This version of the page http://uz.gov.ua/qa/index.php?pagenum=30 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-20. The original page over time could change.
Питання-відповіді
Все про УЗ Інформація Послуги Соціальна політика Інтерактивне спілкування

Питання-відповіді

ПЕРЕГЛЯНУТИ:     ВІДПОВІДІ НА ТИПОВІ ЗАПИТАННЯ,     ЯК ПРОЇХАТИ,     СКІЛЬКИ КОШТУЄ


Відобразити запитання за категоріями:
Категорії:
Шукати текст (не обов'язкове):



  12.02.2009 17:31:11 Ірина
  Інше
  Скільки коштує квиток Краків-Київ?
  Відповідь: Повідомляємо, що вартість проїзного документа на поїзд №52 з Кракова до Києва становить 750 грн. станом на 17.02.2009р.

  12.02.2009 15:26:47 Юлия
  Інше
  Добрый день, я бы хотела узнать, можно ли везти животного в специальном боксе весом до 8 кг?
  Відповідь: Так. Оформлення здійснюється багажною квитанцією форми ЛУ-12 для кожного місця багажу (клітки). Плата сплачується як за 20 кг багажу незалежно від наявності ручної поклажі.

  12.02.2009 14:03:50 Владимир
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Скажите почему я не могу взять билет в Харькове с Лисичанска, если в Лисичанске его можно взять без проблем!
  Відповідь: Шановний Володимире! Враховуючи, що у Вашому зверненні відсутня конкретна інформація щодо квиткової каси, дати, маршруту прямування, № потяга тощо, надати Вам детальну відповідь немає можливості.

  12.02.2009 13:41:07 Світлана
  Пропозиції
  Наскільки я знаю, не існує прямого рейсу Дніпропетровськ-Чернівці. Є пропозиція додати прямий рейс.
  Відповідь: Дійсно прямого сполучення між Дніпропетровськом та Чернівцями немає, але й немає достатнього постійного пасажиропотоку для введення безпересадкових вагонів на зазначеному маршруті. Слід зауважити, що й відстань між Дніпропетровськом та Чернівцями, якщо їхати через Помічну - Жмеринку - Тернопіль - Стефанешти близько 1160 км, а приблизний час прямування становить 24.00 год. (без урахування часу на можливу перечіпку вагона з поїзда до поїзда). Тому з усією повагою, але вводити безпересадкове сполучення Чернівці Дніпропетровськ вважаємо недоцільним.

  12.02.2009 00:05:27 Vladimir
  Зміни графіка руху
  Ай-да Йосип, ай-да Вінський. Який молодець! І він і всі його чиновники типу генерального директора Укрзалізниці Михайла Костюка, начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина та інших посадовців. Яку турботу проявили про майбутніх пасажирів. І подушку помацали. І одіяло. Шкода, що матраца не було. А про те, що тисячі пасажирів, хто з речами в руках та на візочках, а хто і з діточками, бігають по станції Фастів поміж поїздами, всі забули і згадувати не хочуть. Подумаєш. Велике діло ЛЮДИ. Ось ковдри головне. Можна і закон про звернення громадян порушити, навіщо звертати увагу на десятки листів зі скаргами. Закон говорить, що відповідь необхідно дати не пізніше 15 днів. Але ж люди можуть почекати, а ось подушки – ні. Можна не звертати уваги на те, що люди на рейки виходять з протестами проти пересадок по ст. Фастів, як це відбулося 07.02.2009р. в Попільні Це ж відбулося аж за 100 км. від Південного вокзалу. Та мабуть чиновники на чолі з міністром дальші Фастова не бачать. І не згадують ні про Козятин, ні про Миронівку. І на жодному сайті міністерства чи залізниці і словом не згадали про, те, що людей довели до крайності, бо не від доброго життя люди на рейки стали перед електропоїздом. Зате самі себе вихваляють і по телебаченню хизуються. Мовляв, ось які ми чуйні та уважні. Ковдри та подушки перевіряємо. А Фастівський марафон – так це ж боротьба за здоровий спосіб життя людей. Вони ж раненько встали, зарядку зробити не встигли. От хай і побігають по Фастову, через рейки пострибають. А не встиг у другому електропоїзді зайняти місце, переминайся з ноги на ногу. Ніби на тренажері. Сходи називається. І дякуй Богу, що під поїзд не потрапив. Одне хотілося б побачити. Щоб міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський, генеральний директор Укрзалізниці Михайло Костюк, начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин та інші посадовці зі своїми родинами поміж людьми з однієї електрички бігли до другої. І вранці, і ввечері. А ще, щоб електропоїзд з Києва запізнився і прибув до Фастова о 20 годині 55 хв., а електропоїзд Фастів – Козятин уже відбув до Козятина. І от хай заночують на вокзалі у Фастові разом з бомжами.
  Відповідь: Повідомляємо, що для більш зручної пересадки пасажирів по станції Фастів з 16.02.2009 року змінюється розклад руху приміських електропоїздів в напрямках Миронівка – Фастів, Фастів – Київ та Козятин – Фастів, тривалість часу між електропоїздами складає до 28 хвилин. Також з 16.02.2009 року відновлено курсування приміських електропоїздів №6202/6024 сполученням Козятин – Фастів – Київ та №6043/6213 Київ – Фастів – Козятин без пересадки по станції Фастів.

