This version of the page http://uz.gov.ua/?m=policy.galuz_ugoda&lng=uk (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-05. The original page over time could change.
Галузева угода
Все про УЗІнформаціяПослугиСоціальна політикаІнтерактивне спілкування
Галузева угода
Підготовка кадрів
Наука
Здоров'я та спорт
Періодичні видання
Благодійна діяльність

База оголошень про закупівлю
розширений пошук
Пошук
03680 МСП м.Київ-150, вул.Тверська,5
Реєстрація
Профайл
Вхід
Написати веб-майстру
e-mail: Прес-центр УЗ
 
 
 
 

Галузева угода

ГАЛУЗЕВА УГОДА
між Державною адміністрацією залізничного транспорту України
та профспілками на 2002-2006 роки

(із змінами і доповненнями від
6.04.2004 р., 28.02.2006 р., 12.10.2006 р., 5.05.2008 р., 25.06.2008 р. )
(дію угоди продовжено на 2007 - 2011 роки відповідно
до спільної постанови від 28.02.2006 року) 

1. Загальні положення

 

1.1. З метою регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин залізничників Угода укладена між Державною адміністрацією залізничного транспорту України (Укрзалізниця), як органом управління залізничним транспортом, та профспілками, що діють в галузі, в особі їх виборних органів (Профспілки), що разом іменуються Сторонами Галузевої угоди.

1.2. Укрзалізниця визнає профспілки повноважними представниками працівників галузі і захисниками їх трудових, соціально-економічних прав та інтересів.

1.3. Дія Угоди спрямована на забезпечення стабільної роботи залізничного транспорту України, задоволення потреб населення, підприємств, організацій, установ в перевезеннях, визначає трудові та соціально-економічні гарантії працівників галузі.

1.4. Угода встановлює для працівників галузі мінімальні і обов’язкові для врахування на подальших рівнях колективних переговорів галузеві норми в оплаті і умовах праці, пільги, трудові та соціальні гарантії.

1.5. Положення угоди є обов'язковими для застосування при укладанні колективних договорів залізниць та їх структурних підрозділів, підприємств, організацій і установ залізничного транспорту і не обмежують права трудових колективів у розширенні соціальних гарантій та пільг за рахунок власних коштів.

1.6. Питання трудових відносин і соціального захисту працівників, які мають свою специфіку роботи, регулюються на місцях колективними договорами залізниць та їх структурних підрозділів, підприємств, організацій, установ залізничного транспорту.

1.7. Нормативно-правові акти, які прийняті Кабінетом Міністрів України і забезпечують більш високі трудові і соціальні гарантії, ніж передбачені цією Угодою, мають пріоритет перед відповідними положеннями Угоди.

Якщо в період дії цієї Угоди будуть прийняті державні норми з рівнем гарантій нижче, ніж передбачено Угодою, то норми цієї Угоди діють до закінчення терміну її чинності.

1.8. Витрати, пов’язані з наданням пільг та соціальних гарантій, здійснюються за рахунок доходів залізниць, підприємств та організацій залізничного транспорту.

 

2. Сфера і строк дії Угоди

 

2.1. Положення Галузевої угоди в повному обсязі поширюються на працівників основної і промислової діяльності залізниць, працівників підприємств і організацій підпорядкованих Укрзалізниці, працівників апарату Укрзалізниці, виборних та штатних працівників профспілкових органів, а також працівників акціонерних товариств, корпоративні права яких передані в управління Укрзалізниці.

(абзац 1 із змінами і доповненнями від 6.04.2004 року.)

Окремо визначені пункти Галузевої угоди поширюються на працівників відомчої медицини, закладів культури і спорту, пенсіонерів-залізничників, учнів та студентів галузевих навчальних закладів.

2.2. Угода набуває чинності з 1 січня 2002 року і діє до укладення нової Угоди.

2.3. Жодна із сторін в період дії Угоди не може припинити виконання взятих на себе зобов’язань.

2.4. За спільною домовленістю сторін в Угоду можуть вноситись зміни та доповнення, при цьому вони не повинні погіршувати умови праці, трудові і соціальні гарантії, передбачені законодавством України та цією Угодою.

2.5. Сторона, яка отримала письмову пропозицію про внесення змін і доповнень до Угоди, зобов’язана розпочати переговори не пізніше, ніж у 7-денний період з моменту отримання пропозиції.

 

3. Зобов’язання Укрзалізниці

 

3.1. Трудові відносини

 

3.1.1. Створювати умови для високопродуктивної та ефективної праці залізничників.

Відповідальність за організацію виробничого процесу покладається на керівників залізниць та їх структурних підрозділів, підприємств, організацій, установ галузі.

3.1.2. Рішення про реорганізацію (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) відокремлених структурних підрозділів залізниць приймати за участю відповідних профспілкових органів.

Пропозиції щодо приватизації, реструктуризації, реорганізації суб'єктів господарювання та передачі об'єктів права державної власності у комунальну власність готувати за участю відповідних профспілкових органів.

Внесення змін та доповнень до статутів підприємств, установ, організацій, що перебувають у сфері управління Укрзалізниці, в частині захисту соціально-економічних та трудових прав працівників здійснювати за участю представників відповідних профспілкових органів.

(пункт 3.1.2. із змінами і доповненнями від 25.06.2008 року.)

3.1.3. Сферу застосування контракту визначати відповідно до законів України.

3.1.4. Звільнення працівників, притягнення їх до дисциплінарної відповідальності здійснювати з дотримання вимог чинного законодавства.

3.1.5. Не рідше, як один раз на 5 років організовувати підвищення кваліфікації керівників та фахівців у закладах підвищення кваліфікації та на відповідних курсах.

3.1.6. Запровадження чергування працівників на об'єкті та вдома здійснювати згідно з Положенням, яке є невід'ємною частиною Галузевої угоди.

(пункт 3.1.6. із змінами і доповненнями від 6.04.2004 року.)

3.1.7. Графіки чергування керівників та фахівців у вихідні та святкові дні погоджувати з відповідними профкомами з наданням передбачених законодавством компенсацій.

3.1.8. Не допускати проведення оперативних виробничих нарад у неробочий час і у вихідні дні. Як виняток, у разі виробничої необхідності, такі наради проводити за згодою відповідного профспілкового органу і з наданням передбачених законодавством компенсацій.

3.1.9. При розірванні трудового договору з ініціативи працівника у випадку невиконання роботодавцем законодавства про працю, умов колективного чи трудового договору виплачувати працівнику вихідну допомогу в розмірі, передбаченому колективним договором, але не менше тримісячного середнього заробітку.

3.1.10. На оперативні наради, на яких розглядаються випадки браку в роботі працівників, запрошувати представника профспілки, членом якої є цей працівник.

