This version of the page http://www.karpaty.net.ua/articles_27/goverliana_2008.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-16. The original page over time could change.
Всеукраїнський туристичний журнал "КАРПАТИ. Туризм. Відпочинок"
  Головна Про нас Архів Розповсюдження Замовити onlinebeta Рекламодавцям Спонсорство Архів подій    
автосигнализация. сотрудники гостиницы Новосибирск. женская одежда платья оптом

№ 3 (27),
березень 2008

АКТИВ

КОЛОРИТ

АВТЕНТИКА


 

 на початок


 

 

«Говерляна2008»

текст і фото: Тарас НАГІРНИЙ

(Матеріал подається в скороченні)

Щороку наприкінці січня — на початку лютого найвищу вершину Українських Карпат, гору Говерла, підкорюють учасники молодіжної зимової альпініади. «Говерляна» збирає відважних з усієї України.

Започаткував «Говерляну» ще у 1963 році Ярослав Курус, один із засновників іванофранківської альпіністської школи. Через декілька років ця акція стала всеукраїнською. Відтоді вона проходить під егідою Федерації альпінізму і скелелазіння ІваноФранківської області, яку очолює Василь Завалко…

«Говерляна–2008» стартувала на спортивній базі «Заросляк», що поблизу селища Ворохта на ІваноФранківщині. Від бази група вийшла на полонину Пожижевська — до високогірного біостаціонару Інституту екології Карпат. Тренувальні заняття на схилах гори Пожижевська передбачали інструктаж з правил безпеки в зимових горах, опанування техніки пересування засніженими схилами, вміння користуватися льодорубом і шнурком. Підйом на Пожижевську завершив підготовчий етап. Наступного дня учасники альпініади успішно штурмували Говерлу. Лави альпіністів поповнили хлопці та дівчата з Коломиї та Надвірної (ІваноФранківська область), Луцька, Києва.

 
 
 

Звіти:






 
 

Партнери:

більше  

 

 

© Карпати. Туризм. Відпочинок, 2004-2008   При використанні матеріалів посилання www.karpaty.net.ua є обов'язковим