NB!

…Бережіть «одиницю»
Фоторепортаж

В Українському домі втретє проходить «Великий скульптурний салон»
Приєднуйтесь

Підтримайте ініціативу донецьких студентів
  • Редакція
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти
  • Вакансії
ЩОДЕННА
ВСЕУКРАЇНСЬКА
ГАЗЕТА
№229, вівторок, 16 грудня 2008

   понеділок, 9 березня 2009 року.    

Користувачам
Зареєструватися
Вхід
Поточний номер
1-а ШПАЛЬТА
ДЕНЬ УКРАЇНИ
ДЕНЬ ПЛАНЕТИ
ПОДРОБИЦI
ЕКОНОМIКА
СУСПIЛЬСТВО
СВIТОВI ДИСКУСIЇ
ТАЙМ-АУТ

Сторінка головного редактора

Головні теми

Фотоконкурс "Дня"

Бібліотека "Дня"

Острозький клуб

Гості "Дня"

Фоторепортаж "Дня"

Віртуальний музей

ТОП-"net"

Україна і світ

Потрібна допомога

Приєднуйтесь

  Пошук
  Архів "Дня" з 1.06.1997 р.
грудень 2008
Пн
1
8
15
22
29
Вт
2
9
16
23
30
Ср
3
10
17
24
31
Чт
4
11
18
25
Пт
5
12
19
26
Сб
6
13
20
27
Нд
7
14
21
28
Попередні місяці
Рік: Місяць:
  Опитування
На чому ви заощаджуєте?












результатиархів опитувань
  Прогноз погоди
  Курси валют
Офіційний курс гривні щодо іноземних валют на 06.03.09
100 доларів США 770.0000
100 євро 966.7350
10 рублів Росії 2.1455
     
 
 
Російською
English
СУСПIЛЬСТВО
  версія для друку

Коротко / СУСПІЛЬСТВО


На Донбасі ліквідовують радіоактивний полігон

На Іллічевському полігоні під Константинівкою, де більше року тому зафіксовано перевищення норми радіоактивного випромінювання у 28 тисяч разів, тільки почалися роботи із ліквідації фону, повідомляє «Кореспондент». Наразі на небезпечне звалище не пускають сторонніх людей. Фахівці вже визначили найбільш забруднені місця полігону, сміття звідти скоро занурять у спеціальні контейнери і вивезуть. За попередніми даними, захоронення радіоактивних відходів із полігону буде в Дніпропетровській області. Питання про дезактивацію полігону вирішувалося ще з квітня минулого року. Тоді ж у вересні кваліфікаційний рівень надзвичайної ситуації на полігоні підвищили із «об’єктового» до «регіонального», на її ліквідацію обіцяли 19 млн. грн. У підсумку зараз на утилізацію відходів звалища вдалося отримати близько 2,5 млн. грн. Губернатор Донецької області Володимир Логвиненко висловив задоволення цією ситуацією і сказав про неї як про «перегорнуту сторінку». «Слава Богу, роботи почалися», — сказав він.

Роздали антипремії «Будяк-2008»

Українська Гельсінська спілка прав людини назвала лауреатів антипремії «Будяк-2008» — «найбрутальніших ворогів прав людини в Україні», повідомляє УНІАН. Як зазначила член конкурсної комісії Алла Тютюнник, лауреатом першої номінації — «За найбільш грубе порушення прав людини» — став генеральний прокурор України О.Медведько: через своє рішення піддати екстрадиції до Російської Федерації громадянина Росії Олега Кузнєцова, якому було надано статус біженця, незважаючи на закон. Лауреатство у другій номінації — «За політичне втручання у здійснення правосуддя» — поділили Президент України Віктор Ющенко і фракція БЮТ у Верховній Раді. Як пояснили правозахисники, Президент здійснював тиск на суддів і суди шляхом ліквідації Окружного адміністративного суду м. Києва та незаконного звільнення судді. У свою чергу, депутати від фракції БЮТ блокували різними способами роботу Київського апеляційного адміністративного суду. У третій номінації — «Найбільш інформаційно закритий орган влади» — лауреатом антипремії стало Міністерство охорони здоров’я України. «Це пояснюється систематичною відсутністю відповідей на інформаційні запити, систематичні необгрунтовані відмови у наданні інформації та незаконне засекречення переліку відомостей, віднесених МОЗ до конфіденційної інформації», — зауважив голова конкурсної комісії В’ячеслав Якубенко. Він також повідомив, що, за результатами дослідження, це міністерство найгірше серед 84 центральних органів влади відповідало на інформаційні запити. «Переможцем» четвертої номінації антипремії «Будяк року» став народний депутат Геннадій Москаль (фракція НУ-НС) «за найнебезпечнішу законодавчу ініціативу в галузі прав людини та заклики до порушення прав біженців і шукачів притулку, розпалювання ворожнечі». В номінації «Найбільш інформаційно закритий орган місцевого самоврядування» лауреатом антипремії комісія визначила Луганську міську раду, яка ігнорувала інформаційні запити, забороняла доступ до проектів рішень ради та не опублікувала їх на сторінці ради в інтернеті», — пояснив В. Якубенко. Кожний із лауреатів отримав свою премію у вигляді справжньої засушеної рослини та «почесної грамоти» до неї.