  11.02.2009 23:54:37 a
  Зміни графіка руху
  Чого на сьогоднішній день(а це 10.02.2009!!!) розклад електропоїздів відображується станом на 25.05.08??? Невже так важко витратити декілька годин роботи (а не протирати штани!) і вказати змінений розклад. У вас там і так безлад повний, то хоча б щось добре зробили б!!!!!!!
  Відповідь: Шановний а а а. Нажаль Ваша оцінка складності підтримки актуального стану розкладу руху приміських поїздів на сайтах залізниць є надто оптимістичною і декілька годин протирання штанів проблему не вирішують. Через це оновлення відповідних розділів сайтів залізниць, принаймні в переважній більшості випадків, здійснюється лише на момент введення нового розкладу.

  11.02.2009 21:37:14 Віктор
  Зміни графіка руху
  Чому зараз при значному зниженню поїздів, курсує потяг 609/610 Чернівці-Окниця на дільниці Мамалига-Окниця із заселеністю 0.05% по причині багатократного перетину кордону? Це два рази по 114 кілометрів потяг курсує зовсім пустий, чому так нераціонально використовуються енерго-ресурси? Населення від Кельменців до Сокирян віддає перевагу сполученню без перетину кордону, тобто в напрямку Хмельницького.
  Відповідь: Шановний п. Вікторе! Повідомляємо, що поїзд №610/609 міждержавного сполучення курсує в межах двох держав. Відміна його курсування можлива при погодженні Укрзалізниці та державного підприємства залізниці Молдови. Львівською залізницею надані в Укрзалізницю пропозиції щодо переведення цього поїзда в категорію приміських.

  11.02.2009 21:14:16 Olga
  Обслуговування у приміських поїздах
  9 та 11 лютого 2009 р. по ст.Нова-Бовария приміський електропоїзд сполученням Харків пасс.-Мерчик (з Харків-Пасс відпр. о 17 год.29 хв.)затриман для перевірки квітків ревізорами на 20 хв.,в зв"язку з цим люди запізнилися на автобуси місцевого сполучення. В ЧОМУ ВИННІ ПАССАЖИРИ, ЯКІ КУПИЛИ БІЛЕТИ? КУДИ ЗВЕТАТИСЬ ПРИ ПОРУШЕННЯХ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ ЗАЛІЗНИЧНИМ ТРАНСПОРТОМ?
  Відповідь: У лютому поточного року на Південній залізниці був оголошений місячник по підвищенню грошових надходжень від приміських перевезень. На виконання заходів місячника на станції Нова Баварія ревізорським апаратом разом з співробітниками УМВДТ на Південній залізниці проводився контроль проїзних документів у пасажирів і їх відповідність маршруту прямування. З метою придбання квитків на станції Нова Баварія була організована робота додаткових квиткових кас. Об'яви про перевірки проїзних документів і можливі затримки електропоїздів по станції Нова Баварія були розповсюджені на всіх станціях дільниці, у тому числі по станціях Харків-Пасажирський та з.п. Новоселівка, а також в електропоїздах, що давало можливість пасажирам планувати поїздки та своєчасно придбати проїзні документи. При перевірках з електропоїзду № 6325 сполученням Харків-Пас.-Мерчик кожного дня у квиткову касу для придбання проїзних документів направлялося понад 100 безквиткових пасажирів, через що в окремі дні допускалися затримки цього електропоїзда. Так, 09.02.2009 р. час стоянки по станції Нова Баварія склав 20 хвилин, 12.02.2009 р. - 14 хвилин. Водночас, автобуси місцевого сполучення на дільниці Харків-Люботин курсують з інтервалом 15-20 хвилин, Харків-Мерчик з інтервалом 40 хвилин.

