This version of the page http://www.rise.ua/news37.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-05-24. The original page over time could change.
ЗАТ "РАЙЗ" - Завжди на крок попереду!
ПОГОДА
www.gismeteo.ua
24 травня, Неділя
Київ
ввечері 13..15 0C
вранці 13..15 0C
Вітер: Пд-Зх 3-6 м/сек
Погода в інших містах України

ЕКОЛОГІЯ


МЕДІА-ЦЕНТР






ПАРТНЕРИ






НОВИНИ
Кормозаготівля разом із "Райз" (Farmer, №4, 2008)

Кормозаготівля разом із "Райз"
Не за горами зелені жнива, і до них сільгоспвиробник має підійти в повному технічному і технологічному озброєнні. Яка ж компанія може запропонувати аграріям найширший спектр кормоз-биральної і кормозаготівельної техніки? На думку одразу спадає “Райз”. Саме тут селянин може придбати все необхідне для забезпечення свого тварин-ництва якісними кормами — від комбайна до телескопічного навантажувача тюків сіна. З-поміж цього арсеналу машин най-більше привертають увагу самохідні кормозбиральні комбайни “Джон Дір” серії 7000. Воно й не дивно, адже це непере-вершені майстри заготівель соковитих кормів. З’явившись на українських полях 2003 року, ці потужні машини одразу зарекомендували себе як незамінні помічники під час збирання кормових трав та кукурудзи на силос. Головні якості кормозбиральних “Джон Дірів”, на яких у першу чергу наголошують їхні користувачі — це надійність, поєднана з легкістю керування та простотою обслуговування. Унікальне у світовій практиці конструк-тивне рішення трансмісії подрібнювача (система IVLOC) дає механізаторові змогу, не виходячи з кабіни і не припи-няючи збирання, змінювати довжину подрібнення зеленої маси в діапазоні від 6 до 26 мм. Так само з кабіни комбайна можна керувати процесом заточування ножів. Цей процес має реверс-ний тип, тобто протилежний напрямку подрібнення, що забезпечує якісне загострювання, зменшує деформацію лез ножів та продовжує термін служби каменя заточування. Для збирання різних видів культур комбайни можуть бути обладнані трьома варіантами ножів: для подрібнення трави, кукурудзи на ранній силос і пізній силос. Відповідно до цього, на подрібнювальний барабан може встановлюватися 40, 48 або 56 ножів. Окремих слів заслуговує жатка суцільного зрізу фірми “Кемпер”, якою обладнуються кормозбиральні комбайни “Джон Дір”.
Головна визначальна риса таких жаток — малий діаметр роторів, що дає змогу зменшити енерговитрати та підвищити продуктивність праці. У комбайнах серії 7000 заново спро-ектовано маршрут транспортування рослинної маси, що забезпечує рівно-мірніше її проходження з меншими енер-говитратами. Нова конструкція подрібнювача зерен кукурудзи (корнкрекера) також збільшила рівномірність потоку матеріалу та надійність роботи. Моделі 7300 зарекомендували себе як надійні в роботі та експлуатації машини. Вже кілька сезонів вони продуктивно працюють в таких господарствах України як ПАОП “Промінь”, Харківської області, в ТОВ “Українська молочна компанія», Київської області та інших.
І нарешті — двигун, серце комбайна. Оновлені двигуни PowerTech Plus мають турбонаддув зі змінною геометрією крильчатки та системою охолодження відпрацьованих газів. Таке конструктивне рішення дозволило збільшити потужність та досягти мінімальних викидів шкідли-вих речовин в атмосферу за відносно низьких витрат палива. Отже, компанія “Райз” є тим місцем, де можна придбати кормозбиральні ком-байни “Джон Дір” серії 7000 і зняти таким чином питання щодо технічного забезпечення заготівлі соковитих кормів.

Але, як уже згадувалося на початку, “Райз” має широкий спектр машин, здатних виконувати найрізноманітніші кормозаготі-вельні роботи. Так, заготівлю якісного сіна забезпечать машини “Зеленої лінії” фірми “Квернеленд”. Йдеться про косарки-плющилки Taarup TA 4200, ротаційні ворушилки Taarup, ротаційні граблі Andex. Косарка-плющилка являє собою надійну та добре випробувану версію з великим вибором різних моделей з боковим або центрально розміщеним тяговим брусом. Незалежна підвіска різального апарата косарки забезпечує ідеальне копіюван-ня рельєфу поля при роботі на високих швидкостях. Основна перевага ротаційних грабель Andex — незалежна підвіска ротора, яка дає змогу машині ефективно працювати на нерівних полях та на високих швидкостях. Варто згадати і про машини для підбирання й тюкування висушеного сіна.

У цьому сегменті “Райз” пропонує рулонні прес-підбирачі “Джон Дір” 582/592, що підбирають валки без втрат, мають велику приймальну камеру, а отже, і високу продуктивність роботи. З-поміж тюкових прес-підбирачів фірми “Джон Дір” представлена модель 359. Її надійна конструкція забезпечує як компактність тюків, так і їхню високу щільність. Робочі органи цих прес-підбирачів не перетирають сіно, не оббивають листя й суцвіття, не забруднюють сіно землею. Завдяки щільно розміщеним пружинним паль-цям для підбору короткої та ламкої маси втрати не перевищують 0,72%, тоді як втрати сіна при використанні стандартного тюкового прес-підбирача становлять від 1 до 5%. Прес-підбирачі цих моделей оснащені високопродуктивними підбирачами RotoFlow або HiFlow, та системою подрібнення Maxicut.

Завершують лінійку прес-підбирачів “Райз” машини від компанії “Квернеленд Вікон”, визнаного у світі виробника техніки для тюкування сіна. Зокрема, для малих та середніх господарств пропо-нується рулонна модель RF, а для вели-ких — тюкова LB-8200 та LB-12290. Всі прес-підбирачі виробництва “Квернеленд Вікон” спроектовані так, щоб звес-ти до мінімуму сервісні вимоги до них, але й водночас забезпечити створення рулонів і тюків найвищої якості з різних кормових культур. Тюкові прес-підбирачі опційно можуть обладнуватись різними типорозмірами коліс, а також здвоєною (тандемною) віссю для роботи на будь-якій поверхні поля. Також передбачена можливість встановлення гідравлічних або пневматичних гальм.





Повернутися назад
АКТУАЛЬНО