3.1.11. Забезпечувати працівників форменим одягом та знаками розрізнення згідно з Положенням.

Видавати безкоштовно і на пільгових умовах форменний одяг окремим категоріям залізничників, які при виконанні службових обов'язків зобов'язані носити такий одяг, згідно з переліком, затвердженим Укрзалізницею.

(пункт 3.1.11. із змінами і доповненнями від 6.04.2004 року.)

 

3.2. Оплата, нормування праці та матеріальне стимулювання

 

3.2.1. Домагатися забезпечення мінімальної заробітної плати в галузі за відпрацьовану місячну норму робочого часу не нижче прожиткового мінімуму на працездатну особу.

Домагатися підвищення заробітної плати залізничників не нижче темпів зростання заробітної плати в галузях економіки та забезпечувати підвищення рівня заробітної плати не менше ніж на 25 відсотків щороку .

(пункт 3.2.1. із змінами і доповненнями від 5.05.2008 року.)

Вживати заходів щодо щорічного збільшення частки працівників, які отримують заробітну плату вищу за розмір двох прожиткових мінімумів.

(пункт 3.2.1. із змінами і доповненнями від 25.06.2008 року.)

3.2.2. Здійснювати підвищення заробітної плати шляхом перегляду тарифних ставок і посадових окладів зі збереженням міжрозрядних та міжпрофесійних співвідношень, але не рідше одного разу на рік.

3.2.3. Оплату праці працівників залізничного транспорту провадити відповідно до наказу Укрзалізниці "Про вдосконалення організації заробітної плати і введення нових тарифних ставок і посадових окладів працівників залізничного транспорту“, який є невід'ємною частиною Галузевої угоди.

3.2.4. Доплати і надбавки працівникам галузі встановлювати згідно з додатком № 1.

3.2.5. Проводити індексацію заробітної плати в порядку, визначеному законодавством та іншими нормативно-правовими актами України.

3.2.6. Заробітну плату виплачувати не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів.

Конкретні строки виплати заробітної плати встановлювати колективними договорами залізниць та їх структурних підрозділів, підприємств, організацій та установ залізничного транспорту.

3.2.7. Дотримуватися пріоритетності направлення коштів на оплату праці порівняно з іншими платежами.

У випадку виникнення заборгованості з оплати праці направляти на заробітну плату не менше 50% грошових надходжень до повного її погашення.

3.2.8. У випадку затримки заробітної плати порівняно зі строками, встановленими колективними договорами, виплачувати компенсацію в порядку і розмірах передбачених законодавством та нормативно-правовими актами України.

За допущення порушень термінів виплати заробітної плати, несвоєчасність проведення грошових розрахунків притягувати керівників до дисциплінарної відповідальності відповідно до чинного законодавства.

3.2.9. Проводити перегляд норм виробітку (часу), нормативів чисельності, зміну умов праці при наявності економічного та технічного обґрунтування за погодженням з профспілковими комітетами, попередивши при цьому працівників не менше, ніж за два місяці до їх введення.

3.2.10. У зв’язку з виробничою необхідністю експлуатації морально і фізично застарілого рухомого складу, техніки і устаткування переглядати трудомісткість виконуваних робіт відповідно до Положення про організацію нормування праці на залізничному транспорті.

3.2.11. Встановлювати залізничникам, постійна робота яких відбувається в дорозі або має роз'їзний характер, а також при службових поїздках в межах обслуговуваних дільниць, відшкодування витрат згідно з діючим Положенням, яке є невід'ємною частиною Галузевої угоди.

Службові поїздки працівників, постійна робота яких проходить в дорозі або має роз'їзний (пересувний) характер вважаються відрядженням, при цьому зберігається існуючий порядок обліку, нарахування та виплати надбавки, який передбачений зазначеним Положенням.

(пункт 3.2.11 із змінами і доповненнями від 6.04.2004 року та від 12.102006 року.)

3.2.12. Час вимушеного простою (зокрема, на діючих локомотивах на шляху прямування) з причин, що не залежать від працівника, оплачувати з розрахунку тарифної ставки, окладу.

3.2.13. Зберегти єдину систему щомісячної виплати надбавки за вислугу років працівникам залізничного транспорту в залежності від стажу безперервної роботи в галузі відповідно до затвердженого Положення про порядок виплати надбавки за вислугу років працівникам підприємств і організацій залізничного транспорту, яке є невід'ємною частиною Галузевої угоди.

(пункт 3.2.13 із змінами і доповненнями від 6.04.2004 року.)

3.2.14. Виплату винагороди за вислугу років працівникам медичних закладів, закладів культури, освіти і спорту провадити в порядку, визначеному колективними договорами.

3.2.15. Оплату праці та відпусток працівникам організацій, установ і закладів галузі, які фінансуються з Державного бюджету, провадити у відповідності з законодавством та нормативними актами України.

3.2.16. Працівникам, яким під час роботи на залізничному транспорті присвоєно почесні державні звання “Заслужений працівник транспорту України”, “Заслужений будівельник України”, “Заслужений енергетик України” та інші почесні державні звання відповідно до спеціальності, а також “Заслужений раціоналізатор України”, “Заслужений донор України”,нагородженим Почесною грамотою Кабінету Міністрів України вводити доплати в розмірі 15% посадового окладу (тарифної ставки).

Працівникам галузі, нагородженим знаком “Почесному залізничнику”, “Залізнична слава” трьох ступенів вводити доплату до тарифної ставки, посадового окладу в розмірі 10%.

При наявності права на встановлення доплати з двох підстав встановлюється одна більша за розміром доплата.

(пункт 3.2.16 із змінами і доповненнями від 6.04.2004 року.)

3.2.17. Зберегти діючий порядок забезпечення працівників залізничного транспорту побутовим паливом.

Встановити єдину мінімальну норму видачі палива – 2 тонни на сім'ю за цінами не вище існуючих в територіальних паливних організаціях і на 50% здешевлення пенсіонерам та особам, що мають відповідні пільги.

Залізничникам, які стали інвалідами І, ІІ груп внаслідок нещасного випадку на виробництві на підприємствах залізничного транспорту або професійного захворювання, а також сім'ям залізничників, які загинули на виробництві, паливо видавати і доставляти безкоштовно.

3.2.18. Надавати працівникам галузі матеріальну допомогу на оздоровлення на умовах і в розмірах, передбачених колективними договорами, а з 1.01.2007 року не менше 30% тарифної ставки (посадового окладу).

(пункт 3.2.18 із змінами і доповненнями від 28.02.2006 року)

3.2.19. З метою заохочення працівників залізничного транспорту до високопродуктивної праці нагороджувати їх знаком “Почесному залізничнику”, “Залізнична слава”, Почесною грамотою та Подякою Державної адміністрації залізничного транспорту України, знаком “Відмінник воєнізованої охорони Укрзалізниці” та застосовувати інші форми морального та матеріального заохочення.