  11.02.2009 21:02:13 Евгений
  Інше
  Доброго времени суток, у меня 2 вопроса: 1) Насколько известно водяная скважина на станции Каролино-Бугаз пренадлежит ОДЖД. Все исправно платят за воду, но что идет из крана -ил! То ваш водопороводчик захлорит до ужаса не по нормам, то вообще воды нет, а сейчас из крана льется белая очень мутная жидкость. Когда это прекратится? 2) На Одесской ЖД обьявлен месячник по улучшению сервиса обслуживания и повышения доходности от пригородных перевозок. Хочестся спосить начальство Как УЗ в целом так и ОДЖД, почему при посадке по станции Одесса-Главная страшно зайти в электропоезд 6302 на Белгород-Днестровский? В вагонах гадюшник,кругом бумажки валяются , шкарлупа от семечек, куски болота! Это что такой уровень сервиса? Это так сервис улучшился? Вам не стыдно еще и месячники повышения доходности оьявлять! Чем занимается начальство? А я забыл они наверно даже не знают как выглядит электропоезд! Можно заставить проводников хоть чуть-чуть с веником по вагонам пробежатся. Или подавать другой электропоезд, а не с Раздельной! Это между прочим нарушает санитарные нормы!
  Відповідь: Шановний Євгене! На Ваше звернення повідомляємо: 1 Система залізничного водопостачання станції Кароліно-Бугаз призначена для задоволення потреб у питній воді структурних підрозділів Одеської залізниці розташованих на станції. Залишок води реалізується іншим споживачам. Згідно з п.1.4. “Правил користування системами водопроводу та каналізації на залізничному транспорті України”, реалізація води цим споживачам дозволена “…за умови раціонального використання водних ресурсів”. Споживачі води ст. Кароліно – Бугаз використовують її нераціонально: в літній період показники споживання води населенням приблизно в 2 рази перевищують зимове водоспоживання. Саме з цих причин влітку води не вистачає. Потужність артезіанської свердловини не дозволяє збільшити видобуток води. 12.02.2009 працівниками санітарно–епідеміологічної станції на Одеській залізниці відібрані зразки проб води з системи водопостачання станції на дослідження. За результатами дослідження встановлено, що вода відповідає вимогам ДержСанПін №383-96 “Вода питна”. Причиною низької якості води у Вашому помешканні може бути незадовільний стан розвідних мереж водопостачання, що обслуговуються споживачами. 2 Графіком руху приміських поїздів передбачено, що електропоїзд №6341 сполученням Б.-Дністровський-Одеса прибуває на ст. Одеса-Головна о 7год. 20 хвилин, а о 8год. 20 хвилин відправляється поїздом №6302 сполученням Одеса-Б.-Дністровський (а не після прибуття зі ст. Роздільна). У пункті обороту, провідник вагону, згідно з вимогами «Інструкції провідника пасажирського вагону моторвагонного поїзду» від 2003 №ЦТ-0068, перевіряє стан салонів та внутрішньо салонного обладнання. Під час стоянки поїзду в пункті обороту менше 1-ї години, провідник, при необхідності, виконує сухе прибирання вагонів. Згідно з затвердженою конструкторською документацією, наявність сміттєзбірників у вагонах електропоїздів не передбачено. Контроль за порядком у поїзді ведеться охоронним підрозділом ТОВ «Охоронне товариство Супер – Кентавр». У кожному вагоні електропоїздів розміщені інформаційні таблички про поведінку пасажирів в вагоні, де згідно зі ст.224 Кодексу України за вчинені правопорушення, на пасажирів накладаються адміністративні стягнення. Тільки за 2008 рік працівниками міліції та охоронним підрозділом ТОВ «Охоронне товариство Супер – Кентавр» було виявлено 965 правопорушень у приміських поїздах, з них: - за порушення правил проїзду-369; - за порушення антиалкогольного законодавста-377; - за паління у невстановлених місцях-126; - за хуліганство-61; - за інші правопорушення-32. Що стосується санітарно-культурного стану електропоїздів, то вимушені констатувати той факт, що на дільниці Одеса-Б.-Дністровський з боку пасажирів дуже багато порушень правил проїзду в електропоїздах (кидання сміття на підлогу, пошкодження внутрішньо салонного обладнання, куріння у вагонах), що в свою чергу викликає обурення у громадян які в подальшому користуються приміськими поїздами. Тільки спільні зусилля працівників залізниці та пасажирів, не байдужих до порушників правил проїзду пасажирів, дадуть бажаний результат – утримання вагонів електропоїздів у належному стані на всьому шляху прямування.

  11.02.2009 20:37:37 Алла
  Пропозиції
  Шановні панове! Користуюсь сайтом "Укрзалізниці", а саме цікавить мене розклад руху поїздів. Але так як користувач, хочу відмітити його недосконалість. Доволі непоганим є подібний сайт залізниці Польщі, який може запропонувати для пасажира більш досконалий вибір руху. Що є позитивним, там можна підібрати дату і час подорожі, а також рух по станції пересадки.Візьміть щось краще від партнерів.
  Відповідь: Шановна Алла Юріївна! Підібрати дату і час подорожі можна на сайті е-квиток: http://www.e-kvytok.com.ua/wps/portal
1... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ...832