Через кризу українці зустрінуть Новий рік удома

Майже 85% українців не планують нікуди виїжджати й зустрінуть Новий рік та Різдво вдома через затримки та скорочення заробітної плати, повідомляє Кореспондент. Згідно з даними опитування Консорціуму Management Consulting Group, лише 15,2% українців планують зустрічати новорічні свята не вдома, тоді як до початку кризових тенденцій в економіці куди-небудь виїхати в цей період планували 19,5% респондентів. «За підсумками кризи, за підсумками девальвації гривні основній масі людей, яка отримувала стабільні заробітні плати в гривневому еквіваленті, довелося скасувати свої поїздки у зв’язку зі скороченням заробітної плати», — розповів керівник соціологічної служби Консорціуму МКГ Дмитро Громаков. Кризові явища вплинули на вибір напряму поїздок українців на свята. Кількість тих, хто планує відправитися в Карпатський регіон, скоротилася на 12%, до Криму — на 5%, в країни Європи — на 10 %, до Єгипета, Туреччини, Туніса — на 2%. Разом із тим, кількість бажаючих зустріти Новий рік у країнах Азії зросла на 5%, це пояснюється тим, що більшість таких путівок були куплені до кризи, а також зниженням загального об’єму туристичного потоку за кордон. Кризові явища внесли корективи також і в транспортну логістику подорожей українців у цей період. Так, скорочуються поїздки залізничним транспортом на 14,5%, повітряним транспортом — на 12%. Разом із тим, на 22% збільшується кількість поїздок особистим автотранспортом. «Ці скорочення та збільшення пов’язані, передусім, із тим, що люди переорієнтуються на внутрішні поїздки. І, як правило, через те, що дешевшає бензин, але не змінилися ціни на проїзд у залізничному й повітряному транспорті, найвигіднішими стають поїздки на особистому транспорті», — зазначив Громаков.

Львів відремонтував рекордну кількість доріг

Цього року у Львові відремонтували 306 міських доріг на загальну суму 112 млн. грн., повідомляє прес-служба міської ради. До ремонту були залучені українські та іноземні підрядні організації. На 280 доріг головним розпорядником коштів були районні адміністрації. Серед найбільших об’єктів — площі Торгова та Осмомисла, вул. Стуса, Генерала Чупринки, Володимира Великого, Наукова й інші. Також цього року розпочалась реалізація проекту до ЄВРО-2012 «Трамвай на Сихів» — будівництво трамвайної колії, яка з’єднає центральну частину міста та найбільший житловий масив Львова — Сихів. Загальна протяжність трамвайної лінії в одноколійному обчисленні —11 км. Закінчення будівництва планується восени 2011 року. Загалом на дорожніх роботах у 2008 році у Львові було залучено близько 20 підприємств. З них лише десяток змогли завершити роботи у встановлені терміни. У Львові є 1300 вулиць. До ЄВРО-2012 вони повинні бути відремонтовані всі.

№229, вівторок, 16 грудня 2008

версія для друку

Інші матеріали цієї шпальти:

  • План енергетичного порятунку
  • Пісня від Матвієнко та кросівки від Тимощука
  • Спокійно: це просто пограбування!

Коментарі читачів:

Ви не авторизовані!

На сайті публікуються коментарі тільки від зареєстрованих користувачів. Будь ласка, введіть свої реєстраційні дані.

Якщо Ви ще не є зареєстрованим користувачем, будь, ласка, зареєструйтеся тут.

Логін:

Пароль:

 
 
Російською
English