(пункт 3.2.19 із змінами і доповненнями від 6.04.2004 року.)

3.2.20. Надавати додаткові оплачувані відпустки за стаж роботи на залізничному транспорті працівникам, які зайняті на роботах в основній діяльності залізниць, при безперервному стажі роботи понад три роки - по одному дню за кожний наступний рік, але не більше 3 календарних днів.

3.2.21. При звільненні працівників вперше з роботи у зв'язку з виходом на пенсію, виплачувати одноразову матеріальну допомогу в залежності від стажу роботи в галузі:

- до 5 років - 1 середньомісячний заробіток;

- від 5 до 10 років - 2 середньомісячні заробітки;

- більше 10 років - 3 середньомісячні заробітки.

У разі звільнення працівників за власним бажанням у зв'язку з виходом на пенсію (за віком, за віком на пільгових умовах, за вислугу років) протягом двох місяців після настання цього права виплачувати їм додаткову матеріальну допомогу за сумлінну працю на залізничному транспорті в таких розмірах при стажі роботи в галузі:

Для чоловіків Для жінок

з 20 до 25 з 15 до 20 1 середньомісячний заробіток

з 25 до 30 з 20 до 25 2 середньомісячні заробітки

з 30до35 з 25до30 3 середньомісячні заробітки

з 35до40 з 30до 35 4 середньомісячні заробітки

понад 40 понад 35 5 середньомісячних заробітків

Працівникам, нагородженим за час роботи на залізничному транспорті знаком „Почесному залізничнику", Залізнична слава" трьох ступенів, яким присвоєно почесні звання "Заслужений працівник транспорту України", Заслужений енергетик України" "Заслужений зв'язківець України", "Заслужений будівельник України" та інші почесні державні звання, а також тим, які нагороджені орденами, розмір додаткової допомоги підвищується на 50 відсотків.

Дія цього пункту розповсюджується на інвалідів по загальному захворюванню І та II груп, які виходять на пенсію по інвалідності до досягнення ними права на пенсію за віком або за вислугу років, а також на працівників, які звільнені з підприємства у зв'язку зі змінами в організації виробництва, скороченням чисельності (стаття 40 п.1 КЗпП України) за півтора року до досягнення пенсійного віку, після дострокового призначення пенсії, при цьому, виплату матеріальної допомоги працівникам, які звільнені за статтею 40 пункт 1 КЗпП України, провадити з урахуванням вихідної допомоги.

(пункт 3.2.21 із змінами і доповненнями від 28.02.2006 року.)

3.2.22. Працівникам бюджетних організацій одноразова грошова допомога при звільненні у зв'язку з виходом на пенсію виплачується в межах економії фонду оплати праці по кошторисах витрат на їх утримання, а також коштів шефської допомоги залізниць, інших підприємств, організацій, установ.

3.2.23. За працівником, зобов’язаним проходити обов’язкове медичне обстеження, на час проходження такого обстеження зберігати робоче місце і середній заробіток.

3.2.24. Виплачувати винагороду за підсумком роботи за рік згідно з Положенням, яке є невід'ємною частиною Галузевої угоди.

(пункт 3.2.24 від 6.04.2004 року.)

3.2.25. Зберігати за працівниками, робота яких пов'язана з безпекою руху поїздів, які не пройшли медичну комісію, за період підготовки (перепідготовки) новим професіям, але не більше 6 місяців, середню заробітну плату.

(пункт 3.2.25 від 5.05.2008 року.)

3.2.26. Оплачувати технічне навчання працівників, яке проводиться у неробочий час, з розрахунку годинної тарифної ставки (окладу) за кожну годину навчання.

(пункт 3.2.26 від 5.05.2008 року.)

3.2.27. Компенсувати працівникам протягом 2-х місяців витрати, пов'язані із обов'язковим медичним оглядом під час прийняття на роботу, на підставі наданих документів, які підтверджують їх оплату.

(пункт 3.2.27 від 5.05.2008 року.)

3.2.28. Надавати одноразову матеріальну допомогу при поверненні на роботу на підприємства залізничного транспорту звільнених в запас військовослужбовців строкової служби у розмірі двох місячних тарифних ставок (окладів).

(пункт 3.2.28 від 5.05.2008 року.)

 

3.3. Робочий час та час відпочинку

 

3.3.1. Зберегти тривалість основної щорічної відпустки 28 календарних днів для працівників, прийнятих на роботу на залізничний транспорт до 1 січня 1997 року.

3.3.2. Додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці надавати відповідно до Списків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 17.11.1997 р. № 1290 (зі змінами і доповненнями від 13.05.2003 р. №679).

(частина перша пункту 3.3.2. із змінами і доповненнями від 6.04.2004 року.)

(частина друга пункту 3.3.2. вилучена змінами і доповненнями від 6.04.2004 року.)

3.3.3. Додаткову відпустку за ненормований робочий день тривалістю до 7 календарних днів надавати за переліками посад, визначених колективними договорами, відповідно до орієнтовного переліку Укрзалізниці, погодженого з Радою профспілки.

3.3.4. Зберегти 38-годинний робочий тиждень для жінок: монтерів колії, оглядачів-ремонтників вагонів, оглядачів вагонів, слюсарів з ремонту рухомого складу, робота яких безпосередньо пов’язана з рухом поїздів.

3.3.5. Графіки роботи працівників погоджувати з комітетами профспілки підприємств, установ, організацій та доводити до відома працівників не пізніше, як за три дні до початку їх введення в дію.

3.3.6. Для працівників локомотивних бригад нічною поїздкою, що використовується для обліку нічних поїздок і безпеки руху, вважається поїздка, яка повністю або частково припадає на період з 22.00 до 6.00 годин.

3.3.7. Доставку робітників локомотивних бригад до місця роботи, а після її закінчення – до місця проживання з 23.00 до 7.00 годин здійснювати службовим автотранспортом за умови проживання працівника на відстані не менше 2 кілометрів від підприємства.

3.3.8. Працівникам, які зайняті в шкідливих і важких умовах праці, встановлювати скорочену тривалість робочого часу відповідно до законодавства та нормативно-правових актів України.

3.3.9. Встановлювати тривалість робочої зміни понад 8 годин (крім працівників, що зайняті на роботах зі шкідливими та важкими умовами праці) в порядку, визначеному Правилами внутрішнього трудового розпорядку, а також "Особливостями регулювання робочого часу і часу відпочинку окремих категорій працівників, безпосередньо пов'язаних із забезпеченням безпеки руху поїздів і обслуговуванням пасажирів на залізницях і метрополітенах України", які є невід'ємною частиною Галузевої угоди.

(пункт 3.3.9 від 25.06.2008 року.)

