This version of the page http://uz.gov.ua/?m=info.member.menu_radauz&lng=ru (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-01. The original page over time could change.
Про організацію роботи Ради Державної адміністрації залізничного транспорту України
Всё об УЗИнформацияУслугиСоциальная политикаИнтерактивное общение
Новости
Реклама на железнодорожном транспорте
Внедрение электронного документооборота
Временные ограничения перевозок
Концепція Державної програми реформування залізнич
Оперативное планирование
Нормативная база
Телефонный справочник Укрзализныци
Список членов Совета по ж/д транспорту
Про організацію роботи Ради Укрзалізниці
Объявления о конкурсах закупки МТР
Партнёры
Ссылки
Инвестпроекты
Карта сайта
Фотогалерея
расширенный поиск
Поиск
03680 МСП г.Киев-150, ул.Тверская,5
Регистрация
Профайл
Вход
Написать веб-мастеру
e-mail: Пресс-центр УЗ
 
 
 
 

Про організацію роботи Ради Державної адміністрації залізничного транспорту України

         Згідно статті 4 Закону України „Про  залізничний транспорт” затвердженого Постановою Верховної Ради  України від 04.07.1996 р. № 274/96-ВР Державна адміністрація залізничного транспорту України підпорядкована Міністерству транспорту та зв’язку України.

         Постановою Кабінету Міністрів України  від 29 лютого 1996 р. № 262 затверджено Положення про Державну адміністрацію залізничного  транспорту України,  пунктом  9 якого визначено що, для розроблення основних напрямків розвитку залізничного транспорту, вирішення найважливіших питань його господарської  діяльності створюється Рада Укрзалізниці. Склад Ради та Положення про неї затверджуються Міністром транспорту та зв’язку України.

         Виходячи з цього Міністром транспорту та зв’язку України наказом від 13.10.2005 року № 640 затверджено Положення про Раду Державної адміністрації залізничного транспорту України та наказами від 22.07.2005 р. № 387, та від 10.01.2006 року № 15 затверджено склад Ради Укрзалізниці у  кількості  19 чоловік.

С К Л А Д

Ради Укрзалізниці

Голова Ради Укрзалізниці

Генеральний директор Укрзалізниці

Члени Ради Укрзалізниці

 

Перший заступник Генерального директора

Заступники Генерального директора

Начальник Донецької залізниці

Начальник Львівської залізниці

Начальник Одеської залізниці

Начальник Придніпровської залізниці

Начальник Південно-Західної залізниці

Начальник Південної залізниці

Начальник Головного фінансово-економічного управління

Начальник Головного управління безпеки руху та екології

Начальник Головного управління кадрової та соціальної політики

Начальник Державного науково-дослідного центру

Голова Ради профспілки залізничників і транспортних будівельників України


положення

про Раду Державної адміністрації залізничного транспорту України

1. Загальні положення

1.1. Рада Державної адміністрації залізничного транспорту України (надалі – Рада Укрзалізниці) є дорадчим дворівневим органом і створюється для погодженого вирішення питань, що належать до компетенції Державної адміністрації залізничного транспорту України (надалі – Укрзалізниця), обговорення найважливіших напрямків її діяльності та розвитку залізничної галузі.

1.2. У своїй діяльності Рада Укрзалізниці керується Конституцією України, нормативними актами Президента України та Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства транспорту та зв’язку України, Положенням про Державну адміністрацію залізничного транспорту України, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 29 лютого 1996 року №262 та цим Положенням.

2. Склад Ради Укрзалізниці

2.1. Рада Укрзалізниці складається безпосередньо з Ради (перший рівень) та відділень Ради (другий рівень).

2.2. Згідно з пунктом 9 „Положення про Державну адміністрацію залізничного транспорту України” затвердженого Постановою КМУ, кількісний та персональний склад Ради Укрзалізниці затверджується наказом Міністерства транспорту та зв’язку України за поданням заступника Міністра транспорту та зв’язку України – Генерального директора Укрзалізниці.

2.3. До складу Ради Укрзалізниці входять: Голова Ради – Генеральний директор Укрзалізниці, члени Ради – всі заступники Генерального директора (за посадою), всі начальники залізниць України (за посадою). Крім того, до складу Ради Укрзалізниці можуть входити керівники окремих Главків та Управлінь Укрзалізниці, об’єднань та підприємств залізничного транспорту.

2.4. Секретар Ради Укрзалізниці призначається заступником Міністра транспорту та зв’язку України – Генеральним директором Укрзалізниці.

3. Склад відділень Ради Укрзалізниці

3.1. Кількість відділень Ради (другий рівень) та їх склад визначається та затверджується заступником Міністра транспорту та зв’язку України – Генеральним директором Укрзалізниці.

