This version of the page http://uz.gov.ua/qa/index.php?pagenum=29 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-20. The original page over time could change.
Питання-відповіді
Все про УЗ Інформація Послуги Соціальна політика Інтерактивне спілкування

Питання-відповіді

ПЕРЕГЛЯНУТИ:     ВІДПОВІДІ НА ТИПОВІ ЗАПИТАННЯ,     ЯК ПРОЇХАТИ,     СКІЛЬКИ КОШТУЄ


Відобразити запитання за категоріями:
Категорії:
Шукати текст (не обов'язкове):



  16.02.2009 13:31:00 Самойлова
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  потрібно доїхати з м.Горлівки до м.Трускавець.Який номер потягу,вартість квитка в одну сторону?
  Відповідь: Шановна Світлано Володимирівно! У графіку руху пасажирських поїздів 2008-2009 р.р. пряме сполучення між станціями Горлівка та Трускавець відсутнє. Найближчими станціями через які курсує безпересадковий вагон сполучення Луганськ-Трускавець є Вуглегірськ і Кринична. Безпересадковий купейний вагон №28 сполучення Луганськ-Трускавець курсує у складі пасажирського поїзда №607/608 Луганськ-Кривий Ріг зі станції Вуглегірськ о 23-й годині 49 хвилин непарними числами, зі станції Кринична о 48 хвилин на 1-шу годину ночі парними числами. Вартість проїзного документу станом на 17.02.2009 року становить разом із вартістю послуги за користування постільною білизною від станції Вуглегірськ до станції Трускавець 170,34 грн. , від станції Кринична до станції Трускавець – 161,97 грн.

  16.02.2009 11:16:28 Олег
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  1.Где можно посмотреть полный список тех категорий граждан которые пользуются правом лготного и бесплатного проезда на железнодорожном транспоорте. 2. Имеет ли право офицер пограничной службы на бесплатный проезд от места проживания к месту службы пригородными електропоездами.
  Відповідь: Додаток 2 до Правил перевезень пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти http://www.uz.gov.ua/index.php?m=info.normdocs.prav_pas&f=Doc.View&p=pravpass&lng=uk

  15.02.2009 17:59:58
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Где в Украине можно приобрести билет со ст. Катовице (Польша) до ст. Прага гл. (Чехия)?
  Відповідь: На даний час немає відповіді

  15.02.2009 14:26:17 алексей
  Зміни графіка руху
  Ув.модераторы скажите пожалуйста не предвидется в планах вашего ведомства возобновмть движение поезда Дебальцево-Хмельницкий через станцию Лозовая ЮЖД? Вопрос очень наболевший и не раз задавался.Просто не удобно добираться с маленькими детьми из Лозовой в Винницу например.Заранее блогодарен
  Відповідь: На жаль не можемо Вас порадувами. Зміна маршруту курсування поїзда №118/117 Дебальцеве - Хмельницький через Лозову під час розробки нового графіка руху на 2009/2010 рік не планується. Через станцію Лозова зберігається курсування поїзда №134/133 Луганськ - Львів, але він від Києва далі прямує через Коростень.

  15.02.2009 12:37:05 Сергій
  Зміни графіка руху
  Чому вам так важко оновлювати періодично на сайті реальний графік руху приміських електропоїздів (зокрема на ділянці Київ-Ніжин). Розклад з травня 2008 року вже значно змінився(час прибуття-відправлення, станція відправлення\слідування, деякі ел.-поїзди взагалі скасовані). Розберіться...
  Відповідь: Дякуємо за пропозицію, відповідним підрозділам надані доручення щодо виправлення інформації

  15.02.2009 11:09:13 Вячеслав
  Пропозиції
  Пересмотрите страницу Одесской ЖД http://www.railroad.od.ua/distant/index.asp 1. Расписание не соответствует действующему на сайте УЖД , не понятно на какое число оно составлено, что вводит в заблуждение пасажиров и думаю не повышает авторитет Одесской ЖД. Т.н. поезд №24 Одесса-Львов, по информации на данном сайте отправляется в 10.58 и в реальности 19.05? 2. Нет даты on-line 3. нет возможности интерактивного общения 4. нет ни одного телефона и закладки типа "обратная связь" 5 Вообще ощущение того, что сайт создан для "галочки", и не живой. С ув. Вячеслав.
  Відповідь: «Уважаемый Вячеслав! Благодарю Вас за посещение нашего сайта и за замечания. Отвечаю по пунктам на ваши замечания: «Расписание» – справедливо, хотя на странице имеется предупреждение о возможных изменениях в расписании и указан телефон справочной для уточнения. «Интерактивное общение» – существует кнопка обратной связи «Web@мастер», под ней информация по обратной связи и интерактивному общению. «Сайт создан для «галочки» и не живой» – сайт находится в развитии, приношу извинение за страницы, в которых пока нет информации. ИВЦ и дорога в целом работают над совершенствованием сайта и достоверностью информации на сайте.

