This version of the page http://www.regionnews.poltava.ua/index.php?go=Page&id=113 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-16. The original page over time could change.
Обласне комунальне інформаційне агентство "Новини Полтавщини" | | «Український Лувр» японського архітектора
  • Головна
  • Статті
  • Стрічка новин
  • Опитування



hlib.info 
 
Панорама 
Актуально
Анонс
Суспільство
Цікавинки
Офіційно
Економіка
Знай Наших!
Культура
Політика
Кримінал
Пригоди
Споживач
Аналітика
Медицина
Про вічне
Спорт
Точка зору
Події 
Інтернет-конференції
У регіоні
Україна-ЄС-НАТО
У Полтаві
Статті 
Сергій Параджанов: «Україна – це моя друга Батьківщина»
Три письменницькі долі
Павло Загребельний – ДИВО полтавської землі
Володимир Івасюк: «Пісня буде поміж нас…»
Пророцтво патріота України
Полтавцям на замітку... 
Каталог підприємств Полтави
Кінотеатри Полтави
Новини ІТ 
Загрузка...
Мода, культура 
Загрузка...
Сервіси від UkrNet 
Новини
Погода
Резюме
Почта
 
Погода 
Погода у Полтаві на три дні
Погода у Полтаві 
Загрузка...

Новини

Наші новини в RSS-форматі 
Експорт RRS наших Новин



«Український Лувр» японського архітектора

«Мистецький арсенал» зводитимуть за проектом бюро «Арата Ізозакі» з Японії

Другого грудня «український Лувр» віддали в руки японцям: із 133 учасників міжнародного архітектурного конкурсу на кращий проект комплексу «Мистецький арсенал» журі віддало перше місце роботі японського бюро «Арата Ізозакі». Саме за їхнім проектом упродовж десяти років зводитимуть наш, за задумом Президента Ющенка, головний музей країни. Крім того, що ідея японців втілиться в Україні, їм як переможцям належить винагорода в розмірі 68 тисяч євро. 51 тисячу і відповідно друге місце в конкурсі вибороло архітектурне бюро зі Швеції AIX Arkitekter AB. Британський архітектор Девід Чіпперфільд зайняв третє місце (34 тисячі). 17 тисяч євро за четверте місце віддали німецькому архітектурному бюро «Кляйхаус + Кляйхаус». «Призовий фонд учасникам конкурсу виплатять за рахунок державного підприємства «Мистецький арсенал». Загальна сума призового фонду становить 170 тисяч євро», — розповів керівник Державного управління справами Ігор Тарасюк.

Як надалі фінансуватиметься проект і коли роботи на Арсенальній закінчаться — передбачити складно. За словами генерального директора «Мистецького арсеналу» Ігоря Дідковського, процес триватиме 5—10 років, зараз почалося тільки громадське обговорення переможця.

Японці до «Мистецького арсеналу» підійшли не тільки з міркувань, щоб було красиво, зручно і по–європейськи, а й зважили на фінансування. На їхньому макеті будівлі майбутнього центру української музики, музею сучасного мистецтва, кінотеатру, центру творчих індустрій, науково–дослідного реставраційного центру, центру доставки мистецьких об’єктів, адміністративного корпусу, готелю, паркінгу та площі «Мистецького арсеналу» розміщені так, що ними можна займатися поступово, а не всіма спорудами водночас. Найкращий музичний центр запропонований у проекті з Данії архітектурним бюро «Шмідт хам мер ляссен». «Спершу в нас була думка віддати йому одне з перших призових місць, але ми не могли через одну споруду визнати його кращим, коли інші відстають. Данія ввійшла у першу сімку, але не є найкращою, бо недопрацювала з комплексом у цілому», — каже член журі Владімір Шлапета.

ДП «Мистецький арсенал» і Державне управління справами оголосили міжнародний архітектурний конкурс 14 лютого 2008 року. Архітекторам запропонували розробити генеральний план культурно–мистецького та музейного комплексу, зважаючи на пам’ятки архітектури і містобудування XIX століття. Учасники також мали врахувати, що нові елементи архітектурного ансамблю повинні гармонійно поєднуватися із комплексом споруд Києво–Печерської лаври, Києво–Печерської фортеці та меморіалу жертвам Голодомору. Щоб не реконструювати «Мистецький арсенал» абияк, між проектами точилася жорстка конкуренція. Весь день щодо переможця сперечалося журі у складі віце–прем’єра Івана Васюника, керівника Державного управління справами Ігоря Тарасюка, міністра культури Василя Вовкуна і міжнародних архітекторів, серед яких Бенжамін Хоссбах, директор німецької компанії «Фазе айнс», який організовував тендер, та чеський професор Владімір Шлапета. Вони мали перед собою тільки роботи, без прізвищ і попередніх досягнень авторів. Але з вибором не прогадали. «Арата Ізозакі» вже має досвід у втіленні масштабних проектів. За планом компанії будувалися музей сучасного мистецтва у Лос–Анджелесі, Культурний центр у Шеньчжень (Китай), льодовий стадіон для зимової Олімпіади в Турині, Японський культурний центр у Польщі.