3.2. Головуючих відділень із числа членів Ради Укрзалізниці та персональний склад відділень за поданням Головуючих, тематика роботи відділень Ради затверджуються наказами заступника Міністра транспорту та зв’язку України –Генерального директора Укрзалізниці.

3.3. При необхідності Головуючі в складі відділень Ради створюють сектори для розгляду конкретних питань роботи та розвитку галузі.

3.4. Персональний склад відділень та секторів Ради Укрзалізниці Головуючі відділень погоджують з керівниками залізниць, структурних підрозділів галузі та наукових закладів і надають на затвердження заступнику Міністра транспорту та зв’язку України – Генеральному директору Укрзалізниці.

До складу відділень Ради та секторів входять заступники начальників залізниць України, начальники Главків та Управлінь, керівники підприємств, організацій та установ залізничного транспорту, які та їх заступники можуть входить до складу декількох відділень Ради.

3.5. Головуючі відділень Ради Укрзалізниці мають право надавати доручення на виконання прийнятих рішень на засіданні відділень Ради в межах своєї компетенції, та при необхідності, надавати на підпис наказ Укрзалізниці про виконання прийнятих рішень на засіданні відділень Ради.

4. Основні завдання i функції

4.1. Основними завданнями Ради Укрзалізниці є:

4.1.1 Участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері діяльності залізничного транспорту.

4.1.2. Розробка стратегічних напрямків діяльності і розвитку залізничного транспорту, спрямованих на забезпечення стабільної, безпечної і ефективної роботи.

           4.1.3. Створення умов та розробка механізмів для реалізації програм залізничної галузі.

            4.1.4. Впровадження заходів, спрямованих на здійснення економічних реформ, покращення фінансового стану галузі, розвитку сфери послуг для забезпечення конкурентоспроможності залізничного транспорту на ринку транспортних послуг.

4.1.5. Внесення пропозицій з державної підтримки залізниць, підприємств, організацій i установ галузі.

4.1.6.          Розробка основних напрямків науково-технічного прогресу на залізницях України та на підприємствах залізничного транспорту.

4.1.7. Забезпечення оптимізації розрахунків між залізницями та споживачами послуг за перевезення вантажів i пасажирів, створення i використання централізованих фондів.

4.1.8. Розробка та впровадження ефективних заходів соціального захисту працівників залізничного транспорту, прийняття рішень щодо надання спонсорської та благодійної допомоги у перевезеннях окремих категорій дітей та малозабезпечених верств населення України, розгляд питань підтримки діяльності інших міністерств та відомств з додержанням чинного законодавства.

4.1.9.  Вирішення питань підготовки та підвищення кваліфікації працівників галузі.

4.1.10. Заслуховування звітів керівників Державної адміністрації залізничного транспорту України, залізниць, підприємств, організацій i установ, які входять до складу Укрзалізниці.

4.1.11. Забезпечення контролю за реалізацією державної політики в ycix сферах діяльності Укрзалізниці

4.2. Основними завданнями відділень Ради Укрзалізниці є:

4.2.1. Попереднє детальне опрацювання та розгляд питань, що в подальшому виносяться для погодженого вирішення на Раді Укрзалізниці, розробка і надання науково обґрунтованих пропозицій щодо вирішення проблемних питань.

4.2.2. У сукупності тематика, що розподілена між відділеннями, повинна повністю охоплювати всі питання, що належать до компетенції Державної адміністрації залізничного транспорту України.

4.3. Відповідно до покладених на неї завдань Рада Укрзалізниці розглядає:

4.3.1. Плани соціально-економічного розвитку галузі, цільові перспективні програми діяльності, заходи, спрямовані на поглиблення економічних реформ, реструктуризації галузі, затвердження планів розподілу коштів та цільового їx використання, затвердження лімітів та нормативів.

4.3.2.  Стан виконання інших програм, планів та рішень, що є обов'язковими для виконання залізницями, іншими підприємствами та організаціями, що входять до складу Укрзалізниці.

4.3.3. Хід використання матеріальних та фінансових pecypciв, передбачених для реалізації прийнятих програм i заходів.

4.3.4. Питання подальшого розвитку технічного та технологічного оснащення галузі, впровадження інформатизації та автоматизації на підприємствах галузі.

4.3.5.  Підсумки виробничої діяльності залізничної галузі.

4.3.6. Стан виконавської дисципліни та контроль за виконанням директивних документів.

            4.3.7. Питання кадрового забезпечення підприємств та організацій, що входять до складу Укрзалізниці.

4.3.8. Інші питання, які потребують прийняття колегіального рішення.

4.4.   Рада Укрзалізниці має право:

4.4.1.         Залучати вчених i провідних фахівців залізничного транспорту до підготовки та розгляду питань, що належать до її компетенції.

4.4.2. Одержувати в установленому порядку від уcix підрозділів Укрзалізниці необхідну для її діяльності інформацію i матеріали.

