This version of the page http://www.state-gov.sumy.ua/docs/education/4.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-24. The original page over time could change.
Українська академія банківської справи


Українська академія банківської справи

Ректор: доктор економічних наук, професор Єпіфанов Анатолій Олександрович.

Проректор з навчальної роботи: доктор економічних наук, доцент Дадашев Бадирхан Абдулмуталібович.

Проректор з наукової роботи: доктор економічних наук, професор Козьменко Сергій Миколайович.

Проректор з науково-педагогічної роботи: кандидат економічних наук, доцент Чижов Лев Петрович.

Проректор з зовнішніх зв’язків та виховної роботи: кандидат філологічних наук, доцент Ярова Алла Григорівна.

Проректор з економіки та фінансів: доктор економічних наук, професор Ярошенко Станіслав Павлович.

Помічник ректора: Пожар Олександр Михайлович.

Українська академія банківської справи – провідний вищий навчальний заклад системи Національного банку України. Це спеціалізований навчальний заклад, який здійснює підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації спеціалістів банківської справи в Україні.

За результатами рейтингу Академії наук вищої школи України “Софія Київська” Українська академія банківської справи нагороджена Дипломом лауреата і увійшла до складу 10 кращих економічних вищих навчальних закладів України. На VІІ Міжнародній виставці “Сучасна освіта - 2004” академія зайняла почесне третє місце і завоювала бронзову медаль у номінації “Інноваційні педагогічні методи в навчальному процесі”.

Академія акредитована за ІV освітньо-кваліфікаційним рівнем. В структуру навчального закладу входять такі факультети:

  • факультет банківських технологій;
  • обліково-фінансовий факультет;
  • юридичний факультет.

Кожен факультет готує фахівців за ступеневою системою освіти, що сприяє ефективній підготовці спеціалістів банківської справи та гарантує безперервність і якість навчання.

До складу академії входять також Харківський та Черкаський банківські інститути.

Контингент студентів Української академії банківської справи становить 2677 осіб, у тому числі – за кошти Національного банку України навчається 546 осіб. Контингент студентів денної форми навчання складає 1712 осіб.

В закладі працює 165 штатних науково-педагогічних працівників; штатних докторів наук, професорів – 7, штатних кандидатів наук, доцентів – 65. Кількість кафедр – 14, з них випускаючих – 6.

У 2006 році студентами опубліковано 46 статей, тез, доповідей. Крім того опубліковано 28 підручників та навчальних посібників, у тому числі 6 – з грифом Міністерства освіти і науки України.

У розпорядженні Української академії банківської справи три навчальні корпуси, які створили неповторний архітектурний ансамбль і стали окрасою міста. Навчальний заклад має міцну матеріальну базу, орієнтовану на європейський рівень. Легкоатлетичний манеж спортивно-оздоровчого корпусу Української академії банківської справи – унікальна споруда, аналогів якій немає в Україні. Тут не тільки відбуваються заняття студентів академії, а й постійно проходять міські, обласні, республіканські та міжнародні спортивні змагання.

Випускники академії успішно працюють в банківських установах, організаціях та на підприємствах всіх регіонів України, у тому числі й столичних, хоча значна кількість їх працює у Сумах і Сумській області.

Україна, 40030, м. Суми,
вул. Петропавловська, 57,
тел.: 8 (0542) 210-342.
 
Україна, 40030, м. Суми,
пл. Незалежності, 2,
тел. 8(0542) 63-27-04
E-mail: media@state-gov.sumy.ua