This version of the page http://uz.gov.ua/qa/index.php?pagenum=63 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-20. The original page over time could change.
Питання-відповіді
Все про УЗ Інформація Послуги Соціальна політика Інтерактивне спілкування

Питання-відповіді

ПЕРЕГЛЯНУТИ:     ВІДПОВІДІ НА ТИПОВІ ЗАПИТАННЯ,     ЯК ПРОЇХАТИ,     СКІЛЬКИ КОШТУЄ


Відобразити запитання за категоріями:
Категорії:
Шукати текст (не обов'язкове):



  08.01.2009 16:27:08 ольга
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Будьте добры, скажите наконец когда же на жд. станции Васильков 1 при посадке и высадке на перон пассажиры перестанут рисковать своим здоровьем? Дело в том что мост находится в не достроеном состоянии, кое где ограждение просто прикручено проволочкой, ступени не очищены от льда, от снега только частями. Но это еще не самое главное. Для того что бы попасть на перон нужно сначала подняться на 4 пролета моста а потом еще на 4 спуститься. Я хочу что бы руководство Укр зализныци ответило наконец КАК ЧЕЛОВЕКУ С ОГРАНИЧЕННЫМИ ФИЗИЧЕСКИМИ ВОЗМОЖНОСТЯМИ ЭТИ ВСЕ СТУПЕНИ ПРЕОДОЛЕТЬ? А еще есть просто пожилые люди,матери с колясками и малыми детьми да просто люди с багажем. Для кого Ваши альпинисткие сооружения. ВОПРОС: как вы планируете доступ на перон станции минуя все ваши ступени. Ведь когда то их было всего 4. надеюсь что хоть кто то ответит мне на мой вопрос
  Відповідь: На даний час новий пішохідний міст знаходиться на стадії будівництва, ввод даного об"єкта в експлуатацію планується наприкінці І-го кварталу 2009 року. Слід зазначити, що проектом будівництва передбачено влаштування пандусів на сходах моста, для пересування людей з обмеженими фізичними можливостями і матерів з колясками. Пандуси будуть влаштовані до здачі мосту в експлуатацію. Для забезпечення безпечного пропуску пасажирів доступ на перон та територію станції повинен здійснюватись лише сходами пішохідного мосту, які очищуються від снігу та льоду своєчасно працівниками Київської дистанції сигналізації та зв"язку.

  08.01.2009 16:18:11 Петро
  Обслуговування у поїздах далекого сполучення
  31/12/08 я ехал на поезде 212Л Львов-Москва и 086 Москва-Жмеринка 5.01.09 Мне не нравиться что в поездах ходят различные менялыи продают всякую дрянь...кто их впускает в поезд? Почему севши в поезд я как Ваш клиент не чувствую себя в безопасности? Из наиболее оригинальных продуктов которые они продают-электрошокер...Хочу ответа
  Відповідь: Згідно Закону України "Про звернення громадян" просимо Вас для детального розгляду надіслати письмову заяву, в якій вказати дату поїздки, та прикласти проїзні документи (копії) до керівництва Південно - Західної залізниці на адресу: 01034, м. Київ, вул. Лисенка, 6. Також повідомляємо, що поїзд №212 сполученням "Львів-Москва" формування Російської залізниці.

  08.01.2009 16:11:46 петро
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Вокзал киевский столица украины однажды посетив вокзал возвращаться не хочеться Хотелось бы наконец-то качества облуживания на столичном вокзале...Мне нужно было подождать до утра когда пойдет метро (поезд приехал в 1.30) 5.01.09...я купил билет за 20 грн. в зал повышенного комфорта ...я бы сказал типа повышенного...так как комфортом не пахло ...во первых покупая билет меня спросили -Вы один...то есть я даю 20 грн. а у меня спрашивают Вы один? Билет стоит 20 грн я захожу один...лично я понял что с кассирами договариваються и они пропускают людей...но это еще ничего...меня отвели в полупустом зале! и посадили седьмым на семиместный диван с испорченным оторвавшимся дермонтином с мужиками которые пили пиво И вот мой вопрос ЭТО ПОВЫШЕННЫЙ КОМФОРТ? ЭТО СТОИТ 20 ГРИВЕН? ЭТО ВООБЩЕ НИЧЕГО НЕ СТОИТ. Потом пока я дошел до это зала трое человек попросили денег...Может это слишком много? Как Вы считаете? Потом ...предложение Почему такси предлагают только часное Ведь можно было бы сделать такси привокзальное официальное ибыло б хорошо и Вам (так как это дело выгодное) и нам (ведь приходиться садиться в такси к незнакомым людям)Хочу ответа...
  Відповідь: Повідомляємо, що зал підвищеного комфорту №1 на другому поверсі Центрального вокзалу працює цілодобово. Працівниками даного залу приймаються всі необхідні міри по недопущенню осіб без постійного місця проживання. Меблі в зазначеному залі встановлені після реконструкції вокзалу у 2001 році. Частковий косметичний ремонт по усуненню недоліків запланований на 2009р. Одночасно повідомляємо, що для більш комфортного перебування пасажирів на вокзалі станції Київ-Пасажирський цілодобово працює Сервіс-центр, де відвідувачам надається послуга по виклику таксі.Інші питання не відносяться до компетенції залізниці.