3.3.10. Визначити у колективних договорах підприємств, установ і організацій перелік робіт, на яких за умовами виробництва працівник не має права відлучатися з робочого місця та використовувати час обідньої перерви на свій розсуд.

(пункт 3.3.10 від 25.06.2008 року.)

 

3.4. Забезпечення зайнятості

 

3.4.1. У випадку скорочення обсягів робіт зменшення чисельності працівників проводити, в першу чергу, шляхом природної плинності кадрів та тимчасового обмеження прийому на роботу.

Звільнення працівників за скороченням штату або чисельності застосовувати лише як вимушений захід, а їх працевлаштування провадити на підприємствах, в організаціях, в установах галузі у порядку, передбаченому чинним законодавством.

3.4.2. Надавати переважне право працевлаштування на вакантні посади на підприємствах залізничного транспорту працівникам галузі, які підпадають під скорочення чисельності або штату.

3.4.3. Вживати заходів щодо перепідготовки вивільнюваних працівників за професіями, на які є попит на підприємствах галузі.

3.4.4. З метою підтримки трудових династій галузі оплачувати на умовах, передбачених відповідними нормативними документами, навчання дітей залізничників в галузевих навчальних закладах за спеціальностями, необхідними для залізничного транспорту.

3.4.5. Подання профспілковим комітетам на вивільнення працівників за скороченням штату або чисельності надавати з технологічним та економічним обґрунтуванням.

3.4.6. У випадку ліквідації малодіяльних та збиткових структурних підрозділів залізниць вживати заходів для першочергового працевлаштування працівників, які є єдиними годувальниками в сім’ї, батьків багатодітних сімей, ветеранів залізничного транспорту, яким залишилося менше 5 років до досягнення пенсійного віку.

3.4.7. Організовувати підготовку фахівців та кваліфікованих робітників, підвищення кваліфікації працівників відповідно до потреб підприємств галузі. Навчально – виробничий процес, професійно практичну підготовку робітників у технічних школах, працевлаштування випускників вищих навчальних закладів здійснювати згідно Правил організації та проведення професійно-практичної підготовки слухачів технічних шкіл, Положення про організацію навчально-виробничого процесу в технічних школах залізничного транспорту, Положення про стажування та працевлаштування молодих фахівців на залізничному транспорті, які є невід'ємною частиною Галузевої угоди.

(пункт 3.4.7. із змінами і доповненнями від 6.04.2004 року.)

 

3.5. Охорона праці

 

3.5.1. Забезпечувати працівників спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту, а також мийними і знешкоджувальними засобами відповідно до галузевих нормативів.

(пункт 3.5.1 із змінами і доповненнями від 6.04.2004 року.)

3.5.2. У випадку невидачі працівникові спецодягу чи спецвзуття у встановлені нормативами строки відшкодовувати витрати на їх придбання у відповідності з діючими нормативними актами.

3.5.3. У випадку передчасного зносу спецодягу, спецвзуття та інших засобів індивідуального захисту з причин, які не залежать від працівників, проводити їх заміну за рахунок коштів підприємств.

3.5.4. Забезпечити видачу працівникам, які зайняті на роботах з важкими і шкідливими умовами праці, безплатно молока або інших рівноцінних продуктів відповідно до чинних нормативно-правових актів.

При роз’їзному характері роботи виплачувати працівникам грошову компенсацію на придбання молока або інших рівноцінних продуктів відповідно до колективних договорів.

3.5.5. До працівника, який припинив роботу у зв’язку із загрозою для його життя або здоров'я, не застосовувати дисциплінарні стягнення. Факт наявності такої ситуації підтверджується спеціалістами з охорони праці підприємства за участю представника профспілки і страхового експерта з питань охорони праці.

(пункт 3.5.5 із змінами і доповненнями від 6.04.2004 року.)

 Пункт 3.5.6. вилучено змінами і доповненнями від 6.04.2004 року.

 3.5.7. Зберігати за працівниками, які звільнені з підприємств залізничного транспорту на пенсію чи за скороченням чисельності або штату, спецодяг та спецвзуття без утримання їх залишкової вартості.

3.5.8. Не допускати прийому жінок на роботу із шкідливими і важкими умовами праці, де їх праця заборонена.

Частину другу пункту 3.5.8 вилучено змінами і доповненнями від 6.04.2004 року.

Пункт 3.5.9 вилучено змінами і доповненнями від 6.04.2004 року.

 3.5.10. Забезпечити розслідування нещасних випадків та надання невідкладної медичної допомоги працівникам галузі при роботі за межами України відповідно до Угоди держав – учасниць Співдружності.

3.5.11. Вживати заходи для забезпечення особистої безпеки залізничників з роз’їзним характером роботи при виконанні ними службових обов’язків.

3.5.12. Для фінансування заходів з охорони праці передбачати в колективних договорах залізниць, підприємств залізничного транспорту виділення необхідних коштів, але не менше 0,5 % від суми реалізованої продукції.

(пункт 3.5.12. із змінами і доповненнями від 6.04.2004 року.)

3.5.13. Проводити роботу по атестації робочих місць за умовами праці відповідно до нормативних актів.

3.5.14. Сприяти виконанню передбачених колективними договорами комплексних заходів, спрямованих на усунення шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища.

(пункт 3.5.14 від 25.06.2008 року.)

3.5.15. Сприяти виконанню передбачених колективними договорами заходів, спрямованих на приведення умов праці на робочих місцях у відповідність з вимогами санітарно-гігієнічних норм та збільшення витрат на охорону праці на одного працюючого.

(пункт 3.5.15 від 25.06.2008 року.)

 

3.6. Пільги та соціальні гарантії

 

3.6.1. Надавати залізничникам, які перебувають на обліку для поліпшення житлових умов, безпроцентні позики для індивідуального, кооперативного житлового будівництва в розмірах і порядку, передбачених колективними договорами залізниць.

В 2006 році розробити Концепцію забезпечення залізничників житлом.

(пункт 3.6.1 із змінами і доповненнями від 28.02.2006 року)

3.6.2. Надавати безкоштовно спальні місця в поїздах при прямуванні локомотивної бригади пасажирами у нічний час .

3.6.3. Забезпечити надання працівникам, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, соціальних пільг і гарантій, передбачених законодавством України.

3.6.4. Згідно з угодою країн СНД зберегти для працівників залізничного транспорту України з включенням однієї особи, яка знаходиться на їх утриманні, право на проїзд по квитку форми 6 у прямому сполученні по країнах СНД.

Надавати працівникам залізничного транспорту і членам їх сімей, які знаходяться на утриманні, включаючи дітей до 18 років під опікою, річний квиток форми 4 на відстань до 150 кілометрів від місця проживання, але не більше двох напрямків, в сумарному обчисленні. В цей же квиток враховується проїзд від місця проживання до місця роботи.

