Технічна підтримка

Продукція компанії Canon відома в усьому світі своєю якістю й надійністю. Водночас ми вважаємо, що для користувача якість сервісного обслуговування часто-густо є не менш важливою, ніж технічні характеристики товару. Саме тому в країнах СНД діє мережа сервісних центрів компанії Canon, що забезпечують гарантійне, післягарантійне й договірне обслуговування продукції.

Коли Ви купуєте продукцію компанії Canon у наших авторизованих дилерських центрах, Ви завжди одержуєте дещо більше – високоякісне сервісне обслуговування. А це означає:

  • фірмові запасні частини зі складів у Європі;
  • службу технічної підтримки для авторизованих дилерських і сервісних центрів у Московському представництві компанії Canon;
  • підготовку й сертифікацію фахівців із сервісу в центрах підготовки компанії Canon;
  • гнучку систему договорів сервісного обслуговування.

Увага!

Увага, у продаж поступив пилосос, що не є продуктом компанії.

Компанія Canon повідомляє про те, що у продаж поступив пилосос під маркою Canon у Росії. Ця продукція не виробляється компанією Canon і не має до компанії Canon жодного стосунку. Ми рекомендуємо покупцям не купувати цей товар.



На упаковці деяких аксесуарів EOS неправильно вказана «країна чи регіон виготовлення».
детальніше



  З 1 травня 2002 р. гарантійний термін на фото- та відеотехніку компанії Canon (аналогову й цифрову) становить 2 роки.
детальніше



  CANON EUROPA SOFTWARE CENTRE — офіційний європейський каталог драйверів компанії Canon

  Портал онлайн-підтримки Canon допоможе Вам самостійно Розібратися з виниклою проблемою чи знайти відповідь на запитання щодо продукції Canon, яке цікавить Вас.
детальніше



Тут міститься вся інформація про цифрові фотоапарати компанії Canon, а також найостанніші оновлення вбудованого програмного забезпечення (fіrmware) для Ваших камер.
Детальніше


© Copyright 1998-2009, Canon North-East Oy
All rights reserved