This version of the page http://www.vseinfo.com/?p=3542 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-06-06. The original page over time could change.
Ющенко буде балотуватися в президенти і в депутати одночасно | Світ новин

Ющенко буде балотуватися в президенти і в депутати одночасно

15.04.2009 – 10:49

Президент України Віктор Ющенко, в разі призначення дострокових президентських і парламентських виборів, має намір балотуватися і в президенти, і в депутати. Про це він заявив в інтерв’ю “Комерсанту”.

За словами Ющенко, він готовий пожертвувати кількома місяцями своїх повноважень задля того, щоб стабілізувати Раду. При цьому він заявив, що проведення парламентських виборів не є для нього самоціллю. “Головне - уникнути старих помилок у новому парламенті”, - зазначив Ющенко.

На даний момент, згідно з рішенням Верховної Ради, президентські вибори повинні пройти 25 жовтня. Ющенко виступає проти цього. “Я прошу вас забути про дату 25 жовтня як про легітимну дату чергових президентських виборів. Це надумана дата, яка нічим не обґрунтована”, - заявив він “Комерсанту”.

Говорячи про дату проведення одночасних дострокових парламентських і президентських виборів, Юшенко наголосив, що не візьметься назвати її.

Журналіст видання також поставив йому питання про можливий відкат в демократизації суспільства з приходом до влади нового президента. За словами Ющенка, це не його проблема, а проблема всіх українців. “Якщо ти увірував, що є краща модель, - будь ласка. А я пожертвував достатньо, щоб досягти тих цінностей, в які вірю я!” - заявив він.

“У мене є цінності, з якими я помру. Незалежно від того, чи зрозуміє мене нація чи ні, я буду розповідати про поколіннях українців, закатованих, истерзал. Знаєте, я ніколи не був і не буду хохлом, ніколи не був малороссов и никогда їм не буду. Якщо мені потрібно буде другу дозу діоксину прийняти, я це зроблю, не відмовлюся. У мене п’ятеро дітей, і я хочу, щоб у мене була можливість сказати їм: я передав вам Україну кращою, ніж я її отримав “, — додав Ющенко.

Читайте також:

  • Президент вимагає від КабМіну виділити гроші на вибори 30 листопада
  • Cуд відновив Указ про розпуск парламенту
  • Вибори відбудуться незалежно від трюків Тимошенко - Президент
  • Ющенко не призупинятиме Указ про розпуск ВР
  • Дочекалися Указу. Вибори 7 грудня

Теми: Вибори, Ющенко

(проголосувало: 1, середнє: 5 з 5)
 Loading ...

Залишити коментар

Введіть код, який Ви бачите на картинці