4.4.3. Заслуховувати звіти заступників Генерального директора, начальників Главків та Управлінь Укрзалізниці, а також  начальників залізниць, підприємств, організацій i установ, що належать до сфери управління Укрзалізниці та приймати рішення по визначенню відповідальності.

4.4.4. Запрошувати для участі в засіданні Ради Укрзалізниці представників інших органів виконавчої влади та профспілок.

4.4.5.          Проводити спільні засідання з Колегіями інших міністерств та приймати спільні рішення.

4.4.6. Приймати рішення щодо роботи та впровадження ефективних заходів соціального захисту пенсіонерів та працівників залізничного транспорту, надання спонсорської та благодійної допомоги у перевезеннях окремих категорій дітей та малозабезпечених верств населення України, підтримки діяльності інших міністерств та відомств на основі чинного законодавства.

4.4.7. Приймати рішення щодо створення цільових фондів, діяльність яких спрямована на покращення роботи та фінансового стану залізничного транспорту.

4.5. Відділення Ради Укрзалізниці наділяються тими ж правами, що і Рада Укрзалізниці в межах своєї компетенції в частині пп. 4.4.1., 4.4.2., 4.4.4. даного параграфу та правом надавати Раді у формі протоколу пропозиції по стратегічним питанням роботи залізничного транспорту для прийняття рішень Радою.

5. Планування i організація роботи Ради Укрзалізниці

5.1. Організаційними формами роботи Ради є засідання, розширене засідання.

Головною організаційною формою роботи Ради є засідання, які проводяться не рідше одного разу на квартал.

         Рішення про проведення розширеного засідання Ради є виключною прерогативою Голови Ради, який призначає склад учасників засідання.

5.2. Робота Ради Укрзалізниці проводиться згідно з квартальними планами, які складаються секретарем Ради на основі пропозицій членів Ради та планів роботи відділень Ради.

5.3. Плани роботи Ради Укрзалізниці розсилаються членам Ради, виконавцям,  причетним підприємствам та установам.

5.4. Порядок денний, запрошення на засідання, місце проведення та організаційна форма засідання Ради Укрзалізниці затверджуються Головою Ради та не пізніше трьох днів до засідання розсилаються членам Ради.

На засіданнях Ради розглядаються питання відповідної тематики та стратегічні питання, які пройшли попередній розгляд на засіданні відділення Ради, по яких є протокольні рішення, які потребують затвердження на вищому рівні.

5.5. При виникненні питань, що вимагають невідкладного вирішення, Голова Ради Укрзалізниці має право призначати позапланові засідання Ради Укрзалізниці та вносити зміни в порядок денний запланованих її засідань.

5.6. Підготовка матеріалів для розгляду стратегічних питань на засіданні Ради Укрзалізниці координується Головуючим відділення Ради Укрзалізниці, яке розглядало дане питання на своєму засіданні та затвердило протокол з відповідними рекомендаціями та пропозиціями.

Головуючі відділень Ради і відповідальні за підготовку питання мають право, для обов’язкового якісного забезпечення виконання завдання Ради Укрзалізниці по підготовці питання до розгляду на засіданнях, віддавати усні та письмові доручення.

5.7. Підготовлені та узгоджені з заступником Генерального директора Укрзалізниці, який відповідає за порушене питання, матеріали передаються Секретарю Ради Укрзалізниці не пізніше як за 5 днів до початку засідання Ради Укрзалізниці, який надає їх на розгляд Голові Ради Укрзалізниці та розсилає матеріали членам  Ради Укрзалізниці не пізніше як за 3 дні до засідання Ради.

5.8. В матеріалах повинно бути:

5.8.1. Пропозиція про включення питання в план роботи відділення Ради, з відповідним обґрунтуванням та за підписом Головуючого відділення Ради, що ініціює дане питання.

5.8.2.   Доповідь з коротким аналізом, конкретними висновками і пропозиціями по суті порушеного питання в обсязі до 7 сторінок тексту, а у виняткових випадках по окремих проблемах - не більше 10 сторінок, при необхідності додається довідково-аналітичний матеріал.

5.8.3. Проект рішення Ради Укрзалізниці з протокольним рішенням відділення Ради Укрзалізниці, що містять перелік конкретних завдань і доручень, механізм та терміни їх виконання, відповідальних за виконання.

5.8.4. Список осіб, які рекомендуються відповідальними за підготовку питання для запрошення на засідання Ради Укрзалізниці.

5.9. Підготовлені відділенням Ради матеріали по стратегічним питанням до засідання Ради Укрзалізниці повинні бути підписані Головуючими  відділень Ради та узгоджені причетними керівниками Главків та Управлінь Укрзалізниці, залізниць, підприємств, організацій і установ галузі.