Серед учасників конкурсу було троє представників з України. Вони дійшли до другого етапу, але в списки переможців так і не потрапили. «Я як хронічний українець особисто був за те, щоб наші архітектори ввійшли до другого етапу. На більше їх не вистачило. Це серйозний міжнародний конкурс. Подивіться на архітектуру Києва — і ви зрозумієте чому наші не змогли до кінця конкурувати з представниками з 25 країн світу», — пояснює Ігор Дідковський. У конкурсі брали участь архітектурна студія «В. Шевченко», архітектурне бюро «Зотов і Ко» та ТАМ «Городецький».

Ольга Жук, «Україна молода» 


Дата публикації: 15.12.2008
Сторінку прочитано: 105 раз

Повернутися назад


Коментарі (2)

Емоції

piseoazis | 03.02.2009 10:43

Re: «Український Лувр» японського архітектора

ryqDz9 ibpaguwoxdqb, [url=http://fieljbqdbrjj.com/]fieljbqdbrjj[/url], [link=http://rjatifggjgfm.com/]rjatifggjgfm[/link], http://ecybeuqhehop.com/


Gfrzzyrc | 23.12.2008 06:43

Gfrzzyrc

very best job xxx cliphunter qxq



Знайшли помилку?

Виділить орфографічну помилку мишкою та натисніть Ctrl+Enter. Зробимо мову чистішою!


ПРО НАС

Обласне комунальне інформаційне агентство "Новини Полтавщини” розпочало свою діяльність у 1997 році, його засновником є Полтавська обласна рада. З жовтня 2006 року ми продовжуємо свою діяльність у форматі щоденних новин на оновленому сучасному сайті. Тут перед Вами відкривається одразу увесь світ корисної інформації з усіх сфер життя. Офіційна хроніка: державна і місцева влада в її повсякденній роботі, зустрічі з представниками владних структур і громадськості, погляди, думки, коментарі; політичні новини – вибори, громадські об’єднання, партії, мітинги, зібрання, політичні діячі; суспільство - весь спектр; питання соціальної сфери, події культурного життя; інтерв’ю та он-лайн конференції з цікавими людьми; звичайні пригоди, незвичайні випадки; економічна інформація, аналітика; нарешті, кримінальні повідомлення і різноманітні цікавинки. ОКІА "Новини Полтавщини" активно співпрацює з регіональними та всеукраїнськими засобами масової інформації. Крім того, наше агентство займається розробкою і підтримкою веб-сайтів і ми прагнемо здобути нових користувачів нашого сервісу. Запрошуємо до інформаційної співпраці! Ми зацікавлені у висвітленні діяльності організації, яку Ви представляєте. Свою інформацію, будь ласка, надсилайте на адресу: info@regionnews.poltava.ua чи nikdruzh@mail.ru Тел. в Полтаві (0532) 60-31-40 або моб. 8-050-419-77-58. Також агентство відкрило свою ГАРЯЧУ ЛІНІЮ в Кременчуці: тел. 066-570-37-67. Якщо Вам є, що розповісти - чекаємо дзвінків!

Ласкаво просимо на найпопулярніший сайт новин Полтавського регіону!

 

 




Опитування
На Вашу думку, сучасна українська ЖІНКА, насамперед, повинна бути:
у політиці та управлінні державою
в мистецтві, медицині чи освіті
у сільському господарстві чи на городі
у підприємництві чи у виробництві
у сім’ї: стояти біля плити і займатися побутом
на рівні з чоловіками
інший варіант відповіді



Всього голосів: 165
Результати опитування
Он-лайн Конференція

Нік:

Новини від Главпорт
Завантаження...
До уваги полтавок!
Розшукується Міс Полтава-Інтернет 2009. Призи гарантовано! Прийняти участь можна тут. Конкурс триватиме протягом усього 2009 року. Спочатку шляхом голосування визначають міс-січень-2009, потім переможниць наступних місяців, які братимуть участь в головному конкурсі року!
Втратили роботу?
З усіх актуальних питань законодавства про зайнятість населення, надання соціальних послуг державною службою зайнятості Ви можете звернутися за телефонами: 56-95-38, моб. 80963538020 – директор Клавдієва Катерина Данилівна, 56-95-37, моб. 80675323736 – перший заступник директора Кудря Юрій Олексійович, 51-84-43, моб. 80675323707 – заступник директора Пальонна Тетяна Валентинівна, 51-84-44, моб. 80675323677 –заступник директора Линник Наталія Олексіївна, 51-84-47, моб. 80675302517- заступник директора-начальник відділу капітального будівництва Хоменко Тетяна Пилипівна, або на телефони «гарячої лінії» обласного центру зайнятості: 51-84-20, 51-84-55.
Архів Новин
«« Березень 2009 »»
Пон Вів Сер Чет Пят Суб Нед
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
16.03.2009
Сервіси