NB!

…Бережіть «одиницю»
Фоторепортаж

В Українському домі втретє проходить «Великий скульптурний салон»
Приєднуйтесь

Підтримайте ініціативу донецьких студентів
  • Редакція
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти
  • Вакансії
ЩОДЕННА
ВСЕУКРАЇНСЬКА
ГАЗЕТА
№219, вівторок, 2 грудня 2008

   неділя, 8 березня 2009 року.    

Користувачам
Зареєструватися
Вхід
Поточний номер
1-а ШПАЛЬТА
ДЕНЬ УКРАЇНИ
ДЕНЬ ПЛАНЕТИ
ПОДРОБИЦI
ЕКОНОМIКА
СУСПIЛЬСТВО
СВIТОВI ДИСКУСIЇ
ТАЙМ-АУТ

Сторінка головного редактора

Головні теми

Фотоконкурс "Дня"

Бібліотека "Дня"

Острозький клуб

Гості "Дня"

Фоторепортаж "Дня"

Віртуальний музей

ТОП-"net"

Україна і світ

Потрібна допомога

Приєднуйтесь

  Пошук
  Архів "Дня" з 1.06.1997 р.
грудень 2008
Пн
1
8
15
22
29
Вт
2
9
16
23
30
Ср
3
10
17
24
31
Чт
4
11
18
25
Пт
5
12
19
26
Сб
6
13
20
27
Нд
7
14
21
28
Попередні місяці
Рік: Місяць:
  Опитування
На чому ви заощаджуєте?












результатиархів опитувань
  Прогноз погоди
  Курси валют
Офіційний курс гривні щодо іноземних валют на 06.03.09
100 доларів США 770.0000
100 євро 966.7350
10 рублів Росії 2.1455
     
 
 
Російською
English
1-а ШПАЛЬТА
  версія для друку

Маневри...


  Олена ЯХНО, «День»


ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

ДО ЧОГО ПРИВЕДЕ НАЦІОНАЛ-ДЕМОКРАТИЧНІ СИЛИ БЛОК «БАЛОГИ — ПЛЮЩА»?

Учора на зустрічі з «Нашою Україною» новоспечений голова партії Віктор Ющенко прямо і відверто озвучив те, на що натякав у суботу на з’їзді, а саме, що спікером бачить Івана Плюща. Давнього апологета «широкої коаліції». Як відомо, Віктор Андрійович відчуває особливу довіру до мужицької хитрості Івана Степановича. Йому, напевно, здається, що це і є та втілена мудрість народу.

Проте кандидатуру Івана Степановича підтримали не всі — п’ять присутніх на засіданні проголосували проти і п’ятеро утрималися. За інформацією «Дня», серед них — Ольга Герасим’юк, Борис Тарасюк та Микола Катеринчук.

Проте зовсім не факт, що найближчим часом станеться «третє пришестя» Плюща. Поки що «пропхнути» його не вдається. Блок Литвина не голосуватиме. Їм це не потрібно, в них свій кандидат. «Народна самооборона» в повному складі також не підтримає. Та й у «Нашій Україні» одноголосного голосування, швидше за все, не буде — за Плюща проголосують осіб 35—40. Навіть якщо проголосують усі Регіони (що сумнівно), набирається максимум 211 голосів. Ось така арифметика.

Та й регіонали не такі прості. Мовляв, спочатку — коаліція, а потім — спікер.

«Необхідна парламентська коаліція, яка б узяла на себе відповідальність за все, що відбувається в державі. Якщо така коаліція буде створена, не таке вже важливе прізвище спікера, — заявила вчора Ганна Герман.

Вочевидь, нині в Партії регіонів прораховують варіанти, з ким краще йти в коаліцію — з БЮТ чи НУНС. БЮТ якось привабливіше виглядає: і ладу більше, і конституційна більшість, але насторожують їх непомірні апетити. З іншого боку, група Ахметова та Фірташа вже давно «товаришує» з Секретаріатом...

Найцікавіше — що зробить Тимошенко. Вчора пізно ввечері пройшли збори фракції БЮТ — обговорювали, що робити далі. Коли цей матеріал готувався до друку, ще не було відомо, до чого прийшли бютівці. Але навіть націонал-демократ Володимир Яворівський, який ще кілька місяців тому був категорично проти коаліції ПР і БЮТ, зізнався в розмові з «Днем», що зараз вважає цей союз ледве чи не єдиним виходом:

— Сьогодні ми в іншій реальності, ніж у вересні або в серпні. Сьогодні Україна оточена звідусюди колосальними проблемами, які загрожують і її державності, й демократії. Усьому. Тому потрібна така коаліції. Я навіть не виключаю, щоб до такої коаліції увійшли комуністи. Хоч це вже фантастична версія. Але якби увійшов Литвин, то це було б набагато краще і для Регіонів, і для нас.

Звичайно, буде дуже важко, і ми розуміємо, що в електоральному плані від цього втратимо і ми, і Регіони. Але потрібно виходити до людей і чесно казати, що вже «нормального» виходу з ситуації не існує. Є лише непопулярні виходи, на яких втрачають усі. Але нехай краще втратять політичні партії. Нехай втратить БЮТ, навіть половину своїх рейтингів. Нехай лише не втратить своє обличчя і свою життєздатність Українська держава.

Але якщо навіть створюватимемо широку або вузьку коаліцію, це не означає, що ми розчиняємося одне в одному. Так, ми відкладаємо ті постулати, з якими йшли на вибори. Але ми залишаємося самі собою. Ми знімаємо ті питання, що нас роз’єднують і виходимо на ті законопроекти, які можуть допомогти Україні вискочити з цього болота».

Продовження теми на стор. «П О Д Р О Б И Ц I»

№219, вівторок, 2 грудня 2008

версія для друку

Інші матеріали цієї шпальти:

  • Уперед, до Європи! Енергетичної
  • ЩОДЕННИК
  • ЦЕЙ ДЕНЬ В IСТОРIЇ

Коментарі читачів:

Ви не авторизовані!

На сайті публікуються коментарі тільки від зареєстрованих користувачів. Будь ласка, введіть свої реєстраційні дані.

Якщо Ви ще не є зареєстрованим користувачем, будь, ласка, зареєструйтеся тут.

Логін:

Пароль:

 
 
Російською
English