  12.02.2009 18:23:28 Петро
  Щодо роботи контролерів-ревізорів
  05.02.2009р.я їхав приміським поїздом №862 Львів-Зддолбунів від ст.Підзамче до ст.Задвір`я,білет взяв в касира електрички до ст.Борщовищі,на перегоні Борщовичі підійшли троє молодиків не представляючись перевірили мій білет,побачивши що білет до ст.Борщовичі сказали мені вийти в тамбур вагону,коли я вийшов з вагону в тамбур вони вийшли за мною в тамбур і почали вимагати штраф в розмірі 23 гривні,платити я відмовився тому що мав білет і хотів піти до касира електрички щоб доплатити за проїзд,але троє "ревізорів"без документів почали мене тягнути і виштовхувати мене з поїзда на платформі.Залуги,я почав чинити опір,електричка рушила,вони зірвали стоп-кран і так стоп-кран зривався кілька разів поки я не сказав що заплачу штаф.Коли я погодився платити штраф вони заспокоїлися і мене відпустили.Я витягнув витягнув 25 грн. і заплатив 23грн. по квитанції 10Б №187211 і 2грн.30 коп.АГ 348613.На пл.Полоничі аналогічна історія з стоп-краном і висадкою продовжилася з літнньою жінкою яка також мала білет до ст.Борщовичі,але так як вона мала тільки 10 грн."ревізори"погодились її відпустити за 10 грн.,але не виписувати квитанції що і зробили.Дайте будь-ласка відповідь наскільки дії "ревізорів"правомірні і куди звернутися з скаргою.Прізвищ і імен не знаю тому-що вони посвідчень не показували,а займалися виштовхуванням пасажирів з поїзда. Дякую.
  Відповідь: Звертайтеся письмово за вказаною адресою: Львівська залізниця. 79000, м. Львів, вул. Гоголя, 1.

  12.02.2009 18:23:14 Екатерина
  Обслуговування у поїздах далекого сполучення
  Распостраняется ли скидка по студенческому билету на поезда международного сообщения (в частности, в Россию)? Заранее спасибо.
  Відповідь: Ні.

  12.02.2009 18:21:39 Ольга
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Питання провезення тварин, зокрема кішек, набило оскомину їхнім господарям. Не шкода тих умовних гривень за квиток. Шкода своїх нервів. Кожна поїздка -- знущання. А найперше -- купівля квитка. В Центральних касах попереднього продажу є лише одна, де продають квитки для тварин. Тобто доводиться стояти туди окремо, якщо раптом купив квитки "людські" в іншій касі. Мало того. Якось прийшла туди в суботу -- у невихідний день, а мені кажуть: ця каса сьогодні не працює. Добре, що мене зрозуміла якась касир (кошатниця), й вирішила проблему. Я вже не згадую, що на квитках (тобто, в базі даних) не залежно від виду тварин написано "собака". Й провідники завжди запитують, а чому, власне?.. Тож чому всім касам не надати повноваження -- продавати котячо-собачі квитки?
  Відповідь: На даний час немає відповіді

  12.02.2009 18:12:25 Ольга
  Інше
  Найтупіше, що можна було витворити з електропотягом підвищеної комфортності 177-им, це зробити пунктом призначення не Хмельницький, а Кам"янець-Подільський. З тих пір взяти квитки величезна проблема. До того ж, більшість людей все одно виходять у Хмельницькому. Навіщо було два напрямки зв"язувати?.. Та віднедавна нарешті якийсь добродій зрозумів, що потяг користується попитом. І що далі? До невеликої кількості симпатичних "сидячих" вагончиків приєднали... жахливі плацкартні -- від звичайних пасажирських составів. Це катастрофа! Тепер це чудо залізниці вже не співвідноситься із поняттям підвищеної комфортності. Мало того, коли в касі замовляєш квиток 2-го класу (тобто, на ті місця,які складали більшсть в "сидячому" вагоні), тобі продадуть саме в ці жахливі плацкартні потвори. Вони починаються десь з 7-го. Ще й скажуть, що 2-й клас -- від 7-го вагону. В мене це траплялося тричі. Я ненавиджу плацкартні вагони в їх традиційному вигляді. І навмисно беру квиток на умови, "як в електричці". Я вже не кажу, що погіршилось обслуговування на цьому від початку перспективному гоноровому потязі з неабиякими претензіями. Зробіть щось із цим! Поверніть початковий варіант Подільського екпресу. Роз"єднайте напрями на Кам"янець та Хмельницький. Ви там собі вирішуєте невідомо що. Людям робите дедалі гірше. Вони чортихаються. А вам на це наплювати.
  Відповідь: Повідомляємо, що діючий графік руху поїздів розроблено з урахуванням існуючого пасажиропотоку, наявності рухомого складу, пропускної спроможності дільниць та інше. Крім пасажиропотоку та технічних умов враховується економічна доцільність курсування пасажирських поїздів. Слід додати, що поїзд № 177/178 сполученням Київ – Кам’янець-Подільський "Подільський Експрес" - це прискорений поїзд, а не електропоїзд підвищеного комфорту, продаж проїзних документів здійснюється для забезпечення перевезення пасажирів у прямому сполученні Київ – Кам’янець-Подільський в обидва напрямки. Щодо курсування плацкартних вагонів у складі прискореного поїзда № 177/178, то пасажирські поїзди курсують згідно узгоджених схем, формування яких залежить від ряду умов: наявності пасажиропотоку, рухомого складу, довжини колії та інше. Додатково повідомляємо, що для забезпечення перевезення пасажирів на дільниці Київ – Хмельницький в обидва напрямки курсує 18 пар поїздів, з них щоденно - 13 пар. Крім того на зазначеній дільниці щоденно, крім вівторка, курсує електропоїзд підвищеного комфорту № 833/834 сполученням Київ – Хмельницький складом з вагонів першого, другого та третього класу, що задовольняє існуючий пасажиропотік.
1... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ...832