This version of the page http://www.karpaty.net.ua/index.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-16. The original page over time could change.
Всеукраїнський туристичний журнал "КАРПАТИ. Туризм. Відпочинок"
  Головна Про нас Архів Розповсюдження Замовити onlinebeta Рекламодавцям Спонсорство Архів подій    

№ 3 (27),
березень 2008

АКТИВ

КОЛОРИТ

АВТЕНТИКА


 

 на початок


 

 

Новий номер, №6 (30), червень 2008

Замовити зараз!

 

 

Цього разу замість традиційної редакційної пропонуємо вам наше оголошення. Журнал «Карпати. Туризм. Відпочинок» оголошує фотоконкурс на тему «Екологія Карпат».

Тепер мало не кожен турист озброєний фотоапаратом. А скільки у нас професійних фотографів — шанувальників гір? Природно, хочеться зафіксувати мальовничі краєвиди, щасливі моменти життя, коли береш чергову вершину, чи просто насолоджуєшся відпочинком. Поєднаймо приємне з... неприємним. Давайте походимо, поїздимо, полазимо горами не лише задля задоволення. Бо некрасиве в Карпатах дедалі частіше простотаки само проситься в кадр. Давайте покажемо діло рук людини, а не лише природи: нещадні неприбрані вирубки; барвисті «духмяні» сміттєзвалища; потоки рік, що несуть не так чисті води, як цивілізаційні відходи; роз’їжджені лісовозами до стану глибокого багновища дороги... Тем може бути багато. Пропонуємо надсилати на нашу електронну пошту актуальні фото, що відображають екологічні проблеми. Обов’язково вказуйте, де і коли зроблений знімок (умова, без якої роботи не прийматимуться на конкурс). Кращі фото ми друкуватимемо в нашому журналі. А восени підіб’ємо результати конкурсу. Звичайно, не без нагород. Та важливіше бачиться не в цьому. Ми сподіваємося, що разом з Вами, читачі, ці фотодокументи допоможуть нам усім по дещиці, по метру відстоювати чистоту наших Карпат.
Редакція

Умови подання фотографій:

  • фотографії повинні бути розміром не менше 5 мегапікселів (20x15 см, 300 dpi)
  • формат — JPG максимальної якості
  • файли фотографій підписати наступним чином: [прізвище]_[назва фото].jpg
  • в листі надати розширений коментар до кожної фотографії: прізвище та ім’я автора, місце та час зйомки, назва фото та короткий опис сюжету
  • надсилати на електронну пошту:

 

 

Читайте у №5 (29) номері такі матеріали:

З посвятою двом Олексам

За легендою Олексу Довбуша, після того як зупинилося його серце від смертельного поранення, узяли його побратими на топори і віднесли в «сині гори». У спробі відшукати тії «сині гори» та пройти місцями легендарних опришків, нами започаткована серія маршрутів «Стежками опришків». Перший з них починається з етнічного центру Карпат — села Космач і закінчується у Кривопіллі. За два дні учасники походу подолали 25 кілометрів. Шлях пролягає через вершини гір Ґрегіт (1472 м), Габорянська (1445 м), Біла Кобила (1477 м). 

Берегсас: українське закордоння

Берегово (Берегсас за часів Угорщини) — місто із майже тисячолітньою історією та незвичною для сприйняття нинішньою «закордонністю». Тут панує переважно угорське мовне середовище та традиції. З публікації ви дізнаєтесь про історичну та сучасну дійсність Берегова, старовинну архітектуру, знамениті берегівські вина та винні льохи. Побувавши тут, остаточно усвідомлюєш, що це вдала урбаністична екскурсія. 

Вони нам ще згодяться...

Наскільки загрозливою є ситуація з карпатськими лісами? Досліджуючи це питання, зокрема нинішній стан вирубки лісів, кореспондент журналу спілкується з Ананієм Гаврусевичем — дійсним членом-кореспондентом Лісівничої академії наук та Романом Волосянчуком — співробітником Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.Висоцького. 

