This version of the page http://www.asmap.org.ua/index1.php?idt=59226 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-18. The original page over time could change.
АСОЦІАЦІЯ МІЖНАРОДНИХ АВТОМОБІЛЬНИХ ПЕРЕВІЗНИКІВ УКРАЇНИ
  Головна | Контакти | Корисні лінки
 АСОЦІАЦІЯ МІЖНАРОДНИХ АВТОМОБІЛЬНИХ ПЕРЕВІЗНИКІВ УКРАЇНИ
Середа, 18 березня 2009 р.
НОВИНИ | ПРО АсМАП | МІЖНАРОДНА ДІЯЛЬНІСТЬ | КОНКУРСИ | ДОШКА ОГОЛОШЕНЬ | ГОСТЬОВА
Гарячі новини
18.03.2009 Важливо!
Обговорення Проекту Наказу Держмитслужби України «Про затвердження Порядку видачі...    
17.03.2009 Щодо обмеження руху автотранспортних засобів на під’їзді до пункту пропуску «Лужанка-Берегшурань...    
17.03.2009 Щодо набрання чинності Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Митний тариф Укр...    
17.03.2009 Щодо участі української делегації у 71-ій сесії Комітету з внутрішнього транспорту Європейськ...    
16.03.2009 З 16 березня п.р. у пункті пропуску СМАП "Ужгород" почалося оформлення і видача дозволів Італ...    
16.03.2009 Квота дозволів Греції (в/з ІІІ країн) 2009 року використана на 79 %...    
Авторизація
Логін
Пароль
 РеєструватисяЗабули пароль?
Пошук
Опитування
На данний момент немає опитувань
Старі опитування
Перевізники
Делегація АсМАП України прийняла участь в засіданні Ради МСАТ з питань вантажного автомобільного транспорту
 

9 листопада 2006 року в Женеві, Швейцарія, відбулося засідання Ради МСАТ з питань вантажного автомобільного транспорту. Особлива увага делегацією АСМАП України приділялася важливим для України питанням: налагодженню взаємовигідного співробітництва між МСАТ та Секретаріатом МДП з метою покращення ситуації в системі МДП, питання спрощення візового режиму для професійних водіїв - міжнародників, тощо.

Стосовно стану справ у системі МДП виступили Голова Комісії МСАТ з митних питань пан Шрьодер. Президент МСАТ Поль Лареманс надав інформацію про позицію МСАТ з кроків , які були зроблені МСАТ стосовно налагодження взаємовигідного співробітництва між МСАТ та Секретаріатом МДП, а також зачитав резолюцію МСАТ з цього приводу.

Відбулася гостра та жвава дискусія. Переважна більшість делегатів, особливо від асоціацій з Польщі, Франції, Росії, України, Білорусі, Латвії, висловилися за підтримку системи МДП, яка допомагає їх перевізникам з мінімальними витратами часу і коштів виконувати міжнародні автомобільні перевезення із застосуванням книжок МДП, запропонували керівництву МСАТ знайти всі важелі для забезпечення позитивного діалогу з Секретаріатом Конвенції МДП та відділом транспорту Європейської економічної комісії ООН з метою відновлення співробітництва МСАТ та Секретаріату Конвенції МДП і забезпечення нормального функціонування системи МДП.

Учасники засідання детально обговорили проект Резолюції МСАТ стосовно системи МДП, і надали відповідні пропозиції, згідно з якими текст проекту був перероблений секретаріатом і представлений на затвердження Генеральній асамблеї МСАТ.

Стосовно спрощення візового режиму

Президент АсМАП України Костюченко Л.М. подякував МТСА за ініціацію та спів-організацію Тристоронньої зустрічі (відбулася в Женеві, Швейцарія, під егідою Міжнародної організації праці, 23-26 жовтня 2006 року) з трудових та соціальних питань, що випливають з проблем перетину кордонів міжнародними водіями в автомобільному секторі, якій брали участь представники урядів, профспілок та роботодавців, за можливість брати участь в цій зустрічі представнику АсМАП України в складі делегації МСАТ. Він констатував, що вважає це засідання та його результати першим позитивним кроком в розв’язанні проблеми видачі у співпраці з Міжнародної організацією Праці.

А також, Костюченко Л.М. запропонував внести зміни (уточнення) до підпункту ІІІ.1 програми дій Ради на 2007 рік, а саме:

“ - активно сприяти спрощенню видачі віз професійним водіям шляхом розширення співробітництва з Міжнародної організацією праці та іншими міжнародними організаціями, надавати практичну допомогу національним асоціаціям-членам МСАТ”

Пропозиція була прийнята та внесено відповідні зміни до плану роботи.

Крім того, Президент АсМАП України виступив в загальній дискусії з питань мобільності капіталу, яка головним чином ініціювалася професором Шмідтом, Німеччина. Л.Костюченко констатував, що не можна порівнювати умови, що існують в країнах – членах ЄС та країнах Східної Європи, через:

  • різні умови пересування водіїв: для водіїв з ЄС безвізовий режим для українських водіїв – жорсткий візовий режим (наприклад в Посольстві Італії документи затримуються від 45 до 60, а влітку – до 90 днів), який АсМАП України розглядає як технічний бар’єр, за допомогою якого країни ЄС просто обмежують доступ українським перевізникам до ринків ЄС,
  • значний ріст палива, в Україні він становив за рік до 46%, в Європі –значно менше,
  • значна різниця в кваліфікації та умовах оплати праці професійних водіїв в Україні, країнах Східної Європи та ЄС,
  • значна різниця в умовах отримання кредиту, в Україні під 14%, а в ЄС, наприклад, Німеччині – 3%.

З метою вивчення реальної ситуації в країнах Східної Європи, Костюченко Л.М. запросив професора Шмідта відвідати Україну.

Позиція української делегації була підтримана делегатами Казахстану, Російської Федерації.

За результатами участі делегації АсМАП України в засіданні секретаріату АсМАП України надані відповідні доручення.

Copyright © by AsMAP        Powered by Vis-A-Vis