5.10. Члени Ради Укрзалізниці мають право приймати участь у засіданні всіх відділень без запрошення та з власної ініціативи незалежно від свого членства в тому чи іншому відділенні.

Члени Ради Укрзалізниці мають право подавати Голові Ради Укрзалізниці та Головуючим відділень свої зауваження щодо внесених до планів роботи відділень питань.

5.11. Члени Ради Укрзалізниці мають право до засідання або в ході засідання Ради подавати Голові Ради свої зауваження і пропозиції по суті винесених до розгляду питань, які враховуються при підготовці рішень Ради Укрзалізниці.

 

6. Порядок проведення засідань Ради Укрзалізниці

 

6.1. Засідання Ради Укрзалізниці проводиться під головуванням Голови Ради, а при його відсутності – членом Ради – Першим заступником Генерального директора Укрзалізниці.

Засідання відділення Ради Укрзалізниці проводиться під головуванням Головуючого відділення, а при його відсутності – заступником. В разі необхідності Голова Ради Укрзалізниці має прерогативне право провести засідання під своїм головуванням. 

6.2. Члени Ради Укрзалізниці беруть участь у засіданнях без права заміни.

6.3. Засідання Ради Укрзалізниці можуть бути закритими та відкритими. Одноосібне право визначати відкритість зібрань має Голова Ради Укрзалізниці. Головуючі відділень мають право ініціювати проведення закритих засідань відділень Ради перед Головою Ради, на що отримують дозвіл.

6.4. Засідання вважаються правомочними, якщо на них присутні не менше двох третин складу Ради Укрзалізниці.

6.5. Виклик запрошених на засідання Ради Укрзалізниці та її відділень здійснюється Управліннями, на які покладено відповідальність за підготовку питання до розгляду.

6.6. Регламент кожного засідання оголошується Головуючим на його початку.

6.7. У роботі Ради Укрзалізниці можуть брати участь народні депутати України, відповідальні працівники Адміністрації Президента та апарату Кабінету Міністрів України, Міністерства транспорту та зв’язку України.

6.8. На засідання Ради Укрзалізниці при необхідності запрошуються Голови  Дорпрофсожів, теркомів профспілок, керівники і спеціалісти інших міністерств, установ, центральних органів виконавчої влади, вчені, представники засобів масової інформації.

6.9. Матеріально-технічне та фінансове забезпечення діяльності Ради Укрзалізниці та Ії відділень здійснюється за рахунок коштів Укрзалізниці через Управління справами Укрзалізниці.

7. Прийняття рішень i контроль за їx виконанням

 

7.1. По обговореним питанням на засіданнях Рада Укрзалізниці приймає рішення, які оформляються протоколами та вводяться в дію наказами заступника Міністра транспорту та зв’язку України – Генерального директора Укрзалізниці не пізніше 7 днів після дати проведення засідання Ради.

По обговорених питаннях на засіданнях відділень Ради Укрзалізниці Головуючим  затверджується протокол з визначенням відповідних доручень в межах своєї компетенції  та при необхідності надається встановленим порядком проект наказу Укрзалізниці на введення в дію прийнятих рішень.

7.2. Протоколи засідань Ради Укрзалізниці готуються секретарем Ради і підписуються Головуючим на засіданні Ради і секретарем Ради.

7.3. Підготовка наказів по виконанню рішень Ради Укрзалізниці  покладається на Главки та Управління, відповідальні за підготовку запропонованих до розгляду питань під керівництвом заступника Генерального директора по підпорядкуванню.

7.4.  Рішення Ради Укрзалізниці приймаються відкритим голосуванням членів Ради і вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше двох третин присутніх її членів.

7.5. Представлені проекти рішень Ради Укрзалізниці після засідання Ради, доопрацьовуються причетними Главками і Управліннями Укрзалізниці разом з секретарем Ради Укрзалізниці або з Головуючим відділення Ради Укрзалізниці з врахуванням пропозицій, що були внесені в ході обговорення питань.

7.6. Особи, запрошені на засідання Ради Укрзалізниці з окремих питань, після їх розгляду і прийняття рішення з цих питань, не приймають участь у голосуванні та в подальшій роботі засідань.

7.7. У випадках прийняття рішень з питань, що становлять взаємний інтерес кількох міністерств i входять до компетенції кількох  органів виконавчої влади, можуть видаватись спільні рішення.

7.8. Накази Генерального директора Укрзалізниці про введення в дію рішень Ради Укрзалізниці та протоколів засідань її відділень, набувають чинності з моменту їх підписання.

7.9. Заступники Генерального директора, начальники Управлінь Укрзалізниці, начальники залізниць, підприємств, організацій і установ, які входять до складу Укрзалізниці:

7.9.1. Несуть персональну відповідальність за своєчасне і якісне виконання рішень Ради Укрзалізниці.