  08.01.2009 15:24:56 Олег
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Уважаемая администрация УЗ! 31.12.2008 я обратился в кассы вокзала Киев Пасс. с желанием приобрести проездной документ (билет). Однако как выяснилось оплата в кассах вокзала может быть произведена только наличными. Прошу рассмотреть возможность установки терминалов для возможности оплаты билетов банковскими картами (для начала – хотя бы на вокзале Киев Пасс., а в дальнейшем – и на других крупных вокзалах УЗ), ведь УЗ стремится поднять уровень обслуживания пассажиров до мировых стандартов. С уважением, Скрябин Олег Олегович
  Відповідь: На даний момент Ви маєте змогу рзплатитись за проїзні документи за допомогою карток НСМЕП. Укрзалізницею проводиться робота в даному напрямку, після заключення відповідних договорів, в касах буде можливо розрахуватись платіжними картками міжнародних платіжних систем

  08.01.2009 14:25:53 Юрій
  Зміни графіка руху
  Доброго дня! Вдруге пишемо Вам... Перше звернення було (10.10.2008 12:25:44 Юрій), про зміну графіку руху електропоїзда 6202 Козятин-Київ і страйк на коліях моїх земляків. Прошу дати відповіді на наступні запитання: 1) Чому потрібно робити пересадку по ст. Фастів, пасажирам що дістаються робочих місць в Києві і при поверненні додому??? 2) Як Ви гадаєте чи можливо навіть СИДІТИ в електропоїзді який щойно подався з депо на посадку, залишивши зігріті місця? 3) Чому при "покращенні" сервісу збільшилися тарифи на оплату проїзду? 4) Як дістатися станції призначення на ділянці Фастів-Козятин, коли електропоїзд №6043 Київ-Козятин, а тепер Фастів, запізнюється на тривалий час, що було не раз? Чи "чекатиме" електропоїзд Фастів-Козятин свого "побратима" по маршруту? Шановні посадовці, що дбають про людей! Просимо повернути розклад, що діяв до 04.01.2009р. для електропоїздів Козятин-Київ і Київ-Козятин. В іншому випадку Ви не залишаєте нам вибору, як знову вдатися до рішучих заходів протесту на коліях!
  Відповідь: Повідомляємо, що відміна приміських електропоїздів сполученням Київ-Козятин відбулася в зв’язку з малою населеністю електропоїздів на дільниці Фастів-Козятин. Враховуючи незначний пасажиропотік на Козятинській дирекції та для зменшення експлуатаційних витрат змінено обіг складів електропоїздів по станції Фастів. Пропонуємо Вам користуватися електропоїздами підвищеного комфорту або електропоїздами приміського сполучення згідно розробленого графіка курсування приміських поїздів на дільниці Київ – Козятин з пересадкою по станції Фастів. Згідно Закону України "Про звернення громадян"для більш детального розгляду запізнення електропоїзда №6043 просимо Вас звернутися з письмовою заявою та копією проїзного документу до керівництва Південно-Західної залізниці за адресою: вул.Лисенка, 6, м.Київ, 01034.

  08.01.2009 13:27:34 Яковченко
  Обслуговування у поїздах далекого сполучення
  Уважаемое руководство!У меня только один вопрос и притэнзия,для чего покупая первый клас ,он не отапливается при морозе минус 18 на улицэ,и как можно в нём ехать 4 часа ,с вопросом к праводнику он только плечями машит,и говорит что так будет всю зиму,а коком вашем сэрвисе после этого может идти речь,я и мои друзья после такой праздничной поездки 07.01.2009года №поезда808 Шостка -Киев время отправления 15:14 1-й вагон заболели ,и кого щас винить,если вы не можете отопить вагон то вобще снимите его и не мучайте людей.За что я заплатил за первый клас???чтоб превратится в сасульку или воспаление подхватить???Ни дай бог вашим детям так ездить в первом класе!!!Надеюсь Вы прислушаетесь!!!
  Відповідь: Повідомляємо, що згідно конструкції, передбаченої заводом виробником, температурний режим в салонах вагонів електропоїздів контролюється автоматично датчиками температури. Слюсар цеху контрольно - вимірювальних приладів ремонтує та регулює температурні датчики, але на шляху прямування в холодну пору року в зв’язку з тим, що при багаторазовому відкриванні салонних дверей, в салон заходить холодне повітря, що знижує показники нормованої температури на датчику та призводить до її коливання у вагоні. Приносимо вибачення за завдані незручності та сподіваємося, що наступні поїздки залізничним транспортом будуть для Вас більш приємними.

