This version of the page http://www.state-gov.sumy.ua/docs/education/pdu3.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-25. The original page over time could change.

Сумський обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю

Сумський обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю – багатопрофільний комплексний методико-координаційний та навчально-виховний позашкільний заклад, який забезпечує позашкільною освітою дітей та підлітків області за напрямками туризму, краєзнавства, декоративно-ужиткового мистецтва, технічної творчості, науково-дослідницької роботи, еколого-натуралістичного та естетичного виховання.

Директор – Тихенко Лариса Володимирівна.

За своєю сутністю Центр новий позашкільний заклад завданнями якого є реформування змісту, форм та методів роботи позашкільних закладів області відповідно до сучасних соціальних потреб населення, поліпшення програмно-технологічного та інформаційно-методичного забезпечення системи позашкільної освіти області, сприяння підвищенню науково-методичного рівня педагогічних кадрів, створення банку даних про кращий педагогічний досвід.

До структури ОЦПО та РТМ входять: інформаційно-методична, психологічна та організаційно-масова служби, обласні очно-заочні школи: журналістики, народних ремесел, флористики та фітодизайну, аграрна та фізико-математична. У структурі закладу 8 навчально-виховних відділів: туристсько-краєзнавчий, спортивно-туристський, естетичного виховання, декоративно-ужитковий, еколого-натуралістичний, техніко-технологічний, науково-дослідницької роботи, куди входить Сумське територіальне відділення Малої академії наук України, а також відділ раннього творчого розвитку дитини.

Як методико-координаційний центр ОЦПО та РТМ проводить аналіз звітно-інформаційних матеріалів з районів, вивчає та узагальнює кращий педагогічний досвід, веде видавничу діяльність, проводить ряд методико-педагогічних заходів для різних категорій педагогічних працівників позашкільних закладів області: семінарів, „круглихстолів”, конкурс професійної майстерності „Творча особистість року” , конкурс авторських методичних матеріалів.

Одним із основних напрямків роботи закладу є організація роботи з творчо та інтелектуально обдарованими дітьми та учнівською молоддю. Для них Центр організовує та проводить понад 50 різнопрофільних обласних масових заходів: фестивалів, творчих конкурсів, виставок, змагань, зльотів, забезпечує участь вихованців позашкільних закладів області у Всеукраїнських заходах.

У літній період ОЦПО та РТМ для своїх вихованців та вихованців позашкільних закладів області проводить літню оздоровчу кампанію, організовує роботу профільних оздоровчих таборів.

Педагогічний колектив Центру використовує кращий досвід роботи педагогів України та країн СНД, сприяє творчій активності молодого покоління, підтримує новаторські ініціативи творчих педагогів і є визнаним провідним закладом позашкільної освіти в області.

40007, м. Суми, вул. Августовська, 14а, тел.:33-11-85, 33-52-37
Е-mail: center@chereda.net.
Свідоцтво про держреєстрацію № 2543 від19.11.1997
 
Україна, 40030, м. Суми,
пл. Незалежності, 2,
тел. 8(0542) 63-27-04
E-mail: media@state-gov.sumy.ua