7.9.2. Завчасно доповідають Голові Ради Укрзалізниці про виникнення об’єктивних причин, які не дозволяють виконати в строк рішення Ради Укрзалізниці та вносять обґрунтовані пропозиції для встановлення нових термінів або відміни завдання.

7.10. Голова Ради – Генеральний директор Укрзалізниці контролює виконання наказів, що впровадять в дію рішення Ради Укрзалізниці та її відділень, згідно встановленого порядку.

7.11. У разі недотримання вимог зазначеного положення до винних посадових осіб застосовуються заходи дисциплінарного стягнення відповідно до чинного законодавства.


         Згідно з пунктом 3 про Раду Державної адміністрації залізничного транспорту України, затверджено наказом  Міністра транспорту та зв’язку України від 13.10.2005 року № 640, з метою вдосконалення роботи Ради Укрзалізниці, наказом заступника Міністра транспорту та зв’язку України – Генеральним директором Укрзалізниці від 01.11.2005 року № 356-Ц затверджено Положення про відділення Ради Укрзалізниці визначено кількість  відділень та призначено  персональний склад відділень.

ПОЛОЖЕННЯ

про відділення Ради Укрзалізниці

I. Загальні положення

1.1. Відділення Ради Укрзалізниці ( другий рівень ) створюються для більш детального попереднього вивчення проблемних питань роботи залізничного транспорту та розробки науково обґрунтованих пропозицій по вирішенню питань подальшого вдосконалення роботи залізничного транспорту.

1.2. У своїй діяльності відділення Ради Укрзалізниці керується Конституцією України, нормативними актами Президента України та Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства транспорту та зв’язку України, Положенням про Державну адміністрацію залізничного транспорту України, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 29 лютого 1996 року №262, Положенням про Раду Укрзалізниці та цим Положенням.

2. Склад відділення Ради Укрзалізниці

2.1. Згідно пункту 3 Положення про Раду Державної адміністрації залізничного транспорту Укрзалізниці  кількість відділень Ради (другий рівень) визначається та затверджується  заступником Міністра транспорту та зв’язку України – Генеральним директором Укрзалізниці.

2.2. Головуючих відділень із числа членів Ради Укрзалізниці, персональний склад відділень за поданням Головуючих і тематика роботи відділень Ради затверджується наказом заступника Міністра транспорту та зв’язку України – Генерального директора Укрзалізниці.

2.3. До складу відділення Ради входять: Головуючий відділення – заступник Генерального директора Укрзалізниці - член Ради Укрзалізниці, керівники окремих Главків та Управлінь Укрзалізниці, заступники начальників залізниць, науковці, керівники структурних підрозділів, підприємств, організацій та установ залізничного транспорту.

Допускається входження до складу кількох відділень Ради заступників начальників та керівників структурних підрозділів вказаних вище інституцій.

2.4. При необхідності Головуючі відділень Ради Укрзалізниці створюють сектори для розгляду конкретних питань роботи та розвитку галузі.

2.5. Персональний склад відділення та секторів Ради Укрзалізниці Головуючий відділення погоджує з керівниками залізниць та структурних підрозділів галузі і надає встановленим порядком на затвердження заступнику Міністра транспорту та зв’язку України – Генеральному директору Укрзалізниці.

3. Основні завдання i функції

3. Основними завданнями відділень Ради Укрзалізниці є:

3.1 Попереднє детальне опрацювання та розгляд питань, що в подальшому виносяться для погодженого вирішення на Раді Укрзалізниці, розробка і надання науково обґрунтованих пропозицій щодо вирішення проблемних питань.

3.2. Розробка стратегічних напрямків діяльності і розвитку залізничного транспорту, спрямованих на забезпечення стабільної, безпечної і ефективної роботи.

3.3. Розробка заходів, спрямованих на здійснення економічних реформ, покращення фінансового стану галузі, розвитку сфери послуг для забезпечення конкурентоспроможності залізничного транспорту на ринку транспортних послуг.

3.4. Розробка основних напрямків науково-технічного прогресу на залізницях України та на підприємствах залізничного транспорту.

3.5. У сукупності тематика, що розподілена між відділеннями, повинна повністю охоплювати всі питання, що належать до компетенції Державної адміністрації залізничного транспорту України.

3.6. Відповідно до покладених на неї завдань відділень Ради Укрзалізниці розглядає питання діяльності Укрзалізниці, які потребують прийняття колегіального рішення.

4. Відділення Ради Укрзалізниці має право:

4.1. Залучати вчених i провідних фахівців залізничного транспорту до підготовки та розгляду питань, що належать до її компетенції.

4.2. Одержувати в установленому порядку від ycix підрозділів Укрзалізниці необхідну для її діяльності інформацію i матеріали.