  08.01.2009 10:04:12 Галина
  Пропозиції
  Не секрет, що у напрямку Івано-Франківська їде дуже багато киян, москвичів та взагалі туристів, особливо взимку та влітку. Усі потяги в цьому напрямку просто жахливі, особливо якщо порівнювати їх з потягами до кінцевої ст.Львів. На мою думку, давно пора ввести пристойний потяг Київ-Івано-Франківськ. Впевнена, знайдеться багато людей, готових заплатити дорожче за квиток, зате їхати у пристойному купе. Чому досі цього немає???
  Відповідь: Шановна пані Галино! Ваше звернення розглянуте спільно з Львівською залізницею, та встановлене наступне. Парк пасажирських вагонів в цілому по Львівській залізниці застарілий. Вік приписного парку пасажирських вагонів по залізниці 20 і більше років складає 83 %. Але залізниця робить все необхідне для підтримання існуючого парку пасажирських вагонів в технічно справному стані. Так в напрямку Київ - Івано – Франківськ – Київ задіяно два поїзда № 44/43 та № 144/143, які прийняті комісією Укрзалізниці та признані такими, що відповідають вимогам положення про фірмові поїзди. При цьому треба враховувати те, що пасажирські перевезення являються збиткові. За 2008р. збитки залізниці склали 1098057 тис. грн.. В даний час Закон України «Про транспорт» не виконується в повному об’ємі, з бюджету не виділяються в достатній кількості кошти на придбання нових вагонів, а залізниця не має можливості за власні кошти закупляти нові пасажирські вагони. При отриманні залізницею нових вагонів вони будуть задіяні у фірмових поїздах, які курсують між Києвом та обласними центрами Західної України. Дякуємо за небайдуже ставлення до проблем залізниці які існують на даний час.

  08.01.2009 03:00:01 Анна
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Пожалуйста скажите стоимость билета на поезд из Кременчуга в Москву! И можно ли в Кременчуге заказать сразу и обратный билет?
  Відповідь: Станом на 12.01.09 вартість квитка у даному напрямку складає: купе – 547,89 грн. , плацкарт – 314,51 грн. Також, Ви маєте змогу придбати зворотній квиток.

  07.01.2009 17:49:46 Наталія
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Добрий день! Мене цікавить 1 запитання: коли до пасажирів будуть відноситься. як до людей а не як до мезмозглих тварин. На станції Фастів 14 грудня і 7 січня електропоїзд підвищеного комфорту № 814 Фастів-Зернове відправлення 15:33 подали 14 грудня в 15:52, а 7 січня в 15:43 внаслідок чого на кінцеву станцію ми прибули з запізненням в пів години. Чергові по вокзалу про те що поїзд затримується навіть не оголосили, ні кого не було в приміщені довідкового бюро і цергово по вокзалу звернутись зі скаргою не було до кого, а працівники кас казали що вони нічого не знають і не можуть нічим допомогти. А люди чекали і мерзли на пероні, від бригати потяга вибачень ніхто не почув. Деякі люди по запізнювались на потяги, що чекали на станціях пересадки. Скажіть, будь ласка, за що ми платимо гроші за підвищенний комфорт, якщо його нема і здаеться, що ніколи не буде!!!
  Відповідь: В зв’язку з технічною несправністю 14 грудня 2008 р. електропоїзд підвищеного комфорту № 814 Фастів-Зернове відправився зі ст. Фастів на 19 хв. пізніше. Винні працівники моторвагонного депо Фастів притягнуті до відповідальності. Приносимо Вам свої вибачення за завдані незручності при користуванні залізничним транспортом. Для розгляду інших питань згідно Закону України "Про звернення громадян" просимо Вас надіслати до керівництва Південно-Західної залізниці на адресу: 01034, м. Київ, вул. Лисенка, 6 письмову заяву і прикласти оригінал (копію) проїзного документу.

  07.01.2009 15:01:20 Петро
  Зміни графіка руху
  Ніяк не знайду графік руху електропоїздів між станціями Біла Церква - Миронівка (Карапиші2). Планую виїхати з Білої Церкви і повернутися в один день, як це краще зробити?
  Відповідь: Повідомляємо, що на дільниці Біла Церква - Миронівка щоденно курсують наступні електропоїзди: №6232 відправленням зі ст. Біла Церква о 06 год. 05 хв., № 6236 - о 9 год. 03 хв., № 6238 - о 15 год. 42 хв. і № 6240 - о 18 год. 13 хв., їх прибуття на з.п. Карапиші-2 відповідно о 07 год. 12 хв., 10 год. 13 хв., 16 год. 49 хв., 19 год. 20 хв. На дільниці Миронівка - Біла Церква щоденно курсують наступні електропоїзди: № 6235 відправленням із з.п. Карапиші-2 о 9 год. 16 хв., № №6237 -14 год. 06 хв., № 6239 - 17 год. 46 хв., № 6241 20 год. 38 хв., їх прибуття на ст. Біла Церква відповідно о 10 год. 24 хв., 15 год. 07 хв., 18 год. 48 хв., 21 год. 45 хв.
1... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ...832