NB!

…Бережіть «одиницю»
Фоторепортаж

В Українському домі втретє проходить «Великий скульптурний салон»
Приєднуйтесь

Підтримайте ініціативу донецьких студентів
  • Редакція
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти
  • Вакансії
ЩОДЕННА
ВСЕУКРАЇНСЬКА
ГАЗЕТА
№219, вівторок, 2 грудня 2008

   понеділок, 9 березня 2009 року.    

Користувачам
Зареєструватися
Вхід
Поточний номер
1-а ШПАЛЬТА
ДЕНЬ УКРАЇНИ
ДЕНЬ ПЛАНЕТИ
ПОДРОБИЦI
ЕКОНОМIКА
СУСПIЛЬСТВО
СВIТОВI ДИСКУСIЇ
ТАЙМ-АУТ

Сторінка головного редактора

Головні теми

Фотоконкурс "Дня"

Бібліотека "Дня"

Острозький клуб

Гості "Дня"

Фоторепортаж "Дня"

Віртуальний музей

ТОП-"net"

Україна і світ

Потрібна допомога

Приєднуйтесь

  Пошук
  Архів "Дня" з 1.06.1997 р.
грудень 2008
Пн
1
8
15
22
29
Вт
2
9
16
23
30
Ср
3
10
17
24
31
Чт
4
11
18
25
Пт
5
12
19
26
Сб
6
13
20
27
Нд
7
14
21
28
Попередні місяці
Рік: Місяць:
  Опитування
На чому ви заощаджуєте?












результатиархів опитувань
  Прогноз погоди
  Курси валют
Офіційний курс гривні щодо іноземних валют на 06.03.09
100 доларів США 770.0000
100 євро 966.7350
10 рублів Росії 2.1455
     
 
 
Російською
English
ЕКОНОМIКА
  версія для друку

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ


Наступного року сміття Запоріжжя розсортують

У Запоріжжі в серпні 2009 року планується запустити сміттєсортувальну лінію потужністю 110 тисяч тонн сміття на рік. Як повідомив генеральний директор українсько-німецького спільного підприємства (СП) ТОВ «Ремондіс Запоріжжя» Фрідріх Бухгольц на прес-конференції в Запоріжжі, це буде нешкідливе та екологічно безпечне підприємство. За його словами, наразі завершуються проектувальні роботи з організації сміттєсортувальної лінії, вартістю близько 5 мільйонів євро, яка буде встановлена на діючому полігоні твердих побутових відходів у Запоріжжі по вул. Базовій. Бухгольц зазначив, що частина конструкцій для її монтажу буде доставлена з Німеччини, частина буде виготовлена запорізькими підприємствами. Передбачається, що лінія працюватиме в дві-три зміни. Лише в одну зміну на сортувалці сміття буде зайнято 24 робітники і близько 40 осіб обслуговуючого персоналу. Вручну сортуватимуться лише пляшки різного кольору, повідомив гендиректор «Ремондіс Запоріжжя». За його словами, переробка сміття переважно здійснюватиметься в інших містах України. Наразі в Запоріжжі є можливості лише для переробки ПЕТ-пляшок. При цьому керівництво «Ремондіс Запоріжжя» не втрачає надії, що в Запоріжжі буде виділено ділянку під будівництво ще одного полігону, про необхідність якого говорять протягом останніх двох років, і там також планують встановити сучасне обладнання.

Iнвестиції — в енергоефективність

Лисичанський нафтопереробний завод (НПЗ, ЗАТ «ЛИНИК», Луганська обл.) ввів у експлуатацію установку короткоциклової адсорбції (КЦА), яка дозволить заводу скоротити щорічне споживання природного газу на 6,9 мільйона кубічних метрів, повідомив Департамент громадських комунікацій ТОВ «ТНК-ВР Комерс» (Київ). «Економія досягається за рахунок водню, що виробляється новою установкою, та його подальшого використання у процесах гідроочищення дизельного палива й вакуумного газойлю», — пояснюється в повідомленні. За даними департаменту, інвестиції в реалізацію енергозберігаючого проекту, спорудження якого тривало понад два роки, склали близько $8 мільйонів. Розробником технології та постачальником обладнання є німецька компанія Linde. Крім того, наразі Лисичанський НПЗ продовжує реконструкцію вакуумстворюючої системи комбінованої установки первинної переробки нафти АВТ-2 з метою скорочення споживання теплоенергії.