4.3. Запрошувати для участі в засіданні Ради Укрзалізниці представників інших органів виконавчої влади та профспілок.

4.4. Надавати Раді Укрзалізниці у формі протоколу науково обгрунтовані пропозиції для прийняття рішень Радою Укрзалізниці.

 

 

5. Планування і організація роботи відділення Ради Укрзалізниці

5.1. Організаційними формами роботи відділення Ради є засідання, розширене засідання.

Головною організаційною формою роботи відділення Ради є засідання, які проводяться не рідше одного разу на квартал, з розглядом найбільш проблемних питань розвитку та діяльності залізничного транспорту.

         Рішення про проведення розширеного засідання відділень Ради є виключною прерогативою Головуючого відділення, який призначає склад учасників засідання.

5.2. Робота відділення Ради Укрзалізниці проводиться згідно квартальних планів, які складаються секретарем відділення Ради на основі пропозицій членів відділення Ради та затверджуються Головуючим відділення.

5.3. Члени відділення Ради Укрзалізниці надають Головуючому відділення пропозиції про включення питань в план роботи відділень на наступний квартал не пізніше 15 днів до початку відповідного кварталу. Пропозиції повинні містити обґрунтування необхідності розгляду та погодженого вирішення питання, кола керівників, фахівців Управлінь Укрзалізниці, підприємств та установ галузі, яких необхідно залучити для підготовки до розгляду питання на засіданні відділення. Обґрунтування надаються об’ємом не менш ніж 2, але не більш ніж 5 сторінок тексту.

При затвердженні плану роботи відділення Головуючий відділення визначає відповідальних за підготовку питання до розгляду на засіданні та коло керівників, фахівців Управлінь Укрзалізниці, підприємств та установ галузі, яких необхідно залучити до підготовки питання на розгляд засідання відділення. Після затвердження плану Головуючий відділення надає їх секретареві Ради для формування плану роботи Ради.

5.4. Плани роботи відділення Ради Укрзалізниці розсилаються членам відділень Ради, виконавцям та причетним підприємствам і установам галузі.

5.5. Порядок денний засідання відділення Ради Укрзалізниці та місце його проведення затверджується Головуючим відділення не пізніше 3 днів до засідання і розсилається членам Ради, членам відділення Ради, причетним підприємствам і установам галузі.

5.6. При виникненні питань, що вимагають невідкладного вирішення, Головуючий відділення Ради Укрзалізниці за умови узгодження з Головою Ради, має право призначати позапланові засідання відділення Ради Укрзалізниці та вносити зміни в порядок денний запланованих її засідань.

5.7. Підготовка матеріалів для розгляду на засіданні відділення Ради координується відповідальним за підготовку порушеного питання згідно затвердженого плану або, в разі розгляду позапланового питання або позапланових засідань, членом відділення Ради, який призначається Головуючим відділення.

Підготовка матеріалів здійснюється визначеними у плані членами відділення Ради, керівниками Управлінь Укрзалізниці, залізниць, об’єднань, підприємств, організацій і установ галузі, які несуть персональну відповідальність за якісну і своєчасну підготовку та надання матеріалів і проектів рішень, а, також, за узгодження їх з причетними Главками, Управліннями і заступником Генерального директора по підпорядкуванню.

Головуючий відділення і відповідальні за підготовку питання для обов’язкового якісного забезпечення виконання завдання Ради Укрзалізниці по підготовці питання до розгляду на засіданнях мають право віддавати усні та письмові доручення, запити та діяти іншим чином згідно установленого порядку.

5.7. Підготовлені та узгоджені з заступником Генерального директора Укрзалізниці по підпорядкуванню матеріали передаються Головуючому відділення Ради Укрзалізниці не пізніше як за 5 днів до засідання відділення Ради Укрзалізниці, який розсилає їх встановленим порядком членам  відділення Ради Укрзалізниці не пізніше як за 3 дні до засідання відділення Ради.

Рішення по питанням, які розглянуті на засіданні відділення Ради Укрзалізниці, оформляються протоколом, надаються на затвердження Головуючим відділень не пізніше ніж через 4 дні, починаючи з дати проведення відповідного засідання відділення.

Головуючий відділення Ради Укрзалізниці має право надавати доручення на виконання прийнятих рішень в межах своєї компетенції або при необхідності надавати доручення на підготовку наказу Укрзалізниці встановленим порядком про виконання прийнятих рішень.

5.8. В матеріалах повинно бути:

5.8.1. Пропозиція про включення питання в план роботи відділення Ради, з відповідним обґрунтуванням та за підписом члена відділення Ради, що ініціює дане питання.

5.8.2.   Доповідь з коротким аналізом, конкретними висновками і пропозиціями по cyтi порушеного питання в обсязі до 7 сторінок тексту, а у виняткових випадках по окремим проблемам - не більше 10 сторінок, при необхідності додається довідково-аналітичний матеріал.