Додатково видавати працівникам залізничного транспорту України другий разовий квиток форми 6 по залізницях України на бланках місцевого сполучення з відміткою “в купейному вагоні швидкого поїзда” на одну особу.

Такі ж квитки видавати штатним працівникам профспілкових організацій.

Видавати квитки форми 6 замість консультаційного залізничникам і їх утриманцям, які проживають та працюють в зоні радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, для проїзду на оздоровлення в санаторії, пансіонати, дитячі оздоровчі та спортивні табори за путівками, виданими профспілковими органами галузі.

3.6.5. Пенсіонери, які звільнились на пенсію із залізничного транспорту країн СНД і відпрацювали в галузі: жінки – не менше 15 років, чоловіки – не менше 20 років, а також особи, що стали інвалідами І та ІІ груп внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання під час роботи на залізничному транспорті країн СНД, мають право на разовий квиток форми 6 по Україні і приміський квиток форми 4 на відстань до 150 кілометрів від місця проживання, але не більше двох напрямків, в сумарному обчисленні, з включенням утриманців.

Право проїзду пенсіонерів по інших країнах СНД обумовлюється окремими рішеннями Ради по залізничному транспорту держав – учасниць Співдружності.

Видавати квитки для безплатного проїзду залізничним транспортом пенсіонерам, які звільнились на пенсію з підприємств галузі за скороченням чисельності або штату при досягненні пенсійного віку та при умові наявності необхідного стажу роботи в галузі.

3.6.6. Пенсіонери, нагороджені за час роботи на залізничному транспорті країн СНД знаком “Почесному залізничнику”, а також яким присвоєні звання “Заслужений працівник транспорту”, “Заслужений енергетик”, “Заслужений зв’язківець”, “Заслужений будівельник”, “Заслужений раціоналізатор” та інші державні почесні звання, що звільнились у зв’язку з виходом на пенсію з підприємств залізничного транспорту країн СНД, одержують разовий квиток форми 6В у прямому сполученні і річний приміський квиток форми 4 на відстань до 250 кілометрів від місця проживання, але не більше двох напрямків, в сумарному обчисленні, з включенням утриманців.

3.6.7. Студенти денної форми навчання навчальних закладів залізничного транспорту, які навчаються на бюджетній основі, на договірній основі з підприємствами залізничного транспорту, діти залізничників мають право на разовий квиток форми 6, з правом замінити на приміський квиток форми 4 на відстань до 100 кілометрів або квиток-картку форми 5 на відстань до 250 кілометрів.

Видавати студентам та учням – дітям залізничників, яким виповнилося 18 років, квиток форми 4 на відстань до 100 кілометрів або квиток-картку форми 5 на відстань до 250 кілометрів до закінчення ними навчального закладу в рахунок норми разового квитка прямого сполучення одного з батьків.

Учням – дітям залізничників, батько або мати яких загинули у зв’язку з нещасним випадком на виробництві чи вийшли на пенсію за віком або по інвалідності, видавати річний приміський квиток форми 4 на відстань до 100 кілометрів або квиток-картку форми 5 на відстань до 250 кілометрів.

3.6.8. Не допускати підміни безплатної медичної допомоги платними послугами залізничникам і членам їх сімей.

Передачу установ охорони здоров’я залізничного транспорту у комунальну власність здійснювати лише за згодою трудових колективів чи профспілкових органів.

3.6.9. Зберегти право на безплатне користування медичними установами пенсіонерів, які звільнились на пенсію з підприємств залізничного транспорту України, а також країн СНД.

3.6.10. Домагатися створення галузевої системи медичного страхування залізничників.

Сприяти добровільному медичному страхуванню працівників галузі.

Відшкодовувати працівникам 50% страхових внесків на добровільне медичне страхування за базовою програмою.

Забезпечити добровільне медичне страхування пенсіонерів-залізничників, які відпрацювали в галузі не менше 3-х років та звільнились на пенсію з підприємств залізничного транспорту, та інвалідів праці без вимог до стажу.

(пункт 3.6.10 із змінами і доповненнями від 6.04.2004 року.)

3.6.11. У випадку направлення Головним медичним управлінням Укрзалізниці чи медичними службами залізниць працівників галузі та пенсіонерів на обстеження або лікування в спеціалізовані медичні заклади проводити частково чи повністю оплату їх лікування на умовах, передбачених колективними договорами.

3.6.12. Надавати матеріальну допомогу на поховання залізничників та членів їх сімей, пенсіонерів-залізничників на умовах, передбачених колективними договорами.

3.6.13. Для поліпшення медичного обслуговування самотніх і немічних пенсіонерів надавати фінансову допомогу благодійним організаціям і фондам на умовах, передбачених колективними договорами.

(пункт 3.6.13. із змінами і доповненнями від 6.04.2004 року.)

3.6.14. Виділяти дорожнім станціям переливання крові кошти для організації донорства в розмірах та на умовах, передбачених колективними договорами залізниць.

3.6.15. Підприємствам, організаціям, установам галузі за рахунок власних коштів надавати працівникам відпустки тривалістю 2 робочих дні зі збереженням заробітної плати у зв’язку зі смертю близьких родичів (батьки, чоловік, жінка, діти, брат та сестра) на поховання.

3.6.16. Обов’язкові медичні обстеження працівників проводити за рахунок коштів підприємств, організацій і установ галузі.

3.6.17. Надавати пенсіонерам, які вийшли на пенсію з підприємств залізничного транспорту країн СНД, матеріальну та іншу підтримку в межах фінансових можливостей на умовах, передбачених колективними договорами.

3.6.18. Відповідно до законодавства надавати пільги та компенсації працівникам підприємств – членам громадських формувань за участь у забезпеченні громадського порядку та профілактиці правопорушень на умовах колдоговорів.

3.6.19. Надавати фінансову допомогу ветеранським організаціям на умовах, передбачених колективними договорами.

(доповнено пунктом 3.6.19 змінами і доповненнями від 6.04.2004 року.)

3.6.20. Розробити та запровадити «Програму недержавного пенсійного забезпечення залізничників».

(доповнено пунктом 3.6.20 змінами і доповненнями від 28.02.2006 року.)

3.6.21 З метою розвитку науково-технічної творчості, раціоналізаторської та винахідницької діяльності, широкого залучення залізничників і членів Науково - технічного товариства залізничників України до вирішення питань науково-технічного прогресу галузі, щорічно виділяти Правлінню Науково - технічного товариства та дорожнім правлінням на проведення заходів кошти в розмірах, передбачених колективними договорами, але не менше 100 тис. гривень".

(розділ доповнений пунктом 3.6.21. змінами і доповненнями від 28.02.2006р.)

 3.6.22. Відновити на залізницях діяльність патронажних служб з догляду за важкохворими та немічними одинокими ветеранами.

