This version of the page http://www.state-gov.sumy.ua/docs/education/3.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-24. The original page over time could change.
Сумський державний педагогічний університет ім. А.С.Макаренка


Сумський державний педагогічний університет ім. А.С.Макаренка

Ректор: доктор фізико-математичних наук, професор Лиман Федір Миколайович.

Перший проректор: доктор філософських наук, професор Мозговий Іван Павлович.

Проректор з науково-педагогічної роботи: кандидат педагогічних наук, доцент, Заслужений працівник фізичної культури і спорту Кудренко Анатолій Іванович.

Проректор з наукової роботи: кандидат хімічних наук, доцент Бугаєнко Валерій Васильович.

Проректор з гуманітарно-виховної роботи: кандидат філологічних наук, доцент Телетова Світлана Григорівна

Заклад готує фахівців для забезпечення педагогічними кадрами освітніх закладів області. В університеті працює 39 кафедр, з них випускаючих – 37. Факультетів денної форми навчання – 9, на яких ведеться підготовка фахівців за трьома напрямами. Університет готує фахівців із 21 спеціальності. У складі університету - інститут фізкультури.

Загальний ліцензований обсяг підготовки на денну форму навчання – 1575 осіб. Контингент студентів всіх форм навчання і всіх джерел фінансування – 9173 осіб, у тому числі контингент студентів всіх форм навчання за держзамовленням – 2991осіб.

В закладі працює штатних педагогічних кадрів – 50 осіб, штатних науково-педагогічних кадрів – 455. Штатних докторів наук, професорів – 12 осіб, кандидатів наук, доцентів – 174 особи.

Протягом 2006 року студентами опубліковано 316 статей, тез, доповідей; публікацій в наукових виданнях – 1046, опубліковано 6 монографій.

З метою налагодження взаємовідносин, співпраці в науково-методичній сфері університетом підписана Угода про співробітництво з Польщею (Академія Свентокшизька ім. Яна Кохановського в Кєльцах).

Університет проводить науково-дослідну роботу з представниками фонду ім. Роберта Боша (Німеччина), стажування викладачів і студентів в університетах Німеччини за програмою Міжнародної служби академічних обмінів, співпрацює з Французьким культурним центром щодо нововведень у вивченні французької мови, проводить спільні дослідження в рамках Єврорегіону “Ярославна”.

Україна, 40002, м. Суми,
вул. Роменська, 87,
тел. 8 (0542) 221-495, 221-517.
 
Україна, 40030, м. Суми,
пл. Незалежності, 2,
тел. 8(0542) 63-27-04
E-mail: media@state-gov.sumy.ua