This version of the page http://uz.gov.ua/qa/index.php?pagenum=15 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-19. The original page over time could change.
Питання-відповіді
Все про УЗ Інформація Послуги Соціальна політика Інтерактивне спілкування

Питання-відповіді

ПЕРЕГЛЯНУТИ:     ВІДПОВІДІ НА ТИПОВІ ЗАПИТАННЯ,     ЯК ПРОЇХАТИ,     СКІЛЬКИ КОШТУЄ


Відобразити запитання за категоріями:
Категорії:
Шукати текст (не обов'язкове):



  03.03.2009 10:52:49 Максим
  Інше
  Добрий день, в розділі вашого сайту " Розрахунок вартості на вантажні перевезення " не працює On-line Tarif. Підскажіть будьласка скільки буде коштувати перевезення залізницею Пожежного автомобіля на базі ЗІЛ 131 (умовна вага 10 тон) від станції Ужгород до станції Сімферополь? З повагою, Максим.
  Відповідь: Расевичу М.С. Шановний Максиме Степановичу! Головним комерційним управлінням розглянуто Ваше звернення від 04.03.2009 щодо вантажного залізничного тарифу та повідомляється. Для коректної роботи програми розрахунку вартості тарифу на сайті Укрзалізниці необхідно встановлення останньої версії програмного забезпечення Java (безкоштовно). Станом на 11.03.2009 тариф на перевезення пожежного автомобіля вагою 10 тонн (розрахункова маса становить 14 тонн) за маршрутом Ужгород – Сімферополь (1801 км) на універсальній платформі становить 15124 грн. без ПДВ. Плата за охорону вантажу складе 2089,16 грн. без ПДВ. Для визначення розміру додаткових зборів необхідно звертатись у товарну контору на станції відправлення або призначення вантажу. Заступник начальника Головного комерційного управління Ю.А. Меркулов

  03.03.2009 10:12:27 Юрій
  Пропозиції
  З метою підвищення конкурентоздатності та рентабельності приміських залізничних перевезень пропоную зменшити час знаходження у дорозі приміських поїздів (напр.приміський поїзд Запоріжжя 2-Пологи знаходиться у дорозі майже 4 години тоді як автобус лише 2 години,приміський поїзд Дніпропетровськ-Красноград знаходиться у дорозі 4 години,а автобус дві з половиною години,і так по багатьох напрямках).Скажіть будь-ласка чи враховує Укрзалізниця кількість населення того чи іншого регіону чи Ви вивчаєте попит лише за кількістю проданих квитків?
  Відповідь: Шановний Юрію! Ваша пропозиція щодо підвищення рентабельності та конкурентноздатності приміських поїздів сполученням Запоріжжя-2 – Пологи та Дніпропетровськ – Красноград шляхом скорочення часу в дорозі розглянута службою приміських пасажирських перевезень Придніпровської залізниці. Необхідно відмітити, що приміський залізничний транспорт являє собою соціальний вид транспорту і повинен задовольняти потреби у перевезенні різних категорій пасажирів по всьому маршруту слідування поїзду. Скорочення зупинок на шляху прямування для зменшення часу у дорозі викличе масове обурення пасажирів, які здійснюють посадку - висадку на проміжних станціях, у тому числі пасажирів пільгових категорій. При розробці графіка руху приміських поїздів враховується велика кількість технічних показників. Одним з основних показників є вид тяги локомотива, а також час на розгін та уповільнення цього локомотива при здійсненні зупинок на шляху прямування. На дільницях Запоріжжя-2 - Пологи та Дніпропетровськ - Красноград рух приміських поїздів здійснюється тепловозною тягою, до того ж майже з усіма зупинками. Дійсно, у порівнянні з електропоїздами тепловози мають інші технічні характеристики, необхідний більший час на розгін та уповільниення при здійсненні зупинок, що збільшує час у дорозі. Нажаль, у зв'язку з наявністю на вказаних маршрутах неелектрифікованих дільниць, використовувати інший вид локомотивної тяги неможливо. В даному випадку автотранспорт, безперечно, значно мобільніший, але й ціна квитка теж відрізняється. Таким чином, пасажир має можливість зробити вибір, яким видом транспорту йому зручніше користуватись. Для призначення чи відміни того чи іншого приміського поїзда, призначення чи відміни зупинок на шляху прямування, основним показником є населеність маршруту, яка вимірюється кількістю пасажирів, що мають попит у перевезенні, а не кількістю проданих квитків. Тому залізниця спочатку проводить аналітичну роботу по вивченню потреб пасажирів у перевезенні по тому чи іншому напрямку, а потім розглядається можливість прокладання графіка приміських поїздів.