5.8.3. Проект протокольного рішенням відділення Ради Укрзалізниці, що містить перелік конкретних завдань і доручень, механізм та терміни їх виконання, відповідальних за виконання.

5.8..4. Список осіб, які рекомендуються відповідальним за підготовку питання для запрошення на засідання відділення Ради Укрзалізниці.

5.9. Підготовлені матеріали до засідання відділення Ради Укрзалізниці повинні бути підписані визначеними у плані членами відділення Ради та узгоджені причетними керівниками Управлінь Укрзалізниці, залізниць, підприємств, організацій і установ галузі.

5.10. Члени відділення Ради Укрзалізниці мають право подавати Головуючому свої зауваження щодо внесених питань до планів роботи відділення.

5.11. Головуючий відділення має право зняти питання з розгляду на засіданні відділення Ради, не пізніше, ніж за один день до засідання відділення, якщо одержані матеріали не якісно підготовлені.

5.12 Член відділення Ради Укрзалізниці має право повторно внести Головуючому відділення пропозицію про розгляд знятого раніше питання. В разі повторної відмови Головуючий зобов’язаний доповісти на найближчому за терміном проведення засіданні відділення Ради Укрзалізниці про суть пропозиції, висновки згідно попередньої підготовки питання та аргументувати відмову у прийнятті питання до розгляду.

5.13. Члени відділення Ради Укрзалізниці мають право до засідання або в ході засідання відділення подавати Головуючому відділення свої зауваження і пропозиції по суті питання для включення їх в протокол засідання відділення Ради Укрзалізниці.

5.14. Засідання відділення Ради Укрзалізниці проводиться під головуванням Головуючого відділення. В разі необхідності Голова Ради Укрзалізниці має прерогативне право провести засідання під своїм головуванням. 

5.15 Члени відділення Ради Укрзалізниці беруть участь у засіданнях без права заміни.

5.16 Засідання відділення Ради Укрзалізниці можуть бути закритими та відкритими. Головуючий відділення має право ініціювати проведення закритих засідань відділень Ради перед Головою Ради, на що отримує дозвіл.

5.17. Засідання вважаються правоможними, якщо присутні не менш двох третин складу відділень Ради Укрзалізниці.

5.18. Виклик запрошених на засідання відділення Ради Укрзалізниці здійснюється Управліннями, на які покладено відповідальність за підготовку питання на розгляд.

5.19. Регламент кожного засідання оголошується Головуючим на його початку.

5.20. У роботі відділення Ради Укрзалізниці можуть брати участь Народні депутати України, відповідальні працівники Адміністрації Президента та апарату Кабінету Miнicтpiв України, Міністерства транспорту та зв’язку України.

5.21. На засідання відділення Ради Укрзалізниці при необхідності запрошуються Голови  Дорпрофсожів, теркомів профспілок, керівники і спеціалісти інших міністерств, установ, центральних органів виконавчої влади, вчені, представники засобів масової інформації.

5.22. Матеріально-технічне та фінансове забезпечення діяльності відділення Ради Укрзалізниці здійснюється за рахунок коштів Укрзалізниці через Управління справами Укрзалізниці.

 

6. Прийняття рішень i контроль за їx виконанням

 

6.1. По обговорених питаннях на засіданнях відділень Ради Укрзалізниці Головуючим  затверджується протокол з визначенням відповідних доручень в межах своєї компетенції  або, при необхідності надається встановленим порядком проект наказу Укрзалізниці про введення в дію прийнятих рішень.

6.2. Протокол засідання відділення Ради готується секретарем засідання, який призначається Головуючим відділення на початку засідання з числа членів відділення Ради Укрзалізниці, підписується Головуючим на засіданні та секретарем засідання.

6.3. Підготовка наказів по виконанню рішень відділення Ради Укрзалізниці покладається на Главки та Управління, відповідальні за підготовку запропонованих до розгляду питань, під керівництвом заступника Генерального директора, який відповідає за порушене питання.

6.4. Підготовка протоколів засідань відділення Ради Укрзалізниці покладається на відповідальних за підготовку запропонованих до розгляду питань.

6.5. Рішення про затвердження протоколів засідань відділення Ради Укрзалізниці приймаються відкритим голосуванням членів відділення Ради і вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше двох третин присутніх членів відділення.

6.6. Представлені проекти протоколів засідань відділення Ради Укрзалізниці після засідання доопрацьовуються причетними Главками і Управліннями Укрзалізниці разом з Головуючим відділення Ради Укрзалізниці з врахуванням пропозицій, що були внесені в ході обговорення питань.

6.7. Особи, запрошені на засідання відділення Ради Укрзалізниці з окремих питань, після їх розгляду і прийняття рішення з цих питань, не приймають участь у голосуванні та в подальшій роботі засідань.

