.

11.06.08 11:39

С.Б. Програму молодіжного кредиту було викладено вище. За ініціативою міського голови місто будує сьогодні об’єкти соціального житла, великий такий об’єкт був введений в експлуатацію по вул. Милославська, Деснянський район, де буквально місяць тому було видано понад 1 тис. квартир. Соціальне житло – це житло без права приватизації, молода сім’я може претендувати на отримання такого виду житла для того, щоб пожити певний час та закріпитися в місті, знайти гідну роботу і шукати можливість отримання іпотечного кредиту.

Добрый день! Скажите пожалуйста, как в столь юном возрасте Вам удалось пробиться на достигнутую вершину? Вы только недавно закончили ВУЗ и уже начальник? Может Вы рекомендации дадите?
Если у людей нет прописки в Киеве, то как можно стать в очередь на квартиру, чтобы получить молодежный кредит?

Иван
11.06.08 12:09

С.Б. Пане Іване, молодість, як казали в одному фільмі, - це та вада, яка дуже швидко минає. Як вже було зазначено раніше, наша команда, як депутатський корпус, так і виконавча влада, має середній вік 30-35 років. За два роки нашої роботи ми змогли збільшити бюджет Києва в 5 разів – до 25 млрд. грн. Крім того, ми залишаємось відкриті для нових розумних, талановитих молодих людей, які зможуть прийти та зайняти різноманітні керівні посади в Київській міській державній адміністрації та показати реальний результат своєї роботи кожному киянину.

       



Анонсы Пресс-центра
17 июня состоится Интернет-конференция Анатолия Родзинского, Генерального директора Консультационного центра по вопросам банкротства, арбитражного управляющего на тему: "Законное освобождение от кредитов с помощью личного банкротства - более 100 заемщиков банков уже спасены!"
16 июня состоится Интернет-конференция Андрея Камуза, главы правления Государственного ипотечного учреждения (ГИУ) на тему: "Проблемы погашения ипотечных кредитов в условиях финансового кризиса"
15 июня состоится Круглый стол на тему: "О необходимости введения антикризисных программ на рынке кредитных союзов"
 

Интернет-конференции
17.06.09Анатолий Родзинский
16.06.09Андрей Камуз
15.06.09Инна Богословская
04.06.09Александр Богуцкий

Контакты
Адрес: Киев, ул. Шамрыло, 23
Тел./факс: +38 044 593 16 37
press@liga.net  
Карта проезда