NB!

…Бережіть «одиницю»
Фоторепортаж

В Українському домі втретє проходить «Великий скульптурний салон»
Приєднуйтесь

Підтримайте ініціативу донецьких студентів
  • Редакція
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти
  • Вакансії
ЩОДЕННА
ВСЕУКРАЇНСЬКА
ГАЗЕТА
№229, вівторок, 16 грудня 2008

   понеділок, 9 березня 2009 року.    

Користувачам
Зареєструватися
Вхід
Поточний номер
1-а ШПАЛЬТА
ДЕНЬ УКРАЇНИ
ДЕНЬ ПЛАНЕТИ
ПОДРОБИЦI
ЕКОНОМIКА
СУСПIЛЬСТВО
СВIТОВI ДИСКУСIЇ
ТАЙМ-АУТ

Сторінка головного редактора

Головні теми

Фотоконкурс "Дня"

Бібліотека "Дня"

Острозький клуб

Гості "Дня"

Фоторепортаж "Дня"

Віртуальний музей

ТОП-"net"

Україна і світ

Потрібна допомога

Приєднуйтесь

  Пошук
  Архів "Дня" з 1.06.1997 р.
грудень 2008
Пн
1
8
15
22
29
Вт
2
9
16
23
30
Ср
3
10
17
24
31
Чт
4
11
18
25
Пт
5
12
19
26
Сб
6
13
20
27
Нд
7
14
21
28
Попередні місяці
Рік: Місяць:
  Опитування
На чому ви заощаджуєте?












результатиархів опитувань
  Прогноз погоди
  Курси валют
Офіційний курс гривні щодо іноземних валют на 06.03.09
100 доларів США 770.0000
100 євро 966.7350
10 рублів Росії 2.1455
     
 
 
Російською
English
ДЕНЬ ПЛАНЕТИ
  версія для друку

Коротко / ПЛАНЕТА


Штайнмаєр та Меркель порівнялися за рейтингом

Рейтинг голови МЗС ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра в таблиці політичних переваг німців піднявся в грудні з 1,7 до 1,8 пункту й порівнявся з рейтингом федерального канцлера Ангели Меркель. Про це свідчать дані опитування громадської думки, проведеного телекомпанією ZDF. Дослідження «Політичний барометр» показало, що Штайнмаєр та Меркель серед десяти найвідоміших політиків Німеччини мають найвищий рейтинг за шкалою від –5 до +5. Якщо рейтинг Штайнмаєра піднявся на 0,1 пункту, то рейтинг Меркель, навпаки, опустився з 2,0 у листопаді до 1,8 в грудні. Разом із тим, як свідчать дані опитування, в лавах власної партії (СДПН) Штайнмаєр, який також є кандидатом від соціал-демократів на посаду канцлера на виборах 2009 року, може похвастатися меншою підтримкою, ніж Меркель у своїй партії (ХДС). Якщо Штайнмаєра підтримують 63%, то Меркель — 84% однопартійців. Щодо вибору німців стосовно майбутнього керівника уряду, то 52% висловлюються за Меркель, а 34% — за Штайнмаєра. За партійний союз ХДС/ХСС, за останніми даними, готові проголосувати 39% респондентів, за СДПН — 26%, за «лівих» — 10%, за «Вільну демократичну партію» — 11%, за «зелених» — 9%. Вибори до бундестагу пройдуть восени 2009 року. Опитування було проведене з вівторка 9 грудня по четвер 11 грудня, в ньому взяли участь 1268 осіб.

«Партнерство заради Румунії» об’єднало правих і лівих

Представники трьох провідних партій Румунії — альянсу Соціал-демократичної та Консервативної партій, а також пропрезидентської Демократично-ліберальної партії — підписали угоду про створення правлячої коаліції і парламентської більшості та формування нового уряду Румунії. Підписання цього документа, що отримав назву «Партнерство заради Румунії», вперше в історії країни передбачає створення правлячої коаліції з представників лівих та правих сил. Згідно з документом, у коаліції буде 327 місць з 470. На базі угоди найближчими днями буде також сформований новий кабінет міністрів. Сторони пішли на такий крок, навіть відклавши партійні та політичні розбіжності. Вони зробили це з метою створення уряду, який допоможе Румунії подолати важкі наслідки світової фінансово-економічної кризи, забезпечити розвиток її економіки, провести подальші реформи в різних сферах соціально-економічного життя. Президент Румунії Траян Басеску 10 грудня висунув кандидатуру одного з лідерів ДЛП Теодора Столожана на посаду нового прем’єр-міністра країни. Він за результатами підписаної угоди найближчими днями сформує склад кабінету міністрів і 19 грудня представить його на затвердження нового парламенту.

Вашингтон та Багдад домовилися про виведення військ США з Iраку

Президент США Джордж Буш та прем’єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі підписали договір із питань безпеки між Вашингтоном та Багдадом. У документі прописані терміни виведення збройних сил США з Іраку: війська повинні залишити територію країни наприкінці 2011 року. Нагадаємо, що цей договір уже був заздалегідь затверджений усіма гілками законодавчої та виконавчої влади Іраку, а тому офіційна церемонія підписання в іракській столиці мала швидше протокольний, суто символічний характер. Зокрема, в документі прописано, що до літа 2009 року має бути проведене виведення військовослужбовців Сполучених Штатів із населених пунктів країни, також повинні бути припинені будь-які самостійні військові операції. Договір набирає чинності 1 січня після закінчення 31 грудня мандата Організації Об’єднаних Націй і діятиме впродовж трьох років. Угода буде винесена на загальнонаціональний референдум, який повинен відбутися 30 липня 2009 року. У випадку його відхилення іракським народом, договір буде анульований.

№229, вівторок, 16 грудня 2008

версія для друку

Інші матеріали цієї шпальти:

  • Кристалізація опозиції
  • Значущий політичний сигнал
  • Реконструкція капіталізму

Коментарі читачів:

Ви не авторизовані!

На сайті публікуються коментарі тільки від зареєстрованих користувачів. Будь ласка, введіть свої реєстраційні дані.

Якщо Ви ще не є зареєстрованим користувачем, будь, ласка, зареєструйтеся тут.

Логін:

Пароль:

 
 
Російською
English