Казки живуть у Горінчовому

Українською «столицею» казкарів є невеличке закарпатське село Горінчово, у якому споконвіч жили та й зараз живуть затяті казкарі. Не один дослідник-фольклорист навідувався сюди, щоб послухати і записати містичні історії знаменитого казкаря Андрія Калина, що хоч і грамоти не знав, але був у цій справі неперевершеним. Горінчівські казки про босорканю, вовкунів, повітруль, упірів, потерчат, песиголовців увійшли у декілька збірників. Журнал, окрім розповіді про село, про його казкових персонажів, пропонує свій ексклюзивний запис горінчівської казки. 

У номері ще багато чого цікавого:

 

Шановні читачі та відвідувачі нашого сайту!

 

Ми вам розкажемо:

— куди краще піти, поїхати, попливти, полетіти

— де і що цікавого можна побачити

— як це роблять інші

— як підготуватися до мандрівки, відпочинку

— де і як при цьому можна спати, їсти, розважатися

— у що це вам обійдеться

Ви переконаєтесь, що:

— про карпатський регіон знаєте далеко не все

— вас ще можна здивувати

— ваші фізичні можливості більші, ніж ви гадали

— старіти завжди рано, пізнавати світ ніколи не пізно

І навіть, якщо ви не готові покинути домівкуі рушити у подорож, почніть з легшого — з мандрівки сторінками журналу «Карпати». Тут ви знайдете динамічні тексти, соковиті фотознімки, корисну, а часом і унікальну інформацію та безліч яскравих вражень.

ЖИВІТЬ З НАМИ ЦІКАВО!

Ми дякуємо нашим постійним читачам та цінуємо вашу підтримку і теплі відгуки. Ось деякі з них:

 

«…Це видання я купую з першого дня його виходу у світ. Журнал надзвичайно цікавий та корисний. Особливо це стосується тих, хто «хворіє» гірським туризмом, активним відпочинком та цікавиться традиціями нашого краю і ближнього зарубіжжя. Я сам запеклий турист, який не уявляє свого життя без походів в гори, подорожей цікавими місцинами нашого краю. І взагалі я прихильник активного виду відпочинку».

Ігор Меліка, м. Мукачеве

 

«…Оформляю передплату на півроку, виходячи поки що з якості тільки одного номера… До чого ж гарні фотографії і якісний текст! …В Карпати замість моря їздимо влітку щороку з дітьми — 7-річна Настя сама мужньо долає вершини, а Володя (3 роки) поки що це робить на татовій шиї…»

Фоміна Олена, м. Бровари

 

«…Передплатила «Карпати» на 11 місяців, на жаль пізно спохопилася, січневий номер замовила вже через Інтернет. …Чудовий журнал, несе стільки тепла, позитиву і гарних емоцій… »

Кончаківська Валерія, м. Київ

 

«Гортаючи сторінки каталогу, випадково натрапила на «Карпати…» і для спроби передплатила журнал на півроку. Але після першого ж номера твердо вирішила передплатити й на друге півріччя. Я просто в захваті від прочитаного, немає нічого не потрібного, усе захоплює. …Журнал передаю із рук в руки, з оселі в оселю. Його вже прочитало усе наше село, всі мої друзі і колеги по роботі...»

Вікторія Дімітрієва, с. Першотравневе, Харківська область

 

«…Ви випускаєте прекрасний журнал про наші прекрасні Карпати — перлину України. Моя професія пов’язана з викладацькою діяльністю і я вже другий рік є постійним читачем журналу разом з моїм чоловіком і синами…»

Неоніла Василівна, м. Ужгород

 

«Вітаю вас із добрим «гірським» і не тільки журналом, цікавими статтями, захоплюючими мальовничими мандрівками (з опису яких я скористалася — дякую!)»

Мар’яна, м. Львів

 

«Читаю журнал від №1 і маю в колекції всі числа «Карпат». Із великим задоволенням передплатила журнал на весь 2007 рік. …Зичу вам творчого кола читачів і дописувачів! Незабутніх зустрічей!»

Оксана Кришталева, м. Львів

 

«…Ваш журнал зберігаю і час від часу перечитую… Моїм захопленням є гірські лижі, фотографія, туризм загалом. Дуже люблю наші Карпати…»

Лариса Блок, м. Львів

 
 
 

Звіти:






 
 

Партнери:

більше  

 

 

© Карпати. Туризм. Відпочинок, 2004-2008   При використанні матеріалів посилання www.karpaty.net.ua є обов'язковим