  03.03.2009 09:02:19 IRINA
  Зміни графіка руху
  Добрый день! Объясните пожалуйста, почему с 10.03.09 отменяют поезд 110 львов-херсон? будет ли он возобновлен? если да, то с какого числа он будет курсировать ежедневно?
  Відповідь: Шановна п. Ірино! Повідомляємо, що у зв"язку із зниженням пасажиропотоку та з метою економії експлуатаційних витрат, поїзд №110/109 Львів - Херсон відправленням із Львова з 24/02 курсує через день по парних (замість щоденно) із Херсона з 25/02 через день по непарних (замість щоденно) числах. Щоденне курсування цього поїзда передбачається з 31.05.2009р.

  02.03.2009 23:14:11 Людмила
  Обслуговування у поїздах далекого сполучення
  Подскажите пожалуйства как удобно добраться до станции санатория "Карпаты" Мукачевский район из г. Бердянска Запорожской области? И какая их стоимость? Заранее благодарю.
  Відповідь: http://www.uz.gov.ua/?m=services.transppl.ScheduleOra&lng=uk, http://www.e-kvytok.com.ua/wps/portal, або у довідковому бюро на вокзалі

  02.03.2009 22:37:58 євген
  Обслуговування у поїздах далекого сполучення
  Чи діє студентська знижка 50 відстоків на 2-й клас експресу Харків-Київ?
  Відповідь: Знижка 50 % при оформленні проїзду по студентському квитку діє у вагонах 2-го класу швидкісного поїзда сполученням Харків-Київ.

  02.03.2009 21:49:28 Виктория
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Здравствуйте. У меня такой вопрос - мы собираемся с группой студентов - 14 человек ехать в Одессу. Нам покупать места в обычной кассе или же в какой-то кассе групповых продаж? Покупать будем на Киевском вокзале в Киеве. Спасибо.
  Відповідь: Повідомляємо, що для придбання більш ніж 9 проїзних документів потрібно звертатися в касу колективних замовлень №39 за адресою: бульвар Тараса Шевченка, 38/40 у м.Києві. На вокзалі ст.Київ - Пасажирський колективні замовлення не приймаються.

  02.03.2009 20:41:49 Реньов
  Обслуговування у поїздах далекого сполучення
  Добрий день! Я студет одного з ВУЗів Харкова. Вже йде другий семестр, а студ.квиток нам так і не видали (проблеми з студсервісом). Можливо отримувати знижку 50 відсотків на поїздку за справкой з деканату, де зазначено що я є студентом денної форми? Чи є якісь ще альтернативні варіанти окрім студентського квитка?
  Відповідь: Ні.

  02.03.2009 20:31:43 Роман
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Скажіть, будь-ласка, на скільки зменшується ціна квитка при наявності студентського квитка?
  Відповідь: http://www.uz.gov.ua/?m=speach.questions&f=Doc.View&p=answers&lng=uk#o1

  02.03.2009 19:20:38 Катя
  Інше
  Скажите, пожалуйста, стоимость проезда Киев-Белград туда и обратно. И забронировать можно только за 45 дней или можно раньше? Бронь нужна для посольства. Заранее спасибо.
  Відповідь: Вартість проїзного документа в причепному м"якому вагоні Київ-Белград у поезді №15 Москва-Ужгород станом на 04.03.2009р. складає 1050 грн., "туди" та "зворотньо" - 1686 грн. Проїзні документи в міжнародному сполученні не бронюються, їх можливо тільки купити у квиткових залізничних касах. Продаж проїзних документів розпочинається за 45 діб до відправлення поїзда.

  02.03.2009 19:09:08 Олександр
  Зміни графіка руху
  Не могли би Ви відповісти чому в розкладі руху елекропоїздів південно-західної залізниці немає розкладу поїздів сполученням фастів-миронівка???
  Відповідь: Повідомляємо, що інформація про розклад руху електропоїздів приміського сполучення відображено на офіційному сайті Укрзалізниці http://uz.gov.ua, сайт ПЗз: http://www.sw.uz.gov.ua/, які оновлено в лютому місяці поточного року та інформаційних стендах на вокзалах дільниці Фастів-Миронівка.
1... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ...831