Грузинську залізничну станцію можуть спроектувати українці

Вітчизняний інститут «Київгіпротранс» представив заявку на участь у 2-етапному міжнародному тендері на розробку проекту будівництва залізничної станції «Ахалкалакі» (поблизу кордону з Туреччиною), повідомив керівник тендерної комісії ТОВ «Залізниця Марабда—Карцахі» (оператор грузинської ділянки залізничного коридору Баку—Тбілісі—Карс (Туреччина) Тенгіз Тодуа. Він уточнив, що «Київгіпротранс» виявився єдиним претендентом на розробку цього проекту. «Комісія найближчим часом розгляне кваліфікаційні дані та первинні тендерні пропозиції української компанії, після чого вона може бути допущена до другого етапу конкурсу», — сказав Тодуа, зазначивши, що переможець тендера повинен буде представити банківську гарантію в розмірі 5% вартості контракту. Цей проект повинен бути пов’язаний з проектами будівництва залізничних ділянок Марабда—Ахалкалакі (колія залізничного шляху становить 1520 мм) і Ахалкалакі—Карцахі (1435 мм). Згідно з умовами тендера, нова станція повинна бути розрахована на вантажопотік в обох напрямках в обсязі десять мільйонів тонн із урахуванням перспективи його збільшення до 15 мільйонів тонн.

Свіжа «кров» вітчизняних військ

Державне підприємство «Завод ім. Малишева» (Харків) у п’ятницю здійснив чергову поставку танків Т-64 БМ «Булат» Збройним силам України. Як повідомили в прес-службі Міністерства оборони, після перевірки техніки на заводському полігоні 10 «Булатів» прибули до 1-ої окремої гвардійської танкової бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ в Чернігівській області. За даними військового відомства, це вже третя поставка бронетехніки цього року. Загалом до бойового складу української армії з початку 2008 року вже надійшло 56 нових Т-64БМ «Булат». Планується, що ще 30 машин Т-64БМ «Булат» будуть передані українським військовим 2009 року. Крім того, проробляється можливість поставки заводом до армії наступного року іншої нової бронетехніки: десять БМП «Оплот», десять БТР-4 і трьох БРЕМ «Атлет».

Призупинено будівництво металургійного заводу

Через труднощі з фінансуванням, будівництво електрометалургійного заводу «Ворскла Сталь» (с. Дмитрівка, Полтавська обл.) поточного року призупинено, повідомив журналістам заступник голови Полтавської облдержадміністрації Сергій Ясинський. «До кінця поточного року будівництво «Ворскла Сталь» заморозили. На скільки — невідомо, оскільки це все виключно кредитні гроші. Фінансові установи не можуть надати таких кредитів, а обслуговування відсоткових ставок економічно не вигідне. Тому будівництво заморожене до кращих часів», — сказав він. Станом на середину 2007 року в ході будівництва «Ворскла Сталь» було освоєно більш ніж $100 мільйонів із загальної суми передбачених інвестицій у $1,5 мільярда. Передбачається, що 2008 року буде зведено перший цех, а перша продукція буде отримана 2010 року.

№219, вівторок, 2 грудня 2008

версія для друку

Інші матеріали цієї шпальти:

  • Чому обвалилась економіка
  • Хто пріоритетніше?
  • У період смути — не до марнотратства

Коментарі читачів:

Ви не авторизовані!

На сайті публікуються коментарі тільки від зареєстрованих користувачів. Будь ласка, введіть свої реєстраційні дані.

Якщо Ви ще не є зареєстрованим користувачем, будь, ласка, зареєструйтеся тут.

Логін:

Пароль:

 
 
Російською
English