This version of the page http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/AllDocAct2/TMS00820 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-06-12. The original page over time could change.
Оплата праці - це не тільки зарплата... (березень 2007 р.)
Оплата праці - це не тільки зарплата... (березень 2007 р.)
ІАЦ "ЛІГА"
Актуальна тема від 19.03.2007
 

АКТУАЛЬНА ТЕМА


Оплата праці - це не тільки зарплата...

2007 рік «подарував» нам чимало, хоча і не таких вже й несподіваних, новацій в оподаткуванні наших з вами доходів. Насамперед це зовсім передбачувана «нова-стара» ставка ПДФО – 15 %, менш очікувана, але доволі «приємна» ставка нарахувань до Фонду тимчасової втрати працездатності – 1,5 %, ще менш очікувана і не дуже втішна ставка нарахувань до Пенсійного фонду – 33,2 %, а також ставка утримань до цього ж фонду 0,5–2 % відносно прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а не якихось там архаїчних 150 гривень. До речі, прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 квітня становить 561 грн., а мінімальна заробітна плата – 420 грн.
Це що стосується цифр, а зміни, хоч і не радикальні, сталися і в принципах нарахування деяких виплат. Так, введено обмеження щодо нарахування лікарняних для тих осіб, чий страховий стаж ще не досяг півроку, змінено джерела виплати допомог на дітей (Фонд такого навантаження просто не витримав) тощо. 
У той час, коли в цілому нарахування зарплати залишається майже незмінним, нововведення, наче снігова куля, породжують безліч запитань. І навіть тоді, коли з першого погляду все здається досить зрозуміло. Але це з першого погляду... Приміром, зараз виникає багато запитань щодо того, як нарахувати «лікарняні» та «відпускні» в умовах переходу з 1 січня 2007 року на нові ставки ПДФО та внесків до ПФ і соцфондів. Є певні нюанси і в порядку виплат допомог на дітей з 1 квітня управліннями праці та соціального захисту населення...
Але про все по черзі. Отже, до цієї Актуальної теми увійшли такі розділи: 

Нові надходження >>>

Загальні питання оплати праці >>>

«Лікарняні» виплати >>>

«Дитячі» допомоги >>>

Індексація та компенсація >>>

Оподаткування доходів >>>
(ПДФО, пенсійні та соцвнески)


____________
 
Приємної роботи!.. 

30.03.2007 р. – 19.06.2007 р.