(розділ доповнений пунктом 3.6.22. змінами і доповненнями від 5.05.2008року.)

3.6.23. Забезпечувати проведення відповідних профілактичних та оздоровчих заходів, направлених на відновлення працездатності працівників за основними професіями в галузевих та спеціалізованих оздоровчих закладах.

(розділ доповнений пунктом 3.6.23. змінами і доповненнями від 5.05.2008року.)

3.6.24. Надавати працівникам оплачувану відпустку тривалістю 3 календарні дні та виплачувати матеріальну допомогу у розмірі не менше тарифної ставки (посадового окладу) при вступі у шлюб.

(розділ доповнений пунктом 3.6.24. змінами і доповненнями від 5.05.2008року.)

3.6.25.Забезпечити розроблення та внесення до колективних договорів, в межах компетенції, плану заходів щодо запобігання поширенню епідемії ВІЛ/СНІДу у виробничому середовищі. Не допускати дискримінації працівників за ВІЛ-статусом та забезпечувати їм соціальні гарантії.

Забезпечувати виконання Заходів боротьби із захворюванням на туберкульоз на 2006-2011 роки, розроблених на виконання відповідного Указу Президента України.

(розділ доповнений пунктом 3.6.25. змінами і доповненнями від 5.05.2008року.)

 

3.7. Гарантії діяльності профспілкових організацій

 

3.7.1. Сприяти створенню належних умов для діяльності профспілкових організацій, що діють в галузі.

Визнавати право залізничників на членство в профспілках і рівність профспілок щодо захисту прав та інтересів членів профспілок.

3.7.2. Надавати профспілковим органам для роботи, проведення зборів працівників в безоплатне користування приміщення з усім необхідним обладнанням, опаленням, освітленням, прибиранням, засоби зв'язку, транспорт на умовах, передбачених колективними договорами.

3.7.3. Утримувати за заявою членів профспілок членські внески і забезпечувати безготівкове їх перерахування через бухгалтерії підприємств на рахунок профкомів.

Підприємства протягом місяця, але не пізніше строку виплати заробітної плати безкоштовно перераховують на рахунок профспілкових органів суми одержаних у безготівковому порядку членських внесків із заробітної плати поточного місяця.

3.7.4. Поширити на профспілкових працівників соціальні гарантії, пільги та заохочення нарівні з працівниками відповідних підприємств, організацій, установ галузі.

Надавати працівникам профспілкових органів пільги та соціальні гарантії за рахунок коштів підприємств на умовах колективних договорів з дотриманням вимог чинного законодавства.

3.7.5. Документи з соціально-економічних та трудових питань, які стосуються інтересів працівників галузі, приймати за погодженням чи за участю відповідних профспілкових органів.

3.7.6. Забезпечувати профспілки нормативними та методичними матеріалами, які приймаються Укрзалізницею.

3.7.7. Надавати профспілковим організаціям будинки, приміщення, споруди для ведення культурно-освітньої, оздоровчої, фізкультурної та спортивної роботи серед працівників підприємств, організацій, установ галузі.

3.7.8 Відраховувати профспілковим організаціям кошти на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу в розмірі не менше, ніж 0,3 відсотка від фонду оплати праці.

(пункт 3.7.8. із змінами і доповненнями від 6.04.2004 року.)

3.7.9. Надавати профспілковим органам інформацію з питань умов та оплати праці працівників, соціально-економічного розвитку підприємств галузі, а також іншу інформацію, необхідну для ведення переговорів та укладення колективних договорів, угод, підведення підсумків їх виконання.

3.7.10. Видавати штатним профспілковим працівникам згідно з переліком службові річні квитки для проїзду залізничним транспортом.

3.7.11. Надавати членам виборних профспілкових органів, не звільненим від основної роботи, для виконання ними своїх громадських обов’язків час із збереженням заробітної плати на умовах колдоговорів, але не менше двох годин на тиждень.

3.7.12. Визнавати правову та технічну інспекції праці профспілок як представників профспілок, що здійснюють громадський контроль за дотриманням трудового законодавства на підприємствах, в організаціях та установах залізничного транспорту.

3.7.13. Залучати представників профспілок до розроблення фінансових планів та підготовки пропозицій стосовно розподілу прибутку на соціально-економічний розвиток, що залишається у розпорядженні залізниць і підприємств залізничного транспорту у порядку, визначеному законами та колективними договорами.

(пункт 3.7.13 від 25.06.2008 року.)

 

 4. Зобов’язання профспілок

 

4.1. Сприяти Укрзалізниці, підприємствам залізничного транспорту в реалізації Угоди, підвищенні ефективності виробництва, зміцненні трудової та технологічної дисципліни, забезпеченні безпеки руху, знятті соціальної напруги в трудових колективах галузі.

4.2. Конструктивно співпрацювати з Укрзалізницею у вирішенні питань зайнятості на залізничному транспорті, пов’язаних зі зменшенням обсягів перевезень та проведенням структурних змін у галузі.

4.3. Сприяти Укрзалізниці в реалізації заходів щодо поліпшення умов праці, виробничого побуту, оздоровлення працівників.

4.4. Домагатися реалізації пільг, трудових та соціальних гарантій, передбачених цією Угодою.

4.5. Здійснювати силами правової та технічної інспекцій праці профспілок у відповідності із затвердженими Положеннями, захист колективних інтересів працівників галузі та забезпечення індивідуальних прав членів профспілок в питаннях зайнятості, прийому, переведення та звільнення з роботи, охорони праці, надання пільг і компенсацій

4.6. Брати участь у розробці комплексних заходів щодо безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, запобігання випадкам виробничого травматизму, професійним захворюванням і аваріям.

4.7. Брати участь у розслідуванні нещасних випадків на виробництві.

Здійснювати контроль за своєчасним і повним відшкодуванням Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України шкоди потерпілим внаслідок нещасних випадків на виробництві.

4.8. Здійснювати контроль за ходом будівництва, реконструкції і технічного переобладнання об’єктів виробничого призначення щодо відповідності їх нормам і правилам охорони праці та навколишнього середовища.

4.9. Не допускати введення в експлуатацію нових та реконструйованих виробничих об’єктів, які не відповідають вимогам охорони праці.

4.10. Здійснювати контроль за своєчасним і якісним введенням в експлуатацію житла та об’єктів соціальної сфери, брати участь у приймальних комісіях.

4.11. Брати участь у комісіях з перевірки знань посадових осіб законодавства та нормативних актів з охорони праці.

4.12. Надавати безоплатну юридичну допомогу працівникам галузі у вирішенні індивідуальних та колективних трудових спорів.

4.13. Вносити пропозиції центральним органам державної влади щодо стабілізації роботи залізничного транспорту України та посилення соціального захисту працівників галузі.