6.8. Накази Генерального директора Укрзалізниці про введення в дію протоколів засідань відділення Ради Укрзалізниці, набувають чинності з моменту їх підписання.

6.9. Заступники Генерального директора, начальники Управлінь Укрзалізниці, начальники залізниць, підприємств, організацій і установ, які входять до складу Укрзалізниці:

6.9.1. Несуть персональну відповідальність за своєчасне і якісне виконання рішень відділення Ради Укрзалізниці.

6.9.2. Завчасно доповідають Головуючому відділення Ради Укрзалізниці про виникнення об’єктивних причин, які не дозволяють виконати в строк рішення відділення Ради та вносять обґрунтовані пропозиції для встановлення нових термінів або відміни завдання.

6.10.  Головуючий відділення Ради Укрзалізниці контролює виконання наказів та протоколів, що провадять рішення відділення Ради Укрзалізниці в дію, згідно встановленого порядку.

6.11. У разі недотримання вимог зазначеного положення до винних посадових осіб застосовуються заходи дисциплінарного стягнення відповідно до чинного законодавства.

Інформацію підготував Відповідальний секретар Ради Укрзалізниці Венгловський А.І.

 
 
Новини

26.02.2009
До 8 Березня Укрзалізниця призначила 9 додаткових поїздів

25.02.2009
Укрзалізниця у 2009 році оновить понад 3400 км колії

23.02.2009
Ще 68 залізничних переїздів з інтенсивним рухом стануть більш безпечними

19.02.2009
Незабаром Укрзалізниця визначить кращого провідника

19.02.2009
Укрзалізниця розробить заходи для збільшення контейнерних поїздів у сполученні Китай—Європа—Китай

19.02.2009
Українські залізничники разом із польськими колегами працюють над відновленням контрейлерних перевезень

19.02.2009
Привітання керівництва з Днем захисника Вітчизни

19.02.2009
Українські та узбецькі залізничники збільшать транзитні перевезення

18.02.2009
До початку літніх перевезень Укрзалізниця відкриє 4 нових комплекси для миття вагонів

Новини в свiтi залізниць

27.02.2009
Львівська залізниця: трагедія на переїзді — не просто наслідок порушення ПДР, а кричуща безвідповідальність

27.02.2009
Львівська залізниця закликає погоджувати автобусний рух через переїзди

27.02.2009
Південно-Західна залізниця призначила додаткові поїзди на березневі свята

27.02.2009
Південно-Західна залізниця призначила додаткові поїзди на березневі свята

26.02.2009
Припортова станція Іллічівськ Одеської залізниці збільшила вивантаження вагонів майже на 20%

26.02.2009
Вихованці малої Південної залізниці відвідали гоголівські місця

26.02.2009
Збитки Львівської залізниці від пасажирських перевезень у 2008 році склали понад 1 мільярд 98 мільйонів гривень

26.02.2009
На Придніпровській залізниці можна замовити квитки через Інтернет

25.02.2009
Львівські залізничники змагатимуться за звання кращого провідника в Україні

25.02.2009
У графіку руху приміських поїздів Херсонської області можливі зміни

25.02.2009
Відомча воєнізована охорона Одеської залізниці розкрила 7 крадіжок

25.02.2009
Поїзд сполученням Львів—Трускавець відтепер зупиняється в Стрию

25.02.2009
Донецька залізниця ремонтуватиме відбудовні крани вантажопідйомністю до 250 тонн

24.02.2009
Південно-Західна залізниця заощадила 60 млн. грн.

24.02.2009
Донецька залізниця вдосконалила 12 переїздів

24.02.2009
Чоловіків Південної залізниці привітали з Днем захисника Вітчизни

24.02.2009
Електровоз отримав ім` я видатного конструктора танку Т-34

23.02.2009
За підсумками 2008 року Південна залізниця зазнала збитки від пасажирських перевезень на суму майже 496 млн грн.

23.02.2009
Одеська залізниця виконала капітальний ремонт на 32 переїздах

19.02.2009
206 крадіїв затримали працівники воєнізованої охорони в Запорізькій дирекції залізничних перевезень Придніпровської залізниці

19.02.2009
Львівська залізниця обурена погрозами вкладників банку «Надра» щодо блокування руху поїздів

18.02.2009
Донецька залізниця отримає три сучасних електровози

18.02.2009
Фоторепортаж: залізничники обирають, чим краще мити вагони

18.02.2009
Львівська залізниця у 2008 році закупила 11 інвалідних візків для медичних пунктів на вокзалах

18.02.2009
112 крадіїв затрима но за допомогою службов их собак воєнізованої охорони Придніпровської залізниці

Дизайн и разработка НВФ "ТМСофт"   © 2003-2006