This version of the page http://www.kievbuild.com.ua/ua/exhibition/history/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-14. The original page over time could change.
Історія KievBuild | Будівельна виставка KievBuild 2009
23—26 лютого 2010
XIV Міжднародна будівельна виставка
МВЦ
Броварський проспект 15, Київ, Україна
Рус Укр Eng

Історія KievBuild

1997

Виставку KievBuild (будівельні матеріали, обладнання, послуги) проведено вперше. Кількість представлених іноземних компаній складала близько 85%. Цей показник набагато перевищив кількість закордонних компаній, які брали участь у виставках подібної тематики, які проводилися іншими організаторами в Україні.

1998

Відзначено зростання інтересу до виставки з боку фінських виробників будівельних матеріалів та обладнання. Як наслідок, формування колективного стенду Фінляндії, який і сьогодні працює на виставці «KievBuild».

1999

Рекордна кількість учасників з Польщі. Польська група займає приблизно 40% експозиції виставки.

2000

Стрімке збільшення кількості учасників з Росії. Виставка виступає своєрідним трампліном для компаній, які тільки виходять на український будівельний ринок. Після виставки відкриваються нові представництва іноземних компаній в Україні. Значно збільшується кількість українських компаній. Виставка сприяє зміцненню іміджу та налагодженню нових ділових контактів для компаній, які вже добре відомі на будівельному ринку; для молодих українських компаній - це можливість сприяти активному просуванню товару та розвитку бізнесу. 

2001

У рамках виставки KievBuild відбувається Фестиваль «Архітектура і Дизайн». Українські архітектори і дизайнери, архітектурні та проектні інститути, архітектурні майстерні, дизайн студії показують свої роботи. Представлено експозиції Національного Союзу архітекторів України та Академії архітектури України.

KievBuild - експозиція постачальників і виробників будівельних матеріалів - розташовується у київському Палаці спорту. Одночасно в Українському Домі відбувається Фестиваль «Архітектура і Дизайн». Виставка KievBuild отримує назву Український Архітектурно-Будівельний Тиждень, оскільки показує  всі стадії будівельного циклу - від ідеї архітектора до втілення проекту будівельниками та демонструє цілком новий підхід до проведення будівельних виставок в Україні.

2002

Найкращі роботи українських архітекторів та дизайнерів, представлені на Фестивалі «Архітектура та Дизайн», відзначаються Премією Національного Союзу архітекторів України - «Волюта». Згодом «Волюта» стає щорічною українською премією у галузі архітектури.

2003

Виставка KievBuild та супутні з нею заходи отримують підтримку Федерального міністерства економіки Німеччини. У рамках Українського Архітектурно-Будівельного тижня  (виставка KievBuild) відбувається перша міжнародна конференція «Будівництво та будматеріали KievBuild-2003». Серед учасників представники державних структур, головні архітектори міст та областей України, керівники підприємств та провідних компаній будівельного сектору України та закордону. Презентується найсучасніші матеріали, обладнання та технології, обговорюються питання їх запровадження та використання, аналізується накопичений досвід вітчизняного будівельного ринку. Конференція стає традиційним заходом, який відбувається у рамках Українського Архітектурно-Будівельного тижня.

2004

Виставка KievBuild та супутні їй заходи  здобувають підтримку Федеральної економічної палати Австрії. Серед учасників виставки відзначається динаміка зростання компаній, які вперше представляють свою продукцію на українському ринку. Особливо можна відзначити компанії з Росії та Німеччини. Представлено велику національну експозицію Німеччини. Команією АТМ - «Мистецтво будувати басейни» (Київ, Україна) та концерном Deutsche Steinzeug Keramik GmbH (Шварценфельд, Німеччина) у рамках Фестивалю «Архітектура і дизайн 2004» та Премії Національного Союзу архітекторів України 2004 запроваджено конкурс «Приборкання води». «Приборкання води» стає першим та щорічним архітектурним конкурсом, створеним для розвитку та популяризації українського ринку у галузі проектування та будівництва басейнів та аквапарків.

2005

Вперше представлено нові виставки «Technostone» (натуральний камінь та технології),  «Plastex» (обладнання та технології для виробництва пластмас та каучуку), «ConMac» (будівельно-шляхова та підйомно-транспортна техніка), які стануть щорічними заходами, які відбуваються одночасно з KievBuild та, починаючи з 2006 року, розміщуватимуться у Павільйоні 2 Міжнародного виставкового центу.

Практично удвічі збільшилися площі колективних експозицій Німеччини, Австрії та Італії.

2006

Кількість учасників виставки зросла у 2,5 рази у порівнянні з 2005 р. Два павільйони МВЦ було задіяно для експозиції.

Вперше на виставці було представлено колективні стенди Кореї, Китаю, Греції, Бразилії. Організовано спеціальну експозицію «Hard Ware Ukraine-2006» (металопрокат, вироби з металу, вироби для кріплення, інструмент), за участю компанії ПОЛІРЕМ проведено 3-ю Міжнародну науково-технічну конференцію «БудХімія-2006».
версія для друку