4.14. Приймати участь у підготовці законодавчих та нормативних актів України, які стосуються роботи залізничного транспорту.

4.15. Вживати заходів морального та матеріального стимулювання працівників за високопродуктивну та ефективну працю, впровадження нової техніки та передових технологій, активну участь у громадському житті.

4.16. Узагальнювати та висвітлювати на сторінках профспілкових видань передовий досвід роботи, новаторство та зразкове виконання працівниками своїх службових обов’язків.

4.17. Вживати заходів щодо організації відпочинку та оздоровлення працівників та членів їх сімей.

4.18. Своєчасно інформувати Укрзалізницю про дії профспілок, які зачіпають інтереси роботодавців.

4.19. Не організовувати страйків та інших колективних акцій протесту з питань, передбачених даною Угодою, при умові їх виконання.

4.20. Колективні трудові спори (конфлікти), що виникають на підприємствах, в організаціях і установах галузі, вирішувати відповідно до чинного законодавства.

 

5. Соціальне партнерство

 

Сторони домовились:

5.1. При укладанні колективних договорів залізниць, їх структурних підрозділів, підприємств залізничного транспорту передбачити в них розділи з охорони праці та розробляти, як додаток до них, комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, запобігання випадкам виробничого травматизму, професійним захворюванням і аваріям.

5.2. Проводити огляди-конкурси на кращий кабінет з питань охорони праці.

5.3. Щорічно аналізувати стан захворюваності в галузі, причин, що призвели до тимчасової втрати працездатності, вживати профілактичних заходів щодо зниження захворюваності.

5.4. Удосконалювати систему галузевого змагання з метою підвищення моральної та матеріальної зацікавленості працівників у результатах праці.

5.5. Вживати заходів щодо збереження в галузі об’єктів оздоровлення та відпочинку працівників.

5.6. Рішення про передачу в комунальну власність чи на приватизацію об’єктів соціальної сфери, які побудовано за рахунок коштів залізниць, здійснювати за наявності згоди трудового колективу залізниці або дорожнього комітету профспілки.

5.7. Приймати рішення щодо передачі в оренду чи на приватизацію структурних підрозділів залізниць, підприємств, підприємств торгівлі, громадського харчування, об’єктів культурно-освітнього та спортивно-фізкультурного призначення, які обслуговують залізничників та членів їх сімей, за участю відповідних профспілкових органів, які представляють інтереси трудових колективів.

(пункт 5.7. із змінами і доповненнями від 25.06.2008 року.)

5.8. Забезпечувати надання гарантій, передбачених Законом України “Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності”, профспілковим організаціям, які створені та діють відповідно до законодавства України.

5.9. Якщо на залізницях та в їх структурних підрозділах, на підприємствах залізничного транспорту діє декілька профспілок, то колективний договір відповідного рівня підписує та профспілка або ті профспілки, яким це доручить трудовий колектив.

5.10. Ліквідація, реорганізація підприємств, зміна форм власності або часткове зупинення виробництва, що тягнуть за собою скорочення чисельності або штату працівників, погіршення умов праці, можуть здійснюватися тільки після завчасного надання профспілкам інформації з цього питання, включаючи інформацію про причини наступних звільнень, про кількість і категорії працівників, яких це може стосуватися, про терміни проведення звільнення.

Роботодавець не пізніше як за три місяці до намічених звільнень надає профспілковим організаціям інформацію з цих питань, проводить консультації з профспілками про заходи щодо запобігання звільненню чи зведенню їх кількості до мінімуму або пом’якшенню несприятливих наслідків будь-якого звільнення.

(пункт 5.10. із змінами і доповненнями від 6.04.2004 року.)

5.11. Щорічно розглядати стан охорони праці, виробничого травматизму та вживати заходів щодо поліпшення цієї роботи.

5.12. З метою організації відпочинку і оздоровлення залізничників та членів їх сімей передавати оздоровчі заклади комітетам профспілки на договірних засадах.

Передбачити в колективних договорах залізниць і підприємств залізничного транспорту виділення коштів на утримання об'єктів оздоровлення, придбання та здешевлення вартості путівок на оздоровлення та відпочинок залізничників і членів їх сімей.

5.1 3 . Проводити щорічно спартакіаду залізничників з різних видів спорту відповідно до Положення.

(пункт 5.13. із змінами і доповненнями від 5.05.2008року.)

Сприяти розвитку фізкультури та спорту в галузі, залучати до систематичних занять різними формами фізичної культури та спорту працівників та членів їх сімей.

(частина перша пункту 5.13. із змінами і доповненнями від 25.06.2008 року.)

5.14. В 2009 році розробити комплексну програму закріплення кадрів на залізничному транспорті.

(розділ доповнений пунктом5.14 змінами і доповненнями від 5.05.2008року.)

5.15. Тлумачення та роз’яснення окремих положень Угоди здійснюється спільно Сторонами, що її уклали.

 

6. Контроль за виконанням Угоди

 

6.1. Контроль за виконанням Угоди здійснюється безпосередньо Сторонами, які її підписали, або створеною ними спільною комісією для ведення переговорів при укладанні цієї Угоди.

6.2. Сторони щоквартально аналізують хід виконання Угоди і при виявленні порушень чи невиконанні окремих її положень інформують інші сторони з метою вжиття необхідних заходів для реалізації Угоди в повному обсязі.

6.3. Спільна комісія щорічно підводить підсумки виконання Угоди та готує подання Сторонам щодо дисциплінарного впливу на осіб, з вини яких допущено невиконання окремих її положень.

6.4. Контроль за реалізацією Угоди на місцях здійснюється господарськими керівниками та профспілковими комітетами під час підведення підсумків виконання колективних договорів.

Від профспілок

Генеральний директор Укрзалізниці

 

Голова Ради профспілки залізничників і транспортних будівельників України

 

Г.М.КІРПА

 

 

 

 

 

В.М.ТКАЧОВ

 

14 грудня 2001 року

 

 

Додаток № 1 до Галузевої угоди на 2002 – 2006 роки

 

ПЕРЕЛІК

 

ДОПЛАТ І НАДБАВОК ДО ТАРИФНИХ СТАВОК І ПОСАДОВИХ ОКЛАДІВ ПРАЦІВНИКІВ ПІДПРИЄМСТВ

І ОРГАНІЗАЦІЙ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ

 

Найменування доплат і надбавок

Розміри доплат і надбавок

1

2

 

ДОПЛАТИ

 

За суміщення професій (посад)

Доплати одному працівнику максимальними розмірами не обмежуються і визначаються наявністю одержаної економії за тарифними ставками і окладами суміщуваних працівників

За розширення зони обслуговування або збільшення обсягу робіт

Доплати одному працівнику максимальними розмірами не обмежуються і визначаються наявністю одержаної економії за тарифними ставками і окладами, які могли б виплачуватися за умови нормативної чисельності працівників

За виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника

До 100 відсотків тарифної ставки (окладу) відсутнього працівника

За роботу у важких і шкідливих та особливо важких і особливо шкідливих умовах праці

За роботу у важких і шкідливих умовах праці - до 12 відсотків, за роботу в особливо важких і особливо шкідливих умовах праці - до 24 відсотків тарифної ставки (посадового окладу)

За роботу в нічний час

40 відсотків годинної тарифної ставки (посадового окладу) за кожну годину роботи в цей час

На період освоєння нових норм трудових затрат

Підвищення відрядних розцінок до 20 відсотків, підвищення тарифних ставок до 10 відсотків

За керівництво бригадою (бригадиру, не звільненому від основної роботи)

Доплати за керівництво бригадою з чисельністю від 5 до 10 чоловік – у розмірі 10-20 відсотків, понад 10 чоловік – 20-25 відсотків тарифної ставки за фактично відпрацьований час.

 

Майстрам (старшим майстрам) і контрольним майстрам (старшим контрольним майстрам), яким в установленому порядку присвоюється звання “Майстер ІІ класу” і “Майстер І класу”


В розмірах 10 та 15 відсотків посадового окладу відповідно

Працівникам, що мають вчену ступінь кандидата чи доктора наук відповідно до спеціальності

В розмірах 15 та 20 відсотків посадового окладу відповідно

Працівникам, що мають почесні звання “Заслужений працівник транспорту України”, “Заслужений будівельник України”, “Заслужений енергетик України”, “Заслужений юрист України”, “Заслужений раціоналізатор України” та інші почесні державні звання відповідно до спеціальності

В розмірі 15 відсотків тарифної ставки (посадового окладу)

Працівникам, які нагороджені знаком “Почесному залізничнику”

В розмірі 10 відсотків тарифної ставки (посадового окладу)

 

НАДБАВКИ

Машиністам локомотивів, які мають клас кваліфікації, і помічникам машиністів локомотивів, які мають право управління локомотивом, виплачується щомісячна доплата в таких розмірах (в % до тарифної ставки)

При наявності права управління локомотивами

 

одного виду тяги

 

двох видів тяги

 

трьох видів тяги

Машиністу локомотива І класу

15

20

25

Машиністу локомотива ІІ класу

10

15

20

Машиністу локомотива ІІІ класу

5

10

15

Помічнику машиніста локомотива, який має право управління локомотивом


5


10


10

За класність водіям легкових і вантажних автомобілів, автобусів

Водіям 2-го класу - 10 відсотків, 1-го класу - 25 відсотків встановленої тарифної ставки за відпрацьований час водієм

За високі досягнення у праці

До 50 відсотків посадового окладу

За виконання особливо важливих робіт на строк їх проведення


До 50 відсотків посадового окладу

За знання і використання в роботі іноземної мови (крім російської)


До 10 відсотків посадового окладу

За високу професійну майстерність

Диференційовані надбавки до тарифних ставок робітників:

ІІІ розряду - 12 відсотків

ІV розряду - 16 відсотків

V розряду - 20 відсотків

VІ розряду - 24 відсотки

 
 
Новости

05.03.2009
Укрзалізниця призначила 23 додаткових поїзди до 8 Березня

05.03.2009
Поздоровлення керівництва Укрзалізниці з 8 березня.

04.03.2009
За січень 2009 року Укрзалізниця отримала лише 12% компенсації за перевезення пільговиків

03.03.2009
Укрзалізниця обирала спецодяг для своїх працівників

03.03.2009
З 9 березня 2009 року зміняться ціни на проїзд залізничним транспортом

02.03.2009
Укрзалізниця має намір відкрити нові маршрути до гірськолижних курортів Польщі та Карпат

02.03.2009
До 8 Березня Укрзалізниця призначила 12 додаткових поїздів

Новости в мире дорог

05.03.2009
На Львівській залізниці продовжують боротися із «зайцями»

05.03.2009
Львівська залізниця долучається до розробки маршрутів для розвитку внутрішньодержавного туризму

05.03.2009
Одеська залізниця до міжнародного жіночого свята призначила 2 додаткових поїзди

05.03.2009
З початку 2009 року понад 300 залізничниць Придніпровської були відзначені керівництвом та профспілковими організаціями

04.03.2009
До відома пасажирів: зміни в графіку курсування поїздів Одеської залізниці

04.03.2009
Придніпровська залізниця призначила 4 додаткових поїзди до свята 8 Березня

04.03.2009
До 8 Березня Донецька залізниц я призначила два додаткових поїзди

04.03.2009
Львівська залізниця призначила до 8 Березня 4 додаткових поїзди

04.03.2009
У лютому 2009 року на Донецькій залізниці виявлено 1150 безбілетних пасажирів

04.03.2009
Південно-Західна залізниця враховує курсування міської електрички між Троєщиною та Петрівкою, розробляючи літній графік руху

03.03.2009
Придніпровська залізниця призначила 3 додаткових поїзди до свята 8 Березня

03.03.2009
До 8 Березня Донецька залізниця призначила додатковий поїзд

03.03.2009
Південно-Західна залізниця продовжує рейди в електричках

03.03.2009
Одеська залізниця закликає водіїв дотримуватися правил дорожнього руху

03.03.2009
Південно-Західна залізниця показала «міську електричку»

03.03.2009
Понад 6 тисяч працівників Придніпровської залізниці підвищать кваліфікацію згідно з колдоговором на 2009-2010 роки

02.03.2009
На Південно-Західній залізниці потяги їздитимуть швидше

02.03.2009
Одеська залізниця отримала новий електровоз

02.03.2009
У Харківській вагонній дільниці визначили кращого провідника

02.03.2009
Південна залізниця призначила додатковий поїзд до 8 Березня

02.03.2009
Додатковий поїзд сполученням Київ — Ужгород призначили ще на один день

27.02.2009
Львівська залізниця: трагедія на переїзді — не просто наслідок порушення ПДР, а кричуща безвідповідальність

26.02.2009
Припортова станція Іллічівськ Одеської залізниці збільшила вивантаження вагонів майже на 20%

26.02.2009
Придніпровська залізниця у 2008 році заощадила на електроенергії понад мільйон гривень

26.02.2009
Збитки Львівської залізниці від пасажирських перевезень у 2008 році склали понад 1 мільярд 98 мільйонів гривень

26.02.2009
Вихованці малої Південної залізниці відвідали гоголівські місця

26.02.2009
На Придніпровській залізниці можна замовити квитки через Інтернет

26.02.2009
На Південній залізниці розпочався конкурс на звання кращого провідника

Дизайн та розробка НВФ "ТМСофт"   © 2003-2006